Znojmo – Příbram 2:0 (kon.) | Pardubice – Olympia Radotín 2:0 (kon.) | Táborsko – Hr. Králové 0:2 (kon.)
Opava – Frýdek-Místek 7:0 (kon.) | Ústí n. L. – Vítkovice 4:0 (kon.) | Sokolov – Vlašim 2:0 (kon.)
Žižkov – Č. Budějovice 1:2 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 2:2 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
7:0 (4:0)
FK Frýdek-Místek
Pátek 25.05.2018, 17:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    81
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka domácí družiny. Kuzmanovič se nikým nehlídán se protáhl po levé straně, hosté jej téměř nebránili, a tak srbský záložník ve vápně mohl svým prudkým pasem najít TOMÁŠE SMOLU, jenž z hranice malého vápna nasměroval míč po zemi k zadní tyči – 7:0.
     
    60
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí brankostroj se nemůže zastavit. Opět Opava vybojovala přímý kop, tentokrát na pravé straně. Exekuce se chopil znovu Zavadil, na jehož krásný centr si tentokrát naběhl TOMÁŠ SMOLA a parádní hlavičkou zamířil přesně do sítě – 6:0.
     
    53
    Opava právě vstřelila branku!
    Další branka domácích. Zavadil opět do šestnáctky soupeře zakroutil parádní centr, na který si tentokrát na zadní tyč naskočil nikým nebráněný NEMANJA KUZMANOVIČ a prudkou hlavičkou o zem zamířil přesně pod břevno branky Frýdku. Srbský ofenzivní hráč zaznamenal již svou 18. branku v sezóně – 5:0.
     
    38
    Opava právě vstřelila branku!
    Demolice hostů pokračuje, je tu čtvrtá branka. Přímý kop zahrál Zavadil naprosto luxusně, jeho rána směřovala do šibenice, ale Buček ji vyškrábl na břevno. Odražený míč poté vyplaval u JAKUBA JANETZKÉHO, který přízemní ranou na zadní tyč mezi obránci a brankářem přidal svůj druhý zásah v duelu – 4:0.
     
    29
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají třetí branku! Opava vybojovala rohový kop, který rozehrával Zavadil, přičemž na jeho pas si ve vápně naběhl nikým nehlídaný DAVID PUŠKÁČ a pohodlně zvýšil na 3:0 pro domácí barvy.
     
    23
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí navyšují svůj náskok! Smola se na hranici faulu zbavil na pravé straně svého strážce, odcentroval na Puškáče, který v pádu jen posunul kolem beka míč za sebe a NEMANJA KUZMANOVIČ z bezprostřední blízkosti pohodlně napálil balón do odkryté branky – 2:0.
     
    4
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Opava předvedla rychlou akci na pravé straně, kde po rychlé narážečce se otevřel prostor směrem vpřed pro Kayambu a ten napříč vápnem odcentroval zprava na zadní tyč, kam si naběhl volný JAKUB JANETZKÝ a z první nasměroval balón nekompromisně pod břevno – 1:0!

    Daniel Kinc

    Branky: 4. Janetzký, 23. Kuzmanović, 29. Puškáč, 38. Janetzký, 53. Kuzmanović, 60. Smola, 81. Smola


    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Radić, Svozil (46. Hrabina) – Kayamba, Zavadil, Schaffartzik (61. Zapalač), Kuzmanović (C), Janetzký (46. Jursa) – Smola, Puškáč.
    Náhradníci: Lasák – Hrabina, Stříž, Jursa, Zapalač, Jurečka, Kotlík.

    FK Frýdek-Místek: Buček (C) – Gáč, Fukala, Dramé (77. Švrček), Hruška (46. Bala) – Biolek, Mozol, Slaninka, Šohaj (46. Chvěja) – Willwéber, Krčula.
    Náhradníci: Mihálek – Bala, Chvěja, Přichystal, Švrček.

    Rozhodčí: Pechanec – Kotík, Hrabovský
    thejrc.org