IHC Prague Rats – IHC Olomouc 8:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 9:6 (kon.) | IHC Prague Rats – IHC Olomouc 7:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 6:7 (1:2 po s.n.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 0:1 (po pr.)
konec
ILHK Hradec Králové
9:6 (2:1, 1:2, 2:2, 4:1)
IHC Devils Zlín
Sobota 23.06.2018, 15:00Final Four Stilmat extraligy mužů inline hokeje • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    O slovo se hlásí druhá semifinálové série na závěrečném turnaji extraligy inline hokeje. V ní se nám představí domácí hokejisté Hradce Králové proti Zlínu.

    Hradečtí vůbec poprvé ve své historii postoupili mezi nejlepší čtyřku. V základní části skončili třetí a Uherský Brod poté smetli výsledky 9:3 a 10:5. Zlín z pátého místa uspěl v Novém Jičíně, kde nejprve vyhrál 9:7, poté prohrál 4:8, nicméně následně rozhodl o postupu v prodloužení.

    Vzájemný duel ze základní části ovšem patřil Zlínu, jenž si s Hradcem doma poradil poměrem 7:3.
     
    Úvodní sestavy:

    ILHK Hradec Králové: Mahdal – Bezděk, Hronek, Kuťák (A), L. Novák (A), M. Voženílek, Netušil, D. Voženílek, Malík. A. Půlpán (C), T. Půlpán, Poul. Trenér: Zdeněk Karlík.

    IHC Devils Zlín: Huf – Hlaváč, Váňa, Šenkeřík (A), Kobylík, Vyoral, Gago, Karafiát, Janeba (C), Hrazdira (A), Valášek. Trenér: Aleš Bachánek.

    Rozhodčí: Veselý, Výborný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:42
    Úvod utkání je poměrně dost bruslivý, v útočném pásmu se nyní drží hokejisté Zlína a Michal Mahdal už musel zasahovat.
     
    02:26
    Rozhodčí má zvednutou pravici a Hradec hraje v ponechané výhodě.
     
    02:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vylučovat se nebude, Hradec totiž ponechanou výhodu trestá a po necelých třech minutách se ujímá vedení! Před brankářem zůstal nehlídaný DANIEL VOŽENÍLEK, jenž v pádu přesně tečoval střelu Filipa Hronka a je to 1:0! Asistence: Filip Hronek.
     
    03:20
    Devils se dostali do protiútoku a Robin Netušil je následně vyloučen za nedovolené bránění. Přesilovka pro Zlín.
     
    03:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ovšem Hradečtí i ve vlastním oslabení navyšují náskok! Filip Kuťák v přečíslení dva na jednoho vyzval FILIPA HRONKA, který si puk ještě zpracoval a pak ho poslal do sítě – 2:1. Asistence: Filip Kuťák, Lukáš Novák.
     
    04:03
    Devils právě vstřelili branku!
    Nicméně Moravané přesilovku vzápětí využívají a znovu prohrávají jen o gól. JAN VYORAL se na pravé straně opřel do puku z první a neomylně rozvlnil síť za Mahdalem. Zatím se nám tedy trefují výhradně juniorští mistři světa z Argentiny 2015 – 2:1. Asistence: David Hrazdira, Petr Šenkeřík.
     
    04:29
    Následuje nepříjemnost pro Zlín v podobě dvojitého trestu. Michal Gago je vyloučen za podražení a krosček, takže s námi stráví tři minuty. Pokud samozřejmě Hradec přesilovku nevyužije.
     
    06:03
    Lukáš Novák, který dnes nastupuje s mřížkou jako dorostenec, napřáhl až ke stropu haly. To by Huf asi neměl, nicméně puk branku minul.
     
    06:32
    Teď už musel Daniel Huf zasahovat. Kombinace domácích hokejistů je zatím hodně pomalá, schází moment překvapení.
     
    06:43
    Síly na hrací ploše se vyrovnají. Lukáš Bezděk je vyloučen za podražení.
     
    07:32
    Ďáblové jsou kompletní a startuje jim zkrácená početní výhoda.
     
    07:50
    Dělovku Petra Šenkeříka, jenž má v registračním průkazu fotku možná z deseti let, zblokoval jeden z hradeckých hráčů do ochranné sítě.
     
    08:21
    Také Východočeši jsou kompletní. Víc ale asi litují předešlé nevyužité dvojité přesilovky.
     
