Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference ČSLH (kon.)
konec
Tisková konference ČSLH

Čtvrtek 14.06.2018, 11:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference skončila. (11:20:56)
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn.
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Nyní dostávají novináři příežitost k individuálním rozhovorům.
     
    Vydražená částka bude určena na nákup dvojkol, která by měla být pořízena celkem dvě.
     
    Zikmund: Proběhla dražba během Carlson Hockey Games a ze Švédských hokejových her. Vydraženo bylo 36 dresů, nejvyšší vydražená částka byla za dres Filipa Zadiny ve výši 7 450 diváků. Vybráno bylo více než 115 000 korun. Šek byl poskytnut pro Tyflocentrum, což je instituce pracující se zrakově postoženými lidmi.
     
    Král: Je úžasná věc, že se nám i na základě nápadu Zdeňka Zikmunda, povedlo Ivana přesunout z pomyslného nebe do nebe opravdového. k výročí 110 let českého hokeje z toho pochopitelně máme velkou radost.
     
    Král: V červenci 2016 jsme podali na mezinárodní astronomickou žádost, aby byla nalezena planetka nebo hvězda, která by mohla nést jméno bývalého slavného hráče a trenéra Ivana Hlinky. Chvíli po oslavách Nagana se realizace podařila. Poděkoval bych především paní Lence Šalounové. Planetka Ivan Hlinka byla objevena 29.10.1997 v Ondřejově. Nachází se mezi jupiterem a marsem. Je velká přibližně tři kilometry. Její oběžná doba je 3,22 roku.
     
    Obermajerová: Je v plánu pozvat i několik vítězů minulých ročníků Zlaté hokejky, kteří se budou podílet na předávání cen. Těší nás i početná účast hráčů samotných. Chybět bude pouze Ondřej Palát, který se vrací z dovolené. Zbylá devítka elitní desítky bude přítomna. Z Karlových Varů jsme tentokrát přesunuli vyhlášení do prahy. Stopáž jsme tentokrát prodloužili na devadesát minut.
     
    Obermajerová: ČT už mnoho let přináší divákům silné hokejové zážitky, které jsou předmětem i tohoto večera. Generálními partnery projektu pak jsou Plzeňský prazdroj a Tipsport.
     
    Jana Obermajerová: Doplnila bych, že BPA Sport marketing je organizátorem vyhlášení již desátým rokem. Stali jsme se partnerem hokejové reprezentace před deseti lety. Přípravy tohoto vyhlášení trvají skoro rok. Chceme realizovat projekt a přenos samotný ve spolupráci s ČT. Podílíme se na přípravě dramaturgie, svénář připravuje Jan Liška, režíruje to Roman Petrenko. Pořadí hráčů v anketě je sestavováno na základě tříkolového systému. Hlasují novináři, členové ČSLH a trenéři. Slavnostním večerem 50. ročníku ankety Zlatá hokejka bude Daniela Písarovičová. V rámci pořadu vystoupí Dan Bárta s Illustratosphere a Tereza Černochová.
     
    Král: Za zmínku stojí osoba Jaromíra Jágra. Zlatou hokejku vyhrál dvanáctkrát, přičemž nemohl být nominován v letech 1991-1994 kvůli účasti v cizí lize. Celkem čtyřiadvacetkrát byl pak v top ten. Jména jako Plekanec, Reichel, Straka, Miroslav Dvořák, Jaroslav Pouzar jsou pak v roli korunních princů a nikdy na trofej nedosáhli.
     
    Král: Významného výročí se dočkala i anketa Zlatá hokejka, která oslaví 50. ročník. Prvním vítězem se stal Jan Suchý. Byl to jako obránce dokonce vítěz produktivity ligy, což je neuvěřitelné. Jako jediný obránce v historii dosáhl 56 bodů. V zápase Jihlava – České Budějovice měl dokonce devět kanadských bodů. Dvakrát v řadě byl zvolen nejlepším obránce MS, má bronz z MS ve Stockholmu.
     
    Král: Připravily jsme několik aktivit. Jednou z nich je výstava 100 let NHL otevřená v Síni slávy českého hokeje v březnu 2018. Oslava výročí pak vyvrcholí 8.11.2018 během utkání Euro Hockey Tour Česká republika – Švédsko.
     
    Tomáš Král (prezident ČSLH): Když jsem nastupoval, bylo to zrovna 100 let českého hokeje. Čas letí jako voda. Přípravná schůze ke vzniku ČSLH se uskutečnila v roce 6.11.2018, stanovy vznikaly 11.11.1908 a ustavující schůze proběhla 11.12.1908. mezi zakládajícími spolky byly AC Sparta Praha, AFK Union Žižkov, Akademický SK, SK Čechie Karlín, SK Slavia Praha, SK Vlašim, SSK Olympia Praha a další.
     
    Tisková konference byla v Síni slávy ledního hokeje v Galerii Harfa právě zahájena.
     
    V roce 1908 vznikl hokejový svaz také ve Švýcarsku. Belgie s Rakouskem se přidaly v roce 1912, Kanada s Velkou Británií pak v roce 1914, Švédsko (1922), Finsko (1929) a USA (1937).
     
    Český svaz ledního hokeje je jednou z nejstarších národních federací na světě. Jako druhý v pořadí se stal členem League Internationale de Hockey sur Glace (LIHG), předchůdce Mezinárodní hokejové federace (IIHF).
     
    Tisková konference se bude týkat 110. výročí ČSLH, 50. výročí ankety Zlatá hokejka a dalších aktivit, které ČSLH v souvislosti s blížícím se výročím plánuje. Zúčastí se prezident ČSLH Tomáš Král a předsedkyně představenstva BPA sport marketing Jana Obermajerová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Radek Barkman

    thejrc.org