USA – Česko 1:5 (kon.)
konec
USA
1:5 (0:2, 1:3)
Česko
Pondělí 16.07.2018, 18:15 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji žen
Partner:
     
    To bylo od Češek velmi povedené utkání. Po další demolici, tentokrát hráček USA, ovládly skupinu bez ztráty bodu a pouze se dvěma obdrženými brankami. Bezprostředně následuje utkání českých juniorů proti Francii, taktéž o první místo. (19:28:20)
     
    Konec zápasu.
    39:49 KALTOUNKOVÁ - 1:5
     
    39:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Volného prostoru americké branky dokázala využít KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, která svou druhou dnešní trefou definitivně pojišťuje první místo ve skupině pro české hráčky. Asistence: Kateřina Flachsová.
     
    39:35
    Do závěrečných vteřin jdou Američanky v pěti!
     
    38:48
    V závěru se české hráčky ještě tlačí na Rackleffovou. Ta ale dokázala zabránit sérii několika střeleckých pokusů Češek z různé vzdálenosti, přičemž při té poslední puk přikryla.
     
    37:53
    Češky se úspěšně prokombinovaly do útočného pásma. Zde se ale tentokrát k větší šanci nedostaly. Naopak Američankám se podařilo vyjet s kotoučem na druhou stranu hrací plochy.
     
    36:52
    Americké hráčky vytušily příležitost a znovu se tlačí do pásma. Souhru mezi Curtisovou a Poguovou ale dokázala narušit Karolína Kovářová, která odhodila kotouč za mantinel.
    34:37 ERAOVÁ - 1:4
     
    34:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    I Američanky ale ukázaly, že nechtějí odejít s prázdnou. Nekoncentrovanosti českého týmu po vhazování využila ALLISON MARIE ERAOVÁ, která napálila puk pod víko branky Škodové. Bez asistence.
    33:51 ČAJANOVÁ - 0:4
     
    33:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky pokračují ve svém úspěšném gólovém tažení! Dlouhou kombinaci v útočném pásmu nekompromisně zakončila SÁRA ČAJANOVÁ, která se po sérii několika akcí konečně prosadila. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu USA (Furiaová – 2 min, hrubost).
     
    32:46
    Tereza Vanišová na bruslích mírně zavrávorala, čehož se snažila využít Ashley Furiaová a převzít kotouč pod svou kontrolou. Američance ale nemohl ani střet s Kovářovou u mantinelu a Češky se vydaly dále od branky.
     
    32:34
    Do samostatného nájezdu na českou branku se vydala Kendall Curtisová! Prosmýkla se až do mezikruží, odkud také vypálila. I tentokrát ale narazila na výborně připravenou Blanku Škodovou.
     
    30:58
    Nicole Gianninová se sama snažila o vytvoření útočné příležitosti pro svůj tým. V rohu hrací plochy, po levici Škodové, se k ní sjely dvě české obránkyně, které jí po delším obětavém boji o puk připravily.
     
    29:11
    Další velká akce českých hráček! Kateřina Mrázová vyslala zleva puk na vedle stojící Kaltounkovou. Ta také měla před sebou odkrytý prostor branky. Po střele ale doslova skočila americká obránkyně, která svým dopadem posunula branku a narazila do ní i českou střelkyni.
     
    27:53
    Souhra mezi Poguovou a McGovernovou Američankám nevyšla. Tak dlouho si přihrávaly před brankou, až do dráhy puku vložila Škodová svou hokejku a poslala jej ke svým spoluhráčkám za bránou.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 35. Eraová – 12. Mlýnková (Mrázová), 17. Kaltounková (Jůzková), 21. Mlýnková, 34. Čajanová (Mlýnková), 40. Kaltounková (Flachsová)


    USA: Rackleffová, Smitová – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Mlýnková, Čajanová – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
    ocianews.com