Žilina – Nitra 5:0 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 4:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
5:0 (3:0)
FC Nitra
sk Středa 23.05.2018, 17:30 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca Peter Ziemba za rozhodnutého stavu nepridal k druhému polčasu ani o minútku viac. Skutočne nebolo treba, keďže zápas sa dohrával už len z povinnosti. Žilina dnes predviedla sympatický výkon, bola jasne lepšia a Nitru zdolala vysoko 5:0. Dvojgólového Samuela Mráza na začiatku druhého polčasu dorovnal Jakub Holúbek a skóre stretnutia uzavrel v 55. minúte Miroslav Káčer. Šošoni tak sezónu ukončia až v nedeľu, keď v súboji o pohárovú Európu vyzvú AS Trenčín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (19:23:29)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Myslím, že to bol Márius Charizopulos, kto sa dostal k strele z hranice šestnástky. Každopádne, jeho pokus príliš nestojí za zmienku, pretože skončil niekoľko metrov nad domácou bránou.
     
    88
    Pod Dubňom je o osude stretnutia už dávno rozhodnuté. Žilinčania zabojujú o pohárovú Európu v nedeľu, keď s najväčšou pravdepodobnosťou privítajú pred domácimi fanúšikmi AS Trenčín.
     
    87
    Lukáš Jánošík je po príchode na trávnik veľmi aktívny. Tieto slová potvrdzuje aj jeho strelecký pokus z hranice možno 20 metrov. Pravačkou ale poslal loptu tesne vedľa brány.
     
    86
    Lukáš Jánošík centroval z ľavej strany. Jeho pas mal zrejme smerovať na Samuela Mráza, ale našiel len pripraveného Macdonalda Nibu. Ten poslal loptu aspoň mimo vlastného pokutového územia.
     
    85
    Tomáš Vestenický dnes nehrá dobré stretnutie. Nedostal sa do žiadneho poriadneho zakončenia a nezmení sa to ani po tejto akcii. V rozlete ho totiž zastavila zástavka postranného rozhodcu.
     
    84
    Zápas sa pomaličky dohráva. Jedinou otázkou zostáva snáď už len to či sa futbalistom Žiliny podarí zopakovať výsledok zo zápasu proti Trnave, ktorú pred dvoma týždňami rozbili 6:0.
     
    83
    Miroslav Káčer vymyslel krásnu kolmú prihrávku na nabiehajúceho Kristiána Valla. Jedinou chybičkou bolo to, že striedajúci hráč stál v momente prihrávky v tesnučkom ofsajde.
     
    82
    Jakub Holúbek si vymenil loptu s Lukášom Jánošíkom. Následne odcentroval z pravej strany, posadil loptu na hlavu Samuela Mráza, no ten tiesnený obrancami Nitry nedokázal kvalitnejšie zakončiť.
     
    81
    Jakub Holúbek to mal na strelu spoza šestnástky, ale kolmicou sa snažil ešte uvoľniť jedného zo svojich spoluhráčov. Napokon sa to ukázalo byť zlým riešením, keďže loptu zastavil Richard Križan.
     
    80
    Lukáš Jánošík naviazal na seba hneď dvoch hráčov súpera. V šestnástke sa snažil uvoľniť Filipa Balaja, ale k tomu napokon lopta neprešla. Dobre zapracoval obranca Macdonald Niba.
     
    78
    Kristián Vallo dostal peknú loptu za obrannú líniu súpera. Proti nemu však vyštartoval Lukáš Hroššo, a tak sa radšej domáci futbalista za rozhodnutého stavu vyhol možnému stretu.
     
    77
    Nitrania mali výhodu rohového kopu po zblokovanom centri Tomáša Vestenického. Následne poslal loptu do ohňa Andrej Fábry, ale našiel len domáceho útočníka Filipa Balaja.
     
    76
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral sám faulovaný Vahagn Militosjan. Arménsky legionár strieľal pravačkou, ale loptu nasmeroval nielen ponad múr, ale aj nad bránu domáceho gólmana.
     
    75
    Vahagn Militosjan sa snažil presadiť individuálne. Napokon bol faulovaný možno 25 metrov od žilinskej brány, a tak budeme svedkami zaujímavej štandardnej situácie tímu Ivana Galáda.
     
    74
    Na druhej strane bránili trošku staticky žilinskí hráči. Andrej Fábry sa to snažil využiť, ale jeho technické zakončenie nesmerovalo do priestoru troch žrdí brány Miloša Volešáka.
     
    73
    Samuel Mráz sa teraz hnevá na Miroslava Káčera. Na pravej strane bol úplne voľný, čakal na prihrávku od svojho spoluhráča, no tá bola veľmi nepresná. Odkopávať bude Lukáš Hroššo.
     
    72
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik sa dostane aj domáci Kristián Vallo. Naopak, pre dnešok má odpracované krajný obranca Juraj Chvátal, ktorý bol dnes veľmi aktívny.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 12. Mráz (Hancko), 21. Mráz (Mihalík), 37. Holúbek (Chvátal), 46. Holúbek, 55. Káčer (Mihalík)

    Karty:   68. Kaša (ZIL) – 51. Kuník (NIT)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:8.
    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal (72. Vallo), Kaša, Králik, Hancko – Diaz (56. Balaj), Pečovský (C), Káčer – Holúbek, Mráz, Mihalík (56. Jánošík).
    Náhradníci: Mandous – Niňaj, Jánošík, Balaj, Vallo, Klec, Lačný.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Machovec, Šimončič (C) (66. Fábry), Kóňa (46. Kotrík) – Fabiš (46. Charizopulos), Vestenický, Militosjan.
    Náhradníci: Šípoš – Fábry, Fábry, Vencl, Farkaš, Kotrík, Charizopulos.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Peter Bednár, Daniel Poláček – Patrik Hrčka

    Diváci: 1699
    thejrc.org