Valencia – La Coruňa 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Espanyol 0:1 (kon.) | Atlético – Eibar 2:2 (kon.)
Barcelona – Real Sociedad 1:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:2 (1:1)
SD Eibar
Neděle 20.05.2018, 18:30 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky španělské La Ligy u posledního kola!

    V celkově předposledním utkání letošního ročníku se proti sobě utkají Atlético Madrid a SD Eibar.

    Ani jednomu z týmů v tomto zápase o nic nejde, jejich pořadí už je před zápasem konečné. Domácí Atletiko skončí určitě druhé, třetí Real Madrid včera pouze remizoval 2:2 na hřišti Villarealu a ztrácí tak dva body. Jejich soupeř, Eibar ukončí sezónu někde mezi devátým a jedenáctým místem, protože týmy na těchto pozicích od sebe dělí pouhé tři body. Žádné z těchto umístnění ale nezamená pohárové jistoty, ty jsou ve Španělsku až od sedmé příčky.

    Madridský celek hraje v posledních týdnech kvalitní fotbal, když z posledních sedmi zápasů prohráli pouze jediný – 0:2 na domácí půdě proti Espanyolu. Díky témto prohře porušili také skvělou sérii, která zahrnovala třináct zápasů na vlastním stadioně bez jediné prohry. Z celkových pěti posledních zápasů ale Atletico vyhrálo všechny, kromě výše zmiňovaného.

    Eibar je týmem, který je na tom o něco hůře. Ani zde se ale nedá hovořit o špatných výkonech v poslední dobře, protože tento tým z posledních pěti utkání prohrál pouze jednou, doma proti Getafe. Pokud se podíváme na statistiku venkovních zápasů, tak z posledních pěti utkání uvidíme dvě výhry, dvě prohry a jednu remízu. V posledním zápase ale porazili Gironu 4:1 a ukázali, že rozhodně fotbal hrát umí.

    Co se týče vzájemných zápasů, tak statistika hovoří naprosto jasně – z posledních pěti zápasů vyhrálo čtyřikrát Atletico Madrid a pouze jedinkrát došlo na remízu. Eibar vyhrál pouze jedinkrát v historii, a to před více než patnácti lety.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč se krátce po rozehrání dostal do vzduchu, po několika hlavičkách si jej přivlastnil Koke.
     
    2
    Špatná přihrávka přišla z řad Alteica na levé lajně, ale hráči v červených dresech míč vybojovali za okamžik zpět. Jejich další akce ale končí ofsajdem.
     
    3
    Hráči Eibaru se pustili do vysokého napadání, díky tomu donutili svého soupeře stáhnout se až k vlastní bráně.
     
    4
    Fernando Torres opět pozapomněl pravidla kopané a o několik metrů stál v ofsajdovém postavení. Rozhodčí neváhá a okamžitě přisuzuje míč Eibaru.
     
    5
    Ten samý hráč se nyní snažil projít individuálně po pravé lajně, tam byl ale zastaven a míč byl zakopnut do autu.
     
    6
    Savič se dopustil nedovoleného zákroku na úrovni středového kruhu, jeho tým proto bude muset čelit volnému přímému kopu.
     
    7
    Hráči v černých dresech stále velmi zodpovědně dostupují soupeře, který se tak nemůže téměř nikam hnout. Zůstává teď s míčem na své polovině.
     
    8
    První žlutou kartu v zápase si vykoledoval Lucas Hernandéz, který svého soupeře fauloval zezadu a bez míče.
     
    9
    Následný přímý kop ale příliš nebezpečí nepřinesl, protože nikdo z eibarských nestál v pokutovém území soupeře v místech, kam letěl centr Jordana.
     
    10
    První velká šance zápasu! Tohle byla jasná gólovka! U míče byl ale bohužel Fernando Torres, který v přímém souboji s brankářem soupeře poslal míč asi tři metry vedle pravé tyče.
    10. První velká šance zápasu.
     
    11
    Další dobrou příležitost měl Saúl, ten si na hranici pokutového území přiťukl míč a vystřelil. Jeho pokus ale končí asi dva metry nad bránou.
     
