Pardubice – Kert Park Praha 0:5 (kon.)
konec
HBC Pardubice
0:5 (0:1, 0:3, 0:1) Stav série: 2:2
HC Kert Park Praha
Neděle 10.06.2018, 16:00Coalsoft play-off Extraligy • Finále
     
    Je konec! Pardubice nakonec nevyužily mečbol, naopak dnes předvedly hodně slabý výkon, který jednoznačně nemohl na výhru stačit. Naopak Kert Praha byl celý zápas výrazně lepší, a nakonec udělil svému soupeři pověstného bůra. Zároveň pražský celek odvrátil mečbol, o osudu celého finále rozhodne až poslední zápas, který se odehraje na palubovce Kertu. (17:56:00)
     
    Konec zápasu.
     
    44:30
    Martin Kruček to zkoušel z velkého úhlu, jeho pokus se nakonec nesetkal s úspěšným řešením. Konec utkání se pomalu a jistě blíží.
     
    43:10
    Čejka pelášil z levé strany sám na brankáře, který jeho pokus bekhendem vykopl betonem. Na druhé straně našel Mikl balónek v lapačce.
     
    42:22
    Pardubice chtějí vstřelit alespoň jednu branku, nyní se ale proti střele z bezprostřední blízkosti vytáhl Mikl. Čisté konto zůstává i po střele Urbance.
    41:33 Martin KRUČEK - 0:5
     
    41:33
    Kert Park právě vstřelil branku!
    MARTIN KRUČEK výborně vystoupil proti nahrávce k červené čáře, odkud neomylně zakončil do prázdné brány. Je tu pověstný bůr, ze stadionu utíkají téměř všichni fandové.
     
    41:25
    Tohle je rozhodně k nezávidění. Mohutný déšť nyní dopadá na hrací plochu a oba celky si musí dávat pozor. Do konce utkání zbývá něco málo kolem tří minuty.
     
    41:22
    Krejčího pokus byl zablokován Wróbelem, který dal své emoce pořádně najevo. Míček skončil úplně mimo hrací plochu, následovat bude buly před Miklem.
     
    40:29
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Tomáš Fejfar – 2 min.).
     
    40:14
    Domácí to opět zkouší bez Stárka!
     
    40:11
    Suda se obtočil z mezikruží, načež forhendem nezamířil přesně. Na hrací ploše to začíná pořádně klouzat, oba celky si dávají pozor na kluzký terén.
     
    39:22
    Březina je v posledních minutách hodně nenápadný, nyní se mu ale podařilo uspět na vhazování. Jeho kolegové se ale nacházeli v úplně jiných místech.
     
    Začíná pršet, mimo to uklouzl hlavní rozhodčí.
     
    38:33
    To jsou věci! Brankář Petr Mikl to zkoušel nahozením přes celou osu hřiště, míček nakonec ale poskočil a skončil nad brankou.
     
    38:03
    Domácí to zkouší bez brankáře.
     
    37:12
    Suda se rovněž vydal do útoku, avšak před brankou soupeře byl celkem zbytečný. Na druhé straně musel skákavý pokus krotit Mikl.
     
    36:22
    Jiří Kruček se obtočil kolem svého strážce a poté vystřelil do hrudi brankáře. Následně Pala uspěl na opakovaném vhazování.
     
    35:11
    Třetí třetina je o poznání uvolněnější. Kert se snaží neudělat žádnou fatální chybu, což se zatím nestalo. Pardubice jsou ale hodně neškodné.
     
    34:42
    Blaško to zkoušel bekhendovým pokusem z mezikruží, jeho ránu ale celou dobu Stárek viděl. Nakonec se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    33:57
    Vlasák spěchal sám na bránu, avšak ještě před samotným zakončením ho stačila doběhnout dvojice protihráčů.
     
    33:33
    Wróbel měl na pravém křídle hodně prostoru, nakonec se s míček natlačil před brankáře, který ale už výborně zasáhl.
     
    32:47
    Filip rozjel jeden z mála útočných akcí svého celku. Od pravého hrazení to nahozením zkoušel Vlasák, jehož střela skončila v rukavici Mikla.
     
