Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
2:1 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 19.05.2018, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie a herne lepšie futbalisti Michaloviec, ktorým sa podarilo vyrovnať v 48. minúte zásluhou Kurminowskeho. Do vedenia však napokon šli paradoxne domáci, v 67. minúte strelil gól Streňo a tento stav sa už napriek tlaku Zemplína nezmenil. Prešovčania sa teda so sezónou 2017/18 rozlúčili víťazstvom a zároveň sa aj minimálne na jeden ročník rozlúčili s Fortuna ligou. Michalovce končia v tejto sezóne na druhom mieste v tabuľke skupine o udržanie, celkovo teda na 8. pozícii.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok dňa. (18:55:13)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Za zdržiavanie rozohrávky dostáva žltú kartu brankár Adrián Slančík.
     
    90+2
    Turikov center došiel na hlavičku Vladislava Bragina, ktorý pohotovo zakončil, ale napokon neúspešne, keďže pokus letel vedľa brány.
     
    90+1
    Koscelník spadol na hranici šestnástky po zákroku od Trapanovskeho, ale bude z toho nakoniec iba nebezpečná štandardka a nie pokutový kop.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu nadstavujú dve minúty.
     
    89
    V obrovskej šanci bol Kristijan Trapanovski, ktorý sa uvoľnil a ostal sám nechránený v pokutovom území. Mohol už ihneď strieľal cez Bieszczada, no napokon ešte urobil kľučku a následne aj o gólovú šancu sám prišiel. Napálil to do protihráča.
     
    88
    Trapanovski vyštartoval dopredu za loptou, no nenačasoval si pohyb správne. Napokon bol odpískaný ofsajd a domáci v útočení nemohli pokračovať.
     
    87
    Trapanovski posúval dopredu Kraľovičovi, ktorý si spracoval loptu, no zakončenie mu vôbec nevyšlo. Nešlo o prvú jeho šancu v tomto zápase, ktorú takto bezbreho zahodil.
     
    86
    Priestor v pokutovom území si vytvoril Dávid Keresteš, ktorý napokon aj ľavačkou vypálil, no jeho delovke chýbala hlavne presnosť. Razancia bola určite dostatočná.
     
    85
    Keresteš radšej dal loptu mierne dozadu na Petka, ktorý ihneď presúval hru na opačnú stranu ihriska. Michalovčania predvídali tento center, dostúpili k lopte prví a môžu otočiť hru.
     
    83
    Michalovčania rozbiehali ďalšiu akciu, tentokrát však až z hĺbky obrannej polovice. Domácim sa podarilo súperovi skomplikovať rozohrávku a aj získať loptu, no k strele už nedošlo.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Petr Hošek.
     
    82
    Kraľovič posúval loptu pred bránku, kde hľadal svojho spoluhráča, ale napokon si Michalovčania poradili s týmto pokusom.
     
    80
    Hostia si vytvorili ďalšiu možnosť a určite podľa ich herného prejavu chcú ešte čo najskôr vyrovnať. Z hranice vápna vypálil tvrdo najmladší hráč na ihrisku, len 17-ročný Matúš Begala, ale loptu poslal na tribúnu.
     
    78
    Pálil napokon Peter Kavka, no prešovský múr rozhodne neustúpil pred touto loptou a nekompromisne strelu zblokoval.
     
    77
    Miroslav Petko fauloval tesne pred šestnástkou protihráča a Michalovčania majú veľkú príležitosť z dobrej pozície.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 189 divákov. Podľa môjho skromného odhadu je ich tu však určite menej, stačí jemný prieskum voľným okom a je jasné, že rozhodne ich tu nie je 189.
     
    76
    Nišiho ľahký center do pokutového územia zasiahol ako prvý Luberda. Napokon sa ešte o strelu spoza šestnástky pokúsil Jozef Turik, no mieril veľmi mimo.
     
    75
    Koscelník si na pravej strane v pokutovom území spracoval dlhý center a ihneď chcel prihrávať pred bránku. Dôsledne však k nemu dostúpil Petko a prihrávku zablokoval.
     
    74
    Streňo vysúval dopredu za loptou čerstvo naskočeného Kristijana Trapanovskeho. Pri lopte sa však napokon ako prvý ocitol brankár Bieszczad.
     
    73
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Adrián Leško, prichádza Kristijan Trapanovski.
     
