Bayern – Frankfurt 1:3 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
1:3 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Sobota 19.05.2018, 20:00 • Olympiastadion, Berlín • Německý pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. V Německém poháru už zbývá v letošní sezoně odehrát jen jediný zápas – finále! Právě do finálového duelu se probojoval mnichovský Bayern, který vyzve v souboji o prestižní trofej na berlínském olympijském stadionu Eintracht Frankfurt.
     
    Bayern Mnichov

    Bayern již pošesté v řadě opanoval německou Bundesligu, historicky to byl pro mnichovský tým titul s pořadovým číslem 28! Již pět kol před koncem měl Bayern nedostižní náskok a svěřenci trenéra Juppa Heynckese se tak mohli soustředit na vyvrcholení Ligy mistrů. V těsném čtvrtfinále se španělskou Sevillou dokázal Bayern udržel postup domácí bezbrankovou remízou, když na půdě soupeře zvítězil 2:1. To v semifinále už na slavný Real Madrid nestačil ani v jednom případě a musel se s nejprestižnější klubovou soutěží rozloučit těsně před finále.

    Finále Německého poháru je posledním zápasem pro Juppa Heynckese na lavičce Bayernu. Zkušený třiasedmdesátiletý kouč trénoval německý velkoklub již třikrát, dnes se zakončí jeho čtvrtá štace. Naposledy se loučil s Bayernem v roce 2013, kdy kromě Bundesligy a Německého poháru zvítězil také v Lize mistrů! Dnešní finále bude o to pikantnější, že Heynckese nahradí dosavadní trenér Eintrachtu Niko Kovač.

    Mnichovští fotbalisté se do finále probojovali přes třetiligový Chemnitzer. Největší problémy měl Bayern již ve druhém kole, kdy musel s Lipskem až do penaltového rozstřelu. Za Bayern se prosadilo všech pět exekutorů, naopak v páté sérii neproměnil střelec Lipska Timo Werner a bylo rozhodnuto. Také v osmifinále to nebylo snadné, proti Borussii Dortmund si ale Bayern pohlídal v závěru vedení 2:1. Poté ale už přišly kanonády ze strany ofenzivních fotbalistů německého mistra, Padeborn rozstřílel Bayern 6:0. Jen o něco lépe si vedl v semifinále Leverkusen, který také schytal šest branek, ale dokázal i dvě vstřelit, hattrickem se blýskl Thomas Müller.
     
    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt se letos pohyboval v Bundeslize ve středu tabulky, po posledním kole nakonec zůstal na osmé s jen čtyřbodovou ztrátou na šesté Lipsko, které si zahraje předkolo Evropské ligy v příští sezoně. Eintracht mohl být ještě mnohem výše, ale v závěrečných sedmi kolech zvítězil jen jednou! Tým chorvatského trenéra Kovače měl problémy především se stálostí formy, v průběhu celého ročníku Bundesligy nedokázal zvítězit více než dvakrát po sobě.

    V Německém poháru se ale Frankfurtu dařilo až nad očekávání. Po vyřazení regionálních Erndtebrucku a Schweinfurtu, přišel na řadu Heidenheim z druhé Bundesligy. S ním měl ale Frankfurt velké potíže, v devadesáti minutách branka nepadla a muselo se do prodloužení. V něm se ale dokázal prosadit Gacinovic i Haller a o postupujícím bylo rozhodnuto. Až ve čtvrtfinále narazil Eintracht na prvního soupeře z nejvyšší ligy. Mohuč však nekladla větší odpor a po prohře 0:3 se s pohárem rozloučila. V semifinále nebyl frankfurtský tým v souboji se Schelke favoritem, ale o jedinou branku se postaral patnáct minut před koncem Luka Jovič a Schalke se již na odpověď nezmohlo.