    32:01
    Teď už ale k samotné hře. Kert ještě pokračoval přesilovkou z konce druhé třetiny, žádnou velkou příležitost jsme ale neviděli. Pardubice jsou ale i nadále pod tlakem.
     
    31:25
    Dost možná nás v nadcházejících minutách čeká mohutný déšť. Na oblakách jsou k vidění hodně nepříjemné temné mraky, bouřka se dá očekávat.
     
    30:07
    Odstartovala nám poslední třetina. Kert Praha má na svém kontě velký náskok, naopak domácí musí zkrátka pouze útočit.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je u konce. Kert Park Praha v ní naprosto dominoval, přičemž vstřelil hned tři branky. Na světelné tabuli svítí pro domácí nepříznivý stav 0-4, což bude hodně těžké dotáhnout. Pardubice budou muset pořádně přidat, neboť Kert je v dnešním utkání jednoznačně živější.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:33
    Blíží se konec druhé třetiny. Kert je i nadále usazen v útočné třetině, kde se zatím nedostává do zakončení. Pardubice odejdou do kabin za hodně nepříznivého stavu.
     
    29:02
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Novotný, ke kterému se okamžitě seběhl hlavní sudí. Vypadá to na nějakou ránu do hlavy.
     
    28:38
    Filip to nakonec zkoušel nahozením na bránu, kde ale při snaze o dorážku fauloval Březina. Domácím přesilovka moc dlouho nevydržela.
     
    28:07
    Moravec se snažil doběhnout zdánlivě ztracený míček, u kterého byl přeci jenom o krok dříve Mikl. Vhazovat se bude v útočném pásmu Autoskla.
     
    27:59
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Tomáš Wróbel – 2 min., sekání).
    27:57 Šance Danka
     
    27:57
    Tyč zazvonila za Stárkem! Míček se totiž odrazil od jeho betonu přímo na hůl Danka, který svůj pokus poslal pouze do bližší konstrukce.
     
    27:11
    Jiří Kruček se snažil stáhnout si míček na forhend, což mu tak nějak vyšlo. Následné zakončení ale putovalo nad branku.
     
    26:22
    Těžko říct, co nyní probíhá v hlavách hráčů Pardubic. Ti během krátké chvíle inkasovali hned tři branky, což není dobrá vizitka pro finálové utkání.
    25:53 Martin PALA - 0:4
     
    25:53
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tady to vypadá na naprostou demolici! Přihrávka od Sudy se přeci jenom dostala na hůl MARTINA PALY, který nekompromisně propálil brankáře. Pardubice jsou na ručník!
    Asistence: Martin Suda.
     
    25:42
    Už se zdálo, že se do velké šance dostane hostující Fejfar, avšak včas byl u hracího předmětu Stárek, jenž zalehl míček.
     
    25:33
    Až nyní se Pardubice po delší době nastěhovaly za branku soupeře. To ale netrvalo nikterak dlouho, neboť se Wróbel doslova přiřítil na druhou stranu.
     
    25:11
    Ihned po vhazování byl na mantinel naražen hostující Wróbel, který se ale zdá být v pořádku. Nakonec se nebude ani vylučovat.
     
    Oddechový čas pro domácí.
    24:43 Dalimil ZVONEK - 0:3
     
    24:43
    Kert Park právě vstřelil branku!
    DALIMIL ZVONEK si to od pravého mantinelu senzačně namířil až před brankáře, kterého překonal forhendovou střelou do levé části brány. Kert je na koni, naopak Pardubice absolutně nestíhají.
     
    24:43
    Dulava se po buly nedostal k zakončení, nýbrž pouze lehce píchl do míčku. Následně se ale z otočky dostal ke střele Jiří Kruček.
     
    24:11
    Filip ještě dokázal najít hůl Bílého, posléze si hodně důrazně počínal hostující Wróbel, jehož hra ramenem vyvolala v ochozech velký rozruch.
     
