Vítkovice – Sokolov 4:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Hr. Králové – Opava 1:4 (kon.)
Olympia Radotín – Znojmo 4:1 (kon.) | Příbram – Pardubice 3:1 (kon.) | Varnsdorf – Táborsko 1:1 (kon.)
Č. Budějovice – Třinec 0:0 (kon.) | Vlašim – Žižkov 1:2 (kon.)
konec
FK Olympia Radotín
4:1 (2:0)
1. SC Znojmo FK
Neděle 20.05.2018, 13:15 • Stadion Evžena Rošického, Praha-Strahov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Fotbalisté Olympie nakonec zvládli dnešní důležité utkání, což znamená, že i v příštím ročníku si zahrají FNL! Domácí měli většinu času územní převahu, rozdíl ve skóre tak mohl být daleko větší. Znojmo začalo hrát až ve druhém poločase, ve kterém se rovněž nedostalo do několika zajímavých šancí. (15:05:30)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    90
    Další obrovská šance Znojma! Centrovaný míč se snášel před branku, zakončující Pecháček ale trestuhodně minul tři tyče.
     
    89
    Utkání nám spěje ke svému konci. Brzy se dozvíme, kolik minut bude trvat nastavený čas.
     
    87
    Ještě jednu šanci měl Machuča, který se dostal ke střeleckému pokusu z pravé strany. Svojí ránu ale nasměroval doprostřed branky.
     
    86
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Sagi Giditz, přichází David Novák.
     
    84
    Helísek přihrál vedle stojícímu Javůrkovi, který ale neuspěl s průnikem mezi přesilu protihráčů. Hráči v modrém ale zůstávají u míče.
     
    83
    Poslední minuty se spíše už jen dohrávají. Zdá se, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto. Olympia totiž vede už o tři branky.
     
    82
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Olexij Čereda, přichází Ivan Dujmovič.
     
    81
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Miroslav Verner.
     
    80
    Olympia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Znojemští se soustředili na útočení, naopak zapomněli na úplně volného THOMASE VASILIOUA, který svoje sólo zakončil střelou pod Koukala.
     
    79
    Jeden z domácích srazil centr rukou a Znojmo mělo k dispozici standardku z levé strany. Na malém vápně ale odvrátil míč Giditz.
     
    78
    Olympia se díky aktivitě probojovala k dalšímu volnému kopu. Tentokráte se míč snášel na zadní tyč, zakončení se ale vůbec nekonalo.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Ondřej Machuča (1. SC Znojmo FK).
     
    77
    I tentokráte se k míči postavil Moulazimis, který posílal míč na hranici malého vápna. Nebezpečí ale nepřipustil Pecháček.
     
    76
    Domácí se konečně dostali na útočnou polovinu, kde střídající Liener vybojoval standardní situaci zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    75
    Domácí si pořádně koledují. Pacháček dostal míč do běhu, jenomže tváří v tvář brankáři zamířil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    74
    O pár vteřinek později přišlo další zakončení. Tentokráte Znojmo pálilo z druhé strany, Stejskal byl opět připravený.
     
    73
    Nedůraz před šestnáctkou málem skončil druhou brankou Znojma. Zasahovat musel Stejskal, který se blýskl proti ráně Šamánka.
     
    72
    Jakoby kontaktní branka hosty nakopla. Znojmo najednou hýří aktivitou a domácí hráči mají velké problémy s pohybem protihráčů.
     
    69
    Znojemští se tedy zhruba dvacet minut před koncem zápasu dostali na dostřel dvou branek. Stále ještě zbývá dostatek času.
     
    68
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Odpovědnost na sebe vzal JAN JAVŮREK, který mířil na brankářovu stranu. Stejskal si na míč možná ještě sáhl, i tak ho nedokázal vyrazit do strany.
     
    68
    Šamánek nezazmatkoval a hlavou přistrčil míč k levé postranní čáře. Následně se Pecháček poroučel k zemi a Znojmo má k dispozici lukrativní přímý kop.
     
    67
    Už poměrně dlouho čekáme na něco kloudnějšího ze strany hostů. Poslední minuty se hrají výhradně pouze na jedné polovině.
     
    66
    Tentokráte se centr stáčel směrem od branky, což hrálo Koukalovi do karet. Netrvalo ale dlouho a Katidis vypálil nad břevno.
     
    65
    Olympia měla k dispozici zajímavou standardku. Míč se z kopačky Moulazimise kroutil do nebezpečného prostoru, hosté odehráli míč na roh.
     
    64
    Rohový kop také na druhé straně. I tentokráte si rozehrávku vzal na starost Moulazimis, který ale v tomto případě zamířil do rukavic Koukala.
     