    72
    Petko čítal spôsob hry Michalovčanov a Koscelníka nepustil k prihrávke po pravej strane. Zemplín ostane pri lopte, získal aut.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Anton Antonov, prichádza Matúš Begala.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub Bartek, prichádza Timotej Múdry.
     
    70
    Niši odcentroval loptu zo štandardky, no nenúkal sa mu na zakončenie žiaden hráč, a tak loptu iba ukontroloval pohybom brankár Slančík.
     
    69
    Tsubasa Niši posielal mäkký center na hranicu šestnástky. Prešovčania si však dali rady s týmto pokusom od hráča Michaloviec.
     
    67
    Prešov dal gól!
    Prešovčania sa znovu dostávajú do vedenia v stretnutí! Po pravej strane po krátkych prihrávkach šikovne bez ohrozenia prenikol až tesne pred hranicu malého vápna ERIK STREŇO a prízemnou strelou k pravej žrdi skóroval!
     
    65
    Brankár Bieszczad následne nakopol loptu smerom dopredu, hlavný rozhodca pískol a Erik Streňo si pýtal dôvod. Napokon však inkasoval žltú kartu za tento pokus o dohovor.
     
    64
    Jakub Bartek bol zasiahnutý na hranici vlastného vápna. Hlavný rozhodca ho obhliadol a privolal aj lekárov domáceho tímu. Ošetrenie už prebieha.
     
    63
    Keresteš presunul hru na ľavú stranu k Bartekovi, ktorý sa pozrel smerom do pokutového územia a poslal center. Bieszczad bol však pri lopte ako prvý.
     
    62
    Niši vysúval na hranicu šestnástky Bragina, ktorý si však neporadil s prešovským futbalistom. Brankár Slančík teda teraz nemal prácu.
     
    61
    Anton Antonov sa pokúšal prejsť po pravej strane cez Barteka, no nepodarilo sa mu to. Šancu si potom hostia vytvorili znovu, po centri z pravej strany hlavičkoval Šimčák, no len do pripraveného Slančíka.
     
    60
    Príležitosť na strelu si vytváral aj Anton Antonov, ale neprestrelil prešovského hráča. Z nasledujúceho rohového kopu sa opäť Zemplín nepresadil.
     
    59
    Tvrdú delovku spoza pokutového územia vyslal zo svojej kopačky autor druhého gólu zápasu Dawid Kurminowski, no strele podstatne chýbala presnosť.
     
    58
    Michalovčania si vytvorili ďalšiu príležitosť a zatiaľ v druhom polčasu dominujú, čiže sa obraz hry rozhodne zmenil. Prihrávku na ľavej strane si spracoval voľný Milan Šimčák a jeho strela bola mierne tečovaná protihráčom. Z rohového kopu následne Michalovčania gól nestrelili, ani z následných pokusov.
     
    57
    Kerestešovi nevyšiel pokus o vysunutie Streňa, ktorý sa napokon rozbehol opačným smerom a nie tak, ako sa kotúľala lopta.
     
    55
    Keresteš zblokoval prihrávku z kopačky Joseho Carillu a lopta teda neprenikla. Prešovčania sa teda mohli zorganizovať v defenzíve a počkať si na aut súpera.
     
    54
    Antonovov nákop do pokutového územia z pravej strany došiel na hlavičku Nišiho Tsubasu, no jeho pokus nesmeroval do priestoru troch žrdí.
     
    53
    Koscelník sa na ľavej strane nepresadil cez dôrazného Keresteša v súboji. Následne inkasoval Koscelník tvrdý úder, no napokon sa žiadna karta neudeľuje.
     
    52
    Bartek vhodil aut smerom dopredu na Erika Streňa, ktorý sa pretláčal popri michalovskom hráčovi, no k strele sa nedostal, ani k náznaku.
     
    51
    Táto situácia aj zaváňala gólom po nákope od rohovej zástavky. Lopta preletela cez celé vápno, hráči si však prenechávali loptu na niekoľkokrát a napokon ani nik nevystrelil.
     
    50
    Center z ľavej strany z kopačky Šimčáka neprešiel až do šestnástky. Zblokoval ho prešovský hráč a Michalovce zahrávali roh.
     
    49
    Po rohovom kope sa pred bránkou otvoril priestor pri Martinovi Luberdovi, ktorý šikovne hlavičkou zakončoval, no mieril tesne nad.
     
    48
    Michalovce dali gól!
    Výborný nástup Michalovčanov do druhého polčasu! Bragin vystrelil zo šestnástky a lopta sa dokotúľala na pravú žrď. Po odraze ju do bránky úspešne dorazil DAWID KURMINOWSKI.
     
