Vel. Meziříčí – Kroměříž 2:1 (kon.) | Prostějov – Líšeň 2:6 (kon.) | Hlučín – Val. Meziříčí 4:0 (kon.)
Uničov – Vyškov 1:2 (kon.)
konec
FC Velké Meziříčí
2:1 (2:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Pátek 18.05.2018, 17:00 • Stadion Na Tržnici, Velké Meziříčí • Moravskoslezská fotbalová liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    A je hotovo! Utkání 24. kola mezi Velkým Meziříčím a SK HS Kroměříž končí lépe pro domácí celek, který díky gólům Simra a Boučka z první půle udržel vedení a nevadilo mu ani snížení v druhé půlce z nohy hostujícího Matouška. Hosté byli sice ve druhé půli opticky lepší, možností skórovat ale měli víc domácí. V Prostějově zatím domácí prohrávají 1:3, což by znamenalo pouze dvoubodový rozdíl mezi VelMezem a Prostějovem. Stále by tak bylo možností hrát o postup do FNL. Z mé strany je to dnes vše, příjemný víkend vám přeje Tomáš Kalas. (18:53:26)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Chyba Hlocha při odkopu míče našetřila cenné vteřinky pro domácí, kteří drží těsné vedení 2:1.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby, domácí mají odkop od branky. My čekáme na informaci o tom, kolik se nastaví. A hned to víme, nad rámec hrací doby se nastaví jedna minuta.
     
    89
    Jdeme do posledních minut utkání, oba týmy již dostřídaly. A mohlo být také hotovo! Demeter dostal krásný pas před Kofroně, položil si ho a zívala na něj prázdná branka, domácí záložník ale míč poslal vysoko nad! Tohle může domácí možná mrzet.
     
    88
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Puža, přichází .
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Balnař, přichází Vyhlíd.
     
    87
    Po delší době se hra přesunula před hostující branku, zde však Meziříčští nic nevykoumali a odkop brankáře Kofroně vrací zpět hru na území domácích.
     
    86
    Zajímavý kop z úhlu od jednoho z hostí a Kruba musel hodně vysoko do vzduchu, aby si míč pohlídal! Balon letí kousek nad břevno!
     
    85
    Štěstí pro domácí, že dlouhý nákop dopředu si nezpracoval Kovář, ač mu moc nechybělo a mohl nasadit k útěku na branku.
     
    84
    Navíc je zřejmě za protesty oceněn žlutou kartou hostující Martin Blanař.
     
    83
    Hosté střídají dnes podruhé. Odchází Šmerda, nastupuje Navrátil.
     
    82
    Dolejš se dostal sám přes dva obránce, když byl za nimi, navíc sám před gólmanem, tak přišel o míč. Nedokáži ze své pozice posoudit, zda čistě, nebo ne, ale každopádně je k slyšení znovu salva sprostých slov.
     
    81
    Šmerda na půlce přišlápl domácího Demetera a připravil ho o míč, jenže hostům zoufale chybí nějaká koncovka, nemají čím útočit, hodně zjednodušeně a možná i expresivně řečeno.
     
    80
    Dolejš na hraně vápna vybojoval míč a domácí šli do přečíslení 5 na 3, finální prostrčení na Simra ale nepřišlo a hosté taktéž dostali šanci na brejk, ale nijak ji nevyužili.
     
    78
    Odkop od branky červenobílých po souboji u rohového praporku, sudí Hanáková na čáře byla v této otázce nekompromisní a nehodlá se s hostující stranou bavit.
     
    77
    Ale to už neplatí, Dolejš fauloval a hosté dostanou šanci srovnat skóre.
     
    76
    Simr se po delší době dostal do akce, respektive dostal se na míč, když si zpracoval dlouhý nákop, jenže vracel ihned za sebe a chvíli se v levé části útočné poloviny utvořily bojující dvojičky, hra ale dále plynula a nyní VelMez svírá soupeře na jeho půlce.
     
    75
    Hra postrádá nějaké tempo z prvního poločasu, je často rozkouskovaná a trpí i kvalita. Teď přijde střídání na straně Meziříčí, Polanský nahradí Šutu.
     
