Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FK Teplice

Středa 18.07.2018, 13:00Tiskové konference
     
    Konec tiskové konference FK Teplice. (13:20:27)
     
    Otázka na 1. kolo s Příbramí:

    "Některá utkání Příbrami jsem v minulé sezóně viděl. Opava s Příbramí byly celky, které zaslouženě postoupily do 1. ligy. Věřím, že v zápase v Příbrami uspějeme, byť nás čeká těžké utkání."
     
    Ředitel klubu Hynek dodal: "Od 1. července máme nového partnera, a to společnost Heineken."
     
    Otázka na spolupráci s FK Ústí nad Labem, kam obzvláště letos zamířilo hodně hráčů z Teplic a oba kluby spolu hodně pracují.

    Ředitel klubu Petr Hynek: "Spolupráci s Ústím jsme nikdy nepřerušili, co lze vidět na tom, kolik hráčů tam odešlo. Jsem rád, že to nyní funguje. Ústí je blízko, hraje druhou ligu. Naši trenéři tam mohou vidět hráče v akci. Spolupráce probíhá nejen na bázi profi fotbalu, ale i mládeže. Za to jsem rád.

    Existuje krajská fotbalová akademie, která působí v Teplicích. Ta je pro hráče ve věku 14 – 15 let. Na ní navazuje klubová akademie určená dorostencům. Teplice se staly jedním z deseti měst, kterému byla jedna tato akademie určena. FAČR přispívá na chod klubové akademie."
     
    Dotaz na odchod Davida Vaněčka do Skotska:

    Ředitel Hynek: "Vaněček má do konce kalendářního roku platnou smlouvu. Z Hearts jsme dostali oficiální nabídku, která je velmi velmi nízká. David avizoval v novinách, že by rád odešel v létě. Výhledově pracujeme na náhradě za něj."
     
    Může se kádr ještě změnit?

    Šmejkal: "Máme ještě vytipované hráče, přestupní termín trvá. Ještě se soustředíme na dva hráče. V kádru se může stát cokoli."
     
    Může delší soutěž přinést více zranění hráčů?

    Šmejkal: "Na podzim odehrajeme o čtyři zápasy víc, takže bychom potřebovali dva hráče navíc. Všichni hráči, co jsou v kádru, mohou do zápasů zasáhnout."
     
    Kdo bude lídrem týmu?

    Šmejkal: "Žádného dravce jsme nezískali. Věříme, že si hráči odpočinuli a budou draví dost a najdou v sobě dostatek síly. Přestupní termín ještě trvá, může někdo ještě přijít."
     
    Dotaz na zraněného Hyčku.

    Šmejkal: "Hyčka ještě není stoprocentně fit a netroufám si tipovat, jak dlouho mu bude trvat rekovalescence. Naopak Vošahlík by se do měsíce měl zapojit do přípravy s mužstvem, má už čtyři měsíce po zranění."
     
    Dotaz na to, že kádr přes léto zůstal celkem pohromadě.

    Trenér Šmejkal: "Vždy je důležité, aby nějaké příchody a odchody proběhly. V zimě odešli dva klíčoví hráči, teď skončili Rezek s Haljetou. Naopak přišli tři hráči + se vrátil Moulis. Nebudu tvrdit, že chceme navázat na jaro, které se nám nepovedlo. Chceme, aby hráči zůstali zdraví a vyhýbala se nám zranění."
     
    Úvodní slova jsou za námi a nyní přichází na řadu otázky novinářů.
     
    Uplynulou letní přípravu hodnotí trenér Daniel Šmejkal:

    "Příprava trvala 5,5 týdne, absolvovali jsme dvě soustředění, v Písku a v Modré u Děčína. Absolvovali jsme šest utkání a věříme, že jsme se dobře připravili na nadcházející sezónu, která bude o něco delší než dříve."
     
    Změny v kádru hodnotí Jakub Dovalil:

    "Povedlo se nám dotáhnout přestupy Lutse a Hoška, prodloužili jsme hostování Trubače a přišel Pavel Moulis, jehož přestup se dolaďuje administrativně. Jan Rezek odešel do Příbrami a skončil Haljeta, jemuž skončila smlouva."
     
    Úvodní slovo si bere ředitel klubu Petr Hynek:

    "Klub je finančně zajištěn na to, aby zdárně odehrál nadcházející sezónu. Plánujeme výši rozpočtu podobně jako doposud, zhruba 80 milionů korun. Co se týče ambic v sezóně – soutěž vstupuje do nového herního modelu, od kterého si slibujeme zvýšení atraktivity ligy a pro více klubů se otevírá možnost i po odehrání 30 kol usilovat o evropské poháry. Rádi bychom skončili v té první skupině, tedy do 6. místa. Ale i z prostřední skupiny se půjde dostat do evropského poháru. Velké cíle si dáváme do MOL Cupu. V posledních dvou letech jsme vypadli s týmy z třetí a druhé ligy. Doufám, že letos budeme v poháru úspěšnější než v posledních třeba čtyř letech."
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Vítejte u přenosu z tradiční předsezónní tiskové konference FK Teplice. Severočeši skončili v minulém ročníku na 8. místě v nejvyšší soutěži. Dnes tradičně budou odpovídat na dotazy novinářů předitel klubu Petr Hynek, sportovní manažer Jakub Dovalil a trenér týmu Daniel Šmejkal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Martin Pešout

    thejrc.org