Mělnikovová – Hrunčáková 0:2 (kon.) | Bencicová – Martincová 2:0 (kon.)
Sabalenková – Vondroušová 2:1 (kon.) | Plíšková – Tomljanovicová 1:2 (kon.)
konec
Aryna Sabalenková
Aryna Sabalenková (8)
2
0 7 6  
Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová
1
6 5 3  
Úterý 12.06.2018, 13:56WTA Hertogenbosch - Ricoh Open (tráva) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Krásné úterní odpoledne, vítám všechny příznivce tenisu. Tenisová sezona se nám po French Open přesunula do travnaté části. V nizozemském Hertogenboschi se představí také Markéta Vondroušová na kterou čeká v úvodním kole Běloruska Sabalenková.
     
    Markéta Vondroušová

    Nejlépe si letos Vondroušová vedla jednoznačně v Indian Wells. Ve dvou setech jasně přejela Brengleovou, Kontaovou i Sabalenkovou a až v osmifinále nestačila na Martičovou. Na antuce v Luganu obhajovala zisk trofeje z přesunutého turnaje v Bielu. Ve druhém kole však nestačila na Belgičanku Mertensovou a po ztrátě bodů přišel i sešup světovým žebříčkem na konec elitní stovky.

    Ve Stuttgartu to vypadalo, že by mohla osmnáctiletá Češka dosáhnout na vynikající výsledek, když se z kvalifikace propracovala až do osmifinále. Také v něm měla doslova na lopatě Elinu Svitolinovou, ale ve třetím setu musela utkání se světovou čtyřkou vzdát pro potíže se stehenním svalem. Následně se musela odhlásit z domácího turnaje WTA v Praze. Na French Open se ale návrat na dvorce nepovedl podle představ. V prvním kole rodačka ze Sokolova podlehla ve třech setech Rumunce Bogdanové.
     
    Aryna Sabalenková

    Dvacetiletá Běloruska letos nejvíce zazářila na turnaji ve švýcarském Luganu, kde po vyřazení Buzarnescuové, Hercogové, nebo Giorgiové proklouzla až do samotného finále. V něm už ale nestačila ve vyrovnaném duelu na Belgičanku Mertensovou ve dvou setech.

    Před French Open se dokázala dvakrát probojovat z hlavní soutěže na turnajích v Madridu i v Římě. Ve druhém případě jako šťastná poražená z kvalifikace. Ani jednou se jí však nepodařilo prolomit bariéru v prvním kole hlavní soutěže.

    Na samotném antukovém grandslamu nebyla v prvním kole favoritkou, ale proti Nizozemce Bertensové si představovala lepší výsledek než hladkou porážku 2:6 a 1:6.
     
    Bilance vzájemných zápasů

    Oba dva vzájemné duely zvládla lépe česká reprezentantka. Zápasem se Sabalenkovou v kvalifikaci odstartovala své tažení v Bielu až k premiérovému titulu na okruhu WTA. I letošní utkání ve třetím kole Indian Wells dokázala ovládnout Vondroušová, když soupeřku vyprovodila z kurtu za méně než hodinu 6:2 a 6:2.
     
    Aryna Sabalenková i Markéta Vondroušová již jsou na kurtu číslo 3. Po krátkém rozehrání tak může zápas prvního kola turnaje WTA v Hertogenboschi začít. Jako první se představí na servisu běloruská tenistka.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Aryna Sabalenková rozehrála zápas prvního kola servisem na tělo české tenistky. Ta následně druhým úderem poslala míček do deblového území.
     
    30-0
    Po prvním podání do středu kurtu se bojovalo o fiftýn od základní lajny. Bekhend talentované Češky zastavila páska.
     
    40-0
    Aryna Sabalenková jen těsně minula první podání do autu. Po druhé servisu přišel prudký return, ale i poté se musela Vondroušová bránit. Dva údery ještě zvládla vrátit, ten třetí už ne.
     
    40-15
    Sabalenková napálila prvním servisem síť. Podobně dopadl i ten druhý. Dvojchyba.
     
    40-30
    Běloruská hráčka trefila první podání, následně si rozpohybovala českou tenistku za koncovou lajnou, ale finální forhend Sabalenkové dopadl těsně do zámezí.
     
    40-40
    Vondroušová si skvěle poradila se servisem na tělo. Return naopak nadělal Sabalenkové velké potíže. Shoda.
     
