Karviná – Ostrava 0:0 (kon.) | Brno – Jihlava 0:0 (kon.) | Slovácko – Zlín 1:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 1:3 (kon.) | Plzeň – Teplice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Dukla Praha 1:0 (kon.)
Sparta – Olomouc 1:0 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Sobota 19.05.2018, 16:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše. Děkuji Vám za pozornost a u online přenosů z naší nejvyšší fotbalové soutěže se zase v příští sezoně budu těšit na počtenou. (18:02:20)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:6.
     
    Je dobojováno, domácí fotbalisté nakonec uhájili těsný náskok a poráží Duklu 1:0. Do vedení se mohla Mladá Boleslav dostat už v páté minutě, Valenta ale s pokutovým kopem naložil mizerně. Ve dvaadvacáté minutě už byli Středočeši úspěšní, jejich rychlou protiakci po Konatého nahrávce zakončil Nikolaj Komličenko. Vedoucí trefa ale svěřence trenéra Webera ukolébala, najednou tempo hry určovali Pražané, Holíkovu ránu ale lapil Polaček, kterého o chvíli později proti Holendově ráně zastoupil Chaluš. V druhé půli jsme byli svědky jedné příležitosti na každé straně, Ladru ale nadvakrát vychytal Hruška a Néstorově skákavé ráně chyběly decimetry.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Tomáš Fabián (FK Mladá Boleslav).
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty.
     
    90
    Přikryl nejprve pouze šetřil cenné vteřinky, poté mu ale za obranu soupeře seběhl Lukáš Pauschek. Přihrávka střídajícího záložníka nebyla špatně myšlená, výborně ale vyběhl brankář Hruška.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Daniel Tetour (FK Dukla Praha).
     
    88
    Na dnešní utkání si našlo cestu 1 990 diváků.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Marek Hanousek (FK Dukla Praha).
     
    86
    Aktivní Koreš se teď dokonce prodral do zakončení, kdy se dokázal obtočit okolo Pauscheka a vypálit z otočky, s včasným blokem ale přispěchal Ladislav Takács.
     
    85
    Pražané se nadechují k závěrečnému tlaku. Branislav Milošević vyslal do pokutového území další nabídku, kterou za sebe šikovně prodlužoval Koreš, obrana Středočechů ale stačila zasáhnout.
     
    84
    Přikryl donutil rozehrávajícího Jiránka k chybě a vybojoval aut. Po jeho vhození se navíc propracoval až do pozice pro centr, našel ale pouze připravené rukavice brankáře Hrušky.
     
    83
    Néstor, zřejmě povzbuzený předchozí střelou, která nebyla vůbec k zahození, nyní znovu zkusil své štěstí, tentokráte se to ale jako dobrá volba neukázalo.
     
    82
    Asi jsem to přivolal, o chvíli později totiž hosté nebezpečně zahrozili. Podaného centr odklidil Hubínek pouze k Néstorovi, jehož přízemní ráně ke vzdálenější tyči opravdu mnoho nescházelo.
     
    81
    Jenže hosté s touto možností nenaložili vůbec dobře, čas na vyrovnání se tak Dukle začíná povážlivě krátit. Do konce zbývá necelých deset minut, tak se nechme překvapit, zda Pražané ještě něco vymyslí.
     
    80
    Néstor přichystal palebnou pozici pro dobře postaveného Tetoura, tomu se ale v rozhodující chvíli zamotal balon mezi nohama. I tak ale střídající záložník roztáhl hru k Miloševićovi, jehož přízemní centr odvrátil Takács na roh.
     
    79
    Oba hráči se po hodně nepříjemném vzájemném střetu nějakou dobu zvedali z trávníku, nakonec se ale vše obešlo bez zásahu zdravotníků, což je dobrá zpráva.
     
    78
    Kateřiňák si pokryl balon a poté roztáhl hru k Fabiánovi. Na jeho pas si zabíhal netradičně hodně vysunutý Pauschek, ve snaze dosáhnout na míč ale tvrdě fauloval Ostojiće.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 22. Komličenko (Konaté)

    Karty:   64. Matějovský (MBL), 90+1. Fabián (MBL) – 7. Ostojić (DUK), 31. Milošević (DUK), 87. Marek Hanousek (DUK), 89. Daniel Tetour (DUK)

    Neproměněná penalta: 5. Valenta (MBL), mimo


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:6.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián – Hubínek, Matějovský (C) – Konaté (73. Přikryl), Valenta (46. Kateřiňák), Ladra – Komličenko (61. Magera).
    Náhradníci: Vejmola – Kateřiňák, Přikryl, Šušnjar, Magera, J. Rada, Křapka.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Milošević, Ostojić, Jiránek, Podaný – Holík, Marek Hanousek (C), Bilovský (61. Daniel Tetour) – Brandner (73. Koreš), Holenda, Néstor.
    Náhradníci: F. Rada – Koreš, Daniel Tetour, Djuranović, Bezpalec, Preisler, Kušnír.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel – Zdeněk Arnošt, Vít Melichar

    Diváci: 1 990
    thejrc.org