Flora – Beer Ševa 1:4 (kon.) | Kutaisi – Šeriff Tiraspol 2:1 (kon.) | Alaškert – Celtic 0:3 (kon.)
Dudelange – Fehérvár 1:1 (kon.) | Víkingur – Helsinki 1:2 (kon.) | Škendija – New Saints 5:0 (kon.)
Cork City – Legia 0:1 (kon.) | KF Drita – Malmö 0:3 (kon.)
konec
Flora Tallinn
1:4 (0:2)
Hapoel Beer Ševa
Úterý 10.07.2018, 17:30 • A. Le Coq Arena, Tallinn • Liga mistrů (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou. (19:32:36)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13.
     
    Je dobojováno, Hapoel dnes udělal obrovský krok k postupu do další fáze kvalifikace o účast v Lize mistrů, v Tallinnu totiž zvítězil vysoko 4:1. Během prvního poločasu to vypadalo, že domácí jsou z favorizovaného soupeře mírně vystrašení. Fotbalisté Be'er Shevy si vypracovali řadu šancí a do vedení se dostali v osmnácté minutě, když se trefil Ben Sahar. Ještě před přestávkou se jim povedlo svůj náskok zdvojnásobit, po hře rukou v podání Salisteho proměnil nařízený pokutový kop Shir Tzedek. Po přestávce sice estonský celek potřetí inkasoval, když Tooma překonal Hanan Maman, výrazně se ale zlepšil, co se herního projevu týče. Najednou se hrála vyrovnaná partie a ve třiasedmdesáté minutě vrátil Tallinn zpět do hry Rauno Sappinen, který se nemýlil z penaltového puntíku. Poslední slovo ale přeci jen měl Hapoel, skóre na konečných 4:1 upravil Hen Ezra.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dmitrijev udržel míč v souboji s napadajícím Ezrou a posléze vyzval ke skórování střídajícího Markuse Pooma, brankáře Goreshe ale proti jeho přízemní střela zachránila tyč.
     
    90+2
    Šance byly k vidění na obou stranách. Nejprve ze zajímavé pozice nepřesně pálil Oren Bitton, následnou protiakci Tallinnu pak hlavičkou nad horní tyč Goreshovy pokladnice zakončil Sappinen.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    I tak se ale Floře málem podařilo vsítit druhou branku. Po přímém kopu kapitána Kamse byl míč tečován příhodně pro za vápnem číhajícího Allikua, jehož ráně v cestě do sítě zabránil obětavý blok obránce Tzedeka.
     
    89
    No, teď měli hráči Be'er Shevy štěstí. Melikson totiž fauloval Guuseva opravdu jen kousek vedle pokutového území, druhá penalta pro Floru a třetí v tomto utkání z toho tedy nebude.
     
    88
    Alespoň však pro svěřence jistě spokojeného trenéra Bakhara vybojoval rohový kop, který hosté rozehráli na krátko a posléze u praporku získali k dispozici několik vteřinek k dobru.
     
    87
    Čtvrtý inkasovaný gól srazil domácí do kolen, konec zápasu se ponese v režii Hapoelu. Zrihan si už poněkolikáté po svém příchodu na plac nachystal míč na levačku a zkusil své štěstí, ovšem ani tentokráte nebyl úspěšný.
    85. EZRA - 1:4
     
    85
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Nyní můžeme už se stoprocentní jistotou tvrdit, že o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto! Hapoel se vrhl do otevřené defenzivy Flory a nedostatku bránících hráčů soupeře využil parádně, když kapitán Melikson milimetrovým pasem nalezl v šestnáctce trestuhodně zapomenutého HENA EZRU, jenž nekompromisní dělovkou pod břevno prostřelil Tooma.
     
    84
    Po faulu na Kamse se do šestnáctky Hapoelu nastěhovali téměř všichni hráči domácího celku, přímý kop, který rozehrál Poom, se ale nevydařil, protože balon přelétl pokutové území a zamířil až do zámezí.
     
    83
    Domácí fanoušci opět zintenzivněli své povzbuzování, když se z úhlu na branku soupeře řítil Rauno Sappinen. Jednalo se ale o zbytečné naděje, estonského střelce totiž zastavil zdvižený praporek pomezního sudího.
     
    82
    Moho být definitivně rozhodnuto. Poté, co z pravé strany přihrával Ben Bitton, si totiž před branku naběhl Tomáš Pekhart, z hranice penaltového puntíku ale skákající balon promáchl.
     
    81
    Floře už moc času nezbývá, do konce základní hrací doby totiž chybí už jen necelých deset minut. Povede se domácím hráčům malý fotbalový zázrak?
     
    80
    Do už hodně otevřené obrany se vrhl rychlonohý Maor Melikson, jenž se díky šikovné kličce ke středu hřiště zbavil Kamse, posléze ale balonu dodal opačnou rotaci a zakončil vedle branky.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 73. Sappinen (pen.) – 18. Sahar (Melikson), 36. Tzedek (pen.), 53. Maman (Bitton), 85. Ezra (Melikson)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13.
    Flora Tallinn: Toom – Kams (C), Vihmann, Lorenz, Saliste (57. Aloe) – Dmitrijev, Ainsalu – Alliku, Beglarišvili (71. Poom), Liivak (66. Guusev) – Sappinen
    Náhradníci: Karofeld – Kuusk, Aloe, Šlein, Guusev, Poom, Sorga

    Hapoel Beer Ševa: Goresh – B. Bitton, Tzedek, Taha, O. Bitton – Ezra, Einbinder, Kabha (48. Broun), Maman (61. Zrihan), Melikson (C) – Sahar (79. Pekhart)
    Náhradníci: Anestis – A. Bitton, Zrihan, Broun, Scheimann, Elo, Pekhart

    Rozhodčí: Erik Lambrechts – Thibaud Nijssen, Pieter Becquet (všichni Belgie)
    Úterý 17.07.2018
    Beer Ševa - Flora 3:1

    Branky: 15. Ezra (Bitton), 27. Maman, 48. Melikson (Bitton) – 86. Alliku (Sappinen)

    Karty:   51. Gussev (FLT), 56. Dmitrijev (FLT)

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    thejrc.org