    Eintracht hrál finále také v minulém roce. V boji o prestižní trofej sice dokázal odpovědět na branku Dembelého Ante Rebič, ale ve druhém poločase proměnil nařízenou penaltu Aubameyang a ze zisku poháru se radovala Borussia Dortmund.
    V historicky 75. ročníku Německého poháru už zbývají ve hře o trofej jen dva týmy

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    28.04. 2018 Bayern – Frankfurt 4:1
    09.12. 2017 Frankfurt – Bayern 0:1
    11.03. 2017 Bayern – Frankfurt 3:0
    15.10. 2016 Frankfurt – Bayern 2:2
    02.04. 2016 Bayern – Frankfurt 1:0
    Bayern nastoupí v tradiční červené barvě dresů, hráči Eintrachtu půjdou do finálového duelu v bílo-černé kombinaci

     
    Posledních deset finálových zápasů

    2017
    Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2:1
    2016
    Bayern Mnichov – Borussia Dortmund 0:0 (4:3 pen.)
    2015
    VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 3:1
    2014
    Bayern Mnichov – Borussia Dortmund 2:0 prodl.
    2013
    Bayern Mnichov – VfB Stuttgart 3:2
    2012
    Borussia Dortmund – Bayern Mnichov 5:2
    2011
    Schalke 04 – MSV Duisburg 5:0
    2010
    Bayern Mnichov – Werder Brémy 4:0
    2009
    Werder Brémy – Bayer Leverkusen 1:0
    2008
    Bayern Mnichov – Borussia Dortmund 2:1 prodl.
     
    Týmy s nejvíce tituly

    18 – Bayern Mnichov
    6 – Werder Brémy
    5 – Schalke 04
    4 – 1. FC Kolín nad Rýnem
    4 – Borussia Dortmund
    4 – Eintracht Frankfurt
    4 – 1. FC Norimberk
    3 – Hamburk SV
    3 – VfB Stuttgart
    3 – Borussia Mönchengladbach
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Alcantara, Martínez, Rodríguez – Müller (C), Lewandowski, Ribéry
    Náhradníci: Neuer – Wagner, Rafinha, Bernat, Rudy, Tolisso, Coman

    Eintracht Frankfurt: Hrádecký – Abraham (C), Hasebe, Salcedo – Da Costa, Wolf, De Guzmán, Mascarell, Willems – Rebič, K. Boateng
    Náhradníci: Zimmermann – Jovič, Haller, Fabián, Gačinovič, Russ, Tawatha

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Häcker.

     
    Na bratrský souboj ve finále nedojde! Zatímco frankfurtský Kevin-Prince Boateng je v základní sestavě, tak stoper Bayernu Jerome do zápasu vinnou zranění třísel nezasáhne. Stejný problém trápí i Arjena Robbena a i bez něj se bude muset favorit zápasu obejít.

    Kdo se naopak vrací po zranění je Manuel Neuer. Německá brankářská jednička se poprvé po vleklé rekonvalescenci posadí alespoň na lavičku náhradníků. Naposledy se Neuer postavil do branky Bayernu v polovině září loňského roku.

     
    Šestatřicetiletý hlavní rozhodčí Felix Zwayer se svými asistenty přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Finálový duel Německého poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postaral Ante Rebič, útočník Eintrachtu. První akce ale Frankfurtu nevyšla podle představ. Wolfova přihrávka na Boatenga skončila jen u skvěle postaveného Hummelse.
     
    2
    Eintracht se ale udržel na útočné polovině po mizerné rozehrávce Niklese Süleho. Ani další nákop před Ulreicha ale nenašel nabíhající duo útočníků Rebiče s Boatengem.
     
    3
    V prvních minutách zápasu má překvapivě navrch Frankfurt. Nyní to vyzkoušel na pravém kraji Danny Da Costa. Po předkopnutí balonu si ale došel pro obranný skluz Alaba.
     
