Valencia – La Coruňa 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Espanyol 0:1 (kon.) | Atlético – Eibar 2:2 (kon.)
Barcelona – Real Sociedad 1:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 20.05.2018, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:14. (22:37:29)
     
    Je konec! Barcelona nakonec zvládla poslední soutěžní zápas letošní sezóny a tento ročník končí s jedinou ligovou porážkou. Dnešní zápas ale nabídl velice ofenzivní podívanou, své šance si přichystali také hosté. O jedinou branku se ale postaral Coutinho, jenž nechytatelnou střelu nedal Moyovi šanci.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Ještě jedna chvilka pro legendu, avšak z té hostující strany. Na hrací plochu se dostal Xabi Prieto, který rovněž hraje poslední zápas v dresu San Sebastianu.
     
    89
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Zurutuza, přichází Xabi Prieto.
     
    86
    V posledních minutách sledujeme velice ofenzivní podívanou. Před malým momentem ale Denis Suárez nenašel nikoho ve stejném dresu.
     
    85
    Rakitič našel za obranou naběhnuvšího Paca, který si hodil míč na pravačku a poté zamířil vedle brány.
     
    84
    Střídající Paco se málem po pár vteřinách na hrací ploše dostal do velké šance, na poslední chvíli ale zakročil Llorente.
     
    83
    Aby toho nebylo málo, tak tleská i kompletní tým San Sebastianu. Zkrátka Iniesta je obrovská legenda nejen španělského fotbalu.
     
    82
    Dámy a pánové, toto byly poslední vteřiny Andrése Iniesty v dresu Barcelony. Legenda se loučí, kompletně celý stadion je na nohou!
    82.

     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Andrés Iniesta, přichází Paco Alcácer.
     
    81
    Canales si všiml volného Illarramendiho, na kterého okamžitě poslal svojí přihrávku. Druhý jmenovaný mířil kousek vedle brány.
     
    80
    Znovu se opakovala spolupráce Luise Suáreze s Messim. Prvně jmenovaný lehce píchl do balónu, Moya nakonec se štěstím sevřel míč do náruče.
     
    79
    K němu se pochopitelně postavil Canales, který ale našel pouze rukavice ter Stegena. Barcelonští zakládají protiakci.
     
    78
    Canales našel zcela volného Odriozolu, který možná trochu zbytečně ještě akci šperkoval. Míč srazil Piqué, následovat bude roh.
    77. Messi mířil doprostřed.
     
    77
    Parádní akce domácích! Messi nejprve vyškolil jednoho z protihráčů, posléze si naběhl na vzdušnou nabídku od Luise Suáreze, aby nakonec hlavičkoval do náruče brankáře.
     
    76
    Illarramendi dlouho váhal s rozehrávkou ze středového kruhu. Nakonec se míč dostal k Odriozolovi, který ale nenašel Josého.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ivan Rakitić (FC Barcelona).
     
    74
    Canales měl před sebou velké množství prostoru, i tak nedokázal propasírovat přihrávku na Josého. To byla slušná šance pro hosty.
     
    73
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. San Sebastian se v posledních minutách pouze brání, Messiho příchod přinesl hře větší klid.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    71
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Aritz Elustondo, přichází Álvaro Odriozola Arzallus.
     
    70
    Další velká šance domácích! Messi dlouho táhl míč směrem k brance, nakonec oslovil lépe postaveného Denise Suáreze, který ale zřejmě ještě hledal svého jmenovce Luise Suáreze.
    69. Piqué mířil doprostřed.
     
    69
    Messi se ihned postavil k rozehrávce volného kopu ze značného úhlu. Jeho nabídka našla Piquého, který ale zamířil doprostřed.
     
    68
    Barcelona to opět zkoušela přes pravou stranu hřiště, kde operuje rychlonohý Semedo. Po jeho přihrávce vybojoval Denis Suárez standardku.
     
    67
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Lionel Messi.
     
    67
    Iniesta si chtěl dojít pro zřejmě poslední branku v dresu Barcelona, zamezil mu v tom ale Navas, jenž zasáhl na malém vápně.
     
    66
    Canales prováhal ideální moment ke kolmici na Oyarzabala, místo toho se rozhodl sám vypálit. Ránu ale poslal vysoko na tribunu.
     