    12
    Dmitrovič dostal malou domů a dlouho se rozmýšlel, jak s ní naložit. Chvíli to dokonce vypadalo, že ji chytne do rukou, nakonec ale na poslední chvíli míč odkopává do autu.
     
    13
    Atletico Madrid kombinuje stále na své polovině a drží míč většinu času na svých kopačkách. Jejich soupeř ale jejich tlaku velmi dobře čelí.
     
    14
    Juanfrau vyslal centr z pravé strany, který se ale nesetkal s úspěchem. Byl totiž přetažený, a proto neměl Dmitrovič s jeho zlikvidováním moc problémů.
     
    15
    Z další akce se míč dostal postupně až k domácímu brankáři Oblakovi, který si nyní chystá míč na odkop od brány.
     
    16
    Hráči Eibaru stále pressují ve čtyřech mužích, uvidíme, jak dlouho jim na tento způsob hry vydrží síly. Atletico totiž dobře svou kombinaci roztahuje po celé šíři hřiště.
     
    17
    Ivi se dopustil útočného faulu, který jako faul shledal i hlavní rozhodčí. Domácí tým zůstane i v dalších vteřinách u míče.
     
    18
    Eibar získal míč na malou chvíli do své moci, jejich snažení ale končí v momentě, kdy obrana domácích sebral na hranici vápna jeden z dlouhých nákopů.
     
    19
    Ivi potáhl míč po pravé straně hřiště, odkud také odcentroval. Jeho snaha ale skončila pouze na hlavě jednoho ze stoperů, který míč vklidu uklidil do bezpečí.
     
    20
    Celkem odstrašující statistikou je, že za prvních dvacet minut ještě hosté nevystřelili. O pokusech směřujících na bránu ani nemluvě.
     
    21
    Nicméně se hostům dobře daří eliminovat také útočné snahy domácích, kteří za stejně dlouhou dobu také nedokázali poslat ani jeden pokus na bránu.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Filipe Luís (Atlético Madrid), který po ztrátě míče bezdůvodně šlápl na nohu Lombánovi.
     
    23
    Kontroverzní zákrok na Kokeho, který byl vyhodnocený jako faul, bude mít následky. Atletico Madrid bude kopat volný přímý kop z dostřelové vzdálenosti.
     
    24
    Exekuce této šance se zhostil Saúl, který ale vyprodukoval střelu, která byla jak málo razantní, tak velmi nepřesná – netrefil ani brankové zařízení.
     
    25
    Vitolo dostal dobrou přihrávku do běhu, kterou zpracoval těsně u rohového praporku. Zde se k němu seběhlo několik protihráčů, mezi kterými ale dokázal vybojovat rohový kop.
     
    26
    Koke ale neposlal centr z kategorii nepřesnějších, díky zákroku obránců soupeře se ale bude kopat za malý okamžik ještě z druhé strany.
     
    27
    Ani druhý Kokeho pokus ale ohrožení brány nepřinesl, protože i tentokrát byla hostující obrana lepší než útočná formace soupeře.
     
    28
    Fernando Torres zuřivě bojoval o míč, nakonec mu dal hlavní rozhodčí zapravdu. Je odpískán faul na jeho osobu.
     
    29
    Rychlým tempem se blíží třicátá minuta a statistikové utkání hlasí, že stále nebyl vyslána ani jedna střela na bránu. Nyní je u míče domácí Atletico.
     
    30
    Nepřesná přihrávka proletěla po levé lajně z kopaček domácích, díky tomu se opět po delší době dostává k míči také Eibar.
     
    31
    Pena se dopustil faulu, po kterém bude míč opět Atletico. To rozehrává dozadu a míč se momentálně nachází na polovině hřiště.
     
    32
    Filipe Luis dostal zajímavou přihrávku od Torrese, míč ale vůbec netrefil. Ten byl ještě navíc ztečovaný obráncem, takže letí i tak mimo bránu.
     
    33
    Torres to opět myslel dobře, ale z jeho akce nic nebylo. Ve vyložené příležitosti radši ještě nahrával pod sebe, kde čekal dalšího útočníka, ten se ale neobjevil, a tak Atletico ztrácí míč.
     