    4
    Bayern se stále nemůže dostat na delší čas k balonu. Willems se dostal do kombinace s Mascarellem u levé postranní lajny, poté přišla vysoká nahrávka na Boatenga, ale ten si při dělání místa pomohl faulem.
     
    5
    Až nyní se dostali do kombinace také hráči Bayernu. Vše začalo u Hummelse, který rozehrával po trávníku na Ribéryho. Zkušený francouzský ofenzivní záložník se ale nevypořádal s atakem Salceda a o balon přišel.
     
    6
    Lewandowski si zaběhl na pravé straně pro přihrávku za obranu. Byl už ale příliš z úhlu a tak raději centroval před branku Frankfurtu. Střelou z nepřipravené pozice se prezentoval Müller, dělovka kapitána Bayernu letěla vysoko nad břevno.
     
    7
    Opatrný úvod finálového duelu pokračuje. De Guznám zkoušel vysunout Boatenga, ale ten v hlavičkovém souboji s Hummelsem neuspěl.
     
    8
    První vážnější akce mnichovského celku. Martínez dloubáčkem do vápna našel nabíhajícího Kimmicha, ten si ale nezpracoval balon ideálně a toho využil Hrádecký pohotovým výběhem proti soupeři.
     
    8
    Před vápnem Frankfurtu byl faulován unikající Müller. Salcedo je prvním potrestaným hráčem zápasu a navíc bude favorit zápasu rozehrávat nadějnou pozici.
     
    9
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Robert Lewandowski. Jeho bombu před zeď dokázal Hrádecký až zázračně vyrazit do země. Následně po odrazu míče se rozehrával ještě rohový kop, ale ten už rodáka z Bratislavy s finským pasem neohrozil.
    9. Lewandwského rána přes zeď

     
    10
    Také Willems se prezentoval pořádně tvrdým zákrokem. Po střetu s Kimmichem bude Bayern pokračovat v aktivní hře směrem dopředu.
     
    11
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekané! Rodríguez zaváhal při rozehrávce, nechal se obrat o balon v nebezpečném prostoru a Bayern za to pyká. Mascarel skvěle našel rozběhnutého ANTEHO REBIČE, který si v úniku věděl rady, balon napálil k levé tyči a Frankfurt vede!
    11. Ante REBIČ - 0:1

     
    13
    Bayern je zaskočen úvodní brankou ve své síti. Rodríguez to zkoušel na po pravém kraji, ale dále než z vápnu soupeře se nedostal.
     
    14
    Lewandowski si dělal prostor v pokutovém území, ale při tom zasáhl soupeře loktem do obličeje a hra se musela přerušit.
     
    15
    Lukáš Hrádecký vykopával od své branky na útočnou polovinu. Tentokrát při napadání fauloval Boateng a také Süle to nepříjemně odnesl. Stoper Bayernu se ale rychle zvedá a hra může plynout.
     
    17
    Velký favorit finálového duelu se zatím nemůže dostat do tempa. Rodríguez neměl komu nahrát, čekal s míčem ve středu pole. Nakonec vyzval k přihrávce Ribéryho, který byl ale znovu faulován.
     
    18
    Právě Franck Ribéry se postavil k nebezpečné rozehrávce volného přímého kopu. Balon mířil do středu vápna, kde hlavou tečoval prudký pas Müller, ale kapitán Bayernu trefil jen metr od pravé tyče.
     
    19
    Kombinace německých mistrů zatím vázne. Martínez si sice vyměnil několikrát balon s Alcantarou, ale španělská spolupráce k ohrožení branky Frankfurtu nevedla.
     
    20
    Po dvaceti minutách překvapivě vede Eintracht o jednu branku a nutno dodat, že zaslouženě. Bayern zatím nemá co nabídnout, nemůže se dostat do pevné obrany soupeře.
     
    21
    Zdlouhavá rozehrávka mnichovského celku nakonec skončila u Müllera. Ten se před vápnem zkoušel obtočit kolem obránce, ale Hasebe s Abrahamem byli připraveni. Následné pokračování útočného snažení Bayernu končí odpískaným ofsajdem Lewandowského.
     