    65
    Elustondo se opět snadným způsobem dostal k šestnáctce, odkud vybojoval rohový kop. Canales ale nenašel nikoho ve stejném dresu.
     
    64
    Iniesta dribloval s míčem dobrých deset metrů, načež příliš dopředu signalizoval kolmici na Luise Suáreze. To pochopitelně přečetl Navas.
     
    63
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Sergio Canales.
     
    62
    Moyá se rozhodně nebál při riskantní rozehrávce od své branky. Hostující brankář nechal kolem sebe proběhnout Luise Suáreze a poté rozehrál.
     
    61
    Máme za sebou hodiny hry. Zdá se, že úvodní branka skutečně napomohla aktivitě obou celků. Mezitím se za postranní čárou rozcvičuje Messi.
     
    60
    To navíc přineslo rychlý kontr San Sebastianu, který měl krátkého trvání. Elustondo se totiž neprotáhl kolem dobře bránícího Alby.
     
    59
    Kompletně celý domácí tábor se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na Semeda, hlavní arbitr byl ale opačného názoru.
     
    58
    Tak v tuto chvíli to budou mít hostující hráči hodně složité. Proti slavné Barceloně prohrávají, do konce zápasu zbývá něco málo přes třicet minut.
    57. Philippe COUTINHO - 1:0
     
    57
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak to byla neskutečná paráda, která by měla trochu rozpohybovat nudnou pasáž hry! PHILIPPE COUTINHO si navedl míč na pravou nohu a poté senzačním obstřelem nechal míč olíznout tyč, aby následně zapadl do brány.
     
    57
    Barcelonští ještě zahrávali rohový kop, který se příliš nepovedl. Ještě před dopadem míče byl odpískaný útočný faul Piquému.
     
    57
    Denis Suárez se po svém příchodu okamžitě zapojil do útočného výpadu. Jeho pokus o centr mu ale zablokoval Navas.
     
    56
    Snad poprvé ve druhém poločase se k míči dostal brankář Moyá, který ho po pár okamžicích poslal těsně za polovinu hřiště.
     
    55
    Alba se ukázkově vrátil do obrany, kde skvěle zakročil při přihrávce na Elustonda. Hosté tak budou vhazovat od pravé autové čáry.
     
    54
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Denis Suárez.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Adnan Januzaj (Real Sociedad San Sebastian).
     
    52
    Až nyní se domácí konečně dostali na útočnou polovinu, kde okamžitě roztočili kolotoč přihrávek na malém prostoru.
     
    51
    Úvodní minuty se nesou v podobném duchu, jako v prvním poločase. Hosté diktují tempo hry a soupeře k míči příliš nepouštějí.
     
    50
    O rozehrávku rohového kopu se pro změnu postaral Januzaj, který kroutil míč směrem od branky. Následně ještě Oyarzabal neprostřelil blok protihráčů.
     
    49
    Real Sociedad měl k dispozici lukrativní přímý kop. Ze vzdálenosti pětadvaceti metrů nakonec vypálil José, jehož ránu ještě lehce přizvedla zeď.
     
    48
    Hosté to okamžitě zkusili po pravém křídle, odkud Elustondo servíroval míč do šestnáctky. Tam si ale ukázkově počínal Piqué.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám překvapivě nenabídlo žádnou přesnou trefu. Jinak sledujeme velice vyrovnanou podívanou, ve které si oba celky přichystaly několik slušných šancí. San Sebastian se věhlasnějšího protivníka rozhodně nezalekl a zejména v úvodu byli hosté blízko k úvodní brance.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Luis Suárez (FC Barcelona).
     
    43
    Teď si domácí hodně oddychli. Ter Stegen se totiž vydal z branky, v souboji ho ale obelstil Juanmi. Následně byl odpískaný ofsajd, který byl dle opakovaného záběru snad milimetrový.
    42. Kriminální zákrok na Dembélého, mělo se červenat?
     
    42
    Žlutou kartu dostává Raúl Navas (Real Sociedad San Sebastian).
     
    42
    Januzaj poslal míč proti noze Josému, který ale nedokázal sklopit mířidla. Míč poslal vysoko nad branku, ter Stegen nemusel zasahovat.
     