    40-A
    Markéta Vondroušová se znovu opřela do returnu a velmi rychle si vybojovala brejkbol.
     
    40-40
    Sabalenková srovnává stav prvního gemu přímým bodem po servisu ven z kurtu. Shoda.
     
    A-40
    Dvacetiletá Běloruska přidává i druhý přímý bod v řadě. Češka se nedostala k přesnému returnu.
     
    40-40
    Po servisu do středu kurtu byla výrazně aktivnější Sabalenková, ale Vondroušová vytáhla vynikající kontraúder do rohu dvorce. Shoda.
     
    A-40
    První podání se do kurtu nevešlo. Po druhém servisu se ale Vondroušová zmohla jen k returnu do sítě.
     
    40-40
    Aryna Sabalenková se musela opět obejít bez prvního podání. Vondroušová si přišla blíže pro return, dokázala přidat také svůj pověstný kraťas a Sabalenková byla bez šance. Shoda.
     
    A-40
    První podání skončilo jen v deblového území. Osmnáctiletá Češka se dostala do hry returnem s dobrou délkou, ale druhý úder již skončil od české tenistky jen v síti.
     
    40-40
    Sabalenková určovala tempo výměny, šla sebevědomě k síti, ale tam předvedla velkou chybu. Shoda.
     
    40-A
    Aryna Sabalenková rozhodila soupeřku servisem ven z kurtu, poté chtěla zakončit výměnu úderem do protipohybu, ale míček vyletěl do autu.
     
    0:1
    Sabalenková musela hrát proti brejkbolu přes druhé podání. Vondroušové se podařil vynikající return k základní lajně a Běloruska už míček do hry nedostala.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová může hned při svém prvním představení na servisu potvrdit brejk. Na úvod se ale prosazuje returnem Běloruska.
     
    15-15
    Vondroušová musela hrát přes druhý servis. Sabalenková ale ihned druhý úder poslala do pásky.
     
    15-30
    Rodačka ze Sokolova přidala obranný úder k základní lajně a následně už Sabalenková zahrála do sítě.
     
    15-40
    Markéta Vondroušová přidává také přímý bod po prvním servisu ven z kurtu.
     
    30-40
    Sabalenková se vypořádala se servisem na tělo, poté dokázala držet krok s českou tenistkou od základní lajny a trpělivost jí nyní přinesla i fiftýn.
     
    0:2
    Vondroušová sice netrefila míček ideálně, ale Bělorusku po přeběhu k síti napálila forhend jen do autu. Brejk je potvrzen.
     
    0-15
    Sabalenková musela hrát přes druhý servis. Vondroušová předvedla vynikající return, který ještě podpořila nátlakovým forhendem do rohu kurtu.
     
    15-15
    Běloruská tenistka byla v ideální pozici u sítě, nechala si míček ještě dopadnou na trávu a následně jasně ukončila výměnu smečí.
     
    15-30
    Sabalenková určovala ráz výměny, ale z tlaku opět přestřelila forhend jen do autu.
     
    15-40
    Dvacetiletá Běloruska našla prvním servisem pásku sítě. Po druhém podání přišel přesný return křížem a Sabalenková reagovala jen úderem do sítě. Dva brejkboly.
     
    0:3
    Aryna Sabalenková musela hrát znovu jen přes druhé podání. Ani po něm se nehrálo a Vondroušová tak získává i druhý brejk v prvním setu.
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Talentovaná Češka může odskočit při vlastním servisu již na rozdíl čtyř gemů. Na úvod gemu předvedla Vondroušová nepřesný bekhend.
     
    15-15
    Levoruká tenistka tentokrát jasně umístila forhend do rohu kurtu.
     
    15-30
    Po prvním servisu do středu kurtu se nehrálo. Míček Běloruska odpálila do autu.
     
    15-40
    Teď už ale musela Vondroušová použít i druhý servis. Ihned po něm předvedla Češka precizní kraťas.
     
    0:4
    Chyba nohou při prvním servisu. Po druhém podání ale Sabalenková vyhodila do autu i lehčí bekhend a Běloruska prohrává velmi rychle již 0:4.
     
    15-0
    Return české tenistky odhodila smolně páska do autu.
     
    30-0
    Aryna Sabalenková trefila i další povedené první podání a return české tenistky šel do sítě.
     
    30-15
    Dvacetiletá Běloruska nedosáhla na milimetrový return do vzdálenějšího rohu.
     