    22
    Aktivita Frankfurtu směrem dopředu opadává. Více mají balon pod kontrolou hráči favorizovaného celku. Tentokrát neprošel skrz obranu na pravém kraji Ribéry.
     
    23
    Frankfurt chtěl jít do rychlého protiútoku po zisku míče, ale přihrávka na rozběhnutého Rebiče byla až příliš dlouhá. Následně se při snaze získat balon provinil faulem Boateng.
     
    24
    Rodríguez si chtěl narážečkou s Ribérym vytvořit místo k přechodu do útoku. Obrana v čele s Japoncem Hasebem ale znovu obstála. Bayern ale ještě pokračoval v akci a nakonec po centru Müllera hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Lewandowski.
     
    25
    Marius Wolf získal balon na půlící čáře proti rozehrávajícímu Martínezovi. Následně cpal centr na Boatenga, ale ten už byl pokryt Hummelsem. Frankfurt ale bude pokračovat rohovým kopem.
     
    26
    Ten se ale vůbec nevyvedl a hráči Eintrachtu museli rychle do obrany! Na konci bleskového kontru byl Robert Lewandowski, ale střela z úhlu už šla od polského útočníka jen mimo tři tyče.
     
    27
    Útočnou akci Bayernu se snažil Alaba roztáhnout přihrávkou přes celou šířku trávníku až na Kimmicha. Jeho záměr ale vůbec nevyšel, balon skončil daleko za postranní lajnou.
     
    28
    Bayern znovu kontroluje balon ve zdlouhavé kombinaci ve středu trávníku. Martínez chtěl překvapit obranu soupeře prudkou přihrávkou na Müllera, ale kapitán favorita zápasu byl ukryt až za obrannou hrází.
     
    29
    Další ztrátu ve středu pole musel hasit faulem Alcantara. Hra se tak po delším čase znovu přesune z poloviny Frankfurtu před Ulreicha.
     
    30
    I po půlhodině zápasu stále vede Frankfurt ve finálovém duelu o jednu branku. Tentokrát po dlouhém autu na balon Ulreich nedosáhl, ale ve vápně ho dokázal zaskočit Mats Hummels.
     
    31
    Po faulu na Lewandowského rozehrával volný přímý kop Rodríguez. Balon se sice dostal až do vápna, ale Müllerova rána z úhlu našla jen dobře postaveného obránce Abrahama.
     
    32
    Bayernu stále chybí pohyb. Javi Martínez sice má míč ve středu pole, ale už ho nemá komu předat. Zkoušel to na Alcantaru, který se po otočce rozhodl vypálit, ale balon skončil vysoko nad brankou Eintrachtu.
     
    33
    Hned v pěti se vydali ofenzivní hráči Frankfurtu napadat. Hummels si musel pomoci v rozehrávce přihrávkou až na Ulreicha, který rázným odkopem poslal balon až na útočnou polovinu.
     
    34
    Alaba zatím nebyl moc vidět, ale nyní se u balonu zdržel o něco déle. Po jeho přihrávka se opřel do střely Müllera, ale v pádu už Hrádeckého nedokázal překonat.
     
    35
    Franck Ribéry byl povalen k zemi na třiceti metrech od branky Frankfurtu. Felix Zweyer to nyní nechává bez žluté karty, ale Bayern má k dispozici velkou šanci.
     
    36
    K balonu se postavil Rodríguez s Lewandowským. Právě polský útočník se nakonec opřel do míče, ale prudkou ránou se mezi tři tyče netrefil. Lukáš Hrádecký mohl byl tentokrát v klidu.
     
    37
    Také Martínez se provinil proti pravidlům. Při zpracování měl na zádech přilepeného Abrahama, prudkým pohybem vzad se ho snažil zbavit, ale hlavní rozhodčí píská faul záložníka Bayernu.
     
