Polsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 14:0 (kon.) | Kanada West – USA Blue 7:0 (kon.)
USA Red – Kanada East 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko U16 0:9 (kon.) | Velká Británie – Česko U15 0:12 (kon.)
Polsko – USA Blue 1:5 (kon.)
konec
Velká Británie
0:12 (0:3, 0:5, 0:4)
Česko U15
Čtvrtek 28.06.2018, 19:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    44:26
    Domácí tým si ještě na konci třetí třetiny zahraje oslabení, za tvrdou hru tělem u mantinelu je trestán Marek Hroch (CZ5).
     
    41:09
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Češi přidávají dvanáctou branku! Po krásné kombinaci na jeden dotyk se dostává k dalšímu zásahu také MATĚJ TAUFER. Wakefield byl u vzálenější tyčku lehce později, což bylo nakonec rozhodujícím momentem. Asistence: Tomáš Lhota, Lukáš Novotný.
     
    40:03
    Britská eskadra bude muset v této chvíli obstát ve dvojnásobné přesilovce, Allister Rae (GBR) je trestán za krosček, Jacob Tylor (GBR) za podražení.
     
    38:21
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A máme tady hattrick! Po zisku míčku na levém křídle se dostal velmi pohotově k palbě TOMÁŠ LHOTA, který tak během dnešního večera završuje hattrick. Po rychlém sklepnutí nakonec skóruje díky Wakefieldově mezírce pod betony. Asistence: Matěj Taufer.
     
    34:20
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A další česká trefa! Individuální únik ADAMA ŠŤASTNÉHO byl nakonec cestou, jak překonat lehce vyjetého brankáře Wakefielda. Rychlá a hlavně účelná klička do backhandu tak korunuje desátou branku české U15. Bez asistence.
     
    33:49
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Čechům fantasticky vychází presink, když na modré čáře dokázali vybojovat míček po lehkém zaváhání Holicky. Akce následně pokračovala po levém křídle, avšak nakonec se prosadil až z pohotové dorážky MATĚJ KÁBRT. Asistence: Radim Dostál.
     
    30:50
    Velká Británie se po pár okamžicích v plném počtu znovu dostane do oslabení. Fraser Lock (GBR) je vylučován za držení protihráče.
     
    28:44
    Velká Británie inkasuje další menší trest, za napadení je v tuto chvíli vyloučen Imran Karmali (GBR).
     
    26:53
    Domácí si vybírají oddechový čas!
     
    26:53
    Domácí tým dostává hned po vstřelené brance menší trest za špatně provedené střídání, trest pro hráčskou lavici odsedí Dan Horažďovský (CZ5).
     
    26:53
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Češi přidávají osmou branku! ONDŘEJ TICHÝ se dostal do samostatného úniku, který dokázal sám český reprezentant fantastickým způsobem využít. Rychlá klička do forhandu nedala brankáři Wakefieldovi příliš mnoho šancí na úspěšný zákrok. Bez asistence.
     
    26:28
    Domácí čeká další oslabení, za sekání na trestnou lavici v této chvíli dochází Dominik Taufer (CZ5).
     
    22:44
    I ve druhém zápase na turnaji Britové budou střídat brankáře, místo Dominica Raea se do do brankoviště podívá Jack Wakefield.
     
    21:41
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Česká reprezentace se dostává už do sedmibrankového laufu! Po rychle narážečce v předbrankovém prostoru se dostal k lehké žabičce LUKÁŠ NOVOTNÝ. Jeho pokus nakonec směřoval pod betony českého golamana. Asistence: Tomáš Lhota, Matěj Taufer.
     
    20:45
    Dostál pálil z mezikruží, avšak jeho dělovka proletěla těsně vedle branky. Britové si mohou pořádně oddechnout.
     
    20:01
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Domácí si zapisují už šestou branku! Po rychlé kombinaci ve středním pásmu se nakonec protlačil k palbě RADIM DOSTÁL, jehož bomba proletěla těsně nad Raovou vyrážečkou. Asistence: Lukáš Novotný.
     
    19:25
    Hemžský se už už dostával ke střelbě ze samostatného úniku, avšak britská obrana zatáhl za záchrannou brzdu. Stuart Jackson (GBR) svého protihráče podrazil, než aby riskoval další komplikace před brankou.
     
