Dukla Praha – Plzeň 1:5 (kon.) | Teplice – Slavia 0:3 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:0 (kon.)
Jihlava – Karviná 0:2 (kon.) | Ostrava – Brno 2:0 (kon.) | Zlín – Liberec 3:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Sparta 0:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:0 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 26.05.2018, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Jak se Jablonci v základní skupině Evropské ligy povede? To je otázka, která bude zodpovězena až za několik měsíců. Děkuji za pozornost v průběhu celé letošní sezóny HET ligy. Věřím, že vás tato soutěž bavila. Přeji hezký víkend a po letní přestávce u nejvyšší české soutěže opět na počtenou! (17:55:19)
     
    Je dobojováno, na severu Čech se spustila vlna zelenobílé radosti! Vítězem dnešního utkání se totiž stává tým FK Jablonec, což znamená, že se vůbec poprvé v historii zúčastní skupinové fáze Evropské ligy! Dnešní výhra, která vše ztvrdila, už byla spíše formalitou, domácí totiž Jihomoravany poměrně jasně přehrávali. Jablonečtí fotbalisté si užívají děkovačku se svými fanoušky a zároveň probíhá loučení s Luďkem Pernicou.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Filip Kubala se hnal do zajímavého brejku, ale ještě jeden výborný obranný zásah předvedl domácí kapitán Tomáš Hübschman. Slovácko zůstává na míči, hrát se bude ještě jedna nastavená minutka.
     
    89
    Balon se chvíli odrážel před Vlastimilem Hrubým, leč nakonec byl Janu Navrátilovi odpískán útočný faul a žádné ohrožení branky se tedy ani teď konat nebude.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Nikola Janković.
     
    88
    Vladimir Jovović už je zpátky na nohách, ale zůstává stát v zámezí a podle všeho jej nahradí Nikola Janković. Mezitím byl Patrik Hellebrand faulován u levé postranní čáry a bude z toho přímý kop pro Slovácko.
     
    86
    Vladimir Jovović zůstává dnes již podruhé ležet na hrací ploše. Dá se očekávat, že nyní už jej Petr Rada bude střídat. Vše se odehrává za radosti fanoušků z takřka nevyhnutelného umístění na třetí příčce tabulky.
     
    85
    Nyní fanoušci vyvolávají jméno Luďka Pernici, který prožívá poslední minuty v jabloneckém dresu před přestupem do Plzně. Na hřišti se nic nemění, Jablonec diktuje tempo hry a hosté běhají výhradně bez míče.
     
    84
    Jaroslav Diviš si při prvním kontaktu s míčem neporadil s přesilou a hosté mohou přes Petra Reinberka vyrazit do ofenzivy. To se jim podařilo, nicméně nakonec byl Filipu Kubalovi odmáván ofsajd.
     
    83
    Petr Rada si poslední ligové kolo evidentně užívá, což nyní demonstroval dalším exkluzivním zpracováním zatoulaného míče. Diváci vyvolávají jeho jméno, v Jablonci panuje skvělá nálada.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Jaroslav Diviš.
     
    81
    Tomáš Holeš se stal obětí nedovoleného zákroku těsně za hranicí malého vápna a Michal Trávník rozehrál standardku z ostrého úhlu prudkým centrem, po kterém se Luděk Pernica natahoval marně.
     
    80
    Jihomoravané si užívají přítomnost míče na vlastních kopačkách a předávají si jej na vlastní obranné polovině. Akci rozvíjí až Petr Reinberk, kterého obloučkem oslovil Michal Daněk.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Dominik Janošek.
     
    78
    Jablonec už působí naprosto klidným dojmem a pohledně si předává balon. Přerušil to Petr Reinberk, jenž podrazil nohy aktivnímu Michalu Trávníkovi. Domácí budou rozehrávat.
     
    76
    Vojtěch Kubista uvnitř šestnáctky napálil Vlastimila Daníčka, ale míč se dostal k Janu Chramostovi, jenž ještě vybídl Tomáše Holeše. Ten v dobré pozici neprovedl obstřel na vzdálenější tyč ideálně a Michal Daněk jej utlumil v rukavicích.
     
    75
    Fanoušky nyní pobavil trenér Petr Rada, který ukázkově přilepil na nohu snášející se míč. Je vidět, že se to zkrátka nezapomíná!

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 14. Doležal (Holeš), 53. Chramosta (Holeš)

    Karty:   39. Považanec (JAB) – 73. Vasiljev (SLO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:0.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (C), Považanec (68. V. Kubista) – Chramosta (82. Jaroslav Diviš), Doležal, Jovović (89. Janković).
    Náhradníci: Hanuš – Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Čvančara, Janković, V. Kubista.

    1.FC Slovácko: Daněk – Vasiljev, Břečka, J. Krejčí, Reinberk – Machalík (46. Hellebrand), V. Daníček (C) – Navrátil, Sadílek (79. Janošek), Jakub Rezek (66. S. Hofmann) – Kubala.
    Náhradníci: Heča – Janošek, S. Hofmann, Hellebrand, Šimko.

    Diváci: 3 812
    ocianews.com