Velká Británie – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Slovensko 0:1 (kon.) | Česko – Kanada 1:0 (kon.)
konec
USA
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Slovensko
Sobota 30.06.2018, 13:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • 3. kolo
     
    Slovenky nakonec svůj chudý náskok nabytý už v první třetině dokázaly ubránit, čímž si pojistily zítřejší účast v boji o třetí místo, kde se utkají právě s USA. Generálka v základní skupině tak dopadla právě prohrou zámořského výběru, který nedokázal využít svého ofenzivního potenciálu a končí v tabulce na čtvrtém místě, hned za Slovenkami. Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji hezký zbytek dne. (14:30:24)
     
    Nejlepší hráči utkání: Jennifer Fisherová (USA) – Patrícia Mária Dzurinová (SVK)
     
    Konec zápasu.
     
    44:52
    Američanky se vrhají do zřejmě posledního útoku zápasu, slovenská reprezentace se však okamžitě vrací do obrany.
     
    44:37
    Trenérský tým USA si vybírá oddechový čas!
     
    44:06
    Drewová se vrací zpět na hrací plochu, Američanky mají necelou minutu na možné vyrovnání.
     
    43:22
    Cutlerová se tak dlouho otáčela okolo slovenské branky, až sama vyběhla z ideální střelecké pozice. Míček mířil mimo branku, kde už si jej přebírají Šulíková s Horváhovou a startují další slovenskou rozehrávku.
     
    42:06
    Američankám se cesta za vyrovnáním velmi komplikuje, v této chvíli je totiž za držení potrestána Haylie Drewová (USA), Slovenky tak budou hrát přesilovku.
     
    41:28
    Fisherová posouvala míček na své spoluhráčky před brankou, jenomže její nabídka nakonec nebyla opětována náběhem. Slovenky se tak stačily vrátit do defenzivních pozic.
     
    40:42
    Beláňová se snažila vysunout své útočné hroty do šance, jenomže její nahrávka nevyšla. Rozhodčí tak logicky pískají icing.
     
    40:17
    Haluškové se povedlo udělat krásný backhandový blafák, avšak na zakončení měla příliš málo času a prostoru. Přízemní ránu k tyči si tak hlídá americká brankářka, vhazovat se bude právě před DiCiccoovou.
     
    38:42
    Americká obrana prozatím předvádí výbornou práci, neboť prakticky ani jedna rána ze slovenské strany nedoletěla k DiCiccoové, hráčky USA jsou v obraně velmi dravé.
     
    37:15
    Američanky čekají za malý okamžik těžké chvilky, po dalším faulu v signalizovaném vyloučení se totiž budou trestat hned dvě Američanky. Alissa Avantová (USA) i Haley Kowalczyková (USA) jsou trestány za podražení.
     
    36:34
    Avantová vyvážela míček až na hranici modré čáry, odkud se pokusila otestovat pozornost Tabačkové, na slovenskou brankářku ovšem nevyzrála. Slovenky se mohou po rychlé rozehrávce bez potíží zformovat.
     
    35:25
    Drienovská vypálila okamžitě po buly směrem na americkou bránu, nicméně DiCiccoová si připisuje další úspěšný zákrok. Na míček navíc velmi dobře viděla, lapačka tak odvedla svou práci bez potíží.
     
    34:33
    Horváthové se pokusila posunout míček na své spoluhráčky v útočné řadě, jenomže trajektorie míčku byl výhodný spíše pro Američanky. DiCiccoová pro jistotu po jednoduchém zákroku přerušuje hru.
     
    33:28
    Schredlová se valila do útoku, jenomže v momentě přihrávky na lépe postavenou soupeřku jí podrazila Haylie Drewová (USA), která tak v této chvíli míří na trestnou lavici.
     
    32:39
    Warholdová pálila od modré čáry pouze do Tabačkové, Amerika je i nadále v tlaku.
     
    32:06
    Avantová se dostala do trháku, nicméně své atletické dovednosti nakonec neskloubila s technikou. Její přízemní střelu tak bez potíží vykrývá pohotová Tabačková.
     
    31:15
    DiCiccoová musela ve svém brankovišti pořádně čarovat, když se k němu vehnala Vaverčáková, její rána ovšem nakonec mířila jen do betonu americké strážkyně klece. Hra je po jejím jistém zákroku přerušena.
     
