Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
konec
FC Nitra
5:2 (2:2)
FK Senica
sk Sobota 19.05.2018, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas priniesol nečakanú sedemgólovú prestrelku. Napokon z nej vyšli úspešnejšie zverenci Ivana Galáda, ktorí vyhrali 5:2 a zahrajú si baráž o účasť v predkole Európskej ligy UEFA. V druhom polčase poslal domácich do vedenia Miloš Šimončič, následne zvýšil náskok nitrianskych futbalistov Tomáš Vestenický a definitívnu bodku za dnešným duelom dal presnou hlavičkou Pavol Farkaš. Senica najmä v prvom polčase zanechala dobrý dojem, no teraz sa už musí sústrediť na svoju baráž, v ktorej o udržanie fortunaligovej príslušnosti zabojuje proti Skalici. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:58:05)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného zápasu sa práve naplnil. Hlavný rozhodca Filip Glova nadstavuje ešte 60 sekúnd, po ktorých si domáci futbalisti zaistia miestenku v baráži o postup do predkola Európskej ligy.
     
    89
    Tentokrát poslal Tomáš Kóňa loptu na prednú žrď. K hlavičke sa dostal jeden z jeho spoluhráčov, no tentokrát mieril vedľa brány súpera. Nasledovať bude odkop od brány Vojtecha Milošoviča.
     
    88
    Peknou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Vahagn Militosjan. Potiahol si loptu na os ihriska, ale jeho strelu k pravej žrdi vyrazil Vojtech Milošovič na ďalší rohový kop Nitry.
     
    87
    Nitrania zahrali veľmi zaujímavý signál. Po ňom strieľal z hranice šestnástky Miloš Šimončič, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Vojtecha Milošoviča.
     
    86
    Tentokrát sa vyznamenal gólman Vojtech Milošovič. Vahagn Militosjan šikovnou prihrávkou našiel v šestnástke Mareka Fábryho, ale jeho zakončenie vyrazil senickký brankár na rohový kop.
     
    85
    Nitrania majú k dispozícii ďalší priamy kop. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Lukáš Kučera, ktorý dnes debutuje v najvyššej slovenskej súťaži.
     
    84
    Nitra dala gól!
    Futbalisti spod Zobora definitívne rozhodujú o osude dnešného stretnutia. Tomáš Kóňa tentokrát zahral rohový kop oveľa lepšie. Centrom z ľavej strany našiel PAVLA FARKAŠA, ktorý umiestnenou hlavičkou skóruje.
     
    84
    Ešte pred rohovým kopom tu máme posledné domáce striedanie. Za potlesku nitrianskych fanúšikov smeruje na lavičku náhradníkov Márius Charizopulos. Nahradzuje ho Ondřej Vencl.
     
    83
    Hostia chybovali v rozohrávke, no tentokrát za to gólom nezaplatili. Lukáš Fabiš si potiahol loptu k šestnástke, ale jeho zakončenie bolo tečované na ďalší rohový kop domácich.
     
    82
    Zápas sa pomaly dohráva. Aj hlavný arbiter Filip Glova chce, aby sa zápas dohral v pokojnom tempe, a tak si po jednom z nedovolených zákrokov volá k sebe Jaroslava Machovca a Jana Suchana.
     
    81
    Tomáš Kóňa pekným oblúčikom poslal loptu na Vahagna Militosjana. Ten následne centroval z pravej strany, no zakončujúci Márius Charizopulos si tesne predtým pomohol útočným faulom.
     
    80
    Pomaly sa dostávame do záverečnej desaťminútovky dnešného duelu. Pri lopte sú Záhoráci, kedže sa nedovoleným zákrokom prezentoval Lukáš Fabiš. Ten sa v druhom polčase mierne vytratil.
     
    79
    Druhýkrát v dnešnom zápase strieda aj Ivan Galád. Na lavičku náhradníkov smeruje dvojgólový strelec Tomáš Vestenický. Na jeho miesto prichádza Marek Fábry.
     
    77
    Tomáš Kóňa to prehnal so svojou razanciou. Lopta preletela celým pokutovým územím súpera, a tak budú vhadzovať Záhoráci. Tí už akoby sa zmierili s tým, že dnes zrejme bodovať nebudú.
     
    76
    Jaroslav Machovec centroval z ľavej strany. Trafil však Olivera Podhorina, od ktorého následne išla lopta mimo ihriska. Nasledovať bude rohový kop, ktorý uteká zahrať Tomáš Kóňa.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom poslednýkrát strieda hosťujúci tréner. Svoj debut v najvyššej slovenskej súťaži si odbije Lukáš Kučera. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Jurij Medvěděv.
     
    74
    Domáci kapitán Miloš Šimončič sa dostal k strele spoza pokutového územia. Jeho zakončenie však bolo veľmi nepresné, a tak bude nasledovať len odkop od brány Vojtecha Milošoviča.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 27. Vestenický (Charizopulos), 45. Charizopulos (Fabiš), 56. Šimončič (Militosjan), 66. Vestenický (Militosjan), 84. Farkaš (Kóňa) – 28. Kováč (Krč), 40. Podhorin (pen.)

    Karty:   36. Farkaš (NIT), 55. Šimončič (NIT) – 35. Medvěděv (SEN), 52. Otrísal (SEN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:22.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Chovanec – Fábry (68. Machovec), Šimončič (C), Kóňa – Charizopulos (84. Vencl), Vestenický (79. Fábry), Militosjan.
    Náhradníci: Šípoš – Machovec, Vencl, Valenta, Kotrík, Fábry, Macho.

    FK Senica: Milošovič – Medvěděv (75. Kučera), Otrísal, Podhorin – Šefčík, Suchan, Krč (67. Lupták), Kováč – Vaščák (C), Kitambala, Celis (63. Martišiak).
    Náhradníci: Vozár – Lupták, Martišiak, Cuadros, Kučera.

    Rozhodčí: Filip Glova – Andrej Hrmo, Peter Chládek

    Diváci: 320
    thejrc.org