    30-30
    Sabalenková poslala první podání do středu kurtu, poté rozdala ještě další dvě kvalitní údery, ale v jasné pozici u sítě zklamala.
     
    30-40
    Po prvním servisu do středu kurtu se dostala Vondroušová snadno do hry a po přechodu blíže k síti zakončila forhendem. Brejkbol.
     
    40-40
    Aryna Sabalenková trefila prvním servisem jen pásku od které se míček dorazil do autu. Po druhém podání přišel vynikající return křížem, ale Běloruska byla pozorná a uklidila míček k opačné straně. Shoda.
     
    40-A
    Po kratším returnu byla Sabalenková velmi pozdě u míčku a už ho nedokázala přehrát přes pásku.
     
    40-40
    Aryna Sabalenková ale reaguje na brejkbol esem k boční lajně. Shoda.
     
    40-A
    Tentokrát už musela Sabalenková hrát přes druhý servis. Rodačka ze Sokolova returnovala křížem, poté přešla k síti, kde si dvěma údery vynutila další brejkbol.
     
    0:5
    Sabalenková napálila první podání do sítě. Druhý servis skončil v autu a po dvojchybě získává i pátý gem Markéta Vondroušová.
     
    0:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:5
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová může při vlastním servisu zakončit první sadu. Na úvod důležité hry zahrála Sabalenková bekhend do autu.
     
    0-30
    Vondroušová přetáhla první podání do těsného autu. Po druhém servisu přišel jen nepřesný return běloruské tenistky.
     
    0-40
    Levoruká Češka našla druhým servisem prostor ve středu kurtu. Sabalenková ještě dostihla kraťas, ale poté už se prohozu ani nedotkla.
     
    15-40
    Aryna Sabalenková se ještě drží v prvním setu vítězným forhendem po lajně.
     
    30-40
    Sabalenková returnovala o pásku, ale Češka byla připravena na odpověď. Běloruska přitvrdila, přišla si pro vítěznou smeč k síti a odvrátila i druhý setbol.
     
    0:6
    Markéta Vondroušová napálila první podání jen do sítě. Po druhém servisu returnovala Sabalenková jen lehce do středu kurtu a toho využila rodačka ze Sokolova k vítěznému bekhendu po lajně. První sada jde jasně na konto Vondroušové.
     
    15-0
    Do druhého setu vstupuje na servisu Aryna Sabalenková. Běloruska zahájila druhé dějství přímým bodem.
     
    30-0
    Ani nyní se česká reprezentantka nevypořádala s tvrdým servisem.
     
    30-15
    Teď už by míček ve hře. Vondroušová zkoušela zkrátit hru a to se jí také povedlo. Sabalenková byla pozdě u míčku.
     
    40-15
    Servis běloruské hráčky mířil do středu kurtu a Vondroušová už ho nedokázala returnovat přes pásku.
     
    40-30
    První podání tentokrát vylétlo daleko do zámezí. Return české hráčky křížem byl velmi kvalitní a poté zakončila Vondroušová výměnu úderem do protipohybu soupeřky.
     
    1:0
    Aryna Sabalenková vyhodila první podání znovu velmi daleko od vymezeného prostoru. Vondroušová se vypořádala se servisem na tělo, následně ale bekhendem našla jen síť a první gem tak jde za Sabalenkovou.
     
    0-15
    Také Markéta Vondroušová se poprvé představí ve druhém setu na servisu. Levoruká Češka měla potíže s nadhozem podání. Nakonec se bojovalo o fiftýn od základní lajny, kde byla úspěšnější Vondroušová.
     
    0-30
    Ani teď se nepodařilo české tenistce první podání. Od základní lajny měla ale více ze hry opět Vondroušová a opět z toho byla nevynucená chyba Bělorusky.
     
    15-30
    První podání odmrštila páska do autu. S druhým servisem si nemusela dělat Sabalenková hlavu, i ten skončilo mimo dvorec.
     
    15-40
    Po přestřelce od základní lajny se raduje ze zisku bodu Češka. Sabalenková neudržela tempo výměny a napálila míček bekhendem do sítě.
     
    1:1
    Vondroušové se přestává dařit první servis. I po tom druhém ale dokázala soupeřku donutit k nepřesnému returnu.
     
    15-0
    Aryna Sabalenková zahájila gem při svém servisu přímým bodem.
     