    41
    Suárez neuspěl proti mohutnému bloku protihráčů, posléze byl ještě Llorente donucen k zpětné přihrávce na Moyu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Momentálně sledujeme trochu nudnější úsek utkání. Barcelona se snaží rozhýbat statickou hru soupeře, hosté ale skvěle brání svojí šestnáctku.
     
    38
    Alba si nyní nevšiml svého spoluhráče Miny, který ho doslova zboural. Maličký levý bek domácích to pořádně schytal a momentálně je hra přerušena.
    37. Měla se pískat penalta?
     
    37
    Semedo se přeci jenom dostal do vápna, kde upadl k zemi. Hlavní sudí ani tentokráte nepíská, může se tedy pokračovat ve hře.
     
    36
    Alba překvapil svého kolegu Suáreze se zpětnou přihrávkou, druhý jmenovaný s ní absolutně nepočítal a míč mu uskočil od kopačky.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry. Sledujeme ofenzivní podívanou, které zatím chybí góly. Oba celky si již přichystaly několik slibných šancí.
    30. Oyarzabal mířil vedle.
     
    30
    Až nyní přišla velká šance! V pokutovém území měl až příliš prostoru Oyarzabal, který mířil kousek vedle tyče.
     
    29
    Postupem času začíná mít domácí celek výraznou územní převahu. Real Sociedad je už delší dobu bez kloudnější akce.
     
    28
    Semedo rozkmital své dolní končetiny podél autové čáry, načež zkoušel najít Suáreze. Ten se k míči sice dostal, střela se mu ale nepovedla.
    27. Rakitič mířil vedle.
     
    27
    To nebylo vůbec špatné! Dembélé poslal do šestnáctky zajímavý centr, do kterého se vrhl Rakitič. Jeho hlavička skončila zhruba metr vedle.
     
    26
    Na druhé straně jsme se dočkali rohového kopu. Januzajova exekuce měla směřovat na Josého, před kterým zasáhl pozorný Mina.
     
    25
    Barcelona to většinu času zkouší vzduchem, což se moc často nestává. Nyní Semedo hledal Suáreze, který ale na míč nedosáhl.
     
    24
    Tentokráte to Iniestovi příliš nesedlo a přihrávka z jeho kopačky skončila až za brankovou čárou. Moyá bude rozehrávat.
     
    23
    Na levém křídle se do zajímavého postavení dostával Coutinho, jeho postup vpřed mu ale znemožnil praporek pomezního – ofsajd.
     
    22
    Po delší době se také hosté dostali k souvislejší práci s míčem. José sice spadl k zemi, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    21
    Balón se k překvapením všech stočil k Piquému, kterému se ale nepodařilo ideálně trefit neposedný míč. Moyá tak v poklidu sevřel nepovedenou střelu.
     
    20
    Dembélé si všiml na malý moment nekrytého Suáreze, který ale neuspěl v hlavičkovém souboji s Llorentem. Následovat bude roh domácích.
     
    19
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Suárez, který to zkoušel přímo na bránu. Svojí ránu ale poslal pouze do zdi.
     
    18
    Suárez to udělal šikovně, míč si totiž hodil mezi dvojici protihráčů, až nakonec musel Zurutuza sáhnout k nedovolenému zákroku.
     
    17
    Busquets se stáhl hluboko ke své šestnáctce, kde se dostal do operativní pozice. Barcelona to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    16
    Další skvělá kolmice v podání Iniesty směřovala na rozběhnutého Albu, s jehož zpětnou přihrávkou na Suáreze počítal Navas.
     
    15
    Piqué dlouho váhal, co vlastně udělat s míčem. Nakonec ho poslal na nohu Miny, který pro změnu oslovil osamoceného Coutinha.
     
    14
    Iniesta si počkal na náběh Dembélého, který možná tak trochu zbytečně zkoušel centrovat z první. Moyá jeho nabídku vyboxoval.
     
    13
    Byl to právě domácí kapitán, kdo se postaral o první střelu Barcelony. Iniestova rána byla sice prudká, mířila ale pouze do boční sítě.
     
    12
    Juanmi neodhadl odskok míče a místo kulatého nesmyslu trefil pouze nohu Iniesty. Katalánci se konečně dostali na útočnou polovinu.
     