    72
    Hosté chtějí za každou cenu dorovnat skórovat, kontaktní gól jim vlil energii do žil. Jenže domácí předvedli ukázkový brejk, který musel řešit Matoušek stažením Dolejše na zem a žlutá karta je i přes protesty pro hostujícího kapitána jasná.
     
    70
    Opět stoupají emoce na hřišti. Demeter ve snaze zastavit Sedláčka musel volit cestu přišlápnutí a má to za žlutou kartu. Pravda, Sedláček tomu možná přidal, ale šlapák tam byl.
     
    68
    VelMez naprosto vypadl z tempa, Slavia má územní převahu celou druhou půli. Uvidíme, zda hosty nakopne střídání zaměřené útočnou cestou, za obránce Berčíka záložník Vasiljev.
    67. MATOUŠEK - 2:1
     
    67
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    A zlepšená hra Kroměříže nese ovoce! Platí pravidlo nedáš – dostaneš. Nepokrytý protiútok hostí rezultoval na přihrávku kapitánovi TOMÁŠOVI MATOUŠKOVI, který si poradil gólově a snižuje na 1:2!
     
    65
    Dolejš si drbe hlavu, tohle měl řešit jinak. Ve velké rychlosti si položil gólmana Kofroně, dostal se však velice z úhlu a míč vracel na střed dobíhajícím útočníkům, vybral si ale zrovna špatnou cestu, mířil přímo na Kofroně, který si situaci pak již pohlídal.
     
    64
    Kovář si zpracovával dlouhý nákop z obrany, jenže při zpracování míče před autovou čárou podklouzl a balon opět mění majitele.
     
    62
    Rozehru provedl opět Dolejš, nákop ale přetáhl o dobrých šest metrů a míč končí za ohraničením hřiště.
     
    62
    Zajímavá situace ze strany domácích ústí v rozehru standardní situace v podobě zkráceného rohu, hostující Šmerda šel do souboje podrážkou napřed a dopustil se šlapáku na Simra.
     
    61
    Domácí nikam s rozehrávkou od vlastní branky nespěchají, snaží se maximálně držet míč.
     
    59
    Emoce rostou, diváci si stěžují na nejednotný metr ze strany rozhodčího. Simr si v souboji pomohl rukama a před hostující brankou se dostanou na míč zpět Hanáci, kteří hrají ve druhé půli jednoznačně prim.
     
    57
    Demeter z otočky zkusil překvapit obránce nákopem na Simra, jenže rychlost na úkor přesnosti a hra se otáčí směrem k autobusovému nádraží, respektive před branku Velkého Meziříčí.
     
    56
    Sudí Vostrejž zřejmě otočil autové vhazování u branky hostujícího celku, což se nelíbí domácím příznivcům, kteří vychvalují velkomeziříčské optiky a nabízí bezplatné konzultace.
     
    54
    První střídání v dnešním zápase. Ze hřiště odchází domácí Berka, střídá ho Kriegsmann. Neboli válečný muž, tak uvidíme, zda zabojuje.
     
    53
    Přetažený roh hostí ještě zachránil Jeleček, který po odskoku míče pálil z první do klubka těl, tam tečoval Kovář, jenže přímo doprostřed branky, kde stál Kruba. Domácí gólman uklidňuje hru a bude se střídat.
     
    51
    Rychlonohý Šmerda nacentroval z první dlouhým pasem do vápna, kde se nacházely dvě hlavy hostí proti jedné domácí. Ta jedna domácí, která byla Šimáčkova, dokázala odehrát míč do bezpečí.
     
    50
    Berčík sice odebral míč Šutovi, ale sám ho dopravil do autu, což znamená, že míč se přisuzuje Meziříčí.
     
    49
    Současně s narůstajícími minutami utkání narůstá i hodnota promile alkoholu v krvi některých fanoušků, kteří se baví různými pokřiky. Na hřišti jsou lepší hosté, kteří chtějí co nejrychleji snížit.
     