    63
    Střídání v týmu FK Olympia Praha: ze hřiště odchází Jakub Michlík, přichází Erik Liener.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Olexij Čereda (1. SC Znojmo FK).
     
    62
    Ještě před dopadem míče bylo pískáno. Zřejmě se jednalo o útočný faul jednoho z hostů, Stejskal tak bude rozehrávat.
     
    61
    Javůrek posílal míč k zadní tyči, kde se málem do zakončení dostal Pecháček. Rána mu ale nesedla, i tak bude Znojmo kopat další roh.
     
    60
    Velice pohotová rána v podání Helíska. Ten se dostal k volnému míči, který nekompromisně poslal na bránu. Stejskal děkoval, že střela mířila doprostřed.
     
    59
    Šamánek ještě dokázal předat míč na kopačku Machuči, který ale trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Následovat bude rohový kop.
     
    58
    Helísek se zkoušel dostat přes pravé křídlo do pokutového území, tento úmysla ale přečetl také vracející se Mišůn.
     
    57
    Mišůn vhazoval míč od levé autové čáry, posléze se ke střele z obrovské vzdálenosti dostal Giditz, který ale nezamířil vůbec přesně.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Sagi Giditz (FK Olympia Praha).
     
    55
    V úvodu druhého poločasu se na hrací plochu dostala velká řada osobních soubojů. Právě po jednom takovém dostal tvrdě naloženo Malár.
     
    54
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Jan Ambrozek, přichází Michal Pecháček.
     
    54
    Zdálo se, že Mišůn trefil kopačku Ambrozka, hlavní sudí byl ale jiného názoru. Následoval tedy rychlý kontr domácích, který zastavil pozorný Avdič.
     
    53
    Po jednom z předchozích soubojů zůstal na zemi ležet Moulazimis, který ale po pár vteřinách vstal a pokračuje tak ve hře.
     
    52
    Čereda si troufl na drzý manévr, následně ale neměl potřebnou podporu spoluhráčů a míč musel vracet zpět na Helíska.
     
    51
    Mišůn poslal polovysokou nabídku na Vasilioua, který se obtočil s míčem a posléze jen o vlásek minul vzdálenější tyč.
     
    50
    Znojemští se ale nevzdávají. Javůrek zkoušel projít přes střed hrací plochy, při tomto počínání se ale dopustil nedovoleného zákroku.
     
    49
    Tak v tuto chvíli to s hostujícím celkem nevypadá vůbec dobře. Krátce po startu druhého poločasu musí dotahovat tříbrankové manko.
     
    48
    Olympia právě vstřelila branku!
    To jsou věci, domácí opět skórují prostřednictví rohového kopu. Moulazimis opět zakroutil míč mimo dosah Koukala, za jeho zády ještě číhal DANIEL FIŠL, který už měl snadnou práci.
     
    48
    První útočná akce domácích nebyla špatná. Michlík tak dlouho motal hlavy protihráčům, až je z toho nakonec rohový kop.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se zkoušel po levém křídle prodrat kupředu Teplý, hlavičkový souboj s Broukalem ale prohrál.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo celkem očekávaný průběh hry. Více ze hry má Olympie, jenž vsítila hned dvě branky. Znojmo si toho směrem dopředu moc nevytvořilo, výjimku tvoří situace z konce poločasu, kdy v šanci selhal Teplý a posléze ho napodobil také Ambrozek.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Co chybělo! Moulazimis odvrátil míč pouze na nohu Ambrozka, který zakončoval do poloodkryté brány. I tak se jednalo o střelu nad branku.
     
    42
    Koukal musel opět na zem. Vasiliou si za šestnáctkou navedl míč na levačku a poté po zemi zamířil doprostřed brány.
     
    41
    Rychlý kontr z díly Olympie skončil další střelou. Tentokráte se o ní postaral Žežulka, který zamířil pouze doprostřed branky.
     
    40
    Velká šance na snížení! Po rohovém kopu prodlužoval míč za sebe Šamánek, následně v pádu zakončující Teplý trefil pouze brankáře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Hra je v tuto chvíli plná nepřesností, nyní si domácí neporozuměli při přechodu do útoku. Koukal tak bude vykopávat.
     
    37
    Znojmo se hnalo po levém křídle, načež před Stejskala směřoval další centr. Pospíšil ale zamířil pouze do náruče brankáře.
     
    36
    Do další slibné příležitosti se opět dostali domácí. Na malý moment měl trochu více prostoru Vasiliou, který ale nazmířil přesně.
     
    35
    Žlutou kartu dostává František Malár (1. SC Znojmo FK).
     
