IHC Prague Rats – IHC Olomouc 8:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 9:6 (kon.) | IHC Prague Rats – IHC Olomouc 7:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 6:7 (1:2 po s.n.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 0:1 (po pr.)
konec
IHC Prague Rats
8:2 (0:0, 2:1, 1:0, 5:1)
IHC Eagles Olomouc
Sobota 23.06.2018, 13:30Final Four Stilmat extraligy mužů inline hokeje • Semifinále
Partner:
     
    Pražané tak úvodní semifinálový zápas jasně opanovali, odveta přijde na řadu v 18 hodin. Teď už jdeme na druhou sérii Hradce se Zlínem. (15:02:46)
     
    Konec zápasu.
     
    47:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pravděpodobně poslední trefu zápasu ale obstaral neúspěšný tým. Lubomír Korhoň přenesl hru na DAVIDA ROUPCE, jenž natáhl ke střele a mířil přesně – 8:2. Asistence: Lubomír Korhoň, Lubomír Vích.
     
    46:10
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Po dvou brankách bratra Jakuba se trefuje i DAVID BERNAD, jenž ze střední vzdálenosti vzorově propálil Vágnera nad vyrážečku – 8:1. Asistence: Ondřej Lechner, Jakub Bernad.
     
    44:32
    Olomouc se ještě snaží hrát aktivně, nicméně už ví, že může šetřit síly na odvetu.
     
    41:57
    A brankáře střídají i Rats, Martina Michajlova zastoupí na posledních pár minut Jan Kolinger.
     
    41:57
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    Sedmý kousek do olomoucké sítě. Další pojistku úvodního vítězství pražských hokejistů přidává RADEK PAVLATA – 7:1. Asistence: Ondřej Lechner, Jakub Bernad.
     
    38:55
    Olomouc reaguje střídáním brankářů, Dalibora Sedláře nahrazuje Jan Vágner.
     
    38:55
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    A hattrick je na světě! Rats skórují potřetí za tři minuty čtvrté čtvrtiny, TOMÁŠ RUBEŠ završuje hattrick – 6:1! Asistence: Jakub Bernad, David Bernad.
     
    37:47
    Navíc k nám na trestnou putuje dnes potřetí Lubomír Vích. Tentokrát za to, že Martinu Pouskovi sundal helmu. Tomu se to pochopitelně nelíbí.
     
    37:27
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    A hned v další minutě se v síti třepetá další kotouč. Krysám znovu stačila krátká chvíle, aby Radek Pavlata našel z levé strany ONDŘEJE LECHNERA, jenž perfektní spolupráci završil střelou z první pod Sedlářův beton – 5:1. Asistence: Radek Pavlata, David Bernad.
     
    36:22
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    A tohle se bude Hanákům dotahovat ještě hůř, 22 sekund po startu čtvrté části utíkají už do tříbrankového vedení. TOMÁŠ RUBEŠ znovu ukázal svou šikovnost a rychlou akci zakončil střelou do vinglu – 4:1. Asistence: Martin Tvrzník.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    Třetí třetinu doprovodilo také jazykové okénko, tím hlavním byl ale třetí gól hokejistů z hlavního města, kterým schází 12 minut k prvnímu bodu v sérii.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:59
    Pražané jsou kompletní.
     
    35:16
    Martin Michajlov vytáhl famózní zákrok, když střelu na druhý růžek vyrazil nataženou hokejkou!
     
    34:29
    Následuje naopak šance pro hosty, aby odpověděli. Lukáš Popela si totiž odpočine za sekání.
     
    34:18
    Prague Rats právě vstřelili branku!
    A olomouckým hokejistům se tohle oslabení už vymstilo! Petr Kafka v rychlé akci nalezl TOMÁŠE RUBEŠE, jenž se před zívající částí branky nemýlil – 3:1! Asistence. Petr Kafka.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. J. Bernad, 23. J. Bernad (D. Bernad, Lechner), 35. Rubeš (Kafka), 37. Rubeš (Tvrzník), 38. Lechner (Pavlata, D. Bernad), 39. Rubeš (J. Bernad, D. Bernad), 42. Pavlata (Lechner, J. Bernad), 47. D. Bernad (Lechner, J. Bernad) – 20. J. Cik (Boitard), 48. Roupec (Korhoň, Vích)


    IHC Prague Rats: Michajlov (42. Kolinger) – Mantese, Popela, D. Bernad, Tvrzník (A), Pavlata, Pouska, J. Bernad, Lechner, Kafka (C), Rubeš, Brandejský. Trenér: Martin Mecera.
    IHC Eagles Olomouc: Sedlář (39. Vágner) – J. Cik, Paška, Vích, Roupec, Čuřík (C), Handl, Boitard, Korhoň (A), Vápeník. Trenér: Stanislav Cik.

    Rozhodčí: Veselý, Výborný.
    thejrc.org