Velká Británie – Česko U16 0:2 (kon.) | Slovensko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Kanada 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
USA
Neděle 01.07.2018, 14:00 • Zimní stadion Přerov (kapacita: 3000 míst) • Junior World Cup Girls U20 • O 3.–4. místo
     
    Slovensko nakonec dokázalo horko těžko dokázalo svůj nabytý náskok ubránit, čímž získává na historicky prvním hokejbalovém Světovém poháru a kategorii juniorek do 20 let získaly bronzovou medaili. Americký výběr nakonec končí na nepopulárním čtvrtém místě. Ode mě je to ze Světového poháru vše, přeji hezký zbytek víkendu. (15:44:07)
     
    Američanky nyní přebírají pamětní medaile a pohár, slovenský výběr si přebírá světový bronz.
     
    Nejlepší hráčky utkání: Tamara Dobošová (Slovensko) – Kirsten DiCiccooová (USA)
     
    Konec zápasu.
     
    44:44
    Cutlerová se vehnala do obrovské tutovky, avšak Tabačková předvádí prvotřídní zákrok. Vhazovat se bude znovu před slovenskou brankou.
     
    44:18
    Slovensko si vyžádalo oddechový čas!
    44:18 FISHEROVÁ - 2:1
     
    44:18
    USA právě vstřelily branku!
    A je tu zvrat! Američanky se dočkávají kontaktní branky! Po několika dorážkách se nakonec dokázala prosadit díky své pohotovosti v zakočení JENNIFER FISHEROVÁ. Tabačková byla na její ránu krátká. Asistence: Lexi Poulinová.
     
    43:32
    Abigail Drewová měla další velkou tutovku, Tabačková ovšem dokázala vytáhnout parádní zákrok.
     
    43:08
    Slovenky už chtějí viditelně aktuální výsledek za každou cenu udržet, prakticky okamžitě po zisku míčku totiž vyhazují míček na icing. Tato situace nastává i v této chvíli.
     
    42:48
    A další icing Slovenska, Američanky to mají se svým soupeřem zatím velmi těžké.
     
    42:35
    Cabanová s Poulinovou své soupeřky pokoušely zahnat do úzkých, avšak slovenskému výběru se podařilo míček vyhodit. Hra se po zakázaném uvolnění vykazuje před Tabačkovou.
     
    42:23
    Američanky hrají power-play!
     
    41:37
    Randová pálila z levé strany pořádně prudce, jenomže nahození si americká golmanka dokázala taktéž pohlídat. Slovenky jsou v této chvíli stále velice aktivní.
     
    41:01
    Horváthová vyslala pořádně jedovatou střelu na americkou branku, nicméně DiCiccoová ještě dokázala zareagovat. Američanky jsou i nadále pod tlakem.
     
    40:21
    Záborská nyní musí honem rychle spěchat na vlastní obrannou třetinu, protože Američankám se podařilo vyhodit míček z vlastního pásma. USA jsou v defenzívě zatím velmi pozorné.
     
    39:07
    Slovensko se v této chvíli dostává k další přesilové hře, na trestnou lavici totiž míří za napadení v útočném pásmu Lexi Poulinová (USA).
     
    38:54
    Realizační tým USA si vybral oddechový čas!
     
    38:43
    Drienovská se vrací zpět na hrací plochu, přesilovka USA právě skončila.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Hájniková (Halušková), 26. Dobošová (Randová) – 45. Fisherová (Poulinová)


    Slovensko: Tabačková (Zimková) – Dzurinová, Záborská (C), Horváthová, Šulíková, Petrášová, Kvasňaková, Drienovská, Sušienková – Randová, Suráková (A), Dobošová – Maťašová, Halušková, Hájniková – Beláňová, Šimnová, Lacková – Záňová (A), Schredlová, Kleinová – Vaverčáková
    USA: DiCiccoová (Biagettiová) – Cabanová (A), Shawová, Maugerová (C), A. Drewová, Pondová, Taddeová – Martinezová, Poulinová, Powellová – Cutlerová, H. Drewová (A), Fisherová – Serraová, Bookwalterová, Avantová – Vanceová, Kowalczyková, Warholdová

    Rozhodčí: Patricie Vokalová (CZE), Peggy Wakehamová (CAN)
    thejrc.org