    48
    Bouček u postranní čáry zahodil pod hlavní tribunou na zem Matouška, hostující kapitán si zakřičel, sudí Vostrejž nechal ale výhodu, která vyústila v další rohový kop Hanácké Slavie.
     
    46
    První centr zalétl do pokutového území Kroměříže, zprava centroval Bouček, ale Kofroň byl ve vzduchu jako první a míč sbírá. Následnou rychlou rozehrávku přerušil faulem Demeter.
     
    46
    Začíná druhý poločas, ani jeden tým nestřídal, výkop provedou hosté z Kroměříže.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas výživného utkání, které nabídlo zajímavou hru a zejména mohutný tlak Meziříčí v úvodních minutách. Domácí z toho také vytěžili dva góly, v 18. minutě se prosadil Simr, o 11 minut později Bouček. V kombinaci se současným stavem v Prostějově, kde domácí prohrávají 0:2, je Na Tržnici nálada veselá a za 13 minut začne druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jdeme do první minuty nastavení, Dolejš na pravé straně hodně větrá hostující obranu. Nyní nahrál na hranici vápna, střela z první mířila hodně vysoko.
     
    45
    Aktivní Dolejš dostal rychlou přihrávku do běhu přímo mezi dva obránce, vyběhl si ale z úhlu a ač střelu hodně kroutil, k levé tyči ji neukroutil a míč končí vedle!
     
    43
    Domácí opět přebrali taktovku hry a chtějí možná i o celém zápase rozhodnout v první půli.
     
    42
    Emoce na stadionku domácího týmu, Dolejše v běhu stáhl k zemi Sedláček a fanoušci by chtěli žlutou kartu. A ta také, pokud se nepletu, pro Sedláčka přichází.
     
    40
    Každopádně utkání lehce ztratilo drajv, oba celky ztrácí míče a střídají se v jejich držení. Přibylo tak nepřesností, přesto se ale jedná o nadprůměr.
     
    39
    Obránce Hanácké Slavie Šmerda nijak neriskoval, nesnažil se nakopnout míč dopředu, ale volil pokojnou rozehrávku od branky.
     
    38
    Zahrál si i domácí trenér Smejkal, který z první vrátil odkopnutý míč jeho svěřenci zpět do hřiště. Hosté se snažili o bleskový útok do otevřené obrany VelMezu, jenže se dostali do autu.
     
    36
    Nakopnutý míč dopředu měl své ctitele v podobě Simra a Hlocha, hostující obránce byl nakonec u něj dřív. Pomohl si ale rukou, kterou zasáhl Simra do obličeje, hra pokračuje dále bez přerušení.
     
    35
    Domácí se na pár minut přiblížili do nebezpečné vzdálenosti od Kofroňovy branky, útočný faul jim ale vystavil stopku v dalším pokračování.
     
    33
    Ofsajd zastavuje útok Kroměříže, možná pro hosty lépe, neboť rýsující se akce mířila spíše ke ztrátě míče, než k ohrožení Krubova hájemství.
     
    31
    K vidění je na poměry této ligy parádní utkání, oba týmy hrají bojovně a k vidění jsou tak i gólové šance. Zatím se dvakrát radovali domácí, uvidíme, zda alespoň hosté v této půli lehce dorovnají krok.
    29. BOUČEK - 2:0
     
    29
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Rohový kop = 2:0. Ve vápně si míč našel MICHAL BOUČEK, který přesným timingem výskoku byl nejvýše ze všech hráčů a Kofroň se na míč natahoval marně. Hlavička to byla přesná.
     
    28
    Gólovka přichází i na druhé straně! Simr dostal krásný nadýchaný centr do malého vápna, míč do branky ale nedokázal dopravit. Takhle je z toho pouze rohový kop.
     
    28
    A mohlo být srovnáno! Poměrně důrazný průnik hostujícího hráče v kombinaci s nedůrazem domácí obrany vyústil v střelu letící pár centimetrů od levé tyče!
     
    26
    Menší zmatky v domácí obraně, Bouček raději odklidil na roh, který ale ohrožení branky domácích nepřinesl a šanci měli Meziříčští, Dolejš nacentroval do vápna na volného Komínka, který střílel až v druhé fázi, což byla možná chyba, střelu zblokoval bez potíží první obránce.
     