    23:47
    V oslabení se Vlasák zkoušel individuálně prosadit, přechod přes modrou čáru ale nebyl v pořádku. Jeden z jeho kolegů tam byl totiž dříve.
     
    23:11
    Nyní jsou domácí v hodně těžké pozici. Prohrávají o dvě branky a i nadále jsou mírně horším celkem. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
    22:28 Martin KRUČEK - 0:2
     
    22:28
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali druhé branky! Fejfar dlouho operoval s hracím předmětem, nakonec vyslal přihrávku k pravému kruhu na MARTINA KRUČKA, který z první propálil Stárka.
    Asistence: Tomáš Fejfar.
     
    22:07
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Petr Urban – 2 min., vražení na hrazení).
     
    22:07
    Tak pozor! Petr Urban fauloval za brankou a Pardubice půjdou do tří!
     
    21:59
    Pardubice se už jednou stačily osvobodit, soupeř byl hodně rychle zpět v pásmu. Nakonec celou situaci musel zákrokem řešit Stárek.
     
    21:04
    Pražský celek dlouho okupuje útočnou třetinu, avšak zatím se k ničemu vážnějšímu nedostal. Míček sice nahazoval Martin Kruček, Stárek ale v poklidu zakročil.
     
    20:37
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Jan Bílý – 2 min., hákování).
     
    20:22
    Další důrazné dohrání. Dejneka doslova zahodil dobíhajícího Březinu, který ještě pomýšlel na dorážku střely. Poslední slovo bude mít rozhodčí.
     
    19:47
    Po střele od Moravce, zůstal na zemi ležet Tomáš Zajíček. Domácí obránce totiž sváděl souboj na brankovišti, kde si způsobil menší bolístku.
     
    19:20
    Moravec bohužel pro svůj celek neuspěl na vhazování, následně se pražský celek opět osvobodil. Vypadá to na další neúspěšnou přesilovku domácích.
     
    18:11
    Hned v úvodu přesilové hry musel Mikl zasahovat proti tvrdé ráně Bílého. Posléze se Kert dostal ven z obranné třetiny.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Petr Dulava – 2 min., hákování).
     
    17:22
    Urbanec se chystal přihrát na Emmera, do dráhy letu míče ale strčil hůl Martin Kruček. Míček byl sražen ven ze hřiště, vhazovat se bude těsně před modrou čárou Pardubic.
     
    17:03
    Nyní pro změnu uspěl na vhazování hostující Čejka. Kert dlouho pobíhal po útočné třetině, nakonec ale Urbanec vyhodil ke středu hrací plochy.
     
    16:12
    Dejneka se rychlostně dostal za červenou čáru, odkud nahodil míček za bránu. Netrvalo dlouho a nahození od Fejfara skončilo na noze protihráče.
    15:33 Šance Fejfara
     
    15:33
    Velká šance Kertu! Fejfar se uvolnil kolem Filipa, avšak poté zamířil těsně nad branku. Mikl přeci jenom zasahoval, vhazovat se bude v obranném pásmu Autoskla.
     
    15:22
    Právě nám začala druhá třetina, jejíž úvodní vhazování dopadlo lépe pro hráče Autoskla. Ihned poté se s míčkem seznámil také soupeř.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu, která nám nabídla ofenzivní podívanou. Hned v úvodu se hosté dostali do vedení, což byla zároveň jediná trefia uplynulého dějství. Obě mužstva si přichystala řadu velkých šancí, k vidění je také hodně osobních soubojů, z čehož pramení vyloučení.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:22
    Zajíček střílel snad od červené čáry, jeho rána nakonec putovala hodně vedle brány. Posléze tentýž hráč vyprášil rukavici Petr Mikla.
     
    13:23
    Zvonek si to neohroženě namířil mezi přesilu protihráčů, přičemž nebyl daleko, aby se dostal k nájezdu na brankáře. Nakonec ale včas zasáhl Filip.
    13:04 Šance Březiny
     
    13:04
    Novotný si nevěřil na individuální průnik do útočného pásma. Míček se přeci jenom dostal před Mikla, kde ve velké šanci selhal se svým bekhendovým pokusem Březina.
     