    30-0
    Sabalenková se udržela přesný returnem ve hře, následně ale od základní lajny našla forhendem jen síť.
     
    40-0
    Běloruská tenistka se dostala přípravným úderem po lajně k síti a následně výměnu zakončila umístěnou smečí.
     
    2:1
    Sabalenková se výrazně zlepšuje ve druhém setu. Po prvním podání ven z kurtu zakončila výměnu i celý gem forhendem do druhé části dvorce.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová musí ve druhém setu dotahovat vedení soupeřky. Na úvod čtvrtého gemu se bojovalo od základní lajny. Bekhend české tenistky skončil v nouzi jen v síti.
     
    15-15
    Vondroušová ale rychle srovnává krok přímým bodem po prvním podání.
     
    15-30
    Sabalenková sice dokázala do kurtu dostat return, ale poté agresivní forhend už pohltila síť.
     
    15-40
    První podání se české hráčce nevydařilo. Po tom druhém zaútočila forhendem po lajně a Sabalenková se už marně natahovala za míčkem.
     
    30-40
    První servis tentokrát skončil v síti. Stejně tak i ten druhý. Druhá dvojchyba pro českou hráčku.
     
    2:2
    Vondroušová měla výměnu pod kontrolou od základní lajny. Sabalenkové se ale dařilo dlouho držet krok, po mírném postupu blíže do středu kurtu ale vyhodila do autu bekhend.
     
    15-0
    Pátou hru rozehrála Aryna Sabalenková vynikajícím úderem křížem, který zapadl přesně do rohu kurtu.
     
    15-15
    Sabalenková se tentokrát musela za koncovou lajnou bránit. Nakonec ale tlaku české tenistky podlehla forhendem do sítě.
     
    15-30
    Běloruská hráčka se nevypořádala s netradičním returnem hned za pásku.
     
    15-40
    Aryna Sabalenková přetáhla první podání do autu. Po druhém servisu přišel od české tenistky vynikající return, Sabalenková ale dokázala přejít i v obraně k síti, kde však chybovala bekhendem. Dva brejkboly.
     
    30-40
    Vondroušová se vypořádala se servisem k boční lajně, ale na další přechod soupeřky k síti už nereagovala.
     
    40-40
    Sabalenková musela hrát proti brejkbolu přes druhé podání. Vondroušová útočila hned po returnu, ale Sabalenkové se podařilo dostat z tlačku a následně také zaútočit po lajně. Shoda.
     
    A-40
    Aryna Sabalenková navíc získává také přímý bod po prvním servisem ven z kurtu.
     
    3:2
    Dvacetiletá běloruská tenistka rozpohybovala soupeřku od základní lajny ze strany na stranu. Češka už na umístěný forhend do rohu dvorce neměla šanci dosáhnout.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová rozehrála šestou hru druhé sady přechodem k síti, kde si druhým volejem poradila s útočící soupeřkou.
     
    15-15
    Vondroušová dokázala držet krok proti tvrdým úderům Bělorusky, následně ale už neměla šanci s bekhendem do protipohybu cokoliv udělat.
     
    30-15
    Po druhém servisu trefila Sabalenková základní lajnu, následně znovu předvedla povedený útok a zakončení forhendem.
     
    30-30
    Markéta Vondroušová měla potíže s nadhozem podání. Dokázala však soupeřku donutit k přetaženému returnu.
     
    40-30
    Rodačka ze Sokolova se však po přímém bodu prezentovala také dvojchybou.
     
    40-40
    Levoruká Češka se vypořádala s returnem na tělo a skvěle zakončila výměnu bekhendem. Shoda.
     
    A-40
    Markéta Vondroušová tentokrát trefila první podání, ale kraťas nebyl příliš dobře ukrytý a toho využila Sabalenková k získání dalšího brejkbolu.
     
    40-40
    Po vysokém returnu si došla Vondroušová pro srovnání stavu do středu kurtu. Shoda.
     
    40-A
    První podání skončilo opět jen v síti. Po druhém servisu returnovala Běloruska po lajně. Následně byla Vondroušová pod tlakem, ale z něho se dokázala parádně dostat forhendem po čáře.
     
    3:3
    Vondroušová dokázala odvrátit dva brejkboly a srovnat stav druhé sady. Na závěr vyrovnané hry přidala přímý bod.
     
    0-15
    Aryna Sabalenková servírovala tvrdě, ale jen do sítě. S druhým podáním si Vondroušová poradila returnem po lajně. Po krátkém čase přišla nevynucená chyba Sabalenkové.
     
