Bulharsko – Finsko 3:0 (kon.) | Maďarsko – Česko 3:0 (kon.)
konec
Bulharsko
3
25 25 25  
Finsko
0
21 13 14  
Čtvrtek 14.06.2018, 17:00 • László Papp Budapest Sports Arena, Budapešť, Maďarsko • Evropská liga žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    25:14
    Je konec! Do finále postupuje Bulharsko! Po útoku Dimitrovové z hlavního kůlu se ještě Finky udržely ve hře, ale smeč Vilponenové narazila do vysokého bloku.
     
    24:13
    Hned jedenáct mečbolů pro Bulharky. Ty se ubránily útoku Kokkonenové a samy poté zaútočily z ruky Čauševová.
     
    19:9
    A právě Gergana Dimitrovová byla na podání. Po zmatcích na straně finského týmu přišel blok Kitipovové. Finsko si bere oddechový čas.
     
    6:1
    Bulharská univerzálka se znovu opřela do servisu. Následně útočila jen do připravené obrany Vilponenová. Nakonec přidala bod na konto Bulharky Dimitrovová. Finsko si bere oddechový čas.
     
    25:13
    Také druhá sada jde v rychlém sledu na konto bulharské reprezentace. Jako poslední se dotkl míče ve druhém setu nepřesným servisem Karhuová.
     
    24:12
    Dvanáct setbolů! Střídající Rantanenová napálila servisem jen pod pásku.
     
    14:6
    A právě kapitánka Rusevová se představila na podání. Po vysoké nahrávce smečovala jen do autu Karhuová. Finky si vybírají i druhý oddechový čas.
     
    8:3
    Dimitrovová na podání. Vilponenová neměla ideální pozici pro útoku a tak jen odevzdala míč a toho využila úderem na druhou přes Kitipovová. Je tady oddechový čas pro Finsko.
     
    25:21
    Bulharky se radují ze zisku první sady! Gergana Dimitrovová skvěle ulila za blok a finská obrana v poli již míč nedokázala udržet nad palubovkou.
     
    24:20
    Čtyři setboly. Po nevydařené přihrávce musela Kokkonenová smečovat z velké dálky a její úder zastavil v pohodě již blok.
     
    16:12
    Christina Rusevová na servisu. Kokkonenová měla složitou pozici proti trojbloku, míč nakonec vůbec netrefila a finský trenér si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Finská série pokračuje dokonce esem. Bulharky se nemohou dostat ani k útoku a ztrácejí vybudovaný náskok. Trenér Ivan Petkov si bere oddechový čas.
     
    7:2
    Finkám se nepodařil příjem a následnou nabídku bodovku proměnila v další jasné zakončení Nasja Dimitrovová. Finská reprezentace si velmi brzy bere oddechový čas.

    Vít Schück

    Bulharsko: Kitipovová, Barakovová – G. Dimitrovová, Karakaševová, Milanovová – N. Dimitrovová, Grigorovová, M. Todorovová, Rusevová (C), Sajkovová – Kracevová, Čauševová – Petrovová, Ž. Todorovová
    Trenér: Ivan Petkov

    Finsko: Alanková, Koljonenová – Kosonenová, Kokkonenová, Karhuová, Rantanenová – M. Madsenová, Pihlajamäkiová, Laakkonenová, Öhmanová, R. Madsenová – Vilponenová (C) – Heikkiniemiová, Sievänenová
    Trenér: Tapio Kangasniemi

    Rozhodčí: Bogdan Laurentiu Stoica (ROM) – Jacobus Nederhoed (NED)
    thejrc.org