Vel. Meziříčí – Kroměříž 2:1 (kon.) | Prostějov – Líšeň 2:6 (kon.) | Hlučín – Val. Meziříčí 4:0 (kon.)
Uničov – Vyškov 1:2 (kon.)
konec
FC Velké Meziříčí
2:1 (2:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Pátek 18.05.2018, 17:00 • Stadion Na Tržnici, Velké Meziříčí • Moravskoslezská fotbalová liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Jdeme do posledních minut utkání, oba týmy již dostřídaly. A mohlo být také hotovo! Demeter dostal krásný pas před Kofroně, položil si ho a zívala na něj prázdná branka, domácí záložník ale míč poslal vysoko nad! Tohle může domácí možná mrzet.
     
    88
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Puža, přichází .
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Balnař, přichází Vyhlíd.
     
    86
    Zajímavý kop z úhlu od jednoho z hostí a Kruba musel hodně vysoko do vzduchu, aby si míč pohlídal! Balon letí kousek nad břevno!
     
    84
    Navíc je zřejmě za protesty oceněn žlutou kartou hostující Martin Blanař.
     
    83
    Hosté střídají dnes podruhé. Odchází Šmerda, nastupuje Navrátil.
     
    75
    Hra postrádá nějaké tempo z prvního poločasu, je často rozkouskovaná a trpí i kvalita. Teď přijde střídání na straně Meziříčí, Polanský nahradí Šutu.
     
    72
    Hosté chtějí za každou cenu dorovnat skórovat, kontaktní gól jim vlil energii do žil. Jenže domácí předvedli ukázkový brejk, který musel řešit Matoušek stažením Dolejše na zem a žlutá karta je i přes protesty pro hostujícího kapitána jasná.
     
    70
    Opět stoupají emoce na hřišti. Demeter ve snaze zastavit Sedláčka musel volit cestu přišlápnutí a má to za žlutou kartu. Pravda, Sedláček tomu možná přidal, ale šlapák tam byl.
     
    68
    VelMez naprosto vypadl z tempa, Slavia má územní převahu celou druhou půli. Uvidíme, zda hosty nakopne střídání zaměřené útočnou cestou, za obránce Berčíka záložník Vasiljev.
    67. MATOUŠEK - 2:1
     
    67
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    A zlepšená hra Kroměříže nese ovoce! Platí pravidlo nedáš – dostaneš. Nepokrytý protiútok hostí rezultoval na přihrávku kapitánovi TOMÁŠOVI MATOUŠKOVI, který si poradil gólově a snižuje na 1:2!
     
    65
    Dolejš si drbe hlavu, tohle měl řešit jinak. Ve velké rychlosti si položil gólmana Kofroně, dostal se však velice z úhlu a míč vracel na střed dobíhajícím útočníkům, vybral si ale zrovna špatnou cestu, mířil přímo na Kofroně, který si situaci pak již pohlídal.
     
    54
    První střídání v dnešním zápase. Ze hřiště odchází domácí Berka, střídá ho Kriegsmann. Neboli válečný muž, tak uvidíme, zda zabojuje.
     
    45
    Aktivní Dolejš dostal rychlou přihrávku do běhu přímo mezi dva obránce, vyběhl si ale z úhlu a ač střelu hodně kroutil, k levé tyči ji neukroutil a míč končí vedle!
     
    42
    Emoce na stadionku domácího týmu, Dolejše v běhu stáhl k zemi Sedláček a fanoušci by chtěli žlutou kartu. A ta také, pokud se nepletu, pro Sedláčka přichází.
    29. BOUČEK - 2:0
     
    29
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Rohový kop = 2:0. Ve vápně si míč našel MICHAL BOUČEK, který přesným timingem výskoku byl nejvýše ze všech hráčů a Kofroň se na míč natahoval marně. Hlavička to byla přesná.
     
    28
    Gólovka přichází i na druhé straně! Simr dostal krásný nadýchaný centr do malého vápna, míč do branky ale nedokázal dopravit. Takhle je z toho pouze rohový kop.
     
    28
    A mohlo být srovnáno! Poměrně důrazný průnik hostujícího hráče v kombinaci s nedůrazem domácí obrany vyústil v střelu letící pár centimetrů od levé tyče!
    18. SIMR - 1:0
     
    18
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Chybná rozehrávka a nedorozumění hráčů Slavie dává městu pod dálničním mostem vedení! Nepřesné nahrávky využil na hranici vápna PAVEL SIMR, míč si potáhl a skóroval nijak výraznou střelou do protějšího rohu!
     
    6
    Dolejš rozběhl průnikovou přihrávkou Simra, který se mezitím na hraně pravidel zbavil svého obránce, domácí střelec si položil Kofroně a obešel ho, zakončil pouze do boční sítě!
     
    2
    Další akce domácích! Teď už to mělo více než gólové parametry. Rohový kop rozehrál Dolejš do vápna na Berku, který střílel do vinglu na hranici vápna, jeden z hostí odhlavičkoval míč před brankovou čárou!

    Tomáš Kalas

    Branky: 18. Simr, 29. Bouček – 67. Matoušek

    Karty:   70. Demeter (VEM) – 42. Sedláček (KRO), 72. Matoušek (KRO), 84. Blanař (KRO)


    FC Velké Meziříčí: Kruba – Šimáček (C), Puža, Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Simandl – Kriegsmann, Vlk, Polanský, Pokorný, Duba

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Hloch, Matoušek (C), Jeleček – Cupák, Blanař, Motal, Sedláček – Kovář, Berčík
    Náhradníci: Rotrekl – Vyhlíd, Vasilijev, Stratil, Navrátil

    Rozhodčí: Vostrejž – Nováček, Hanáková

    Diváci: 421
    thejrc.org