Belgie – Tunisko 5:2 (kon.) | Jižní Korea – Mexiko 1:2 (kon.) | Německo – Švédsko 2:1 (kon.)
konec
Jižní Korea
1:2 (0:1)
Mexiko
Sobota 23.06.2018, 17:00 • Rostov Arena (Rostov na Donu) • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (19:00:26)
    Fanoušci Mexika mají co slavit. Jejich miláčci jsou velmi blízko postupu do osmifinále.

     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 24:7.
     
    Je dobojováno, po skalpu Německa dokázala mexická reprezentace porazit i Jižní Koreu, a zajistila si tak postup ze skupiny! Mexičanům skvěle vyšel vstup do utkání, což svěřenci Juana Carlose Osoria korunovali trefou Carlose Vely z penalty. Poté se hra vyrovnala a Korejci byli místy i lepší, po změně stran je ale zmrazil Javier Hernández trefou na 2:0. V nastaveném čase ještě krásnou ranou snížil Son, na víc už se ale Jihokorejci nezmohli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V Rostově už se rozběhla poslední minuta nastavení a momentálně sledujeme kombinaci Mexičanů na polovině hřiště, zdá se, že je navzdory snížení Sona rozhodnuto.
    90+3. Son HUNG-MIN - 1:2
     
    90+3
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Ve třetí minutě nastavení máme sníženo, že by drama? Korejský tahoun SON HUNG-MIN si za hranicí pokutového území šikovně připravil balon ke střele a poté ho poslal nekompromisně k tyči, Ochoa nestihl zareagovat včas!
     
    90+2
    Mexičtí fotbalisté měli k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujal Jesús Manuel Corona. Jeho centr sice Korejci zblokovali pouze k Herrerovi, ten ale poté pálil značně nepřesně.
     
    90
    Druhý poločas bude delší hned o pět nastavených minut.
     
    89
    Miguel Layún se drží za obličej po souboji s Hong-čcholem, navzdory protestům korejského trenéra Šin Te-Jonga budou mít Mexičané k dispozici rozehrávku.
     
    88
    Samotný závěr utkání už se dohrává spíše z povinnosti, Korejci už se ani nesnaží o závěrečný tlak a vyměňují si míč jen poblíž půlící čáry.
     
    87
    Son Hung-min, jenž byl v prvním poločase hodně vidět, ale v tom druhém zapadl do průměru, dal o sobě po delší době vědět, jeho střela z uctivé vzdálenosti ale proletěla vysoko nad břevnem.
     
    85
    Na konci vcelku pohledné korejské akce stál I Sung-u, jemuž ale zakončení absolutně nesedlo a Ochoa mohl zůstat v klidu.
     
    84
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kim Min-u, přichází Hong-čchol.
     
    83
    Miguel Layún uklidnil hru zadovkou na Salceda, svěřenci Juana Carlose Osoria pojali závěr utkání v poněkud exhibičním tempu.
    Utkání sleduje i americká herečka Eva Longoria, která drží palce Mexiku. Právě z této země totiž pochází její manžel.

     
    81
    Mexičany dělí už jen zhruba deset minut od jistoty postupu ze skupiny, naopak Korejci s nejvyšší pravděpodobností už ve svém závěrečném duelu proti Německu nebudou mít o co hrát.
     
    80
    Pár minut po nástupu na hřiště Čong U-jong ostře fauloval Javiera Hernándeze, za což si vykoledoval žlutou kartu.

    Vojtěch Balon

    Branky: 90+3. Son Hung-min (I Če-song) – 26. Vela (pen.), 66. J. Hernández (Lozano)

    Karty:   58. Kim Jong-kwon (KOR), 63. I Jong (KOR), 72. I Sung-u (KOR), 80. Čong U-jong (KOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 24:7.
    Jižní Korea: Čche Hjon-u – I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Kim Min-u (84. Hong-čchol) – Mun Son-min (77. Čong U-jong), Ču Se-čong (64. I Sung-u), Ki Song-jung, Hwang Hi-čchan – I Če-song, Son Hung-min.
    Náhradníci: Kim Čin-Hjon, Kim Sung-kju – Čong Song-hjon, Hong-čchol, Jun Jong-Sun, Ko Jo-han, O Pak-suk, Pak Ču-ho, Čong U-jong, I Sung-u, Ku Ja-Čeol, Kim Šin-uk.

    Mexiko: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, H. Moreno, Gallardo – Layún, H Herrera, Guardado (68. R. Márquez) – Vela (77. G. dos Santos), J. Hernández, Lozano (71. J. M. Corona).
    Náhradníci: José Corona, Talavera – Ayala, R. Márquez, Aquino, J. M. Corona, G. dos Santos, J. dos Santos, É. Gutiérrez, Fabián, Jiménez, Peralta.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Đurđević (všichni Srbsko)

    Diváci: 43472
    thejrc.org