Biatlonista roku 2018 Michal Krčmář (kon.)
konec
Biatlonista roku 2018

Michal Krčmář

Pondělí 21.05.2018, 20:15 • Forum Karlín, Praha • Společenské události
     
    Tohle je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek večera. (21:24:49)

     
    Galavečer v pražském Forum Karlín je u konce. Ocenění pro biatlonistu sezóny získává nakonec Michal Krčmář, jehož stříbro na Olympijských hrách předčilo skvělou sezónu Vítkové.
     
    Jednotlivá ocenění

    Naděje roku – Vítězslav Hornig
    Trenér roku – Ondřej Rybář
    Biatlonista roku podle čtenářů Idnes – Veronika Vítková
    Skokan roku – Markéta Davidová
    Biatlonista roku – Michal Krčmář
     
    Michal Krčmář: "Asi není důležitý, kdo to dneska vyhraje, ale určitě si toho ocenění vážím. I tak ale cítím, že Verča byla o něco lepší."
     
    Králem sezóny je vyhlášen Michal Krčmář, jenž dosáhl obrovského úspěchu na Olympijských hrách v Jižní Koreji, kde získal nádherné druhé místo, které ho již nyní řadí mezi největší osobnosti tohoto sportu u nás.
     
    Do síně slávy vstupuje Stanislav Řezáč, pod jehož vedením vybojovala v roce 1993 česká štafeta žen zlatou medaili na mistrovství světa v Bulharsku.
     
    Skokanem roku se stává Markéta Davidová. Tato mladičká závodnice se zásluhou skvělých výsledků ve světovém sportu vměstnala do nominace na olympiádu, kde se ji podařilo vybojovat krásné patnácté místo ve sprintu.
     
    Ocenění pro biatlonistu roku podle čtenářů Idnes získává Veronika Vítková, která se blýskla bronzovou medailí na Olympijských hrách, nebo také osmým místem v celkovém pořadí světového pohár.
     
    Ocenění trenéra roku míří za Ondřejem Rybářem, který byl v lednu vyhlášen také nejlepším trenérem celé České republiky, tedy nejen v biatlonu.
     
    Biatlonovou nadějí roku se stává Vítězslav Hornig, jenž si tuto sezónu připsal několik skvělých úspěchů, mezi které patřila například bronzová medaile z evropského šampionátu juniorů.
     
    Na začátek akce přichází loučení s dvěma reprezentanty – Veronikou Zvařičovou a Jaromírem Soukupem, kteří tuto sezónu ukončili svou kariéru. Tuto poctu si jistě zaslouží, jelikož jak bronzová medaile Soukupa ze Soči, tak skvělý návrat Zvařičové po zranění do světového poháru, jistě patří mezi ty světlejší části naší sportovní historie.
     
    Nominace

    1. Veronika Vítková
    2. Michal Krčmář
    3. Tomáš Krupčík
    4. Markéta Davidová
    5. Ondřej Moravec
     
    Už je to něco přes dva měsíce, co proběhlo oficiální ukončení biatlonové sezóny, avšak pokoj od tohoto nádherného sportu mít nebudeme. Dnes večer se odehraje v pražském areálu Forum Karlín vyhlášení ocenění pro nejlepšího biatlonistu roku, které po dominanci Gabriely Koukalové v předchozích letech nebude mít jasného favorita. Přesto se ale očekává, že na pomyslný nejvyšší stupínek vystoupá někdo ze dvojice nejúspěšnějších reprezentantů – Veroniky Vítkové a Michala Krčmáře. Oba tito závodníci mají za sebou jak dobré výsledky ve světovém poháru, tak skvělý úspěch na vrcholu sezóny v Pchjongčchangu, kterým získání cenného kovu bezpochyby je.
    Galavečer bude mít také trochu smutnější nádech, jelikož se loučí se svou úspěšnou kariérou Veronika Zvařičová a Jaroslav Soukup.
     
    Vítám vás u vyhlášení ankety o nejlepšího biatlonistu sezóny 2017/2018, jejíž začátek je naplánován na 20:15. Vy budete moci sledovat textový přenos z této akce, jenž bude probíhat pravě zde.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:15.

    Michal Hladký

    thejrc.org