    11
    Aby toho nebylo málo, tak se José dostal k dalšímu zakončení. Brazilec napřáhl pravou nohou a míč prosvištěl zhruba metr vedle tyče.
     
    10
    Další pohotová rána mířila na ter Stegena. Tentokráte si za vápnem udělal prostor Januzaj, jehož ránu musel německý brankář vyrazit na roh.
     
    9
    Iniesta si počkal až se mu uvolní cestička na Suáreze. Druhý jmenovaný si ale s balónem neporozuměl a ten tak končí v zámezí.
     
    8
    José se na malým moment dostal před šestnáctkou k práci s míčem, svojí vzdušnou nabídku na Oyarzabala ale příliš uspěchal.
     
    7
    Januzaj táhl akci podél levé autové čáry, načež poslal kolmici na druhou stranu na Juanmiho. Ten nakonec musel pro míč až k čáře.
     
    6
    Ihned v úvodu utkání se naplno ukázala genialita talentovaného Dembélého. Tento mladičký Francouz si nejprve zpracoval míč, posléze si to namířil mezi přesilu protihráčů, která měla velké starosti.
     
    5
    Barcelonští se postupně dostali s míčem na útočnou polovinu, kde ale následovala nepřesná přihrávka na Suáreze.
     
    4
    O první střelecký pokus dnešního zápasu se postaral José. Hostující forvard si naskočil na centr, po kterém hlavičkoval doprostřed.
     
    3
    Hned v samotném úvodu se k míči dostal také brankář Moyá, který ho před napadajícím Suárezem poslal k pravé autové čáře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Netřeba slov.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Y. Mina, Alba – Coutinho, Busquets, Rakitić, Iniesta (C) – O. Dembèlé, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Messi, Denis Suárez, Digne, A. Gomes, Aleix Vidal, Alcácer.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, Navas, D. Llorente, de la Bella – Illarramendi, Zurutuza (C) – Januzaj, Juanmi, Oyarzabal – José.
    Náhradníci: Rulli – Zubeldia, Pardo, Prieto, Canales, Odriozola Arzallus, Bautista.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Rozporuplné pocity panují v táboře Realu Sociedad. Baskický celek totiž kolo před koncem soutěže nachází v přesné polovině tabulky, tedy na desátém místě. V případě tříbodového zisku se maximálně vysune na osmou pozici, avšak na pohárovou Evropu to stačit nebude. San Sebastian totiž prospal start do soutěže a manko na pohárové pozice už bylo příliš velké. Navíc se hostující tým dnešního utkání nemůže dostat do ideální formy, po vítězství ihned přijde porážka.
     
    FC Barcelona

    Fotbalisté Barcelony si už před několika kolami zajistili triumf ve své domácí soutěži, v minulém kole ale došlo k překažení úctyhodné série bez porážky. Katalánci totiž v přestřelce proti Levante nakonec podlehli poměrem 5:4, čímž tedy prohráli poprvé v letošní sezóně. Barcelona ale není spokojená s výkonem v Lize mistrů, kde nakonec podlehla římskému AS. Domácí celek dnešního utkání tak opět v Lize mistrů neuspěje, na druhou stranu bude moct do dnešního zápasu nasadit hráče z lavičky.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu poslední kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Real Sociedad San Sebastian.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 57. Coutinho (L. Suárez)

    Karty:   43. L. Suárez (BAR), 72. Alba (BAR), 75. Rakitić (BAR) – 42. Navas (RSC), 53. Januzaj (RSC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Y. Mina, Alba – Coutinho (67. Messi), Busquets, Rakitić, Iniesta (C) (81. Alcácer) – O. Dembèlé (54. Denis Suárez), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Messi, Denis Suárez, Digne, A. Gomes, Aleix Vidal, Alcácer.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo (71. Odriozola Arzallus), Navas, D. Llorente, de la Bella – Illarramendi (C), Zurutuza (89. Prieto) – Januzaj (63. Canales), Juanmi, Oyarzabal – José.
    Náhradníci: Rulli – Zubeldia, Pardo, Prieto, Canales, Odriozola Arzallus, Bautista.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    thejrc.org