Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
konec
FC Nitra
5:2 (2:2)
FK Senica
sk Sobota 19.05.2018, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    84
    Nitra dala gól!
    Futbalisti spod Zobora definitívne rozhodujú o osude dnešného stretnutia. Tomáš Kóňa tentokrát zahral rohový kop oveľa lepšie. Centrom z ľavej strany našiel PAVLA FARKAŠA, ktorý umiestnenou hlavičkou skóruje.
     
    84
    Ešte pred rohovým kopom tu máme posledné domáce striedanie. Za potlesku nitrianskych fanúšikov smeruje na lavičku náhradníkov Márius Charizopulos. Nahradzuje ho Ondřej Vencl.
     
    79
    Druhýkrát v dnešnom zápase strieda aj Ivan Galád. Na lavičku náhradníkov smeruje dvojgólový strelec Tomáš Vestenický. Na jeho miesto prichádza Marek Fábry.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom poslednýkrát strieda hosťujúci tréner. Svoj debut v najvyššej slovenskej súťaži si odbije Lukáš Kučera. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Jurij Medvěděv.
     
    73
    Obrovská šanca na strane domácich. Striedajúci Jaroslav Machovec krásnym centrom z ľavej strany našiel v súperovej šestnástke Máriusa Charizopulosa, no ten mieril tesne vedľa.
     
    68
    Prvýkrát v dnešnom dueli zasahuje do svojej zostavy aj Ivan Galád. Na trávnik sa dostane Jaroslav Machovec, ktorý vymení pomerne nevýrazného Andreja Fábryho.
     
    67
    Druhé striedanie na strane Záhorákov. Jakub Krč po štvrtom inkasovanom góle schádza z hracej plochy. Namiesto neho dostane šancu Lukáš Lupták.
     
    66
    Nitra dala gól!
    Zverenci Ivana Galáda zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Po centri z ľavej strany od Vahagna Militosjana sa dostal k lopte TOMÁŠ VESTENICKÝ. Z otočky vystrelil ľavačkou a s prispením brániaceho Olivera Podhorina prekonal súperovho brankára po druhý raz.
     
    63
    Prvé striedanie na strane Senice. Možno trošku prekvapujúco schádza z ihriska Richard Celis, ktorý určite patril k tým aktívnejším hráčom hostí. Na jeho miesto prichádza Dominik Martišiak.
     
    58
    Nitrania mohli zvýšiť svoj náskok. Strela Tomáša Vestenického síce bola zrazená, no následne sa dostal k hlavičke Vahagn Militosjan. Vojtech Milošovič jeho pokus podcenil a mal šťastie, že udržal loptu na čiare.
     
    56
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti zachytili rozohrávku súpera a nekompromisne ho za to potrestali. Vahagn Militosjan posunul loptu na MILOŠA ŠIMONČIČA, tomu sa otvoril priestor a strelou z hranice šestnástky prekonal Vojtecha Milošoviča.
     
    55
    Jan Suchan vyviezol loptu z vlastnej polovice ihriska. Smeroval k šestnástke súpera, no v tom prišiel zákrok zozadu od Miloša Šimončiča. Aj domáci kapitán si u rozhodcu vykoledoval žltú kartu.
     
    52
    Hostia chybovali v rozohrávke a unikajúceho Vahagna Militosjana musel zastaviť za cenu faulu Erik Otrísal. Obranca Senice navyše za svoj zákrok dostáva kartové napomenutie.
     
    45
    Nitra dala gól!
    V závere prvého polčasu sa domácim futbalistom podarilo vyrovnať skóre zápasu. MÁRIUS CHARIZOPULOS dostal veľa priestoru v šestnástke súpera, počkal si na center Lukáša Fabiša z pravej strany a presne umiestnenou hlavičkou prekonal Vojtecha Milošoviča.
     
    43
    Seničania mohli zvýšiť svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Richard Križan si nesplnil svoje defenzívne úlohy. Francúzsky útočník Lynel Kitambala sa cez neho poľahky dostal, ale loptu nasmeroval len do pravej žrde.
     
    40
    Senica dala gól!
    Hostia otáčajú priebeh dnešného stretnutia. Loptu si na biely bod postavil OLIVER PODHORIN. Kopol ju po pravej ruke brankára Lukáša Hrošša, no ten nevystihol smer jeho zakončenia. Senica tak prekvapujúco vedie nad súperom spod Zobora.
     
    39
    Hostia budú zahrávať pokutový kop! Po dlhom autovom vhadzovaní sa lopta všelijako poodržala v domácej šestnástke a zrejme si proti pravidlám pomohol Ján Chovanec.
     
    36
    Žltú kartu vidíme aj na druhej strane. Nitrania prepadli v strede ihriska. Na strelu si to už pripravoval Alan Kováč, no v poslednej chvíli ho aspoň za cenu kartového trestu zastavil Pavol Farkaš.
     
    35
    Prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu je Jurij Medvěděv. Hosťujúci obranca až zbytočne tvrdo išiel do súboja v strede ihriska a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    28
    Senica dala gól!
    Nitrianský náskok dlho nevydržal. Jakub Krč peknou prihrávkou do šestnástky našiel ALANA KOVÁČA. Ten sa presadil cez nedôrazne brániaceho Máriusa Charizopulosa a strelou z ťažkého uhla prekonal Lukáša Hrošša.
     
    27
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Márius Charizopulos krásnou kolmou prihrávkou poslal do úniku TOMÁŠA VESTENICKÉHO. Ten si potiahol loptu bližšie k bráne a strelou pravačkou nedal šancu Vojtechovi Milošovičovi.
     
    7
    Prekvapujúco aktívnejšia Senica sa mohla dostať do vedenia. Na center z ľavej strany si nabehol Alan Kováč, ale jeho hlavička smerovala len do miest, kde stál brankár Lukáš Hroššo.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 27. Vestenický (Charizopulos), 45. Charizopulos (Fabiš), 56. Šimončič (Militosjan), 66. Vestenický (Militosjan), 84. Farkaš (Kóňa) – 28. Kováč (Krč), 40. Podhorin (pen.)

    Karty:   36. Farkaš (NIT), 55. Šimončič (NIT) – 35. Medvěděv (SEN), 52. Otrísal (SEN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:22.
    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Chovanec – Fábry (68. Machovec), Šimončič (C), Kóňa – Charizopulos (84. Vencl), Vestenický (79. Fábry), Militosjan.
    Náhradníci: Šípoš – Machovec, Vencl, Valenta, Kotrík, Fábry, Macho.

    FK Senica: Milošovič – Medvěděv (75. Kučera), Otrísal, Podhorin – Šefčík, Suchan, Krč (67. Lupták), Kováč – Vaščák (C), Kitambala, Celis (63. Martišiak).
    Náhradníci: Vozár – Lupták, Martišiak, Cuadros, Kučera.

    Rozhodčí: Filip Glova – Andrej Hrmo, Peter Chládek

    Diváci: 320
    bahis siteleri