Wolfsburg – Lyon 1:4 (po pr.)
po prodl.
VfL Wolfsburg
1:4 (0:0)
Olympique Lyon
Čtvrtek 24.05.2018, 18:00 • Valeriya Lobanovskovo, Kyjev • Liga mistryň • Finále
Předzápasové kurzy
    Olympique Lyon slaví pátý zisk Ligy mistrů.

     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (20:44:34)
     
    Je konec a hráčky Olympique Lyon slaví třetí výhru Ligy mistrů po sobě!
    V 6. minutě se Henryová dostala ke střele uvnitř vápna, ale míč jí z kopačky sklouzl a trefila tak pouze svou spoluhráčku, která stála vedle brány. V 17. minutě to byla Bronzeová, která se rovněž dostala ke střele uvnitř šestnáctky, ale přestřelila. Ve 36. minutě se Hegerbergová dostala do zakončení hlavou po centru z pravé strany, ale zamířila do míst, kde byla připravena Schultová.
    Ve druhém poločase měl opět více ze hry Lyon a v 69. minutě dokonce vstřelil branku, když se ke hlavičce dostala Le Sommerová, následně balón ještě hlavou tečovala Henryová, ale Maritzová odkopla míč za brankovou čárou, což pomezní neviděla a okradla tak hostující tým o jasný gól. V 83. minutě poslala z pravé strany skvělou přihrávku před bránu Cascarinová, ale Le Sommerová ani tentokrát nepřekonala Schultovou, která předvedla fantastický zákrok.
    Po třech minutách prodloužení se Wolfsburg dostal nečekaně do vedení, když se k míči dostala Harderová, která z pětadvaceti metrů zakončila přesně k levé tyči. O dvě minuty později ovšem oslabila domácí tým Poppová, když dostala druhou žlutou kartu a Wolfsburg šel do deseti hráček. Následně ukázal Lyon obrovskou sílu a v 98. minutě srovnal, když Marozsanová poslala skvělou přihrávku na Henryovou a ta zamířila do levé části branky. O minutu později ukázala svou rychlost van de Sandenová, která poslala přihrávku před bránu, kterou proměnila v gól Le Sommerová a Lyon otočila utkání během dvou minut. V 103. minutě to byla opět van de Sandenová, která upláchla po pravé straně, následně poslala míč do vápna, kde se dostala ke střele Hegerbergová a přidala třetí branku hostů.
    Ve druhé části prodloužení už hráčky Wolfsburgu neměly sílu na srovnání zápasu a definitivní tečka přišla ve 116. minutě, když van de Sandenová přesprintovala domácí obránkyni, následně přihrála pod sebe, kde přesně zakončila k levé tyči Abilyová.
    Lyon vstřelil v prodloužení čtyři branky a potřetí v řadě slaví zisk trofeje Ligy mistrů.

     
    120
    Konec zápasu.
     
    120
    Van de Sandendová tentokrát neposlala dobrou přihrávku z pravé strany a míč skončil jen u domácí brankářky.
     
    119
    Pajorová dostala skvělou přihrávku do běhu, ovšem na následné zakončení už neměla moc síly a Bouhaddiová tak chytila míč!
     
    119
    Abilyová se opět dostala do zakončení po přihrávce z levé strany, ale tentokrát zakončila jen do míst, kde byla připravena Schultová.
     
    118
    Wolfsburg se snaží něco vymyslet, ale následnou přihrávku přečetla Bathyová a získala míč pro svůj tým.
    Van de Sandendová během pětadvaceti minut na hřišti získala hattrick asistencí.

    116. ABILYOVÁ - 1:4
     
    116
    Lyon právě vstřelil branku!
    Neskutečné co po svém příchodu na hrací plochu předvádí van de Sandendová! Naprosto fantasticky přesprintovala unavenou Goesslingovou, následně poslala přihrávku pod sebe, kde byla připravena nově příchozí CAMILLE ABILYOVÁ a ta zakončila přesně k levé tyči! Asistence: van de Sandendová.
     
    115
    Hegerbergová se po skvělé přihrávce do vápna dostala k zakončení, ale Schultovou podruhé v dnešním zápase nepřekonala! Následuje rohový kop.
     
    114
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Le Sommerová, přichází Abilyová.
     
    113
    Následný centr ale skončil jen v moci Schultové, která se snažila o okamžité rozehrání, ale její odkop nezachytila žádná hráčka Wolfsburgu.
     
    112
    Domácí hráčky už nemají sílu dát dvě branky v deseti a dopředu se tak po nepřesné přihrávce opět řítí Lyon.
     
    111
    Opět dostala míč na pravou stranu van de Sandendová, ale tentokrát její centr byl zblokován a skončil u brankářky Schultové.
     
    110
    Následně potřebovala domácí hráčka ošetření, ale to netrvalo příliš dlouho a opět se pokračuje.
     
    109
    Poslání van de Sandendové do hry byl naprosto excelentní tah trenéra Lyonu, jelikož zařídila dvě branky a nyní se opět dostala po pravé straně dopředu, následně přihrála před bránu, kde byla velmi blízko k další brance Hegerbergová, ale domácí obránkyně předvedla skvělý obranný skluz!

    Michal Raška

    Branky: 93. Harderová – 98. Henryová, 99. Sommerová, 103. Hegerbergová, 116. Abilyová

    Karty:   72. Poppová (WOF), 79. Maritzová (WOF) – 61. Bachová (LYO), 107. Renardová (LYO)   95. Poppová (WOF)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:10.
    VfL Wolfsburg: Schultová – Blasseová, Fischerová (C), Goesslingová, Maritzová – Hansenová (46. Wullaertová), Gunnarsdottirová (57. Wedemeyerová), Poppová, Dickenmannová (89. Kerschowskiová) – Pajorová, Harderová
    Náhradníci: Frohmsová – Baunachová, Jakabfiová, Kerschowskiová, Peterová, Wedemeyerová, Wullaertová

    Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bronzeová, Bathyová, Renardová (C), Bachová (65. Cascarinová) – Marozsanová, Kumagaiová (95. van de Sandendová), Henryová, Majriová – Le Sommerová (114. Abilyová), Hegerbergová
    Náhradníci: Peyraud-Magninová – Abilyová, Buchananová, Cascarinová, Hamraouiová, Houarová, van de Sandenová

    Rozhodčí: Jana Adámková – Sian Masseyová, Sanja Rođak Karšićová
    thejrc.org