    38
    Frankfurt nebyl daleko od druhé branky zápasu. Po dalším zisku míče ve středu pole se dostal do úniku Boateng. Ten ještě nedokázal zakončovat, ale pokoušel se přihrávat na Rebiče, který už na balon ale ve vápně nedosáhl.
     
    38
    Lewandowski nešetrně zajel ještě na vlastním polovině do Mascarella a je odměněn žlutou kartou.
     
    39
    Lewandowski byl tentokrát faulován na pravém kraji Willemsem. Hlavní rozhodčí byl pozorný a odpískal faul. Polský útočník si ještě žádal o žlutou kartu pro soupeře, ale pokračuje se bez karty.
     
    40
    Ribéry dojel u rohového praporku rozehrávajícího Abrahama a také byl odpískán faul. Frankfurt se po delším čase znovu dostane ze své poloviny trávníku.
     
    41
    Hrádecký vykopával na střed trávníku, kde byl pod tlakem Marius Wolf. Záložník Frankfurtu si neporadil s dotírajícím Martínezem, ale následně právě Martínez hodně nepřesně hledal rozběhnutého Rodrígueze.
     
    43
    Po boji ve středu pole se odrazil balon od Martíneze za postranní lajnu. Po dlouhém autovém vhazování se míč zjevil u Müllera, ale ten se s ním nedokázal vypořádat.
     
    43
    Na druhé straně pádil osamocen na Ulreicha Boateng. Praporek pomezního sudího ale vyletěl velmi rychle do vzduchu a ukončuje tak celou akci Eintrachtu.
     
    44
    Minutu před pauzou se ocitl u balonu David Alaba. Rakušanův centr hledal v šestnáctce Müllera s Lewandowským, ale ani k jednomu se nedostal. Obrana Frankfurtu si je opět pozorně pohlídala.
     
    45
    Dany Da Costa měl na pravém kraji trochu prostoru pro útok. Čtyřiadvacetiletý krajní záložník Eintrachtu kroutil balon do vápna na Boatenga, ale jeho zakončení vylétlo jen vedle levé tyče.
     
    45
    Thiago Alcantara schytal na pravém kraji nepříjemný zákrok od Hasebeho. Japonský obránce Frankfurtu je nakonec odměněn žlutou kartou.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+2
    Právě Alcantara se pokoušel dostat míč do vápna vysokým centrem. Tento způsob ale dnes Bayernu nefunguje, Lewandowski s Müllerem byli opět skvěle pokryti.
     
    45+2
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Jetro Willems. Nizozemský záložník dohrál tělem Martíneze po odehrání míče.
     
    45+3
    Bayern měl k dispozici ještě jednu rozehrávku volného přímého kopu. Rodríguez sice centroval do vápna, kde nabíhalo hned několik hráčů mnichovského celku, ale balon skončil jen u Hrádeckého.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a s nimi také celý první poločase. Frankfurt vstoupil do zápasu velmi aktivně, v prvních minutách zatlačil soupeře, ale k ohrožení Ulreichovy branky se nedostal. Příležitost však přišla již v jedenácté minutě, kdy Rodríguez ztratil balon ve středu pole, následně Boateng našel unikajícího Rebiče, který zachoval hlavou hlavu a s přehledem poslal míč k levé tyči. Bayern následně ovládal hru, držel balon pod kontrolou, ale Lewandowski, Müller ani další hvězdy se do sítě soupeře ještě netrefili. Nejblíže byl z volného přímého kopu právě polský útočník, ale po zásahu Hrádeckého se balon odrazil do břevna a poté už mimo hru.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas rozehrál ze středového kruhu Thomas Müller. Kapitán mnichovského celku rychle pospíchal po uvedení míče do hry na útočnou polovinu. Před levou stranu to zval s míčem u nohy Rodríguez, ale dále než několik metrů před vápno se nedostal.
     