    0-30
    První podání skončilo od běloruské hráčky v síti. A stejně tak i to druhé. Vondroušová má po dvojchybě k dispozici velmi nadějné vedení.
     
    15-30
    Vondroušová se udržela ve hře obranným returnem, poté ale už nedosáhla na umístěný forhend soupeřky.
     
    15-40
    Sabalenková trefila první podání, dostala se do tlaku, ale v rozhodující chvíli vyhodila lehký forhend do autu. Dva brejkboly.
     
    30-40
    Markéta Vondroušová tentokrát return poslala jen do autu.
     
    40-40
    První podání vylétlo do autu. Vondroušová se navezla do returnu po lajně, poté přidala i pevnou obranu za koncovou lajnou, ale na drtivý tlak Bělorusky tentokrát odpověď nenašla. Shoda.
     
    A-40
    Sabalenková si navíc pomáhá také přímým bodem po prvním servisu do středu kurtu.
     
    40-40
    Dvacetiletá Běloruska se opřela do prvního podání, následně ale byla po přesném returnu pod lehkým tlakem, který vyústil v přetažený forhend. Shoda.
     
    A-40
    Přestřelka od základní lajny jde nakonec na konto servírující tenistky. Vondroušová v obraně znovu neuspěla.
     
    4:3
    První podání napálila Sabalenková do sítě. Vondroušová skvěle returnovala po lajně, ale soupeřka se udržela ve hře, dokázala si přejít pro vítězný úder k síti a výměnu zakončila. Markéta Vondroušová nevyužila v tomto gemu další dva brejkboly, celkem ve druhé sadě již čtyři.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová se jen ohlédla na úvod osmého gemu za parádním forhendem běloruské tenistky.
     
    15-15
    Vondroušová sice trefila první podání, poté zkrátila hru, ale Sabalenková byla stále aktivní a míček doběhla. Následně už Češka jen umístila míček do otevřeného kurtu.
     
    15-30
    Parádní výměny od obou hráček. Vondroušová zkrátila znovu hru, na to odpověděla stejnou mincí i Sabalenková, ale poslední slovo měla Češka.
     
    15-40
    Markéta Vondroušová trefila první podání, následně přišla velmi rychle chyba běloruské tenistky z forhendu.
     
    4:4
    Markéta Vondroušová zakončila důležitou hru vůbec prvním esem v zápase. Míček dopadl přesně na boční lajnu.
     
    15-0
    Sabalenková rozehrála gem při vlastním servisu agresivní hrou od základní lajny. Vše vyřešila běloruská tenistka až smečí u sítě.
     
    15-15
    Vondroušová předvedla vynikající return s výbornou razancí a Sabalenková odpověděla jen chybou.
     
    15-30
    První podání se Bělorusce nevydařilo podle představ. Po druhém podání chtěla jít Sabalenková k síti, ale přípravný bekhend vyhodila do autu.
     
    15-40
    Aryna Sabalenková byla v útočné pozici, dokonce si došla až k síti, ale tam předvedla velkou minelu. Stoprocentní příležitost zazdila smečí do sítě.
     
    4:5
    Sabalenková musela hrát proti brejkbolu přes druhé podání. To také vyletělo do autu a Běloruska zakončila nevydařený gem dvojchybou.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová může zakončit zápas prvního kole při vlastním servisu. Osmnáctiletá Češka vstoupila do důležitého gemu netrefeným forhendem.
     
    30-0
    První podání české tenistky skončilo na pásce. Po druhém servisu přišel povedený return soupeřky, Sabalenková skvěle bránila a nakonec zakončila výměnu bekhendem.
     
    40-0
    Levoruká Češka se znovu nemohla spolehnout na první podání. Následně přišel vynikající útok Sabalenkové, která si vytvořila náběhem k síti tři brejkboly.
     
    40-15
    První podání odhodila páska do autu. Vondroušová ještě odvrací ztrátu gemu bekhendem do protipohybu soupeřky.
     
    5:5
    Sabalenková returnovala skvěle po lajně, následně přišla nevynucená chyba Vondroušová do sítě a ve druhé sadě je srovnáno. Vůbec první prohrané podání české tenistky!
     
    15-0
    Dvacetiletá Běloruska začíná gem při servisu přímým bodem.
     