    08:59
    Filip Hronek váhal mezi střelou a přihrávkou, nakonec se rozhodl pro druhou variantu, a tu jeden z protivníků přečetl nataženou hokejkou.
     
    09:58
    Hradečtí se nyní drží na kotouči a přemýšlejí, jak rozlousknout obranu Zlína.
     
    10:52
    Na druhé straně nyní přidělal trochu práce hradecké obraně Michal Gago.
     
    11:05
    K dobré střele přes beka natáhl Marek Voženílek, nicméně nemířila přesně k tyčce a Daniel Huf ji zastavil mezi rukou a nohou.
     
    11:41
    Lukáš Novák dojížděl svou akci vehementně a srazil Daniela Hufa. Rozhodčí ho za to ocenili menším trestem za nedovolené bránění.
     
    11:51
    Michal Mahdal zkontroloval nahození z dálky, vhazuje se po jeho levici.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    Zatím sledujeme poměrně dost bruslivý hokej, ve kterém hrají prim oba brankáři. I tak bych řekl, že gólů ještě uvidíme dost. Hradec rychle vedl 2:0, když se trefil i v oslabení, vzápětí ale Devils ještě tutéž přesilovku využili a snížili.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    12:19
    Devils právě vstřelili branku!
    To byl kiks! Hradečtí v rozehrávce namazali puk přímo na hokejku DAVIDA HRAZDIRY, který si pak v sólu Mahdala rozhýbal a zakončil přesně. Zlín smazal dvougólové manko a fanynky tady na stadionu propukají v euforii, zejména tedy babička autora branky – 2:2! Bez asistence.
     
    13:41
    Marek Voženílek znovu srazil Daniela Hufa, ale ten byl tentokrát vyjetý ze svého brankoviště a o nedovolený zákrok se jednat nemohlo. Rozhodčí pouze přerušili hru.
     
    14:42
    Hradec se zase ujímá aktivity a rád by se vrátil zpátky do vedení. Určitě mu hodně schází druhý z inlinových profíků Jakub Novák, který vyfasoval dvouzápasovou stopku za události ze čtvrtfinále s Uherským Brodem. Rozhodčí mu do ní přičetli i věci, které neudělal on, nýbrž jeho bratr – dvojče.
     
    16:44
    Zlínští nevyužili obrovskou šanci, ale zahrají si alespoň početní výhodu. Marek Voženílek pyká za podražení.
     
    16:51
    Devils právě vstřelili branku!
    Hradec je nedisciplinovaný a dnes potřetí inkasuje v oslabení! Tentokrát Zlínu stačilo dokonce sedm sekund. Ze zadní pozice napřáhl JAROSLAV JANEBA a kotouč se zastavil až v síti – 2:3! Asistence: Michael Hlaváč, Lukáš Valášek.
     
    19:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale hokejistům Zlína vedení nevydrželo ani tři minuty a Východočeši srovnávají! O všechno se postaral LUKÁŠ NOVÁK, jenž zvolil parádní střelu, kterou vymetl bližší růžek svatyně – 3:3. Asistence: Filip Hronek.
     
    20:44
    Daniel Voženílek vyslal dopředu Aleše Půlpána. Ten naznačil zadovku, ale pak se mezi dvěma soupeři krásně protáhl dopředu. Střelu z úhlu vzápětí otřel o tyčku!
     
    21:30
    Vzájemné vyloučení na obou stranách. Aleš Půlpán a Richard Kobylík jsou vyloučeni za sekání, respektive hrubost, tím pádem se pokračuje ve čtyřech na obou stranách.
     
    22:41
    Hradečtí stejně jako po většinu času útočí, nyní operoval před Hufem Filip Kuťák, ale domácím schází moment překvapení.
     
    23:42
    Ani teď ho neměl na své straně Daniel Voženílek. Vypadalo to, že bude puk vracet, nakonec tedy vystřelil k bližší tyčce, jenže tam nechal připravený Huf rameno.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Ze čtyř přesilovek využili hokejisté Zlína tři a otočili skóre z 0:2 na 3:2. Vyrovnání Lukáše Nováka se pak ale postaralo o to, že do druhé poloviny půjdeme za nerozhodného stavu. Ten zatím odpovídá poměru sil na hřišti.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    24:22
    Třetí část odstartoval svým průnikem po levé straně Vladimír Váňa, jeho střelu z uctivé vzdálenosti Mahdal chytl a nepustil.
     