    47
    Také Frankfurt se poprvé ve druhém poločase dostal na útočnou polovinu. Jetro Willems rozehrával na levém kraji, prudkým pasem dostal míč na Boatenga, který hlavičkou pořádně vystrašil Ulreicha.
     
    48
    Ani druhá půle nezačala v rychlém tempu. Rodríguez rozběhl na levé straně Ribéryho, který z velké dálky centroval do vápna, kde ale uspěla znovu jen obrana Frankfurtu.
     
    49
    Kevin-Prince Boateng dokázal udržet balon po dlouhém výkopu svého brankáře. Následně se pokoušel o centr Wolf, ale jeho snažení překazil blokem Kimmich.
     
    50
    Eintracht pokračoval rozehrávkou rohového kopu. De Guzmán centroval na Boatenga, ale ten byl těsně přeskočen Hummelsem. Balon se ale od stopera Bayernu odrazil znovu jen za postranní lajnu.
     
    51
    Tentokrát přiletěl před Ulreicha centr z levého kraje. Sven Ulreich si došel pro balon do středu šestnáctky a pomohl své obraně pohodlným stáhnutím míče ze vzduchu.
     
    52
    Joshua Kimmich se dostal do rychlosti na pravém kraji, poté si ale na něj počíhal David Abraham a s klidem ho o balon připravil. Kapitán Frankfurtu výborně přečetl úmysl soupeře.
     
    53
    Franck Ribéry se snažil o rychlý přechod do útoku, ale ani zkušený francouzský fotbalista neuspěl. Balon se ale odrazil ještě na kopačky hráčů v červených dresech. Kimmichovi se přihrávka vůbec nevydařila a tak může útočit Eintracht.
     
    54
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern z první vážnější příležitosti srovnává krok. Süle rozběhl na pravém kraji Kimmicha, který se dostal před obránce a skvěle přízemní přihrávkou našel ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Ten stačil natáhnout nohu před vracejícím se Hasebem a se štěstím umístil balon k pravé tyči.
    54. Robert LEWANDOWSKI - 1:1

     
    56
    V rychlém sledu mohl přijít u druhý gól. Müller se natlačil do vápna, z úhlu překonal Hrádeckého, ale balon už do sítě nezamířil.
     
    57
    Bayern je najednou plný energie. Müllerův oblouček ještě Lewandowského nenašel, ale následná rána kapitána Bayernu pořádně zabolela Salceda.
     
    58
    Kimmichova přihrávka do vápna neprošla před bránícího Abrahama. Akce Bayernu ale ještě okamžik pokračovala. Martínez však marně hledal obsazeného Müllera před vápnem.
     
    59
    Tlak Bayernu se po vstřelené brance ještě zvyšuje. David Alaba vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, následně byl ale okraden Salcedem, který ale jen odkopl znovu k hráčům mnichovského celku.
     
    60
    Po hodině hry kouzlil s míčem u levého kraje Ribéry. Po jeho přihrávka do vápna mohl pálit Lewandowski, ale byl z toho jen rohový kop, který končí nepřesnou hlavičkou Müllera.
     
    61
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Wolf, přichází Gačinovič.
     
    62
    Robert Lewandowski sice skvěle přebral balon na pravé straně, ale poté ho zcela zbytečně poslal jen k nohám bránícího De Guzmána. Z rychlého protiútoku pálil z voleje jen hodně mimo Boateng.
     
    63
    Kombinace Bayernu znovu postrádá rychlost. Alaba si navíc nerozuměl s Ribérym a málem z toho byla nepříjemná ztráta na středu trávníku.
     
    64
    Lewandowski se ani nepustil do souboje s dvěma obránci. Balon nechal proletět až k Hrádeckému. Následně fauluje Alcantara Da Costu a je pískán faul.
     
    65
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alcantara, přichází Tolisso.
     