    23
    Sedláček byl pak v akci i následně, dostal se ke střele z nějakých 18 metrů, Kruba ale již nějak tak odhadoval, kam míč poletí. Jednak se vůbec nemýlil a střela také nebyla nijak razantní.
     
    22
    Berka si píchl míč do protipohybu Sedláčka, který Berku lehce stáhl a pískán je faul.
     
    22
    Opět zafungovala spolupráce mezi Dolejšem a Simrem, tentokrát Hloch dokázal skluzem poslat míč za brankovou čáru, samozřejmě mimo branku. Následná akce v podobě rohového kopu nepřinesla větší vzruch.
     
    20
    Hosté zahrávali standardní situaci po faulu u postranní čáry, centr mířící do vápna domácí obrana ubránila a poslala útočnou letku do ofenzivy. Tam se ale domácím nepoštěstilo a hra se opět otáčí.
    18. SIMR - 1:0
     
    18
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Chybná rozehrávka a nedorozumění hráčů Slavie dává městu pod dálničním mostem vedení! Nepřesné nahrávky využil na hranici vápna PAVEL SIMR, míč si potáhl a skóroval nijak výraznou střelou do protějšího rohu!
     
    17
    Berčík táhl míč středem hřiště, na hranici vápna si o něj narazil Kovář, který vyslal střelu, jeho pokus zamířil vedle branky. Hra se oproti úvodnímu náporu domácích vyrovnala, stále však mají domácí hráči navrch.
     
    15
    Dobrým pohybem si Dolejš vynutil faul v nevýznamné pozici kousek za půlicí čárou. Krátce po rozehrání přišel další faul od hostí a stále zůstává VelMez na míči.
     
    14
    Jeleček dostal hodně prostoru během držení míče a dotáhl to až k hranici vápna, odkud nahrál na Cupáka, druhý jmenovaný se míče nedočkal, místo toho dostane Hanácká Slavia roh.
     
    12
    Další náznak šance předvedl na levé straně Bouček, přízemní nahrávku do vápna hostující obránce Šmerda zametl pod koberec. Respektive pod kopačku a po delší době se Kroměříž dostává na útočnou polovinu.
     
    11
    Uvidíme první rohový kop hostí. Centr z pravé strany domácí obrana uklidila na roh. Ten zahráli Kroměřížští klasickým centrem, jenže se sami vyhnali až k vlastní bráně.
     
    9
    V souboji na středu hřiště si dobře počínal Puža a rozhodl o tom, že míč nadále bude zůstávat na kopačkách červenobílých.
     
    7
    Kroměříž neví, co hrát. Meziříčí v úvodních minutách jasně vládne, nyní však jeho okupaci pokutového území hostí přerušuje útočný faul.
     
    6
    Dolejš rozběhl průnikovou přihrávkou Simra, který se mezitím na hraně pravidel zbavil svého obránce, domácí střelec si položil Kofroně a obešel ho, zakončil pouze do boční sítě!
     
    3
    Nadějný rychlý útok Meziříčí zakončoval po přihrávce z levé strany Dolejš, balon poslal zpoza šestnáctky nad branku.
     
    3
    Domácí vstoupili do zápasu o mnoho aktivněji, až po třech minutách hry se musel rozběhnout domácí gólman Kruba, když vybíhal proti dlouhé nahrávce hostí dopředu.
     
    2
    Další akce domácích! Teď už to mělo více než gólové parametry. Rohový kop rozehrál Dolejš do vápna na Berku, který střílel do vinglu na hranici vápna, jeden z hostí odhlavičkoval míč před brankovou čárou!
     
    2
    První ohrožení branky domácím celkem. Dlouhý aut hozený Šimáčkem dolétl až do vápna, kde z voleje pálil Demeter, míč neletěl nejdále od brány, ale také nejblíže a Kofroň pouze kontroloval.
     