    47
    Kraľovič získal loptu v stredovom kruhu po nepresnej prihrávke na Bragina, ktorý je už spoločne so Šostákom plne zapojený do hry.
     
    46
    Hneď v úvode vidíme dvojité striedanie na strane hostí. Igor Žofčák opúšťa ihrisko a nahradí ho Vladislav Bragin. Petra Kolesára zase v zostave vymenil Ladislav Šosták.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase boli lepším a aktívnejším mužstvom Prešovčania. Michalovčania boli viac pasívni a nechali viac priestoru domácim. Skóre otvoril v 36. minúte gólom z penalty Bartek.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Michalovčania si trošku nerozumeli v kombinácii pred šestnástkou a napokon loptu mohol iba bez problémov zachytiť Slančík.
     
    45+1
    Končí sa prvá nadstavená minúta prvého polčasu, v ktorej sa snažil niečo dobré vymyslieť Streňo, no stroskotal na michalovských obrancoch.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    45
    Tatran si následne vytvoril aj ďalšiu možnosť, hlavičkový pokus mohol premeniť Ján Dzurík, no nebol dostatočne dôrazný.
     
    43
    Vo veľkej tutovke sa ocitol pred bránkou Lukáš Micherda, ktorý si tam nenápadne nabehol, no napokon zlyhal. Už mohol Prešov odskočiť Michalovciam na rozdiel dvoch gólov.
     
    41
    Rozohrávka z kopačky brankára Bieszczada nebola vôbec úspešná. Michalovčania o loptu v strede poľa veľmi rýchlo prišli a dopredu sa teda môžu dostať domáci.
     
    40
    Micherda bol v stredovom kruhu zasiahnutý Petrom Kolesárom. Hlavný rozhodca to posúdil ako zákrok hodný žltej karty a udelil ju Kolesárovi.
     
    39
    Šimčákov center z ľavej strany zachytili prešovskí futbalisti. Následne hru ihneď otočili, k lopte napravo sa mohol dostať Streňo, no prihrávku si nespracoval poriadne.
     
    38
    Kavka zrýchlil akciu, vysunul po pravej strane Žofčáka, ktorý ihneď z prvej dával prihrávku do šestnástky na Kurminowskeho, no tomu zakončenie vôbec nevyšlo.
     
    37
    Šimčák neúspešne rozohrával akciu z obrannej polovice a Michalovčania sa teda k streleckému pokusu vôbec nedostali.
     
    36
    Prešov dal gól!
    Pokutový kop úspešnou strelou k ľavej žrdi do protipohybu brankára premenil JAKUB BARTEK! Prešov sa dostáva do vedenia v stretnutí.
     
    34
    Žofčák zahral po pokuse o prihrávku od Kráľoviča rukou. Hlavný rozhodca chvíľu váhal, no napokon predsa len odpískal penaltu pre Prešov!
     
    33
    Koscelník sa z pravej strany k streleckému pokusu nedostal. Čisto ho odzbrojil Jakub Bartek. Napokon ani roh z toho pre Zemplínčanov nebude.
     
    32
    Petkovi sa nepodarilo uvoľniť na útočnej polovici. Loptu bezpečne zachytil Carillo a môže zakladať michalovský útok.
     
    31
    Hlavný rozhodca spor po zákroku Luberdu na Antonova vyriešil diplomatickým dohovorom ku obidvom hráčom. Karty sa teda neudeľujú.
     
    30
    Petko perfektne vysunul úplne voľného Adriána Leška, ktorý si našiel miesto v medzere. Bol to možno sporný moment z ofsajdového hľadiska, no nepískalo sa, Leško šiel na bránu, ale slabo zakončil a len priamo do Bieszczada.
     
    29
    Celkom prekvapujúco zatiaľ sledujeme pod Tatrami jednostranné dianie smerom na Bieszczadovu bránku. Michalovce zatiaľ prešovský tím veľmi akciami nepohrýzli.
     
    27
    Po zákroku jedného z prešovských hráčov ostal na trávniku viacmenej nehybne ležať hosťujúci Jozef Turik, ktorý odišiel aj s členom michalovského realizačného tímu za postrannú čiaru. V hre sa teda môže pokračovať.
     
    25
    Z následného rohového kopu pre Tatran sa podarilo domácim zakončiť. V šestnástke najvyššie vyskočil Ján Dzurík, no jeho hlavičkový pokus smeroval ponad bránku.
     
