Valencia – La Coruňa 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Espanyol 0:1 (kon.) | Atlético – Eibar 2:2 (kon.)
Barcelona – Real Sociedad 1:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:2 (1:1)
SD Eibar
Neděle 20.05.2018, 18:30 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes vše, loučím se s vámi a u některého z dalších přenosů brzy napočtenou. (20:48:52)
     
    Zvláště emotivní byl tento zápas pro Fernanda Torrese, který odehrál svůj poslední zápas v dresu španělského celku. V dnešním utkání přidal dva góly, celkově jich v tomto klubu nastřádal 129.
    Fanoušci děkují Fernandu Torresovi za všechno, co pro jejich klub udělal.

     
    Předposlední zápas posledního kola fotbalové La Ligy je u konce a oba týmy se rozcházejí se spravedlivou remízou. Už v první poločase se dokázaly trefit oba týmy, ve druhé půli byl zpočátku aktivnější Eibar, první ale skórovalo Atlético. Poté byl ale vyloučen po druhé žluté kartě domácí Lucas a madridští krátce na to podruhé inkasovali. Od té chvíle už hosté přesilovku nevyužili, domácí vklidu bránili remízový stav a konečný výsledek zápasu je 2:2.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Vypadá to, že hosté už na tříbodový hon rezignovali. Nyní už nehraje ani jeden z týmů a všichni hráči čekají na závěrečný hvizd, který přijde za malý okamžik.
     
    90+4
    Tohle vypadá pro domácí dobře. Ti hrají stále na polovině soupeře a i přesto, že se jim nedaří dostat ke střele, drží míč daleko od své brány.
     
    90+3
    Nyní je u míče domácí Atletico. To si přihrává na vlasní polovině, mimo dosah soupeře. K bodovému zisku jim stačí setrvat v této činnosti další asi dvě minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Francesc Regis.
     
    90+1
    Hostující tým je stále u míče, pořád se jim ale nepodařilo Oblaka nijak ohrozit. Možná jim pomůže ještě poslední střídání, které se uskuteční za malý okamžik.
     
    90
    Hlavní rohodčí přidá k utkání ještě 5 minut.
     
    89
    U míče je Eibar, do pokutového území se ale zatím nedostali. Všichni aktéři na hřišti nyní čekají na to, kolik minut se bude nastavovat.
     
    88
    Fernando Torres přihrál patičkou na jednhoo ze svých spoluhráčů. To se nelíbilo Kikemu, Charlesovi, který jej vzal přes paty a první jmenovaný tak vybojoval míč pro svůj tým a další cenné vteřinky.
     
    87
    Jordán dostal míč na pravé křídlo, stále se ale nachází na polovině hřiště. Obranný val domácích je správně zformovaný a stojí na svém místě. Už jen několik málo minut chybí do konce utkání.
     
    86
    Juanfrau si výborně klepl míč s Griezmannem, druhý jemnovaý se nakonec odhodlal ke střele. Pokus to nebyl vůbec marný, letěl ale bohužel pouze doprostřed brány.
     
    85
    Orellana poslal míč na střed hřiště, odkud pálil připravený Kike, ten ale brankáře nevýraznou střelou překonat nedokázal.
     
    84
    Eibaru se stále nedaří dostat do žádné šance, protože jejich soupeř si pečlivě hlídá každou přihrávku.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Stefan Savić (Atlético Madrid), který bezdůvodně kopl svého protihráče do zad.

    Daniel Juráš

    Branky: 42. F. Torres (Á. Correa), 61. F. Torres (D. Costa) – 34. Kike García (Alejo), 70. Peña

    Karty:   8. Lucas Hernández (ATM), 22. Luís (ATM), 63. F. Torres (ATM), 72. D. Costa (ATM), 83. Savić (ATM) – 56. Dani García (EIB), 65. Lombán (EIB)   64. Lucas Hernández (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 14:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Lucas Hernández, Savić, Juanfran – Vitolo (66. J. Giménez), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke (58. Griezmann) – Á. Correa (59. D. Costa), F. Torres.
    Náhradníci: Werner – Godín, Partey, Griezmann, D. Costa, Gameiro, J. Giménez.

    SD Eibar: Dmitrović – Ángel, P. Oliveira, Lombán (67. Arbilla), Peña – Dani García, Escalante – Alejo (78. Charles), Jordán, Orellana – Kike García (90+2. Regis).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Ramis, Capa, Arbilla, León, Charles, Regis.

    Rozhodčí: Álvaréz – Barrance, Méndez, Santos.
    ocianews.com