Austria – Salzburg 4:0 (kon.) | Rheindorf Altach – Sturm Graz 0:0 (kon.) | Admira – St. Pölten 0:2 (kon.)
Mattersburg – Linz 2:1 (kon.) | Wolfsberger – Rapid 0:0 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
2:1 (1:0)
LASK Linz
Neděle 27.05.2018, 17:30 • Pappelstadion, Mattersburg • Rakouská Bundesliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Žlutý kartonek rozhodčí ani nemusel schovávat, protože Markus Kuster (Mattersburg) dlouho otálel s výkopem. Neoddiskutovatelné zdržování hry.
     
    88
    Poslední střídání v týmu Mattersburg: Masaja Okugawa pustil na hřiště Patricka Bürgera.
     
    87
    Na hřišti strávil jen několik desítek vteřin a už je potrestán žlutou kartou. Stephan Schimandl (Mattersburg) si u půlící čáry ostře vyšlápl na soupeře.
     
    86
    Nucené střídání v týmu Mattersburg: v doprovodu lékařů na střídačku odkulhal Rene Renner, viditelně zraněného spoluhráče nahradil Stephan Schimandl.
     
    76
    Nebezpečí vzniklo hned při dalším ofenzivním tažení! Za záda obránců pronikl Okugawa (Mattersburg) a před ním stál už jenom Schlagler. Souboj kdo z koho vyzněl lépe pro brankáře, který včasným vyběhnutím zmenšil střelci úhel na minimum.
    72. João Victor Santos Sa - 2:1
     
    72
    Tým Linz právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl! JOÃO VICTOR SANTOS SA si na hranici pokutového území udělal prostor pro střelu, kterou umístil k levé tyči. Kuster měl situaci značně ztíženou, protože balon se po teči jeho bránícího spoluhráče rozeskákal.
     
    68
    Výměna hráčů v týmu Mattersburg: při potlesku z tribun odkráčel ze hřiště Markus Pink, autora prvního gólu vystřídal Michael Perlak.
     
    63
    Tým LASK Linz vystřídal potřetí a naposledy: Maximiliana Ullmanna nahradil In-Pyo Oh.
     
    62
    Faul zezadu rozhodčí potrestal žlutou kartou, uviděl ji Markus Pink (Mattersburg).
     
    61
    Střídání v týmu LASK Linz: zatímco hrací plochu opustil Peter Michorl, na hřiště přišel Rajko Rep.
     
    51
    Žlutá karta. Julius Ertlthaler (Mattersburg) atakoval protihráče bez zjevné snahy zahrát míč.
     
    50
    Hosté málem přispěchali s rychlou odpovědí! Tetteh uvnitř vápna přistrčil míč Goigingerovi a ten orazítkoval horní brankovou konstrukci.
    47. Andreas GRUBER - 2:0
     
    47
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Olalá, tohle byla paráda! Prevljak centrem zprava nabil ANDREASI GRUBEROVI, který si naběhl za hranici vápna a svou dělovku bez přípravy nechal zaplout k levé tyči. Nechytatelné, absolutně nechytatelné...
     
    46
    Během poločasové přestávky došlo v týmu LASK Linz k výměně hráčů: na trávník se nevrátil Dominik Reiter, místo něj tam pobíhá Nemanja Celic.
    39. Markus PINK - 1:0
     
    39
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Domácí tým jde do vedení! Přenesl hru na pravou stranu vápna, kde zůstal osamocený Prevljak. Jeho dělovku Schlager vyrazil nad sebe, ale při snaze chytit padající míč se srazil se spoluhráčem a upadl. K volnému balonu se dostal MARKUS PINK a ten neměl sebemenší problém rozvlnit síť opuštěné brány.
     
    36
    Žlutě zbarvený kartonek si prohlédl také James Holland (LASK Linz), ten se postavil do cesty rozběhnutému soupeři a tím ho bolestivě srazil k zemi.
     
    32
    Za faul mimo souboj o míč přichází taxativní žlutá karta. Své o tom ví Christian Ramsebner (LASK Linz).
     
    30
    Mattersburg zahrozil až ze standardky. Prevljak se podle očekávání rozhodl vyslat přímou střelu, Schlager ji s vypětím všech sil vyboxoval nad horní brankovou konstrukci.
     
    25
    Hosté málem udeřili po rohovém kopu! Centrovaný balon propadl klubkem hráčů až na kopačku Tetteha, ten však nic takového nečekal a zblízka bránu trestuhodně překopl.
    14.
     
    14
    Také hosté mají za sebou první šanci! Tetteh se stal adresátem průnikové přihrávky, ale vyběhnuvšího Kustera nebyl schopen z pravé strany pokutového území prostřelit.
    1.
     
    1
    Domácí vstoupili do utkání velmi nebezpečně! Soupeřovu rozehrávku atakující Renner vybojoval před hranicí vápna míč, který neváhal poslat k pravé tyči. Schlager musel jako nějaký voják padnout k zemi, aby prudkou ránu vytěsnil mimo svůj střežený prostor.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 39. Pink, 47. Gruber – 72. Santos Sa

    Karty:   51. Ertlthaler (MTT), 62. Pink (MTT), 87. Schimandl (MTT), 89. Kuster (MTT) – 32. Ramsebner (LIN), 36. Holland (LIN)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:16.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Erhardt, Malic (C), Ortiz, Renner (86. Schimandl) – Ertlthaler, Jano, Gruber – Okugawa (88. Bürger), Prevljak, Pink (68. Perlak).
    Náhradníci: Casali – Bürger, Maierhofer, Perlak, Sittsam, Schimandl, Steinwender.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner (C), Trauner, Pogatetz – Reiter (46. Celic), Holland, Michorl (61. Rep), Ullmann (63. Oh) – Goiginger, S. Tetteh, Santos Sa.
    Náhradníci: Pervan – Raguz, Gartler, Luckeneder, Rep, Celic, Oh.

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Kolbitsch
    thejrc.org