    30:10
    Slovenkám se nepovedlo přehrát Američanky, které byly velmi vytažené. Po nepřesné přihrávce tak dochází k zapískání icingu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nakonec nepřinesla žádnou změnu stavu, neboť jak Slovenky, tak i Američanky se dost střelecky trápily. Na druhé straně se však dařilo celkem obranám, které předváděly výborné výkony. Třetí třetina startuje v cca 13:59.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:18
    Martinezová se dostává zpět na hrací plochu, Američanky své oslabení zejména po taktické stránce zvládly na výbornou.
     
    28:51
    Lacková měla před sebou obrovské množství prostoru a střelecký perimetr dokonale prázdný, nakonec však ránu napálila jen do lapačky DiCiccoové. Američanky si mohou pořádně oddechnout.
     
    28:15
    Američankám se podařilo vyhodit míček až za branku Tabačkové, slovenská eskadra se tak musí vracet rychle přes celé hřiště. USA mohou vystřídat.
     
    27:18
    Výběr USA se v tuto chvíli bude muset popasovat s dalším oslabením. Jasmine Martinezová (USA) byla vyloučena za hru vysokou holí.
     
    26:05
    Avantová se sice velmi snažila dostihnout dlouhý volej z obrany, avšak pas byl přeci jen příliš dlouhý a rychlý. Američanky se po icingu musí vracet před vlastní branku.
     
    25:42
    Kleinová se vrací tryskem na hrací plochu, Slovenky i další oslabení zvládly bez ztráty korunky.
     
    24:37
    Drewová se protlačila do střelecké pozice, jenomže nakonec se nedokázala dostatečně rychle zorientovat ve volném prostoru. Její přízemní střelu tak bez potíží chytá Tabačková lapačkou.
     
    23:42
    Slovenky tentokrát nezvládly korektně vystřídat, trest pro příliš mnoho hráčů si odpyká Klaudia Kleinová (SVK).
     
    23:29
    Bookwalterová byla pod velkým tlakem, když se na ni valila při dlouhém sprintu přes celé hřiště Maťašová. Hráčka zámořského výběru nicméně tuto výzvy zvládla, výběr USA se může konsolidovat.
     
    22:38
    Slovenské obraně se podařilo dostat co nejrychleji míček z vlastní třetiny, Američanky se musí vracet až k DiCiccoové.
     
    21:51
    Slovenky se dostanou znovu pod tlak, neboť Američanky budou mít početní výhodu. Za menší postrkávanou u americké klece je vyloučena Ema Záňová (SVK).
     
    21:46
    Bookwalterová se dostává na hrací plochu za situace, kdy její kolegyně DiCiccoová musela na poslední chvíli hasit zaváhání svých kolegyň. Míček nakonec chytá pod betonem.
     
    20:32
    Americké ofenzívě prozatím stále schází přesnost a jistota na míčku, dosavadní akce na úrovní modré čáry tak končí neúspěšně i tentokrát. Slovenky jsou v obraně velmi jisté.
     
    19:46
    Navrátivší Randová si dokázala vybojovat díky svému rychlému startu do plných faul, Hailey Bookwalterová (USA) ji dost okatě podrazila. Americkou hráčku rak čeká minimálně dvouminutový pobyt na trestné lavici.
     
    19:07
    Taddeová otestovala pozornost Tbačkové ranou od mantinelu, nicméně ani tudy cesta nevede. Slovenská golmanka její ránu vyrazila do rohu, následné dorážky si pohlídala taktéž. Američanky mají obrovskou snahu, ale prozatím jim schází štěstí.
     
    18:21
    Fisherová napálila plnou silou míček k levé tyči, avšak ani její pumelice neprošla mezi betony Tabačkové. Slovenská brankařka vytáhla pohotový zákrok lapačkou a celou akci pro jistotu přerušila.
     
    17:27
    Slovenky čeká další oslabení, za nedovolenou hru tělem je potrestána Tamara Dobošová (SVK), která hitovala protihráčku za americkou branku.
     
    16:06
    Belaňová se vehnala do obrovitánské šance, avšak na poslední chvíli DiCiccoová dokázala roztáhnout své betony. Americká strážkyně branky následně pohlídala i dorážku, USA ustály obrovskou tutovku.
     