    66
    Po delším čase se ke slovu dostal také Frankfurt. De Guzmánovu přihrávku musel blokovat jen na rohový kop připravený Joshua Kimmich.
     
    67
    Právě Jonathan De Guznám centroval do pokutového území od rohového praporku. Po odraženém míči pálil zpoza vápna nepříjemně na Ulreicha Mascarell.
     
    68
    De Guzmán měl ještě dvě možnosti od rohového praporku. Tu druhou poslal na hlavu Boatenga, který ale balon jen lehce tečoval za sebe.
     
    69
    David Alaba vyzval ke kombinaci střídajícího Tolissa. Ten ale přihrával jen daleko od nohy Kimmicha a balon končí jen za postranní lajnou. Kombinace Bayernu nezvykle drhne.
     
    70
    Velká šance Bayernu nekončí druhou branku v síti Lukáše Hrádeckého. Corentin Tolisso se dostal do jasné příležitosti ve středu vápna, ale nedokázal si míč zpracovat a toho využil bránící Hasebe.
    70.

    70. Tolissova šance zůstala neproměněna
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Müller, přichází Coman.
     
    72
    Těsně na hranici pokutového území byl faulován David Alaba a Bayern má velkou šanci ohrozit branku soupeře.
     
    73
    Lukáš Hrádecký si nechal postavit hned pětičlennou zeď, ta byla nastavena ještě o dva hráče Bayernu. Rána Roberta Lewandowského se ale do branky ani zdaleka nevešla.
     
    74
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází De Guzmán, přichází Russ.
     
    76
    Bayern je stále daleko od branky soupeře. Kombinace Kimmicha s Rodríguezem skončila jen na kopačce Salceda ve středu trávníku.
     
    77
    Po náběhu do vápna pálil z druhého doteku Lewandowski. Jeho pokus však ztečoval jen na rohový kop Makoto Hasebe. Balon se nakonec dotkl ještě soupeře a ani roh z toho pro Bayern nebude.
     
    78
    Střídající De Guzmána zastoupil při rozehrávce rohového kopu Da Costa. Jeho centr do vápna skončil jen útočným faulem Boatenga. Bayern se tak zcela zadarmo ubránil.
     
    79
    Bayernu se nedaří. Tentokrát hledal polského útočníka přihrávkou po trávníku Martínez, ale ani on ho nedokázal přesně oslovit. Balon končí bez doteku hráčů jen za brankovou lajnou.
     
    80
    Corentin Tolisso to zkusil individuálně. Po náběhu na pravé straně centroval do vápna, ale jeho pokus byl zblokován na rohový kop. Ten přinesl před Hrádeckým velké vzrušení. Lewandowského hlavička skončila na břevně!
     
    82
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tak to je šok! Frankfurt se téměř po celý druhý poločas musel jen bránit. Teď ale šel do rychlého brejku ANTE REBIČ, který se zbavil obránce a poté přehodil vyběhnutého Ulreicha. Hlavní rozhodčí ještě celou situaci překontroloval s videorozhodčím a branka je uznána!
    82. Ante REBIČ - 1:2

     
    83
    Ante Rebič si při oslavě své branky svlékl dres a za to ho rozhodčí odměnil žlutou kartou.
     
    84
    Bayernu už nezbývá příliš času na odpověď. Nyní navíc předvedl nebezpečný souboj Rodríguez a je odpískán faul.
     
    86
    Bayern Mnichov měl k dispozici rohový kop, ale po centru Rodrígueze dokázal s klidem odvrátit balon do bezpečí Hasebe.
     
    87
    Kingsley Coman zastavoval rychlou akci soupeře na středu trávníku a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    88
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Ribéry, přichází Wagner.
     
    89
    Bayern uzamkl soupeře ve vápně. Lewandowski se s balonem otáčel v pokutovém území, ale jeho následná střela končí po doteku bránícího Hasebeho jen vedle pravé tyče.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Rebič, přichází Haller.
     
