Č. Budějovice – Táborsko 1:3 (kon.) | Karviná – Ružomberok 1:3 (kon.) | Sparta – Samara 2:1 (kon.)
Plzeň – Wacker 2:0 (kon.) | Tychy – Frýdek-Místek 4:0 (kon.) | Puszcza – Olomouc 3:2 (kon.)
Vasas Budapešť – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Fleetwood – Šamorín 4:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:0 (1:0)
FC Wacker Innsbruck
Úterý 10.07.2018, 17:00 • Fotbalový stadion SV Westendorf • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (18:46:39)
    Plzni v letní přípravě pokračuje série výher.

     
    Je konec. Plzeň nakonec vyhrála 2:0, ovšem soupeř nehrál vůbec špatně, ale potvrdila se skvělá forma obrany Viktorie. Už ve 14. minutě šli domácí do vedení, když Kovařík poslal skvělý centr z levé strany před bránu, kde hlavou zakončil Ekpai. Ke konci první půle byli hosté lepší, ale branku vstřelit nedokázali. V 70. minutě mohl potvrdit roli nejlepšího střelce Krmenčík, ovšem jeho ránu z první chytil hostující brankář. Nakonec se ale Viktoria dočkala dvoubrankového vedení deset minut před koncem utkání, když se Petržela ve vápně skvěle uvolnil a následně s pomocí teče vstřelil gól.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    A další velká šance Plzně, ale třetí branka to nakonec není! Potom co domácí hráč dostal do vápna z levé strany poslal míč na vzdálenější tyč, kde byl Petržela, ale ten nedokázal balón dorazit do hostující svatyně.
     
    88
    Po chvíli domácí vybojovali i rohový kop z pravé strany a mohou navýšit svůj náskok na tři branky.
     
    87
    Hosté se provinili nedovoleným zákrokem ve středu hrací plochy a Plzeň tak získala volný kop.
     
    86
    Hosté mají problémy v rozehrávce, když si obránce společně s brankářem nevěděli rady před hranicí svého vápna, ale nakonec přišel odkop do středu hrací plochy.
     
    84
    Petržela je od svého příchodu na hřiště hodně vidět a nyní vymyslel skvělou přihrávku kolem obránce až před bránu, ale hostující gólman byl nakonec u míče dřív, než plzeňský hráč.
     
    83
    Michael Krmenčík se dopustil faulu na polovině soupeře, když se pokoušel vybojovat ztracený míč.
     
    82
    A málem z toho bylo velké ohrožení plzeňské svatyně, ovšem plzeňský obránce zablokoval střelu uvnitř vápna. Poté přišlo další zakončení z větší dálky, ale to už nebylo nijak nebezpečné.
     
    81
    Hosté sice dostali druhý zásah, ale nyní jsou opět u míče a snaží se dostat dopředu.
    80. PETRŽELA - 2:0
     
    80
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní už je to ale gól a Viktoria Plzeň vede 2:0! MILAN PETRŽELA se ve vápně skvěle uvolnil a s pomocí teče dokázal míč dostat za záda Wedla!
     
    79
    Rohový kop sice nic vážného nenabídl, ovšem posléze se ve vápně skvěle uvolnil Patrik Hrošovský, ale jeho střelu brankář Wedl vyrazil.
     
    78
    Milan Petržela ukázal svou obrovskou rychlost a z vlastní poloviny se dostal až před soupeřovou šestnáctku, kde poslal přihrávku, ale nakonec z toho je rohový kop.
     
    77
    Hostující hráč se pokusil o něco mezi střelou a centrem, ale byl z toho nepovedený pokus a plzeňský brankář se tak postará o další odkop ze své svatyně.
     
    76
    Plzeň se dvakrát dostala do vápna, ale ani jednou nevystřelila a následně jí byl odpískán faul.
     
    75
    Následně Plzeň sice získala rohový kop, ovšem po centru z něj se domácí hráč provinil faulem.

    Michal Raška

    Branky: 14. Ekpai, 80. Petržela


    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel (61. Řezník), Hubník (61. Procházka), Hájek (61. Pernica), Kovařík (61. Limberský) – Ekpai (61. Petržela), Kolář (61. Kopic), Hořava (61. Hrošovský), Zeman (61. Bucha) – Bakoš (46. Chorý), Řezníček (61. Krmenčík)
    FC Wacker Innsbruck: 1. poločas: Knett – Meusburger, Maak, Baumgartner – Schimpelsberger, Henning, Freitag (C), Vallci – Rakowitz, Dedič, Durmus.

    2. poločas: Wedl – Schimpelsberger (61. Hupfauf), Perič, Meusburger, Vallci (61. Buchacher) – Freitag (C), Kerschbaum (66. Henning) – Durmus (61. Rieder), Gabriele, Rakowitz (66. Zaizen) – Eler.
    thejrc.org