    24:52
    Na druhé straně se kolem svého strážce obtáčel Daniel Voženílek. Málem se mu podařilo najít místo pod výstrojí Hufa, ten si musel pomoci i lapačkou.
     
    25:40
    Filipu Hronkovi našlápl jmenovec Kuťák, jenž následně dostal žabičku. Ta mu ale hokejku napoprvé trochu přeskočila a potom zblízka už na Hufa nevyzrál.
     
    26:32
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové si berou zpátky ztracené vedení. Když dostal od Karafiáta kotouč na pravou stranu PETR ŠENKEŘÍK, dobře viděl, že u bližšího růžku nechal Mahdal dost místa. A trefil se bezchybně – 3:4! Asistence: Jiří Karafiát, Vladimír Váňa.
     
    28:31
    Filip Hronek, jenž dneska hrál před přesunem na zimák celý den fotbal, uháněl dopředu bez podpory spoluhráčů. Musel tak vypálit z dálky, Huf bez problémů zakročil.
     
    29:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    A právě obránce Rudých Křídel FILIP HRONEK teď prokázal, že i přes své mladí to zkrátka má v oku i v ruce! S Filipem Kuťákem si vyměnil puk v uctivé vzdálenosti od branky a jeho pozice opravdu nevypadala na střelu. Jenže Hronek moc dobře viděl malinký prostor, který Huf nechal u bližšího růžku, a pak ho nádhernou jedovkou vymetl. Máme znovu vyrovnáno – 4:4! Asistence: Filip Kuťák, Ondřej Poul.
     
    30:42
    A Hradec už mohl vést. Daniel Voženílek si zasekl puk před Hufem, poslal ho z brány, ale pak v tutové šanci přestřelil prázdnou klec! Aby to domácí nemrzelo...
     
    31:45
    Velmi dobře zvolil v rychlém úniku Lukáš Novák střelu na druhý růžek, ale ještě lépe ji lapačkou vytáhl Daniel Huf. Nádherný semafor!
     
    32:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak domácí to skutečně mrzí, protože vede už zase Zlín! Křižný pas Richarda Kobylíka bleskově dopravil do branky opět PETR ŠENKEŘÍK, který tedy prokazuje střeleckou pohotovost – 4:5. Asistence: Richard Kobylík, Vladimír Váňa.
     
    33:28
    Při nahození Jiřího Karafiáta nemohl Mahdal nic vidět, ale puk prosvištěl vedle jeho branky. Dokáže Hradec znovu odpovědět?
     
    34:01
    Filip Hronek vypíchl puk do obrany a Hradec pak rozjel novou akci. Tu zakončoval nejprve Filip Kuťák a pak i jeho spoluhráč, Huf skončil roztažený na zemi, nicméně kotouč za záda nepustil.
     
    34:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Filip Hronek je dnes skutečně tahounem domácího týmu. Právě on se z velké části postaral o to, že máme opět vyrovnáno! V souboji s ním upadl protihráč, ale o faul se nejednalo. Hronek se tak dostal ke kotouči a vybídl ONDŘEJE POULA, který z první napálil puk po zemi do sítě – 5:5! Asistence: Filip Hronek.
     
    35:20
    Petrovi Šenkeříkovi se to sice nelíbí, ale i tak odchází za katr. Neúmyslně totiž seknul brankáře Mahdala. Přesilovka pro Hradec.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Za nerozhodného stavu jdeme i do poslední čtvrtiny. Hradec sice dlouho jenom dotahuje, ale je aktivnějším celkem a vítězství jako by chtěl trochu víc. Musí ovšem využívat své šance.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:11
    Hronkovi teď střela z vynikající pozice nesedla podle představ, vyprášil jen výstroj Daniela Hufa.
     
    36:53
    Hosté jsou kompletní, ještě v přesilovce měl solidní možnost Aleš Půlpán, ale prudký puk netrefil dobře.
     
    37:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to tady, Hradečtí otáčejí skóre, a to díky otočce FILIPA KUŤÁKA. Ten obkroužil zlínskou klec a pak namířil přesně mezi Hufovy betony, takže Hradec vede 6:5! Asistence: Aleš Půlpán.
     
    38:28
    Na ploše to začíná jiskřit, ale zatím v čistě hokejovém slova smyslu. Uvidíme, zda aktéři udrží emoce na uzdě...
     
    39:38
    Autor předešlé trefy nyní v úprku vpřed zvažoval přihrávku, aby nakonec využil trochu prostoru na levé straně a málem se dostal přes obránce. Vyneslo ho to však do příliš velkého úhlu a Huf si tyčku pohlídal.
     