    12:23
    Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel Martin Kruček, který spíše zkusil pozornost brankáře. Stárek byl stoprocentní, vhazovat se bude po jeho levici.
    11:11 Šance Sudy
     
    11:11
    Rázem se do sólového úprku dostal Suda, který měl na zakončení příliš málo času. Navíc se skvělým zákrokem předvedl Stárek.
     
    10:48
    Hraje se opět v rovnovážném počtu hráčů. Od modré čáry to zkoušel Filip, jehož jedovku Mikl celou dobu viděl. Autosklo nastřeluje jeden míček za druhým.
     
    10:08
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (David Šperl – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Tomáš Zajíček – 2 min., držení protihráče).
     
    09:33
    Kert se i po neúspěšně přesilovce ještě usadil za brankou. Nakonec z toho nic nebylo, naopak na druhé straně byl tvrdě přiražen k mantinelu Moravec.
     
    09:29
    Fejfar předal mezi kruhy, kde číhal Wróbel. Rána z první nakonec putovala zhruba metr vedle branky. Vhazovat se bude po pravici Stárka.
     
    09:05
    Domácí v plném počtu.
     
    08:23
    Zvonek si navedl míč k levému kruhu, svojí další ránu poslal pro změnu vedle vzdálenější tyče. Oba celky stačily vystřídat.
     
    07:54
    Úvodní přesilová hra Kertu nezačala vůbec špatně. Zvonek byl s míčkem v dobré pozici, z otočky ale absolutně minul branku.
     
    07:05
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Šimon Moravec – 2 min.).
     
    07:02
    Dulava nahodil hrací předmět za branku, následně si Čejka dělal prostor na přihrávku. Nakonec se sám vydal mezi kruhy, kde mu byl míček zablokován.
     
    06:33
    Co scházelo! Vlasák předal ještě lépe postavenému Česákovi, který ale trefil pouze ruku Mikla. Slibná šance, následně nastalo přerušení hry.
     
    05:17
    Hosté v plném počtu.
     
    05:01
    Danko se obětavě položil do střely, posléze musel střelecký pokus Urbana řešit Mikl. Pardubice mají velký tlak, stále ale trefují pouze brankáře.
     
    04:11
    Březina měl na levém křídle hodně času a i prostoru, ránu mu ale stačil srazit Martin Kruček. Kert Praha se brání zuby, nehty.
     
    03:50
    Pardubice mají dlouhou přesilovku pět na tři, avšak stále hledají cestičku k brance. Nyní se ale už usadily před brankářem.
     
    03:06
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (David Šperl – 2 min.).
     
    03:06
    Mikl měl plné ruce práce, nakonec vše končí bezpečně pod hostujícím brankářem. Posléze byl ještě nepříjemně dohrán domácí Březina.
     
    02:54
    Nejprve Wróbel selhal ve stoprocentní šanci, posléze sám fauloval a svůj tým tak oslabí. První přesilovka pro domácí mužstvo.
     
    02:40
    I po vstřelené brance je častěji u hracího předmětu hostující Kert, avšak nyní nevyšel přechod do útočného pásma.
    02:05 Petr DANKO - 0:1
     
    02:05
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! PETR DANKO tak dlouho kroužil kolem branky, až to zkusil nečekaným bekhendem. Ten k překvapení všech skončil nad lapačkou Stárka.
     
    02:01
    Zajíček musel jednat hodně rychle, míček nakonec poslal podél hrazení. Kert se ale vrátil do útočného pásma, kde ale nemá klid na kombinaci.
     
    01:34
    Fejfar prodloužil na Wróbela, který ale neuspěl s přihrávkou před branku. Na druhé straně to zkoušel Bílý, avšak jeho střela nebyla přesná.
     
    00:53
    Následně si na buly neporadil hostující Fejfar, což přineslo zisk míčku pro Autosklo. Blaško si ale u mantinelu počínal patřičně důrazně.
     
