Velká Británie – Slovensko 1:9 (kon.) | Kanada – USA 2:0 (kon.) | Slovensko – Česko 0:7 (kon.)
konec
Velká Británie
1:9 (0:3, 0:4, 1:2)
Slovensko
Pátek 29.06.2018, 11:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • 2. kolo
     
    Velká Británie nakonec sice v utkání se Slovenskem dokázala vstřelit premiérovou branku na turnaji, avšak samotné prohře už nezabránila. Slovenky se ve většině případů dokázaly vyhnou komplikacím a připisují si první vítězství na Světovém. Z tohoto utkání je to ode mě vše, přeji hezký zbytek dne. (12:34:50)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Alexandra Westová (Velká Británie) – Nikoleta Randová (Slovensko)
     
    Konec zápasu.
     
    44:06
    Bennettová se hnala úplně sama na slovenskou brankou, avšak Zimková předvádí spektakulární zákrok! Její lapačka dokázala na poslední chvíli vystihnout přízemní ránu Britky, Slovenky tak dalšímu inkasování zabránily.
     
    43:35
    Danceová se dostávala velmi rychle do zakončení, nicméně Slovensko bylo v obraně velmi pozorné. Míček tak skončil za brankou, kde už si jej kontrolují beci.
     
    42:36
    Jedna chybka v rozehrávce a Britky mají znovu další icing. Tentokrát nestačila chytit ostrou přihrávku Bennettová.
     
    41:47
    Culshawová se protlačila do zakončení, avšak přízemní rána byla pro Zimkovou formalita. Slovensko se může v zadních řadách nyní srovnat.
     
    39:36
    Slovenky i nadále velice aktivně napadají svého protivníka, Británie ovšem má prozatím v obraně vše relativně ještě pohlídané. V této chvíli jsou bezchybné.
     
    38:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky přidávají devátou branku! Po rychlém zpracování míčku se dostala bez větších problémů ke střelbě BARBORA SCHREDLOVÁ. Asistence: Sabina Beláňová, Sylvia Maťašová.
     
    38:21
    Milneová se dostávala v oslabení do úniku, jenomže její brejk končí brzy neúspěchem. Britky se tak musí velmi rychle vracet do základního postavení.
     
    37:14
    Britky se tentokrát znovu budou muset vypořádat s oslabením. Na trestnou lavici míří po nešťastném zákroku u mantinelu Lucy Gruberová (GBR), která je trestána za nedovolenou hru tělem.
     
    36:52
    Dzurinová se zjevila na levém křídle plna odhodlání, aby oplatila britský zásah. Její brejk ovšem skončil velmi brzy, Británie se stačila v obraně velmi rychle zformovat.
     
    35:22
    Schredlová zkusila vypálit zápěstím z pravé strany, avšak její mířidla zřejmě nebyla pořádně zkalibrována. Míček totiž zamířil těsně vedle britské branky.
     
    34:42
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Aréna bouří! Výběr Velké Británie právě vstřelil první branku na Světovém poháru! Euforie Ostrovanek i fanoušků nezná mezí. O celou grandiózní situaci se postarala ALEXANDRA WEESTOVÁ, která využila slovenské chyby a napálila míček pod padající Zimkovou. Bez asistence.
     
    33:16
    Halušková hned nadvakrát vyzkoušela pozornost Nicholsové střelami z bezprostřední blízkosti, slovenská útočnice ale mířila pouze doprostřed. Vhazovat se tak bude před britskou klecí.
     
    32:54
    Suráková odchází po svých na střídačku, kde se jí ujímají do péče lékaři. Na pokračování v zápase to pro ni moc nevypadá.
     
    32:54
    Na hřišti zůstává ležet Suráková, která inkasovala tvrdý hit u britské střídačka a zřejmě při tom ještě nešťastně upadla na paži. Na hřiště tak v této chvíli musí zamířit zdravotníci.
     
    31:52
    Randová se dostávala před brankou k palbě, jenomže nakonec na míček nedosáhla. Britky si mohou znovu pořádně oddechnout.
     
    30:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A další rychlý úder! Slovenky se tentokrát dostaly do bleskového brejku, který zakončila ranou pod břevno KLAUDIA KLEINOVÁ. Nicholsové proklouzl míček pod lapačkou. Asistence: Barbora Schredlová, Ema Záňová.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 35. Westová – 12. Randová (Dobošová), 14. Randová (Suráková), 15. Maťašová (Šimmová), 17. Hájniková (Dzurinová, Halušková), 18. Kleinová (Schredlová, Kvasňáková), 18. Dobošová (Randová), 21. Randová (Suráková, Sušienková), 31. Kleinová (Schredlová, Záňová), 39. Schredlová (Beláňová, Maťašová)


    Velká Británie: Nicholsová – Angusová, Culshawová (C), Danceová, Jacobsová (A), Milneová, Murrayová, Raeová – Barryová, Bennettová, Beresfordová (A), Callaghanová, Carsonová, Doddová, McCourtová, Thorpeová, Wareová, Wesová
    Slovensko: Zimková (Tabáčková) – Drienovská, Horváthová, Kvasňáková, Petrášová, Randová, Suráková (A), Sušienková, Šulíková, Vaverčáková, Záborská (C) – Beláňová, Dobošová, Dzurinová, Hájniková, Halušková, Kleinová, Lacková, Maťašová, Schredlová, Šimmová, Záňová (A)

    Rozhodčí: Radka Synková (CZE), Peggy Wakehamová (CAN)
    thejrc.org