    15:19
    Pulinová napálila co nejpohotověji míček na branku ze středního pásma a hned z toho byla obrovská šance USA. Tabačková s obavami střelu jen po očku sledovala, USA promarnily velkou tutovku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla celkem brzkou branku Slovenek, která následně určila ubírání celé periody. Američanky se dlouhou dobu snažily o vyrovnání, jenomže prozatím jim schází alespoň minimální gólovky. Slovensko brání prozatím velice poctivě. Pokračujeme v cca 13:27.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:41
    Slovenské hokejbalistky i nadále pokračují ve vysokém nasazení, na svého soupeře však ne a ne vyzrát. USA jsou v defenzívě velice konsolidované.
     
    13:32
    V době, kdy si Slovensko může oddychnout po konci americké přesilovky, se do šance dostávala Sušienková. Její nahrávka na pravé křídlo ale zachytila pozorná Shawová.
     
    12:40
    Randová se vrací do hry, Slovenky tak nyní budou hrát ještě klasické oslabení. I nadále však bojují s obrovským zápalem, neboť americký Damoklův meč v podobě vyrovnání je nad nimi velmi nízko.
     
    12:16
    Drewová se pokusila dostat do střelecké pozice, jenomže její ránu dokázaly zblokovat obětavé slovenské bekyně. Amerika i nadále svého protivníka enormně presuje.
     
    11:36
    Američanky dostávají parádní šanci na vyrovnání! Slovenky totiž půjdou do tří, za držení soupeřovy hole byla česko-britskou dvojicí sudí Kinga Horváthová (SVK).
     
    10:40
    Poměr hráček na hřišti se v tuto chvíli vyrovná, za podražení v útočném pásmu je trestána Nikoleta Randová (SVK).
     
    09:41
    Slovenské sice svého soupeře mohutně presuje, nicméně proti jistým Američankám jim stále schází střelecká potence a přesnost. Diciccoová tak nemá v brance příliš mnoho práce.
     
    08:57
    Američanky jsou znovu trestány za svou agresivní hru v obranném pásmu, Hayley Kowalczyková (USA) byla potrestána za hru tělem.
     
    08:44
    Cutlerová se valila úplně sama na slovenskou klec, nicméně Dzurinová ještě dokázala pořádně šlápnout do plných a po parádním sprintu soupeřku obrala o míček. Následná dorážka Američanek mířila vedle.
     
    07:49
    Slovenky se už už hnaly znovu na americkou obrannou třetinu, jenomže jedna špatná přihrávka vše naplánované zkazila. Rozhodčí tak bez většího přemýšlení pískají icing.
     
    06:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky svou přesilovku přeci jen využívají! Po rychlém přenesení hry na levé křídlo se dostala k palbě NIKOLETA RANDOVÁ, jejíž golfák poslal míček přímo pod ruku brankářky Diciccoové. Američanky zaspaly v předbrankovém prostoru, kde bylo mnoho clonících hráček. Asistence: Tamara Dobošová.
     
    05:50
    Dzurinová míří dělovkou z osy hřiště pouze do připravené Diciccoové!
     
    05:03
    Slovenky čeká první přesilová hra, za vražení na hrazení inkasovala menší trest Haylie Drewová (USA).
     
    04:29
    Slovenky se snaží dostávat do ofenzivních pozic, nicméně prozatím se v předních řadách dost trápí. Američanky jsou v této chvíli velice zformované a prakticky soupeři nic nedovolují.
     
    03:08
    Cabanová vyzkoušela zbůhdarma nahodit míček ze středního pásma na branku, což však nakonec byla pořádná gólovka! Tabačková se po této dělovce jen ohlédla, pumelice o kousek minula pravou šibenici.
     
    02:15
    Maťašová si připsala první střelu zápasu, leč na připravenou na Diciccoovou nevyzrála. Dorážet ze druhé vlny se ještě pokoušela Šimnová, její náběh byl však už příliš pomalý. Americká golmanka přerušuj hru.
     
    01:02
    Hájniková si sice prohodila první bránící Američanku, jenomže dál už se přeci jen nedostala. Bookwalterová si její pohyb pohlídala a odstavila ji od míčku, USA může rozehrávat od zadních řad.
     
