Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Finsko – Švýcarsko 2:3 (kon.)
konec
USA
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Česko
Čtvrtek 17.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning, Dánsko (kapacita: 10 800 míst) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je od nás pro dnešek z Jyske Bank Boxen vše. Bohužel to nevyšlo, ale budeme se těšit u dalších on-line reportáží z mistrovství světa, na počtenou. Hezký zbytek dne. (18:48:23)
    Tomáš Plekanec hned po zápase ukončil reprezentační kariéru.
     
    Američané si tedy zahrají o medaile, semifinále je čeká v sobotu a postaví se proti vítězi duelu Švédsko – Lotyšsko. Druhou dvojici bude tvořit Kanada, která ve skvělém duelu porazila Rusko v prodloužení a vítěz večerního zápasu v Herningu mezi Finskem a Švýcarskem.
     
    Český výběr ještě děkoval svým fanouškům, kteří si skákali a fandili za nepříznivého stavu i po prohře. Právě fanouškům patří za celý šampionát také ohromný dík, zejména v Kodani dokázali na úvod turnaje v zápasech proti Slovensku, Rusku, Švýcarsku a Švédsku vytvořit ohlušující atmosféru.

    Čekání na medaili z velké akce se tak prodlouží minimálně do roku 2019, kdy se bude hrát mistrovství světa v Bratislavě a v Košicích. Česko předvádělo na turnaji zejména po příjezdu Davidů Pastrňáka a Krejčího kvalitní výkony, ale nakonec končí ve čtvrtfinále a poslední medailí zůstává bronz z roku 2012.
     
    Třetí třetina byla z českého pohledu herně nejkvalitnější, nejvyrovnanější. V úvodu jsme měli obrovské šance, ale v brance neskončila tutovka Červenky ani rána Hyky. Naopak Spojené státy z ojedinělé akce udeřily. Znovu to byl Patrick Kane, který dokázal přejít přes Hronka a následně vypálil přes beton znovu přesně. Češi sice hráli zbytek periody v útočném pásmu, ale nedokázali si vytvořit další tutovky. Naopak často chybovali v rozehrávce, ale Američané rozhodující trefu nepřidali ani do prázdné branky. To je však vůbec nemusí mrzet, neboť slaví postup do semifinále!
     
    Tři nejlepší hráči Česka na turnaji:
    Dominik Kubalík (3+5)
    David Krejčí (1+5)
    David Pastrňák (4+2)
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    USA – 5 (31)
    Česko – 9 (26)

    Nejlepší hráči utkání:
    USA – Patrick Kane (2+0)
    Česko – Michal Řepík (1+0)
     
    Je konec, český tým končí na mistrovství světa v Dánsku ve čtvrtfinále, tedy neúspěchem. Byl to ale pěkný turnaj, na kterém Češi nepředvedli vůbec špatnou hru! Dokázali porazit například Rusko, Švýcarsko, otočili zápas pro Slovensku, ale dnes nad jejich síly byli Američané, kteří zvítězili 3:2.
    Česko skončilo ve čtvrtfinále na hokejkách USA
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Larkinova střela byla sice sražena, ale to nemusí Američany trápit, Česko už vyrovnat bohužel nestihne.
     
    59:38
    Coleman vyhazuje kotouč do středního pásma a to nevypadá dobře...
     
    59:32
    Přihrávka Hronka na Krejčího na pravý kruh byla sražena do ochranné sítě, necelá půl minuta do konce!
     
    59:23
    Češi zachytili kotouč ještě v útočném pásmu a Dominik Kubalík mohl mít velikou šanci, ale prováhal možnost vypálit a následně jeho pokus srazil Martinez!
     
    59:04
    Hronek pálil mimo, pokračuje český tlak.
     
    58:55
    Hyka zavezl puk do útoku a Pavel Francouz je na střídačce!
     
    58:49
    Krejčí nevyvezl puk z obranného pásma, o kotouč se stále bojovalo v rohu, ale nyní už míří český tým dopředu.
     
    58:19
    Jaškin nedokázal zachytit přihrávku na pravou stranu, píská se zakázané uvolnění českého týmu a Pavel Francouz se vrací zpět do branky.

    Johan Čáp

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 11. P. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. P. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík (Faksa, Gudas), 31. Nečas (Pastrňák, Hronek)


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.
    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – McCrank (CAN), Suominen (FIN)

    Diváci: 4 846
    ocianews.com