Velká Británie – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Slovensko 0:1 (kon.) | Česko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
USA
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Slovensko
Sobota 30.06.2018, 13:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • 3. kolo
     
    Slovenky nakonec svůj chudý náskok nabytý už v první třetině dokázaly ubránit, čímž si pojistily zítřejší účast v boji o třetí místo, kde se utkají právě s USA. Generálka v základní skupině tak dopadla právě prohrou zámořského výběru, který nedokázal využít svého ofenzivního potenciálu a končí v tabulce na čtvrtém místě, hned za Slovenkami. Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji hezký zbytek dne. (14:30:24)
     
    Nejlepší hráči utkání: Jennifer Fisherová (USA) – Patrícia Mária Dzurinová (SVK)
     
    Konec zápasu.
     
    44:52
    Američanky se vrhají do zřejmě posledního útoku zápasu, slovenská reprezentace se však okamžitě vrací do obrany.
     
    44:37
    Trenérský tým USA si vybírá oddechový čas!
     
    44:06
    Drewová se vrací zpět na hrací plochu, Američanky mají necelou minutu na možné vyrovnání.
     
    43:22
    Cutlerová se tak dlouho otáčela okolo slovenské branky, až sama vyběhla z ideální střelecké pozice. Míček mířil mimo branku, kde už si jej přebírají Šulíková s Horváhovou a startují další slovenskou rozehrávku.
     
    42:06
    Američankám se cesta za vyrovnáním velmi komplikuje, v této chvíli je totiž za držení potrestána Haylie Drewová (USA), Slovenky tak budou hrát přesilovku.
     
    41:28
    Fisherová posouvala míček na své spoluhráčky před brankou, jenomže její nabídka nakonec nebyla opětována náběhem. Slovenky se tak stačily vrátit do defenzivních pozic.
     
    40:42
    Beláňová se snažila vysunout své útočné hroty do šance, jenomže její nahrávka nevyšla. Rozhodčí tak logicky pískají icing.
     
    40:17
    Haluškové se povedlo udělat krásný backhandový blafák, avšak na zakončení měla příliš málo času a prostoru. Přízemní ránu k tyči si tak hlídá americká brankářka, vhazovat se bude právě před DiCiccoovou.
     
    38:42
    Americká obrana prozatím předvádí výbornou práci, neboť prakticky ani jedna rána ze slovenské strany nedoletěla k DiCiccoové, hráčky USA jsou v obraně velmi dravé.
     
    37:15
    Američanky čekají za malý okamžik těžké chvilky, po dalším faulu v signalizovaném vyloučení se totiž budou trestat hned dvě Američanky. Alissa Avantová (USA) i Haley Kowalczyková (USA) jsou trestány za podražení.
     
    36:34
    Avantová vyvážela míček až na hranici modré čáry, odkud se pokusila otestovat pozornost Tabačkové, na slovenskou brankářku ovšem nevyzrála. Slovenky se mohou po rychlé rozehrávce bez potíží zformovat.
     
    35:25
    Drienovská vypálila okamžitě po buly směrem na americkou bránu, nicméně DiCiccoová si připisuje další úspěšný zákrok. Na míček navíc velmi dobře viděla, lapačka tak odvedla svou práci bez potíží.
     
    34:33
    Horváthové se pokusila posunout míček na své spoluhráčky v útočné řadě, jenomže trajektorie míčku byl výhodný spíše pro Američanky. DiCiccoová pro jistotu po jednoduchém zákroku přerušuje hru.
     
    33:28
    Schredlová se valila do útoku, jenomže v momentě přihrávky na lépe postavenou soupeřku jí podrazila Haylie Drewová (USA), která tak v této chvíli míří na trestnou lavici.
     
    32:39
    Warholdová pálila od modré čáry pouze do Tabačkové, Amerika je i nadále v tlaku.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. Randová (Dobošová)


    USA: DiCiccoová – Cabanová, Drewová, Maugerová (C), Pondová, Serraová, Shawová, Taddeová (A) – Avantová, Bookwalterová, Cutlerová, Drewová (A), Fisherová, Kowalczyková, Martinezová, Poulinová, Powellová, Vanceová, Warholdová
    Slovensko: Tabačková (Zimková) – Drienovská, Horváthová, Kvasňáková, Petrášová, Randová, Suráková (A), Sušienková, Šulíková, Vaverčáková, Záborská (C) – Beláňová Dobošová, Dzurinová, Hájniková, Halušková, Kleinová, Lacková, Maťašová, Schredlová, Šimnová, Záňová (A)

    Rozhodčí: Radka Synková (CZE), Deana Cugliettaová (GBR)
    thejrc.org