    34
    Eibar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je KIKE GARCÍA, který ve skluzu trefil skvělou přihrávku Aleja a z první šance svého týmu tak okamžitě otevírá skóre! Asistence: Iván Alejo.
    34. Kike GARCÍA - 0:1
     
    35
    Tak tohle asi nikdo nečekal! Vůbec první střela zápasu končí gólem a Atletico začíná mít problém.
     
    36
    Torres opět nenačasoval svůj běh a zlobí se zbytečně. Stál v jasném ofsajdu a všiml si toho také hlavní rozhodčí.
     
    37
    Odkop od brány skončil pouze na kopačkách domácích hráčů, kteří se nyní budou pokoušet opět o dobytí soupeřovy brány. U míče je Gabi.
     
    38
    Domácí ale o míč velmi rychle přišli, nedostali se ani na hranici pokutového území. Nyní má šanci Eibar, aby dokázal, co umí předvést.
     
    39
    Ani hostům ale míč dlouho nevydržel a po několika přihrávkách přišla jedna nepřesná, která znamená ztrátu míče pro hráče v černých dresech.
     
    40
    Hosté stále velmi vysoko napadají a znepříjemňují soupeři každou rozehrávku.
     
    41
    Atletico Madrid se stále pokouší o další útočná snažení, obrana jejich soupeře ale předvádí přesvědčivý výkon. Je ale pouze otázkou času, kdy kapituluje.
     
    42
    Atlético právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Autorem branky je FERNANDO TORRES, který pouze uklidil do prázdné brány míč, jenž mu byl naservírován Correou. Ten se řítil sám od půlky na bránu poté, co na něj obrana soupeře úplně zapomněla. Asistence: Ángel Correa.
    42. Fernando TORRES - 1:1
     
    43
    Eibar se také pokouší o něco produktivního směrem dopředu, zatím se ale dočkali pouze dílčího úspěchu – tím je zisk rohového kopu, který bude rozehrán v závěru první půle.
     
    44
    Z něj ale Jordan nevymyslel nic zajímavého, takže Eibar z této šance neskóruje a nyní ještě bude muset čelit další šanci svého soupeře, kteří se žene do protiútoku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.


     
    První půle nabídla poměrně opatrný fotbal, který ve svém závěru přinsel dvě branky. O tu první se z nenápadné akce postarali hráči Eibaru, kteří tak donutili svého soupeře k ještě většímu útočnému snažení. To nakonec bylo úspěšné, když několik málo minut před svačinou skóroval po výborné akci svých spoluhráčů Fernando Torres. Sledujte s námi vývoj tohoto utkání i ve druhém poločase, který začne přibližně v 19:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Atletico začíná druhý poločas aktivně, ke střele se ihned dostal Koke. Ten ale z dobré pozice trefuje jen připraveného Dmitroviče.
     
    48
    Nyní se na druhé straně pokoušel jeden z útočníků o centr, ten ale okamžitě ze vzduchu sbírá Oblak.
     
    49
    Po velkém zmatku v pokutovém území domácího týmu se ke střele dostal Oreallana, tomu se ale branku podařit nepodařilo. Jeho rána byla navíc tečována.
     
    50
    Hernandéz se postaral o přetažený centr, který vyslal jeden z hráčů soupeře, nikoho z hráčů z černém k míči už nepustil. Následuje odkop od brány.
     
    51
    Tlak eibarských pokračuje, obrana domácího týmu ale zatím pracuje velmi dobře. Jejich soupeř se zatím ke střele nedostal.
     
    52
    Hosté ale mají míč stále ve své moci, nyní po pravé lajně spěchá s míčem k bráně Oliveira.
     
    53
    Eibar má míč ve své moci téměř od začátku druhé půle, ani přes tento fakt se jim ale ještě nepodařio vystřelit na bránu.
     
    54
    Orellana se míče nedočkal, do míst, kde stál, si totiž seběhl jeden z bránících hráčů a míč si vzal k sobě. Atletico se po dlouhé době přesunuje na polovinu soupeře.
     
    55
    Nyní ale opět u míče hosté, na hranici pokutového území byl ale pokus o centr zablokován. Brzy se bude hrát opět na polovině Eibaru.
     