    1
    Domácí se usadili na útočné polovině a aktivní hrou se snaží rozhýbat obranu Kroměříže. Ale nedaří se, naopak VelMez míč ztrácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí nastoupí v červenobílých dresech, hosté ve žlutých. Los přisoudil míč domácím, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    Oba týmy přicházejí na hrací plochu, za chvíli může šlágr kola vypuknout!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Velké Meziříčí: Kruba – Šimáček (C), Puža, Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Simandl – Kriegsmann, Vlk, Polanský, Pokorný, Duba

    SK HS Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Hloch, Matoušek (C), Jeleček – Cupák, Blanař, Motal, Sedláček – Kovář, Berčík
    Náhradníci: Rotrekl – Vyhlíd, Vasilijev, Stratil, Navrátil

    Rozhodčí: Vostrejž – Nováček, Hanáková.
     
    SK HS Kroměříž
    3. místo, 46 bodů, skóre 48:32, bilance 14-4-6
    Kroměříž je na tom o něco hůře. Na jaře se mohla z plného bodového zisku radovat čtyřikrát, čtyřikrát uhrála remízu a jednou zapsala porážku. Hosty může trápit zejména slabší ofenziva, se 48 nastřílenými góly patří spíše k průměru MSFL. Když se ale rozstřílí, jsou k vidění zajímavé výsledky a zápasy. Příkladem domácí utkání s Líšní, kdy domácí sice vedli od 2. minuty, ale hosté otočili ještě v první půli. Zdálo se, že poločas i tak dopadne, jenže na samotném konci Kroměříž otočila a vedla 3:2. Ve druhé půli bylo během 12 minut vše jinak a Líšeň nakonec brala těsnou výhru 4:3. Střelecké konto táhnou dva útočníci, Marián Kovář a Martin Neubert. Oba mají po sedmi gólech a jsou nejlepšími hráči svého týmu.
     
    FC Velké Meziříčí
    2. místo, 50 bodů, skóre 62:38, bilance 16-2-6
    VelMez je v soutěži ještě relativní nováček, vždyť ji hraje teprve od sezony 2015/2016. Tým ale po celou sezonu předvádí velice dobré výkony, navíc na Vysočině je nejvyšší průměrná návštěvnost ze všech týmů v MSFL. Z posledních 10 zápasů odcházelo Meziříčí šestkrát s třemi body navíc, na jaře ale prohrálo pouze třikrát, čtvrtá porážka nastala ještě na podzim. Poslední prohra ale byla jasná, Velké Meziříčí zajíždělo na hřiště brněnské Líšně, kde prohrálo 3:0. Jinak se ale hráči z Vysočiny mohou spolehnout na silnou ofenzivu, v jejich utkáních mnohokrát soupeře přestříleli a brali těsné výhry. Všem pozorovatelům nižších soutěží asi naskočí jméno Pavel Simr. V 26 utkáních nastřílel tento šutér 21 gólů a je jasným tahounem svého týmu.
     
    Dobrý čtvrteční večer fanynkám a fanouškům nižších fotbalových soutěží! Utkání 26. kola mezi FC Velké Meziříčí a SK HS Kroměříž by se bez okolků dalo označit jako šlágr kola. Oba týmy se nacházejí na sousedních pozicích, lépe na tom je Velké Meziříčí, kterému patří druhá příčka a má na Kroměříž čtyřbodový náskok. Kdo se bude radovat z výhry pod dálničním mostem, se dozvíme v páteční večer, začínáme v 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kalas

    Branky: 18. Simr, 29. Bouček – 67. Matoušek

    Karty:   70. Demeter (VEM) – 42. Sedláček (KRO), 72. Matoušek (KRO), 84. Blanař (KRO)


    FC Velké Meziříčí: Kruba – Šimáček (C), Puža, Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Simandl – Kriegsmann, Vlk, Polanský, Pokorný, Duba

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Hloch, Matoušek (C), Jeleček – Cupák, Blanař, Motal, Sedláček – Kovář, Berčík
    Náhradníci: Rotrekl – Vyhlíd, Vasilijev, Stratil, Navrátil

    Rozhodčí: Vostrejž – Nováček, Hanáková

    Diváci: 421
    bahis siteleri