    00:23
    Slovenky se hned od prvních vteřin utkání snaží svého soupeře přehrát účelnou kombinací, avšak tahle cesta zatím nepřináší úspěch. Amerika je v zadních řadách velice pozorná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už ukončily svou rozcvičku, startujeme za malou chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Diciccoová – Cabanová, Drewová, Maugerová (C), Pondová, Serraová, Shawová, Taddeová (A) – Avantová, Bookwalterová, Cutlerová, Drewová (A), Fisherová, Kowalczyková, Martinezová, Poulinová, Powellová, Vanceová, Warholdová

    Slovensko: Tabačková (Zimková) – Drienovská, Horváthová, Kvasňáková, Petrášová, Randová, Suráková (A), Sušienková, Šulíková, Vaverčáková, Záborská (C) – Beláňová Dobošová, Dzurinová, Hájniková, Halušková, Kleinová, Lacková, Maťašová, Schredlová, Šimnová, Záňová (A)

    Rozhodčí: Radka Synková (CZE), Deana Cugliettaová (GBR).
     
    Rozhodčími tohoto utkání je Češka Radka Synková a Britka Deana Cugliettaová.
     
    Slovensko
    Slovenkám patří v ženském hokejbalu výhradní postavení. V jeho historii prakticky po celou dobu patřily mezi největší mocnosti, které tradičně získávaly zlato či stříbro, až loňský pardubický šampionát skončil neúspěchem v podobě čtvrtého místa, což bylo připisováno zejména zestárnutí jedné silné generace. Nová krev však může čekat právě na Světovém poháru juniorů, kde Slovenky patří v kategorii U20 mezi velké favoritky. První zápas v Přerově se jim však nepodařil podle představ, s Kanadou totiž prohrály jasně 0:3. Sen o finále se jim tak vzdaluje už od úvodního dne, hned následující hrací den jim pak program nachystal těžký zápasový program v podobě dvojutkání. Velkou Británii sice porazily Slovenky 9:1, s Českem však prohrály překvapivě vysoko 0:7. Nejproduktivnější hráčkou z tohoto kádru je prozatím Nikoleta Randová, která si doposavad zapsala čtyři branky a jednu asistenci. V brance pak má nejlepší čísla Dominika Tabačková s úspěšností 87,80 %.
     
    USA
    Americké hokejbalistky patří ve světovém měřítku mezi jednu z velmocí. Loňský světový šampionát dospělých v Pardubicích to jen potvrdil, když zámořský výběr prohrál až ve finále s Češkami. Na Světový pohár juniorů ovšem Američané přivezli velice mladý tým, který i podle slov samotného trenérského štábu je ještě dost nezkušený a přerovskou anabázi bere hlavně jako možnost uvedení většiny hráček do velkého hokejbalu. I výsledky tomu celkem odpovídají, neboť před turnajem favorizované Američanky zatím moc předsvědčivé výkony nepředvádí. Úvodní den je nejprve potrápily Britky, které reprezentantkám USA dovolily nastřílet jen čtyři branky, následně pak Američanky prohrály s českým výběrem 1:5. V pátek je poté v zámořském derby zdolala i Kanada poměrem 2:0, po dvou hracích dnech tak patří v tabulce USA až čtvrtá pozice. Nejproduktivnější hráčkou zůstává stále Julia Cutlerová (3+0), která v duelu s Britkami zapsala hattrick. V brankovišti pak dostává největší důvěru Victoria Biagettiová, jejíž úspěšnost zákroků se o setin zastavila pod úrovní 90 %.
     
    Hezké sobotní odpoledne, ženská kategorie U20 na Světovém poháru juniorů v hokejbalu se už pomalu blíží ke svému konci. Poslední zápas v základní skupině tak čeká i týmy USA a Slovenska. Utkání startuje ve 13:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. Randová (Dobošová)


    USA: DiCiccoová – Cabanová, Drewová, Maugerová (C), Pondová, Serraová, Shawová, Taddeová (A) – Avantová, Bookwalterová, Cutlerová, Drewová (A), Fisherová, Kowalczyková, Martinezová, Poulinová, Powellová, Vanceová, Warholdová
    Slovensko: Tabačková (Zimková) – Drienovská, Horváthová, Kvasňáková, Petrášová, Randová, Suráková (A), Sušienková, Šulíková, Vaverčáková, Záborská (C) – Beláňová Dobošová, Dzurinová, Hájniková, Halušková, Kleinová, Lacková, Maťašová, Schredlová, Šimnová, Záňová (A)

    Rozhodčí: Radka Synková (CZE), Deana Cugliettaová (GBR)
    bahis siteleri