    56
    Tak nakonec nebude, protože faulem za každou cenu dostává žlutou kartu Dani García (SD Eibar) a zastavuje tak postup soupeře.
     
    57
    Následný přímý kop skončil pouze v rukavicích Dmitroviče, který si pro míč spolehlivě vyskočil. Na lavičce domácího celku se chystá první střídání.
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Koke, přichází Antoine Griezmann.
     
    59
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Diego Costa.
     
    60
    Trenér Simeone posílá na hrací plochu dva útočníky, na hřišti navíc stále zůstává Fernando Torres. Řekl bych, že nás čeká zábava.
     
    61
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je FERNANDO TORRES, který dostal skvělou přihrávku od Diega Costy a poté se prosadil mezi dvěma obránci a efektivně skóroval i podruhé v utkání. Asistence: Diego Costa.
    61. Fernando TORRES - 2:1
     
    62
    Dnešní utkání sleduje 63229 diváků.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Fernando Torres (Atlético Madrid).
     
    64
    Lucas to svému týmu pořádně komplikuje! Po zbytečném faulu vidí druhou žlutou kartu v zápase a to znamená, že Atletico bude dohrávat zápas v deseti!
    64. Červená karta po 2. žluté
     
    65
    Žlutou kartu dostává David Lombán (SD Eibar).
     
    66
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Vitolo, přichází José Giménez.
     
    67
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází David Lombán, přichází Anaitz Arbilla.
     
    68
    V zápase se konečně po několika minutách začalo pořádně hrát, u míče je oslabené Atlético.
     
    69
    Escalante uspěl v souboji s Kokem, i tak je ale nucen hrát s míčem dozadu. Riskoval by toitž, že o něj hodně rychle přijde.
     
    70
    Eibar právě vstřelil branku!
    A je vyrováno! Naprosto úchyvtný gól skóruje RUBEN PENA, který napřáhl z dobrých dvaceti metrů, naprosto nekompromisně se trefuje do šibenice a opět tak srovnává skóre zápasu! Bez asistence.
    70. Rubén PEÑA - 2:2
     
    71
    Domácí mají vážný problém! Eibar je v ráži a oni navíc dohrávají v deseti mužích! Čeká nás velmi zajímavý závěr utkání.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Diego Costa (Atlético Madrid).
     
    73
    Nyní se opět chvíli nehraje, protože se jeden z domácích hráčů nechává ošetřovat. Ostatní si alespoň chvíli oddechnou.
     
    74
    Zápas konečně pokračuje dále, Oblak už je na nohou.
     
    75
    Diego Costa poslal dlouhou přihrávku dopředu, tu ale nemohl stihnout nikdo z jeho spoluhráčů. Dmitrovič měl lehkou práci.
     
    76
    Atléticu se zatím daří nepouštět soupeře k míči, to se ale může hned změnit. Do konce utkání zbývá více než 15 minut.
     
    77
    Ángel napřáhl z velké dálky, Oblaka ale nenachytal. Ten pouze kontroloval trejektorii střely, která proletěla kouseka vedle jeho pravé tyče.
     
    78
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Iván Alejo, přichází Charles.
     
    79
    Šance před asi dvěma minutami byla mimochodem první střelou na bránu hostujícího celku ve druhém poločase. Nyní je u míče stále Atlético, které hraje překvapivě hodně dopředu, na to, že jich je deset.
     
    80
    Další střela z řad hostujího celku, opět ale bez šance na úspěch. Pokus, který byl mířen na Oblaka, nebyl žádným ohrožením brány.
     
    81
    Fernando Torres se opět ukázal v tom, v čem je dobrý – stání v ofsajdové pozici a následném rozčilování se. Je to už čtvrtý ofsajd, ve kterém se ocitl v dnešním zápase, čárový rozhodčí byl opět velmi pozorný.
     
    82
    Co je ale důležitější pro domácí je, že stále drží míč ve své moci a jejich soupeř se tak nemůže dostat k zakončení.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Stefan Savić (Atlético Madrid), který bezdůvodně kopl svého protihráče do zad.
     