    18:02
    Lock se už dostává znovu na hrací plochu, což málem skončilo britskou brankou. Brankář Baluš měl v brance velké množství práce, pro tentokrát však svým zákrokem dokázal zabránit všem komplikacím.
     
    16:02
    Britskou obranu čeká za pár chvil další těžká zkouška, když je vylučován Fraser Lock (GBR). Podle názoru sudích svého protivníka ve středním pásmu lehce sekl přes hokejku.
     
    15:19
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A další branka! Češi se hned po přerušení dostali do brejku, který dokázal zužitkovat přesnou ranou pod horní tyč RADEK KUBICA. Rae svou lapačku nedokázal natáhnout až na druhou stranu svého brankoviště. Bez asistence.
     
    15:11
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Domácí tým má fantastický start do druhé třetiny! Po rychlém najetí Taufera na střed hřiště a následné střele se sice ještě Raeovi povedlo zasáhnout, jenomže na dorážku TOMÁŠE LHOTY se už Britům nepovedlo reagovat. Asistence: Matěj Taufer, Lukáš Novotný.
     
    12:49
    Britská střídačka bude tentokrát muset vynaložit velké úsilí, neboť Češi budou mít další přesilovou hru. Za sekání byl před chvílí vyloučen Jacob Taylor (GBR).
     
    09:03
    I tentokrát byla česká obrana trestána za přílišnou tvrdost, po krátké chvíli se tak vrací na trestnou lavici Radek Kubica (CZ5), jenž byl potrestán za hrubost.
     
    06:15
    Domácí v této chvíli až příliš přitvrdili v soubojích za brankou a kanadský sudí okamžitě jejich zákroky píská. Tentokrát jde na trestnou lavici Radek Kubica (CZ5).
     
    04:52
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Domácí výběr přidává další gól! Po rychle kombinaci po pravé straně se dostal k palbě TOMÁŠ LHOTA, který našel místečko v postoji brankáře Raea. Britové lehce v obranné hře zaváhali. Asistence: Matyáš Jizba, Matěj Taufer.
     
    03:45
    Radim Dostál (CZ5) nyní bude hodně litovat svého zákroku. Po souboji v rohu hřiště se dostal do kontaktu s britským soupeřem a za hrozivě vypadající zákrok obdržel dvouminutový trest s osobním trestem.
     
    02:04
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Češi jdou do trháku! Okamžitě po vhazování se dostal k palbě MIROSLAV HÁLEK, jehož pumelice zapadla přímo nad rameno brankáře Raea. Britská obrana byla v této chvíli úplně dezorientovaná. Asistence: Tomáš Lhota.
     
    01:59
    Alister Rae (GBR) obdržel menší trest za hru vysokou holí, síly na hřišti se v tomto okamžiku vyrovnávají.
     
    01:32
    Češi se v této chvíli dostanou do oslabení, Nicolas De Fin (CZ5) je vyloučen za nedoleené bránění.
     
    00:33
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Domácí tým se dostává v této chvíli do vedení! Po rychlém naběhnutí na střed hřiště se dostal LUKÁŠ NOVOTNÝ ke střelbě, což nakonec na brankáře Raea stačilo. Domácí výběr tak Brity poprvé překonává! Bez asistence.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Novotný, 3. Hálek (Lhota), 5. Lhota (Jizba, Taufer), 16. Lhota (Taufer, Novotný), 16. Kubica, 21. Dostál (Novotný), 22. Novotný (Lhota, Taufer), 27. Tichý, 34. Kábrt (Dostál), 35. Štastný, 39. Lhota (Taufer), 42. Taufer (Lhota, Novotný)


    Velká Británie: D. Rae (J. Wakefield, Nichols) – Taylor, Jackson, Caims, Richardson, Webb, Dalton, Anderson, Waters – Harrison, Boldstridge, Cox – Lock, A. Rae, Karmali – Bonewell, Jewitt, Holicka – McDonald, Wilson, T. Wakefield
    Česko U15: Baluš (Kuryviál, Nistor) – Jizba, Hálek, Hemžský, De Fin, Hroch, Hnyk, Horažďovský – Lhota, Taufer, Novotný – Pohl, Kubica, Kovařík – Kábrt, Dostál, Tichý – Štastný, Vohralík, Zíka

    Rozhodčí: Antonín Adam, Jim Armitstead
    thejrc.org