    24
    Leško sa po krátkom ošetrení zapája znovu do hry a ukázal bojovného ducha. Štandardku potom rozohrával Keresteš, no Prešovčania nakoniec bránu výrazne neohrozili.
     
    23
    Milan Šimčák oplácal na Leškovi predchádzajúci zákrok na Antonova a napokon to vôbec neurobil športovo a ani v súlade s pravidlami. Za svoj počin dostáva žltú kartu.
     
    22
    Michalovská defenzíva opäť mierne zlyhala, keď nechala v medzere až príliš veľa priestoru Michalovi Kraľovičovi. Ten sa otočil a už ihneď chcel strieľať a bol v stopercentnej šanci, no v poslednej chvíli mu zakončenie zmaril Jose Carillo.
     
    21
    Dobrá šanca pre domácich futbalistov sa zrodila po Streňovom zisku lopty na ľavej strane. V pokutovom území mal na výber dvoch svojich spoluhráčov, ale napokon to chcel vziať na seba a ani to sa mu veľmi nepodarilo.
     
    20
    Trošku ležal na trávniku po súboji otrasený Leško, ale po niekoľkých sekundách sa postavil na nohy a zapojil sa opätovne do hry.
     
    19
    Turik perfektnou prihrávkou naštartoval po pravej strane Dawida Kurminowskeho, ktorý už mohol a asi aj mal dávno strieľať, no napokon sa zamotal a už sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    18
    Prešovčania vyprevadili súpera spred vlastnej šestnástky. Loptu odkopli napokon až dozadu ku Kavkovi, ktorý zapojil do hry aj brankára Bieszczada.
     
    17
    Nepresný center z kopačky Keresteša nenašiel žiadneho adresáta. V pokoji teda môže odkopávať brankár Gerard Bieszczad.
     
    16
    Leško bol sfaulovaný na útočnej polovici a Prešovčania majú tak možnosť ohroziť Bieszczada z ďalšej štandardky.
     
    15
    Kraľovič nedokázal presne priťuknúť loptu na ľavú stranu pre Micherdu, ktorý sa mu už rozbiehal. Aut získali teda Michalovce.
     
    14
    Kerestešov center z rohového kopu sa podarilo hosťujúcim futbalistom poslať mimo prostredia, z ktorého hrozilo nebezpečenstvo.
     
    13
    Antonov šikovne prepustil prihrávku z pravej strany až na Petra Kolesára, ktorý bol postavený tesne za šestnástkou a odtiaľ pálil. Strela bola blokovaná, no aj tak ju musel Slančík skrotiť.
     
    12
    Petkova priama prudká prihrávka do vápna z pravej strany napokon skončila na kopačkách michalovských hráčov, ktorí vyrazili dopredu, no Koscelníkovi zakončenie z hranice šestnástky rozhodne nevyšlo.
     
    11
    Streňo nasadil pekné jasličky Nišimu. Touto prihrávkou poslal loptu Kerestešovi, ktorý odcentroval do šestnástky, no tento priestor si už hostia do bodky postrážili.
     
    10
    Bartek nevybojoval loptu v súboji so Žofčákom. Prešovčania však napokon aj tak získali autové vhadzovanie. Následne sa opäť dopredu vyrútil Kraľovič, ale cez kĺzajúceho sa Šimčáka sa nepresadil.
     
    9
    Petko opäť vyzval do úniku Kraľoviča, no dobre organizovaná michalovská defenzíva nepustila cez seba loptu, a tak Kráľovič zakončenie uskutočniť nemohol.
     
    8
    Petko vhodil aut Dzuríkovi, ktorý sa pretláčal popri Šimčákovi, no ten ho rozhodne len tak ľahko cez seba nepustil.
     
    7
    Ďalšiu štandardku hostí rozohrával Kolesár. Lopta letela nebezpečne pred Slančíka, ktorý si však s loptou napokon poradil bez obáv.
     
    5
    Žofčák rozohrával štandardku na útočnej polovici a poslal center do boxu, v ktorom si pripravil miesto Koscelník, no napokon sa ukázalo, že bol v ofsajde.
     
    4
    Prešovčania následne rozohrávali rohový kop, ktorý však pre michalovského brankára neznamenal nebezpečenstvo. Bezpečne zachytil loptu do rúk. Následne pekne utekal za nastrelenou loptou Michal Kraľovič, no už výrazne Bieszczada ohroziť nedokázal.
     