    34
    Ten dopadl naprosto stejně, míč pouze skončil za hostující svatyní. Koukal tak bude mít další práci, jednat se bude o výkop.
     
    33
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, načež se do centru položil urostlý Broukal. Hlavička putovala nad branku, následovat bude další roh.
     
    32
    Domácí opět zatlačili svého soupeře a výsledkem je zisk dalšího rohového kopu, tentokráte z pravé strany.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry. Olympia je i nadále směrem dopředu aktivnější, nicméně hosté čekají na vhodný moment k protiútokům.
     
    30
    Na druhé straně měl velké starosti s centrem z pravé strany brankář Stejskal, kterého ještě při pokusu o dorážku kopl do hrudi Šamánek.
     
    29
    Olympia právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! IBRAHIM KEITA postupoval z levé strany zcela sám na bránu. Francouzský forvard obešel vyběhnuvšího Koukala a poté po zemi zakončil k tyči.
     
    29
    Pokus o střelu se domácímu Vasiliouovi vůbec nepovedl, míč se sotva došoural ke Koukalovi. Znojmo tak rozehraje od své branky.
     
    28
    Už, se zdálo, že se domácí dostanou do velké šance, což se také stalo. Michlík si zpracoval míč, posléze z úhlu mířil vedle.
     
    28
    Tady se možná mělo žlutit. Broukal podklouzl a logicky tak nezachytil pohyb Teplého. Domácí obránce tak vytasil taktický faul.
     
    27
    Broukal si dával hodně načas s rozehrávkou, čehož málem využil dotírající Šamánek. Domácí zadák nakonec přihrál zpět na Stejskala.
     
    26
    Nejdříve Keita prohrál v hlavičkovém souboji proti Machučovi, posléze při pokusu zachytit volný míč fauloval Avdiče.
     
    25
    Snad poprvé v zápase chtěli hosté vyzkoušet pozornost domácího brankáře Stejskala, Ambrozek ale mířil hodně vedle branky.
     
    24
    Machuča byl v souboji s Vasiliouem nedůrazný, z čehož také pramenila ztráta míče. Následný centr ale nedokázal umístit do brány Keita.
     
    23
    Právě kyperský obránce ve službách Olympie se o pár vteřinek později provinil faulem. Ten byl spáchán na hostujícího Teplého.
     
    22
    Moulazimis si vzal na starost další autové vhazování. Tentokráte si vybral naběhnuvšího Žežulku, který udržel míč proti přesile.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, nebezpečnější jsou ale domácí hráči.
     
    20
    Šamánek postupoval po levém křídle do nebezpečného prostoru, vzorně se ale vrátil Vasiliou, který čistým způsobem vybojoval míč.
     
    19
    Kousek za šestnáctkou dostával míč proti noze Šamánek, avšak i nyní zakročila domácí obrana. Navíc bude Stejskal vykopávat.
     
    18
    Ihned po rozehrávce se Znojmo dostalo k pokutovému území, nicméně tam zasáhl pohotový Broukal. Hosté ale pokračují v aktivitě.
     
    17
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na tahu hostující hráči.
     
    16
    Olympia právě vstřelila branku!
    Máme tu první změnu skóre! DEMETRIS MOULAZIMIS zahrával rohový kop, který zakroutil natolik dobře, že si ho Koukal srazil do brány.
     
    16
    Koukalův první vážnější zákrok! Kolmice směřovala na Keitu, který špičkou kopačky pouze trefil vyběhnuvšího brankáře.
     
    16
    Šamánek byl sice rychlejší v osobním souboji, nicméně měl na zádech dotírajícího soupeře. I tak vybojoval alespoň aut.
     
    16
    Keita aktivně napadal rozehrávku soupeře, načež musel Avdič spolupracovat s Koukalem. Znojmo se ale z těžké situace dostalo.
     
    15
    Rychlý přenos hry putoval na pravou stranu na Mouzalimise, kterému se opět nepovedlo odcentrovat. Koukal bude rozehrávat.
     
    14
    Olympia měla k dispozici standardní situaci. K rozehrávce se postavil Vasiliou, jehož centr zamířil přímo do náruče Koukala.
     
    13
    Machuča se rozhodl otočit hru na pravou stranu na Malára, který ale pouze poděkoval za nabídku. Ta totiž skončila daleko v zámezí.
     
    12
    Nedůraz jednoho z domácích hráčů málem přichystal velkou šanci pro Ambrozka. Míč se ale nakonec odrazil až ke Stejskalovi.
     
    11
    Vasiliou poslal nádhernou kolmici na Giditze, který se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Rozehrávky se tak ujme sám Koukal.
     