    30-0
    Aryna Sabalenková přidává také eso k boční lajně.
     
    30-15
    Až nyní přišlo také nepřesné první podání běloruské hráčky. Po druhém servisu se chybou provinila Sabalenková od základní lajny.
     
    30-30
    Vondroušová se udržela ve hře returnem křížem, následně si přišla pro vítězný bekhend blíže k síti.
     
    40-30
    Aryna Sabalenková se opřela do první podání a to stačilo na českou tenistku, která předvedla nepřesný return do sítě.
     
    6:5
    První servis se tentokrát stočil do autu. Vondroušová returnovala po lajně, poté ale přidala jen bekhend do sítě a ztrácí druhý gem v řadě.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová mohla před malou chvíli ukončit zápas při vlastním servisu, teď ale odvrací ztrátu druhého setu. Levoruká Češka se musela na úvod sklonit před úderem na lajnu.
     
    30-0
    Sabalenková se navíc opřela také do returnu po lajně a vede již o dva fiftýny.
     
    40-0
    Markéta Vondroušová přetáhla první podání do autu. Po druhém servisu se bojovalo od základní lajny a o poznání úspěšnější byla Běloruska. Tři setboly.
     
    7:5
    Druhá sada jde na konto běloruské tenistky. Ta opět práskla do returnu a ten už byl nad síly české reprezentantky.
     
    0-15
    Do rozhodující sady vstupuje na podání Aryna Sabalenková. Vondroušová hrála forhendem o pásku, ale to Bělorusku nerozhodilo. Nakonec ale přece jen přišla chyba servírující tenistky z forhendu.
     
    0-30
    Aryna Sabalenková přidala kvalitní servis do středu kurtu, ale velmi rychle se jí vrátil míček returnem pod nohy.
     
    15-30
    Sabalenková se nemohla spolehnout na první podání. Po tom druhém přišel ale jen přetažený return.
     
    30-30
    Běloruska bleskově srovnává stav prvního gemu po dalším přímém bodu.
     
    30-40
    Vondroušová diktovala tempo výměny od základní lajny a donutila soupeřku k přetaženému bekhendu. Brejkbol.
     
    0:1
    Aryna Sabalenková trefila první podání k boční lajně, následně ale napálila velkou silou bekhend do sítě. Vondroušová získává v rozhodující sadě vedení.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová může hned při svém prvním představení potvrdit získaný brejk. Osmnáctiletá Češka se prezentovala parádním bekhendem po lajně.
     
    0-30
    Rodačka ze Sokolova navíc přidala také přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    0-40
    Je tady dokonce i eso. Teprve druhé pro českou hráčku.
     
    0:2
    Markéta Vondroušová zakončila druhý gem druhý esem v řadě. Tentokrát míček dopadl do středu kurtu.
     
    0-15
    Sabalenková musela hrát na úvod gemu přes druhý servis. Vondroušová se dokázala držet v aktivní hře a nakonec donutila soupeřku k chybě.
     
    15-15
    Dvacetiletá Běloruska přetáhla první servis do autu. Poté ale předvedla velkou chybu také Češka při náběhu k síti.
     
    15-30
    Sabalenkové se nedaří první servisy. A toho využila Vondroušová k vítěznému returnu křížem.
     
    15-40
    Běloruska sice trefila první podání, ale poté zahrála forhendem jen do autu a bude čelit dvěma brejkbolům.
     
    30-40
    Sabalenková tentokrát donutila českou hráčku k nepřesnému returnu.
     
    40-40
    Sabalenková si vynutila agresivní hrou pokračování gemu. Další dva neproměněné brejkboly pro českou tenistku. Shoda.
     
    A-40
    Aryna Sabalenková napálila první podání do sítě. Češka returnovala křížem, poté se však musela bránit. Sabalenková v tlaku umístila bekhend přesně do rohu dvorce.
     
    40-40
    Také běloruská hráčka však předvedla velkou chybu ve středu kurtu. Shoda.
     
    A-40
    Vondroušová se tak tak udržela ve hře returnem. Následně už ale neměla žádnou šanci zasáhnout prudký forhend.
     
    1:2
    Sabalenková zvládla doběhnout krátký return, přejít k síti a tam výměnu zakončil bekhendem.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Markéta Vondroušová vstoupila do čtvrtého gemu rozhodující sady úspěšně, když si počkala na chybu soupeřky.
     