    3
    Bieszczad pokazil rozohrávku a ponúkol príležitosť Miroslavovi Petkovi, ktorý ešte posúval bližšie pred bránku Kerestešovi, no jeho strela nebola úspešná.
     
    2
    Keresteš bol faulovaný na útočnej polovici a sám aj zahrával prvú štandardku svojho tímu v zápase. Vcelku výborne sa uvoľnil v pokutovom území Luberda, no hlavička mu nesadla.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Prešova, ktorí sú však hneď od úvodu zatlačení na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik prichádzajú oba celky. Prešovčania v bielych dresoch, Michalovčania v žltomodrých. Vypočujeme si štátnu hymnu.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z posledného 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy. V tomto prenose sa bližšie zamierame na východniarske derby v skupine o udržanie medzi 1. FC Tatran Prešov a MFK Zemplín Michalovce. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. FC Tatran Prešov
    Prešovskí futbalisti počas minulého víkendu jednoznačne nesplnili cieľ, ktorý si vytýčili, keď sa dozvedeli, že budú pôsobiť len v skupine o udržanie. Vycestovali do Senice, kde sa stretli s domácom mužstvom v priamom súboji o to, ktorý tím automaticky zostúpi do slovenskej 2. najvyššej futbalovej súťaže. Zápas sa skončil remízou 0:0 a Senica si teda zaistila miestenku aspoň do baráže s druhým najlepším celkom 2. ligy. Fanúšikovia najstaršieho futbalového klubu na Slovensku určite smútia. Ich tím po komplikovaných dvoch sezónach, ktoré strávil v popradskom NTC zostúpi do 2. ligy a bude sa musieť znovu pobiť o miestenku do tej najvyššej. Prešov teda skončí sezónu na poslednom mieste, na ktorom má momentálne 23 bodov a skóre 20:55.

    MFK Zemplín Michalovce
    Dá sa povedať, že Michalovčania môžu túto sezónu hodnotiť určite ako celkom vydarenú. V skupine o udržanie takmer pravidelne zbierali body a momentálne im v minitabuľke patrí 2. miesto so ziskom 41 bodov. Môžu ešte zaútočiť aj na prvú pozíciu, keďže na vedúcu Nitru strácajú len jeden bod. Nitra sa v poslednom kole predstaví na domácej pôde proti Senici. Michalovčania zároveň majú ku koncu súťaže aj celkom dobrú formu, dokázali zvíťaziť práve v Nitre 1:3 a v minulom kole si poradili aj s treťou Podbrezovou najtesnejším výsledkom 1:0.

    V tejto sezóne však prekvapivo patrili vzájomné zápasy týchto celkov Prešovčanom. Tí najprv zvíťazili v 4. kole základnej časti na štadióne Zemplína 0:1, následne v Poprade v rámci 15. kola porazili Michalovce takisto 1:0 a v poslednom zápase, ktorý bol už zaradený do skupiny o udržanie a jej 1. kola sa zrodila remíza 0:0.

    Rozhodne uvidíme už napriek jasnému vypadnutiu Prešova zaujímavý zápas, keďže Michalovce budú chcieť získať tri body a zároveň paralelne budú sledovať vyvíjajúci sa zápas Nitry, keďže sa môžu ešte dostať na prvé miesto.
    Pre Prešov bude tento zápas rozlúčkou s Fortuna ligou minimálne na jednu sezónu a určite by sa chcel rozlúčiť víťazstvom. Sledujte on-line prenos, prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 36. Bartek (pen.), 67. Streňo – 48. Kurminowski

    Karty:   65. Streňo (PRE), 77. Petko (PRE), 90+2. Slančík (PRE) – 23. Šimčák (MIC), 40. Kolesár (MIC)


    FC Tatran Prešov: Slančík – Bartek (71. Múdry), Luberda (C), Prikryl, Petko – Dzurík – Leško (73. Trapanovski), Micherda, Kraľovič – Streňo (82. Hošek), Keresteš.
    Náhradníci: Hynek – Dupkala, Múdry, Hošek, Haladej, Trapanovski.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C) (46. Bragin), Kavka, Carrillo, Šimčák – Antonov (71. Begala) – Turik, Koscelník, Kolesár (46. Šosták), Niši – Kurminowski.
    Náhradníci: Kira – Šosták, Bednár, Sulley, Jankauskas, Begala, Bragin.

    Rozhodčí: Dohál – Poláček, Barenčík

    Diváci: 189
    thejrc.org