Belgie – Kostarika 4:1 (kon.)
konec
Belgie
4:1 (2:1)
Kostarika
Pondělí 11.06.2018, 20:45 • King Baudouin Stadium (Brusel) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:41:02)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 5:12.
     
    Je konec! Belgičané potvrdili roli velkého favorita tohoto zápasu a s přehledem zvítězili 4:1. Kostarika se sice dostala do vedení, avšak to bylo z její strany vše. Otěže zápasu naopak převzala Belgie, která si vytvořila velkou řadu velkých šancí. Navas se v hostující svatyni určitě nenudil, to stejné se ale rozhodně nedá říct o Courtoisovi.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Belgie dohrává dnešní zápas na útočné polovině, avšak do žádného ofenzivního výpadu se jí už nechce.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Kostarika se pustila do neúnavného napadání rozehrávky, které přineslo útočný faul soupeře. Hosté ale s rozehrávkou zbytečně čekají.
     
    87
    Jenomže poslední minuty nám přináší nezáživnou podívanou. Belgičané se snaží tento zápas dohrát bez větších chyb v obraně.
     
    86
    Tielemans si gestem ruky řekl o autové vhazování pro svůj celek. Pomezní rozhodčí byl stejného názoru, domácí okamžitě poslali míč zpět do hry.
     
    85
    Osmý rohový kop v podání Belgie nebyl dobrý, odvrátil ho totiž hned první bránící hráč. Thorgan Hazard se pro změnu ujme autového vhazování.
     
    84
    Batshuayi dokázal vysunout Tielemanse, který měl na zakončení příliš málo času. Naopak proti němu velmi rychle vyběhl brankář Navas.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Belgičané opět zvýšili aktivitu, což dělá soupeři velké starosti. Naopak hosté jsou směrem dopředu katastrofální.
     
    80
    Obrovská šance Thorgana Hazarda! Domácí křídelník se brilantně uvolnil k zakončení, které ale z hranice malého vápna poslal nad branku.
     
    79
    Souboj na polovině hrací plochy nakonec skončil nedovoleným zákrokem Tejedy. Naopak na zemi skončil Witsel, o nic vážného se ale nejedná.
     
    78
    Z hodně vzdálenosti zkusil své štěstí Witsel. Vlasatý středopolař to nemyslel vůbec špatně, míč ale skončila zhruba třicet centimetrů nad brankou.
     
    77
    Carrasco z první přeposlal na Thorgana Hazarda, před kterým ale včas zakročil González. Rohového kopu se ujme sám mladší z bratrů Hazardů.
     
    76
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Celso Borges, přichází Randall Azofeifa.
     
    75
    Směrem dopředu to zkoušel Smith, jenomže hodně rychle zjistil, že u sebe nemá potřebnou podporu spoluhráčů. Kostarika absolutně zapomíná na ofenzívu.
     
    74
    Tielemans hodně zahnal Vertonghena, který si to nechtěl ještě více komplikovat a raději poslal přihrávku až ke Courtoisovi.

    David Suchý

    Branky: 31. Mertens, 42. Lukaku, 51. Lukaku, 64. Batshuayi – 24. Ruiz

    Karty:   45. González (CRC)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 5:12.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Boyata (66. Dendoncker), Vertonghen – Meunier (46. Chadli), De Bruyne (71. Tielemans), Witsel, Carrasco – Mertens (52. Batshuayi), Lukaku (65. T. Hazard), E. Hazard (C) (70. Dembélé)
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Batshuayi, Ciman, Dembélé, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Januzaj, Tielemans

    Kostarika: Navas – Gamboa (66. Smith), Duarte, Acosta, González, Oviedo (46. Calvo) – Bolaňos (62. Guzmán), Tejeda, Borges (76. Azofeifa), Ruiz (C) (66. Campbell) – Ureňa (46. Venegas)
    Náhradníci: Pemberton, Moreira – Azofeifa, Calvo, Campbell, Colindrés, Guzmán, Matarrita, Smith, Venegas, Wallace, Waston
    thejrc.org