Polsko – Velká Británie 5:1 (kon.) | Česko U15 – Švýcarsko 8:4 (kon.) | Kanada East – USA Blue 4:0 (kon.)
Česko U16 – USA Red 4:3 (kon.) | Kanada West – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
Česko U15
8:4 (3:1, 1:2, 4:1)
Švýcarsko
Neděle 01.07.2018, 09:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Boys U16 • O 7. - 8. místo
     
    Utkání o konečné sedmé místo nakonec přineslo další výhru českého výběr do 15 let, který na turnaji jen a jen překvapoval. Utkání bylo dalším koncertem útočníka Tomáš Lhoty, který si připsal čtyři branky, celkově pak za turnaj zapsal dvanáct tref a stane se zřejmě nejlepším střelcem šampionátu. Ode mě je to z tohoto utkání vše, přeji hezký zbytek neděle. (10:42:12)
     
    Oba celky taktéž dostávají pamětní medaile a poháry. Česko U15 díky dnešní výhře končí na sedmém místě, Švýcaři jsou osmí.
     
    Nejlepší hráči utkání: Radek Kubica (Česko U15) – Manuel Mballa (Švýcarsko)
     
    Na řadu přichází povinné ceremonie. Oba rozhodčí dostávají drobné ocenění za působení na celém turnaji.
     
    Konec zápasu.
    44:40 MBALLA - 8:4
     
    44:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna kosmetická úprava. Švýcaři se dostali po vykombinování české obrany k palbě z první, konkrétně kanonýr MANUEL MBALLA. Jeho rána zamířila přímo do pravé šibenice. Asistence: Matteo Bächler, Til Bucher.
     
    43:55
    Rozhodčí se dostávají k dalšímu vylučování, za hrubost se na trestnou lavici dostane Radek Kubica (CZ5), Jannik Lüthi (SUI) pak za sekání.
     
    43:13
    Domácí tým ještě čeká na konci třetí třetiny oslabení, po tvrdém hitu u mantinelu se na trestnou lavici dostává Radim Dostál (CZ5) za hrubost.
     
    42:11
    Češi si v této chvíli zapisují icing, vhazování tak proběhne před Kuryviálem.
     
    41:36
    Český výběr se dostával k zajímavé možnosti na pravém křídle, jenomže švýcarská reprezentace se stačila dostatečně rychle zmobilizovat. Wicki pro jistotu míček ukryl pod lapačkou.
     
    40:45
    Švýcarský tým si vybral oddechový čas!
    40:45 DOSTÁL - 8:3
     
    40:45
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    A další český úder! Po rychlé nahrávce na osu hřiště se dostal k ráně příklepem RADIM DOSTÁL, který nakonec dokázal prostřelit místo mezi mezi betony brankáře Wickiho. Domácí výběr tak vede už o pět branek! Asistence: Václav Kovařík, Miroslav Pohl.
    40:08 LHOTA - 7:3
     
    40:08
    Tým CZE U15 právě vstřelil branku!
    Gólostroj! Další neuvěřitelný individuální výkon předvádí TOMÁŠ LHOTA, který zvládl vypálit ze střední vzdálenosti pořádným golfákem, jenž zaletěl přesně nad rameno Wickiho. Domácí mančaft tak získává čtyřbrankový náskok. Asistence: Radek Kubica, Lukáš Novotný.
     
    39:46
    Český výběr se dostával do rychlého kontru, nicméně bez větších potíží se tentokrát vrátila švýcarská obrana. Hráči ze země helvétského kříže tak hudou rozehrávat od zadních řad.
     
    38:52
    Kovařík vyzkoušel pozornost Wickiho, jenomže rána z velkého úhlu nebyla pro švýcarského brankáře nijak velký problém. Vhazovat se tak bude i tentokrát před jeho brankou.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Kubica (Pohl, Fluxa), 13. Lhota (De Fin), 14. Kovařík (Tichý), 20. Kubica (Pohl, Hálek), 33. Lhota (Kubica, Novotný), 36. Lhota (Hnyk, Novotný), 41. Lhota (Kubica, Novotný), 41. Dostál (Kovařík, Pohl) – 6. Mballa (Kessam, Müller), 24. Müller (Bütikofer, Bucher), 27. Mballa (Müller, Kessam), 45. Mballa (Bächler, Bucher)


    Česko U15: Nistor (31. Kuryviál) – Hálek, Fluxa, De Fin, Hemžský, Hynk, Horažďovský – Lhota (A), Vohralík, Novotný – Tichý, Dostál (C), Kovařík – Bláha, Hroch (A), Šťastný – Pohl, Kubica, Zíka
    Švýcarsko: Jörg (16. Wicki) – Bauer, Betschen, Bucher, Eberle, Joye, Lässer, Schwab Silva Goncalves – Bächler (C), Bütikofer (A), Feuz, Gosteli, Hohl, Kapanek, Kessam, Lüthi, Mballa (A), Müler, Schläppi, Taboada, Zbinden

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Vladislav Olesz (CZE)
    thejrc.org