    40:27
    Pokus zlínského Jaroslava Janeby zamířil do ochranné sítě za hradeckou klecí. A jak potvrdili rozhodčí, bylo to dokonce bez teče.
     
    40:59
    Lukáš Novák si potáhl puk a pak s ním orazítkoval zlínské břevno! Krásná střela.
     
    41:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale teď už to LUKÁŠI NOVÁKOVI vyšlo! Hradecký profík z Francie se tentokrát vydal dopředu po levé straně a zvolil ránu golfem, která zapadla nechytatelně pod břevno Hufovy svatyně. Novák to oslavil hodně emotivně, vůbec poprvé některý z týmů vede víc než o gól – 7:5! Asistence: Michal Mahdal.
     
    43:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    A teď je to pro domácí hokejisty ještě veselejší, naopak Ďáblové jsou ve velkých problémech. Tomáš Půlpán přenechal puk Danielu Voženílkovi, jenž před nehlídanou klecí vyzval MARKA VOŽENÍLKA, a ten to měl už hrozně jednoduché – 8:5! Asistence: Daniel Voženílek, Tomáš Půlpán.
     
    45:00
    Tak ještě šance pro Zlín, zahraje si totiž přesilovku. Tomáš Půlpán se provinil hákováním a následně se ještě poškorpil s Petrem Šenkeříkem, za to oba dostali po menším trestu.
     
    46:09
    Tvrdou ránu Jaroslava Janeby zkrotil Michal Mahdal, jenž si u sedmého gólu připsal asistenci. Teď mu zbývají ještě dvě minuty k první vychytané výhře.
     
    46:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak ještě je tady záblesk naděje! LUKÁŠ VALÁŠEK vyslal tvrdou ránu, která Mahdalovi nakonec propadla do sítě, a hosté snižují na odstup dvou gólů – 8:6. Asistence: Jan Vyoral, Richard Kobylík.
     
    46:55
    Lukáš Novák nepropálil Daniela Hufa. Vzápětí se na ploše strhla roztržka mezi Filipem Hronkem a protihráči.
     
    46:55
    Ze strany Hronka zůstalo jen u slov, pak k němu ale přijel Richard Kobylík a jeho počínání je ohodnoceno menším trestem za hrubost.
     
    46:55
    A ještě dostal osobní sedmiminutový trest hradecký Marek Voženílek, ale na domácí přesilovce to samozřejmě nic nezmění. "Potřebuju čůrat," říká Voženílek, který by už chtěl rovnou do kabin.
     
    46:55
    Zlín to zkouší bez brankáře!
     
    47:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Hosté power-play nevyužili, naopak FILIP HRONEK bekhendem rozvlnil odkrytou síť a pečetí vítězství domácích barev – 9:6. Asistence: Lukáš Novák, Filip Kuťák.
     
    Konec zápasu.
     
    Hradečtí hokejisté se tak v semifinálové sérii ujímají vedení, o svém prvním bodu rozhodli až v poslední čtvrtině. Šesti body za hattrick a tři asistence se blýskl Filip Hronek. (16:49:29)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. D. Voženílek (Hronek), 4. Hronek (Kuťák, L. Novák), 20. L. Novák (Hronek), 30. Hronek (Kuťák, Poul), 35. Poul (Hronek), 38. Kuťák (A. Půlpán), 42. L. Novák (Mahdal), 44. M. Voženílek (D. Voženílek, T. Půlpán), 48. Hronek (L. Novák, Kuťák) – 5. Vyoral (Hrazdira, Šenkeřík), 13. Hrazdira, 17. Janeba (Hlaváč, Valášek), 27. Šenkeřík (Karafiát, Váňa), 33. Šenkeřík (Kobylík, Váňa), 47. Valášek (Vyoral, Kobylík)


    ILHK Hradec Králové: Mahdal – Bezděk, Hronek, Kuťák (A), L. Novák (A), M. Voženílek, Netušil, D. Voženílek, Malík. A. Půlpán (C), T. Půlpán, O. Poul. Trenér: Zdeněk Karlík.
    IHC Devils Zlín: Huf – Hlaváč, Váňa, Šenkeřík (A), Kobylík, Vyoral, Gago, Karafiát, Janeba (C), Hrazdira (A), Valášek. Trenér: Aleš Bachánek.

    Rozhodčí: Veselý, Výborný.
    thejrc.org