    00:13
    Hlavní sudí poprvé vhodil míček do hry, utkání tak může začít. Na vhazování byl úspěšnější domácí Bílý, který okamžitě založil útočnou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mokříž, Zajíček, Urban, A. Bucek, Turyna, Mašík, Krejčí – Březina (C), Bílý, Vlasák, Česák, Urbanec, Förstl, Moravec, Staněk, Emmer, J. Bucek, Štefka

    HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Nýdl, Rozenberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava, Plzák – J. Kruček, M. Kruček (C), Čejka, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Suada, Javorka, Pala, Danko

    Rozhodčí: Martin Černý, Vladislav Olesz.
     
    Třetí zápas

    Pardubice – Kert Praha 5-2 (1:1, 2:0, 2:1)

    Branky a nahrávky: 7. Förstl (Urbanec, Česák), 24. Česák (Zajíček, Urbanec), 27. Emmer (Moravec, Bucek), 43. Česák (Vlasák, Bílý), 44. Bílý – 10. Dejneka (Pala), 39. Kruček (Fejfar, Wróbel)
     
    Druhý zápas

    Kert Praha – Pardubice 3-5 (1:1, 1:1, 1:3)
    Branky a nahrávky: 6. Zvonek, 26. Suda, 44. Fejfar (M. Kruček, Wróbel) – 15. Filip, 16. Filip, 34. Březina, 43. Filip (Březina), 45. Urbanec
     
    První zápas

    Kert Praha – Pardubice 3-2 po prodloužení (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 11. Pala (Kruček, Danko), 29. Pala (Danko), 53. Wróbel (Zvonek) – 17. Bílý (Filip), 43. Česák (Březina, Vlasák)
     
    Do finálové série vstoupili v roli favorita hráči pražského Kertu, kteří dokonce ovládli celou základní část. I proto Kert Park dostal vizitku velkého favorita celé série, avšak dnešní utkání může být tím posledním, co česká CROSSDOCK extraliga nabídne. Pardubice totiž podávají velice bojovné výkony, které v konečném důsledku můžou být mistrovské. Autosklo dokázalo v Praze zvítězit v jednom zápase, čímž si zajistilo přesun celé série na vlastní stánek. Úvodní zápas zvládly Pardubice na jedničku, nyní je čeká poslední krok, který ale bývá ten nejtěžší. V opačném případě, by se celá série přesunula za stavu 2:2 na zápasy zpět do Prahy, kde by měl naopak výhodu domácího prostředí místní Kert.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokejbalu! Play-off CROSSDOCK extraligy se dost možná dozví jméno letošního mistra celého ročníku. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice bude ve čtvrtém zápase usilovat o titul, naopak HC Kert Park Praha o přesun série na vlastní stadion.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 3. Danko, 23. Kruček (Fejfar), 25. Zvonek, 26. Pala (Suda), 42. Kruček


    HBC Pardubice: Stárek (Dvořáček) – Filip, Novotný, Mokříž, Zajíček, Urban, A. Bucek, Turyna, Mašík, Krejčí – Březina (C), Bílý, Vlasák, Česák, Urbanec, Förstl, Moravec, Staněk, Emmer, J. Bucek, Štefka
    HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Nýdl, Rozenberg, Šperl, Dejneka, Kaucký, Dulava, Plzák – J. Kruček, M. Kruček (C), Čejka, Postulka, Zvonek, Wróbel, Fejfar, Suada, Javorka, Pala, Danko

    Rozhodčí: Martin Černý, Vladislav Olesz
    Pardubice 2 3 Kert Park Praha
    #1 Pátek 01.06.2018 • 18:10
    Kert Park Praha - Pardubice 3:2 po prodl.
    #2 Sobota 02.06.2018 • 16:00
    Kert Park Praha - Pardubice 3:5
    #3 Sobota 09.06.2018 • 16:00
    Pardubice - Kert Park Praha 5:2
    #4 Neděle 10.06.2018 • 16:00
    Pardubice - Kert Park Praha 0:5
    #5 Sobota 16.06.2018 • 16:00
    Kert Park Praha - Pardubice 5:1
    thejrc.org