    0-30
    Vondroušová našla prvním servisem místo u těla soupeřky. Sabalenková se k returnu nedostala.
     
    0-40
    Tentokrát už se bojovalo o fiftýn od základní lajny. Sabalenková chtěla změnit tempo výměny, ale přechodem k síti neuspěla.
     
    1:3
    Česká tenistka se nemohla spolehnout na první podání. Po parádním returnu ale vytáhla přesnou odpověď po lajně. Čistá hra pro Vondroušovou.
     
    15-0
    Sabalenková přetáhla první podání do autu. Následně si ale vytvořila tlak od základní lajny, který zužitkovala i po přechodu k síti.
     
    30-0
    Sabalenková se opřela do prvního podání, poté si to namířila znovu k síti, kde už hrát nemusela. Český prohoz mířil daleko do autu.
     
    30-15
    Běloruska nyní musela couvat před returnem, poté si ale nadělala problémy nepřesným kraťasem a vše zakončila nepřesným forhendem v pohybu.
     
    30-30
    Vondroušová skvěle returnovala kvalitní servis do středu kurtu. Sabalenková rychle vyrobila vynucenou chybu do autu.
     
    30-40
    Aryna Sabalenková se musela v důležitý okamžik obejít bez prvního podání. Po druhém servisu přišel parádní return české hráčky. Forhendem do sítě ukončila výměnu Aryna Sabalenková a bude čelit brejkbolu.
     
    40-40
    Dvacetiletá Běloruska v kritický okamžik trefila první podání, které podpořila ještě náběhem pro kratší return. Shoda.
     
    A-40
    První podání vyhodila Sabalenková do autu. Ani s druhým servisem se Vondroušová nepopasovala.
     
    40-40
    Sabalenková přetáhla první servis do autu. S druhým podáním měla Vondroušová znovu velkou práci, ale bleskově jí pomohla k vyrovnání gemy Sabalenková chybou do sítě. Shoda.
     
    A-40
    Aryna Sabalenková si pomáhá přímým bodem po prvním servisu do středu dvorce.
     
    2:3
    Bělorusce se nevydařilo první podání. Toho však nevyužila Češka k returnu do kurtu, míček vyhodila mimo dvorec a Sabalenková znovu přežila důležitý moment při vlastním servisu.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    0-15
    Levoruká Češka rozehrála šestou hru rozhodujícího setu aktivním přechodem k síti. Rychle se ale musela vracet k základní lajně, kde ale ještě výměnu dokázala uhrát na svou stranu.
     
    15-15
    Vondroušová měla před sebou otevřený kurt, ale míček z české rakety skončil v síti.
     
    15-30
    Vondroušová se dostala pod tlak po přesném returnu Bělorusky. Následně ale Sabalenková přetáhla forhend do autu.
     
    15-40
    Rodačka ze Sokolova musela použít druhé podání. Následně si ale Češka poradila u sítě s nepříjemným lobem.
     
    30-40
    Po servisu ven z kurtu přiletěl na českou polovinu nechytatelný return křížem.
     
    40-40
    Vondroušová přetáhla první servis do autu. S druhým podáním si poradila Sabalenková, která si vynutila pokračování gemu. Shoda.
     
    A-40
    Sabalenková přitlačila českou tenistku returnem, ta musela hrát jen v pokleku a míček už se jí nepodařilo dostat do kurtu.
     
    40-40
    Brejkbol ale česká tenistka odvrátila proměněnou pozicí ve středu kurtu. Shoda.
     
    A-40
    Sabalenková opět využila pomalejšího podání, k tomu přidala i přesný bekhend do rohu kurtu a Vondroušová byla bez šance.
     
    3:3
    Markéta Vondroušová musela hrát proti brejkbolu přes druhé podání. I to vyletělo do autu a po dvojchybě je srovnáno.
     
    15-0
    Sabalenková napálila prvním servisem síť. Po druhém podání přispěchala Češka s returnem do sítě.
     
    15-15
    Vondroušová tentokrát dokázala dostat return do kurtu, tím si vytvořila ofenzivní pozici od základní lajny a soupeřka po chvíli vyhodila míček do autu.
     
    30-15
    Vondroušová teď ale neměla šanci proti tvrdému servisu do středu kurtu.
     
    40-15
    Sabalenková přidala další povedené první podání a český return doplachtil jen daleko do zámezí.
     
    4:3
    Běloruská tenistka se musela obejít bez prvního podání. Po tom druhé ale přišel jen daleko mizerný return Vondroušové do autu.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Markéta Vondroušová.
     