    90+1
    Tlak Bayernu pokračuje. Po rozehrávce rohového kopu hlavičkoval ze středu vápna Kimmicha, ale míč poslal jen vysoko nad branku Eintrachtu.
     
    90+2
    Lukáš Hrádecký s rozehrávkou rozhodně nespěchal, ale hlavní rozhodčí to nyní přešel bez žluté karty. Bayern se rychle po rozehrávce dostal zpět před vápno soupeře, ale střídající Wagner nic nevymyslel.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+4
    Bayern měl k dispozici další rohový kop. Na něj přispěchal přes celý trávník také Sven Ulreich. Po rozehrávce se dostal v šestnáctce k balonu Martínez, ale ten byl podražen. Hlavní rozhodčí ještě celou situaci konzultoval s videorozhodčím, sám Felix Zwayer se šel podívat na okamžik ještě k obrazovce za postranní lajnou a penalta z toho není.
     
    90+5
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Frankfurt může slavit! Po rozehrávce dalšího rohového kopu unikl sám přes celý trávník MIJAT GAČINOVIČ. Jelikož byl Ulreich pomoci svým spoluhráčům ve vyrovnání, tak už nebyl na svém místě v brance Bayernu. Gačinovičovi tak stačilo dovést balon až do sítě.
    90+5. Mijat GAČINOVIČ - 1:3

     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Olympijský stadion v Berlíně je svědkem velkého překvapení! Eintracht Frankfurt přemohl ve finálovém duelu mnichovský Bayern a může slavit zisk cenné trofeje!
     
    Již první poločas napověděl. V jedenácté minutě dokázal získat balon na Rodríguezovi ve středu pole Boateng, poté ho předložil Rebičovi, který střelou k levé tyči poslal Frankfurt do vedení. Bayern sice měl územní převahu, více držel míč pod kontrolou, ale k vyrovnání se dostal až po změně stran. Süle rozběhl na pravém kraji Kimmicha, který přízemní přihrávkou našel ve vápně Lewandowského a ten už zamířil přesně do protipohybu brankáře Hrádeckého.

    V 82. minutě však po sporném zákroku ve středu trávníku šel znovu do brejku Ante Rebič. Chorvatský útočník si poradil opět velmi zkušeně, tentokrát přehodil vyběhnutého Ulreicha a Frankfurt šel do klíčového vedení. Tlak Bayernu se v poslední desetiminutovce výrazně zvýšil, ale ani pomoc brankáře Ulreicha v útočném vápně nepomohla. Po ubráněném rohu se dostal do samostatného úniku Mijat Gačinovič, který pečetil triumf pro outsidera dnešního střetnutí!
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 15:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:18. (22:12:35)
    Eintracht Frankfurt vybojoval trofej v Německém poháru po třiceti letech!

    Vít Schück

    Branky: 54. Lewandowski – 11. Rebič, 82. Rebič, 90+5. Gačinovič

    Karty:   38. Lewandowski (BAY), 87. Coman (BAY) – 8. Salcedo (FRN), 45. Hasebe (FRN), 45+2. Willems (FRN), 83. Rebič (FRN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 15:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:18.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Alcantara (65. Tolisso), Martínez, Rodríguez – Müller (C) (71. Coman), Lewandowski, Ribéry (88. Wagner)
    Náhradníci: Neuer – Wagner, Rafinha, Bernat, Rudy, Tolisso, Coman

    Eintracht Frankfurt: Hrádecký – Abraham (C), Hasebe, Salcedo – Da Costa, Wolf (61. Gačinovič), De Guzmán (74. Russ), Mascarell, Willems – Rebič (90. Haller), K. Boateng
    Náhradníci: Zimmermann – Jovič, Haller, Fabián, Gačinovič, Russ, Tawatha

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Häcker
    thejrc.org