    10
    Teplý dokázal s trochou štěstí propasírovat míč na Javůrka, kterému ale hrací předmět uskočil za brankovou čáru.
     
    9
    Pospíšil si přichystal aut kousek za polovinou hřiště, svým hodem ale zahájil pouze protiakci soupeře. Ta ale skončila na nepřesné přihrávce.
     
    8
    Javůrek si to celkem neohroženě namířil až k blízkosti pokutového území, ještě před samotnou hranicí ho ale poslal k zemi Mišůn.
     
    7
    Čereda se dostal k volnému míči uprostřed hrací plochy a následně chtěl poslat kolmici na Teplého. Včas ale zakročil domácí Fišl.
     
    6
    Na druhé straně vybojoval Šamánek úvodní rohový kop. Ten obstaral Pospíšil ve spolupráci s Javůrkem, prvně jmenovaný ale odcentroval vedle brány.
     
    5
    Další nadějnou akci domácích chtěl ještě vyšperkovat zpětnou přihrávkou Moulazimis. I tentokráte se hosté ubránili.
     
    4
    Úvodní střelecký pokus dnešního zápasu obstaral Michlík, který zhruba z pětadvaceti metrů mířil vysoko nad branku.
     
    3
    Hned v úvodu chtěl domácí Mišůn odkopnout míč na druhou stranu hrací plochy, do dráhy letu míče ale strčil kopačku Javůrek.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Olympia Praha: Stejskal – Katidis, Giditz (C), Fišl, Broukal, Mišůn – Moulazimis, Michlík, Žežulka, Keita – Vasileiou.
    Náhradníci: Čáp – Liener, David Novák, Ruml, Verner.

    1. SC Znojmo FK: Koukal – Javůrek, Malár, Čereda, Avdić – Helísek (C), Pospíšil, Ambrozek, Šamánek – Teplý, Machuča.
    Náhradníci: Veselý – Dujmovič, Pecháček, Vašíček.

    Rozhodčí: Zelinka – Horák, Hock.
     
    Vzájemné zápasy
    17. 11. 2017 – Znojmo 2-1 Olympia Praha (FNL)
     
    1. SC Znojmo FK

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Znojmo, kterému před předposledním soutěžním kolem patří devátá pozice. Znojemští fotbalisté se rovněž nepotýkají s optimální formou, poslední vítězství je staré necelý měsíc. Od té doby následuje pětizápasovou šňůra bez tříbodového zisku. Hostující tým dnešního utkání má už ale jistotu záchrany, na předposlední Vítkovice má dostačující sedmibodový náskok. Znojmo je o něco více střelecky aktivní, než jeho dnešní soupeř. Na druhou stranu inkasovalo o tři branky více, součtem je to číslice 45.
     
    FK Olympia Praha

    Nováček soutěže z Olympie vstoupil do letošního ročníku úctyhodným způsobem, nicméně postupem času přišly mnohem horší výsledky, které měly za důsledek pokles až na dosavadní třináctou pozici. Olympia tak je dvě kola před koncem sezóny postavena do role bytí, či nebytí. Tento celek má totiž náskok na sestupové pásmo čtyři body, výhra z dnešního zápasu by tak znamenala setrvání v FNL. Olympia se ale nachází v hrozivé formě, neboť posledních deset ligových zápasu přineslo pouze jedno vítězství. To je navíc staré více než dva měsíce, naposledy Olympie uspěla na půdě Českých Budějovic. Zároveň se domácí celek dnešního utkání opírá o druhý nejhorší útok v celé soutěži, na druhou stranu se potýká s průměrnou defenzívou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.

    David Suchý

    Branky: 16. Moulazimis, 29. Keita, 48. Fišl, 80. Vasileiou – 68. Javůrek

    Karty:   56. Giditz (OHK) – 35. Malár (ZNO), 62. Čereda (ZNO), 77. Machuča (ZNO)


    FK Olympia Radotín: Stejskal – Katidis, Giditz (C) (86. David Novák), Fišl, Broukal, Mišůn – Moulazimis, Michlík (63. Liener), Žežulka, Keita (81. Verner) – Vasileiou.
    Náhradníci: Čáp – Liener, David Novák, Ruml, Verner.

    1. SC Znojmo FK: Koukal – Javůrek, Malár, Čereda (82. Dujmovič), Avdić – Helísek (C), Pospíšil, Ambrozek (54. Pecháček), Šamánek – Teplý, Machuča.
    Náhradníci: Veselý – Dujmovič, Pecháček, Vašíček.

    Rozhodčí: Zelinka – Horák, Hock
    thejrc.org