Slovensko – USA Red 2:1 (kon.) | Polsko – Kanada West 0:11 (kon.) | Švýcarsko – USA Blue 1:2 (kon.)
Velká Británie – Kanada East 0:13 (kon.) | Česko U16 – Kanada West 6:7 (po pr.) | Česko U15 – USA Red 2:5 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
USA Red
Sobota 30.06.2018, 11:00Junior World Cup Boys U16 • Skupina A
     
    43:27
    Toto je kritická situace z pohledu Spojených státu. Minutu před koncem se musí bránit v oslabení.
     
    43:27
    Vyloučení v týmu USA Red (Henry – 2 min., hrubost).
     
    40:01
    Marchcese se postaral o nebezpečnou střelu z mezikruží a Ďuris jen tak tak udržel míček ve své výstroji.
     
    37:22
    Cunningham srazil slovenského útočníka k zemi a dostává dvě minuty za napadení.
     
    35:18
    Tutovka pro Slovensko. Križan se na modré opřel do míčku a jeho střela ze z vnějšku otřela o boční tyč.
     
    34:23
    Hargenrader odpyká trest za USA, kvůli příliš mnoho hráčům na hřišti.
     
    31:28
    Garan špatně vystřídal a teď budou muset Slováci bránit dvouminutové oslabení, protože Hrivnák jde pykat za mnoho hráčů na hřišti. Garan dostává od trenéra pěkně pokáráno.
     
    29:03
    Vyloučení v týmu USA Red (Hargenrader – 2 min., sekání).
     
    29:03
    Hargenrader se dostal do nebezpečné pozice, když dostal nabito velice svižným pasem přímo k pravé tyčce. Ale Ďuris ho neskutečným způsobem vychytal betonem a stal se hrdinou okamžiku. Hargenrader však sekl slovenského gólmana do rukavice a fasuje dvě minuty.
     
    26:46
    Pomalá kombinace vyústila ve velice nebezpečnou střelu. Barrera velice svižně nahodil puk na bránu a do jeho pokusu vložil hůl Bahnak a málem rozjásal zámořské publikum. Opravdu nechybělo mnoho k dalšímu gólu.
     
    25:28
    Petrasovi ruply nervy a hnal se do osobního souboje. Moc to přehnal, a tak fasuje dvě minut za napadení. USA má možnost napravit si reputaci v přesilovce a srovnat stav zápasu.
     
    25:21
    Bohár se postaral o nebezpečnou střelu u levého mantinelu a jeho pokus někdo tečoval. Míček pak málem zapadl oblouček za O´Connela, ale ten předvedl ukázkový přemet a chytil míček do lapačky.
     
    24:01
    O povedenou střelu z většího úhlu na pravé straně se postarala Libutka, ale O´Connel si prostor u své levé tyčky bez problému pokryl.
     
    21:48
    Tým USA RED právě vstřelil branku! Tak tohle bylo moc i na Ďurise. Američané několika přesnými přihrávkami úplně rozhodili obranu soupeře. Slováci pak mohli jen smutně koukat jak ANTHONY MIGLIOZZI z dorážky rozvlnil síť a vrací svůj tým zpátky do zápasu. Asistence: Joe Melillo
     
    21:06
    Migliozzi se napřáhl před levým kruhem a vyslal velice povedenou střelu, která mířila někam pod horní tyč. Ale Ďuris vytáhl chválihodný zákrok.
     
    17:42
    Korbíni šel vskutku pomalý nájezd. Těsně před O´Connelem udělal dva rychlé pohyby hokejkou a následně zvolil střelu forhendem na vyrážečku. Americký brankář však zachoval chladnou hlavu a s jeho pokusem si poradil.
     
    17:42
    O nájezd se postará právě faulovaný Ivan Korbíni.
     
    17:42
    Korbíni byl podražen v samostaném úniku a následuje trestné střílení. Slováci mají obrovskou šanci ovládnout toto utkání.
     
    14:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci zkusili ještě jeden útok a ten nakonec končí gólem. Vše začalo nebezpečnou střelou Reháka, který úplně rozhodil O´Connela. O gólovou dorážku se pak postaral ANDREJ SIAKEĹ. Velice zasloužený gól. Asistence: Samuel Rehák, Marek Putala
     
    13:38
    Petras vyslal dělovku od modré a do jeho míčku pak vložil hůl ještě Danielčák. Míček letěl do proti pohybu gólmana, avšak těsně netrefil zařízení.
     
    13:05
    I USA musí pykat za přečiny proti pravidlům. Michael Marchese si počínal nebezpečně s hokejkou a dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    12:32
    Oliver Ketner je dnes podruhé na trestné, tentorkát za hákování, když se snažil zastavit Barrera.
     
    04:38
    A Slováci jsou do tří. Ketner dostává dvě minuty za sekání
     
    04:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Faith Slováci se nezdají a otevírají skóre v oslabení. Překvapená obrana Spojených států zapomněla na osamoceného LUKÁŠE VACULÍKA, který po perfektním pasu od Romana Faitha neměl moc starostí se zakončením. USA tedy musí ve své přesilové hře dohánět jednogólové manko.
     
    02:54
    Ale ne! Velká komplikace pro Slovensko. Jaroslav Kendera si počínal neohrabaně u mantinelu a svého amerického protivníka fauloval. Musí si tedy jít sednout na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:36
    Jack Gallen se hnal sám na bránu, ale Slovenská obrana nakonec včas zasáhla. Americký útočník upadl a to se samozřejmě nelíbilo fanouškům, hra však plynule pokračuje.

    Šimon Albrecht

    Branky a nahrávky: 5. Vaculík (Faith), 15. Siakeĺ (Rehák, Putala) – 22. Migliozzi (Melillo)


    Slovensko: Ďuris (Andrisík) – Križan, Hajas, Bodnár, Tomáško, Putala (A), Dlugoš, Mešár, Kendera – Ketner (C), Petrás, Rehák – Vaculík, Faith, Libutka (A) – Siakeľ, Korbíni, Libutka – Schwarz, Danielčák, Garan – Novota
    USA Red: O'Connell (Welsh) – Berrera, Blair, Kelly, Litty, Malloy, Melillo (C), Nolan, Taladjy – Bahnak, Cunningham (A), Danenhower (A), Devine, Gallen, Hargenrader, Henry, Chernetskiy, Leonard, Marchese, Migliozzi, Rennebeck

    Rozhodčí: Uhlíř – Gráca
    thejrc.org