    15-0
    Markéta Vondroušová nebyla daleko od vedení 4:1 ve třetím setu, brejkbol ale nevyužila a nyní musí v rozhodujícím dějství dotahovat! Navíc nyní přidala také vyhozený forhend do zámezí.
     
    30-0
    Po returnu pod nohy se musela Češka bránit. Sabalenková si došla pro vítězný úder k síti.
     
    40-0
    První podání české tenistky se do kurtu nevešlo. Sabalenková returnovala po lajně bekhendem, ale i ten stačil na Vondroušovou. Tři brejkboly.
     
    5:3
    Aryna Sabalenková teď vládne na dvorci. Po povedeném returnu po lajně byla Češka pozdě u míčku a už ho neudržela ve hře.
     
    15-0
    Aryna Sabalenková servíruje na postup do druhého kola. Dvacetiletá Běloruska zakončila po druhém servisu bekhendem do rohu kurtu.
     
    15-15
    Ani tentokrát se první podání nedostalo přes síť. Vondroušová returnovala po lajně, následně se ale musela bránit a jen chyba soupeřky jí přinesla fiftýn.
     
    30-15
    Aryna Sabalenková dokázala posadit první podání přesně na boční lajnu.
     
    40-15
    První podání napálila Aryna Sabalenková do sítě. Vondroušová returnovala k základní lajně, ale větší tlak si nevytvořila. Právě naopak. Sabalenková přitlačila forhendem a vybojovala si dva mečboly.
     
    6:3
    Je konec! Na závěr třetího setu odpálila rodačka ze Sokolova return vysoko a daleko za koncovou lajnou. Do druhého kola postupuje Sabalenková.
     
    Konec zápasu
     
    Souboj vycházejících hvězd jde za Sabalenkovou. Běloruska si poradila s Markétou Vondroušovou ve třech setech!

    Vondroušová předvedla naprosto dokonalou první sadu, sama si počínala na servisu s velkým přehledem, na returnu navíc dokázala proměnit brejkbolové šance a uštědřila tak soupeřce kanára. Ve druhé sadě se hra vyrovnala, ale první brejk si připsala znovu osmnáctiletá Češka. Markéta Vondroušová šla podávat na ukončení zápasu, do té doby si s přehledem držela gemy na servisu, ale k vítězství se nedostala. Sabalenková srovnala vývoj druhé sady a nakonec jí i strhla ve svůj prospěch.

    Také rozhodující dějství rozehrála mnohem lépe Vondroušová, mohla jít dokonce do vedení 4:1 s dvěma brejky k dobru, ale důležitý brejkbol nevyužila a poté už jen a jen ztrácela. Sabalenková se dostala do laufu a ve zbytku zápasu přejela talentovanou Češku.

    Aryna Sabalenková si zahraje ve druhém kole s vítězkou duelu Kristýna Plíšková – Ajla Tomljaničová. (15:41:47)

    Vít Schück

    Čas utkání: 1:47

    3. set: 0:34

    Sabalenková Vondroušová
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    31 88 91 26
    Nejdelší série získaných bodů
    8 8 7 7
    Setboly
    1 2 3 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:16 0:50 0:31 0:09
    Esa **
    2 4 4 3
    Dvojchyby **
    0 5 4 1
    Udržená podání
    3 / 4
    75 %
    8 / 13
    62 %
    9 / 13
    69 %
    2 / 4
    50 %
    Odvrácené brejkboly
    3 / 4
    75 %
    10 / 15
    67 %
    4 / 8
    50 %
    1 / 3
    33 %
    Body při vlastním podání
    21 / 35
    60 %
    57 / 105
    54 %
    43 / 74
    58 %
    12 / 22
    55 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 3
    67 %
    4 / 8
    50 %
    5 / 15
    33 %
    1 / 4
    25 %
    Body při soupeřově podání
    10 / 22
    45 %
    31 / 74
    42 %
    48 / 105
    46 %
    14 / 35
    40 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Aryna Sabalenková
    Stát: WTA
    Datum narození: 05.05.1998
    Věk: 25 let
    Držení: pravák
    Výška: 182 cm
    Nasazení: 8

    Markéta Vondroušová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 28.06.1999
    Věk: 24 let
    Držení: levák
    Výška: 172 cm
    Váha: 59 kg
    bahis siteleri