Norsko – Portugalsko 1:3 (kon.) | Finsko – Itálie 0:1 (kon.)
konec
Norsko
1:3 (0:2)
Portugalsko
Pondělí 16.07.2018, 14:00 • Hietalahden jalkapallostadion, Vaasa (FIN) • Mistrovství Evropy U19 • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (16:06:33)
     
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
     
    Je dobojováno! Úvodní zápas evropského šampionátu pro hráče do 19 let končí vítězstvím Portugalska 3:1. Papírový favorit měl tuto partii dobře rozehranou, když po gólech Francisca a Luíse vedl v poločase 2:0. Nakonec se Portugalci ale pořádně zapotili a za tři body musí být hodně rádi. Po dvou spálených šancích Josého Gomese totiž udeřil střídající Markovic a v závěru nechybělo moc, aby Håland vyrovnal, když podruhé v zápase trefil horní tyčku. V nastaveném čase už Norové přestali bránit a Trincão Francisco svým druhým gólem přece jenom pojistil Portugalsku zisk všech tří bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+3. Trincão FRANCISCO - 1:3
     
    90+3
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Třetí stoprocentní šanci už Portugalci využili a konečně si mohou definitivně oddechnout! Elves Baldé dostihl zcela volný míč a doběhl s ním do pokutového území. V situaci tři na tři ještě na krátko přihrál TRINCÃU FRANCISCOVI a ten těsně před padajícím Lundem uklidil balón do sítě.
     
    90+2
    Norové vsadili vše na útočnou kartu a vzadu dvakrát nechali obrovskou díru. Baldého pokus byl nejprve zablokován, o pár sekund později unikl také Mesaque Dju a měl na noze rozhodnutí, jenomže zblízka trefil jen poslední překážku v podobě brankáře Lunda!
     
    90+1
    Čas na vyrovnání by tu ještě byl, rozhodčí přidávají nad rámec druhého poločasu dalších pět minut.
     
    90
    Tobias Christensen zamezil portugalskému brejku, když čistě získal míč nějakých třicet metrů od Costovy brány. Resultoval z toho centr z levé strany a další hlavička, kterou Østigård poslal vedle brány.
    89. Erling Braut Håland (NOR)
     
    89
    No to jsou věci, málem bylo vyrovnáno! John Kitolano odcentroval z hloubi pole na jediného útočícího spoluhráče, kterým byl Håland. Ten se z dálky rozhodl hlavičkovat do protipohybu Costy a přitom podruhé v zápase trefil břevno!
     
    88
    Právě Baldé se několika rychlými kroky dostal na osu hřiště, odkud mohl přihrávat do stran, ale místo toho zvolil trochu unáhlenou střelu, která letěla nad Lundovu bránu.
     
    87
    To se v nejbližších vteřinách ale konat nebude. Portugalsko rohový kop jednoduše ubránilo a díky faulo Christensena na Baldého získalo rozehrávku z klidné pozice.
     
    86
    Jens Petter Hauge se do pokutového území jednoduše vrátit a vybojoval rohový kop. Před rozehrávkou Vetlesena se poprvé ozývají také fanoušci, kteří Norům přejí vyrovnání.
     
    84
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Quina, přichází Nuno Santos.
     
    83
    Portugalci znejistili a okamžitě po rozehrávce o balón přišli. Následné vzrušení bylo zbytečné, Hauge se dostal za obranu jen díky odmávanému ofsajdu.
    82. Eman MARKOVIC - 1:2
     
    82
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané nějakých deset minut před koncem zápasu přece jenom snižují na rozdíl jediného gólu! Zásluhu na tom má zejména střídající útočník EMAN MARKOVIC, který se elegantně vymanil z obležení tří fotbalistů a dnes podruhé mířil ze svého pohledu k pravé tyči, ke které Costa tentokrát nedosáhl.
     
    80
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází José Gomes, přichází Elves Baldé.

    Michal Břuchanský

    Branky: 82. Markovic – 24. Francisco, 41. Luís, 90+3. Francisco

    Karty:   44. Queirós (POR)


    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:13.
    Norsko: Lund – Mickelson, Fredriksen, Myhre, Østigård (C), Kitolano – Vetlesen, Svendsen (55. Christensen) – Nordli (55. Markovic), Håland, Brynhildsen (70. Hauge).
    Náhradníci: Ødegaard – Borchgrevink, Christensen, Botheim, Markovic, Hauge, Vinjor.

    Portugalsko: Costa – T. Correia, Quieirós (C), R. Correia, Vinagre – Luís, Florentino, Quina (84. Santos) – Francisco, Gomes (80. Baldé), Filipe (72. Dju).
    Náhradníci: Virginia – Do Carmo, Dju, Nunes, Moura, Teixeira, P. Correia, Baldé, Santos.

    Rozhodčí: Schuettengruber (AUT) – Lazić (BIH), Zobenica (CRO)
    thejrc.org