    84
    Eibaru se stále nedaří dostat do žádné šance, protože jejich soupeř si pečlivě hlídá každou přihrávku.
     
    85
    Orellana poslal míč na střed hřiště, odkud pálil připravený Kike, ten ale brankáře nevýraznou střelou překonat nedokázal.
     
    86
    Juanfrau si výborně klepl míč s Griezmannem, druhý jemnovaý se nakonec odhodlal ke střele. Pokus to nebyl vůbec marný, letěl ale bohužel pouze doprostřed brány.
     
    87
    Jordán dostal míč na pravé křídlo, stále se ale nachází na polovině hřiště. Obranný val domácích je správně zformovaný a stojí na svém místě. Už jen několik málo minut chybí do konce utkání.
     
    88
    Fernando Torres přihrál patičkou na jednhoo ze svých spoluhráčů. To se nelíbilo Kikemu, Charlesovi, který jej vzal přes paty a první jmenovaný tak vybojoval míč pro svůj tým a další cenné vteřinky.
     
    89
    U míče je Eibar, do pokutového území se ale zatím nedostali. Všichni aktéři na hřišti nyní čekají na to, kolik minut se bude nastavovat.
     
    90
    Hlavní rohodčí přidá k utkání ještě 5 minut.
     
    90+1
    Hostující tým je stále u míče, pořád se jim ale nepodařilo Oblaka nijak ohrozit. Možná jim pomůže ještě poslední střídání, které se uskuteční za malý okamžik.
     
    90+2
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Francesc Regis.
     
    90+3
    Nyní je u míče domácí Atletico. To si přihrává na vlasní polovině, mimo dosah soupeře. K bodovému zisku jim stačí setrvat v této činnosti další asi dvě minuty.
     
    90+4
    Tohle vypadá pro domácí dobře. Ti hrají stále na polovině soupeře a i přesto, že se jim nedaří dostat ke střele, drží míč daleko od své brány.
     
    90+5
    Vypadá to, že hosté už na tříbodový hon rezignovali. Nyní už nehraje ani jeden z týmů a všichni hráči čekají na závěrečný hvizd, který přijde za malý okamžik.
     
    90+5
    Konec zápasu.

     
    Předposlední zápas posledního kola fotbalové La Ligy je u konce a oba týmy se rozcházejí se spravedlivou remízou. Už v první poločase se dokázaly trefit oba týmy, ve druhé půli byl zpočátku aktivnější Eibar, první ale skórovalo Atlético. Poté byl ale vyloučen po druhé žluté kartě domácí Lucas a madridští krátce na to podruhé inkasovali. Od té chvíle už hosté přesilovku nevyužili, domácí vklidu bránili remízový stav a konečný výsledek zápasu je 2:2.
    Fanoušci děkují Fernandu Torresovi za všechno, co pro jejich klub udělal.

     
    Zvláště emotivní byl tento zápas pro Fernanda Torrese, který odehrál svůj poslední zápas v dresu španělského celku. V dnešním utkání přidal dva góly, celkově jich v tomto klubu nastřádal 129.
     
    Z mé strany je to dnes vše, loučím se s vámi a u některého z dalších přenosů brzy napočtenou. (20:48:52)

    Daniel Juráš

    Branky: 42. F. Torres (Á. Correa), 61. F. Torres (D. Costa) – 34. Kike García (Alejo), 70. Peña

    Karty:   8. Lucas Hernández (ATM), 22. Luís (ATM), 63. F. Torres (ATM), 72. D. Costa (ATM), 83. Savić (ATM) – 56. Dani García (EIB), 65. Lombán (EIB)   64. Lucas Hernández (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 14:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Lucas Hernández, Savić, Juanfran – Vitolo (66. J. Giménez), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke (58. Griezmann) – Á. Correa (59. D. Costa), F. Torres.
    Náhradníci: Werner – Godín, Partey, Griezmann, D. Costa, Gameiro, J. Giménez.

    SD Eibar: Dmitrović – Ángel, P. Oliveira, Lombán (67. Arbilla), Peña – Dani García, Escalante – Alejo (78. Charles), Jordán, Orellana – Kike García (90+2. Regis).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Ramis, Capa, Arbilla, León, Charles, Regis.

    Rozhodčí: Álvaréz – Barrance, Méndez, Santos.
    thejrc.org