Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Středa 18.07.2018, 15:30Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference skončila. Díky za pozornost a mějte se fajn. (16:05:50)
     
    Hašek o svých synech: Myslel jsem, že Martin bude něco jako já. Taková klasická šestka. Ale umí dobře i dopředu. Filip hrál dlouhou dobu podhrota. Ve Vlašimi hrál rok a půl, v Budějovicích pak také na podhrotu. Sem přišel jako varianta na obě pozice. Filip má ale blíže k ofenzivě a je na tom trochu hůř defenzivně. Máme obě šestky jako Jindřiška nebo Švece, na pozici osmičky budou patrně oba dva vzájemnou konkurencí. Pokud by hráli spolu, znamenalo by to, že by Martin musel rezignovat na svoje ofenzivní choutky a zaměřit se hlavně na defenzivu.
     
    Držmíšek o zájmu ohledně dalších hráčů: Chtěli jsme udržet Hůlku, což se nám nepovedlo. U Tetteha jsme nabídce Sparty nemohli konkurovat. O jiné hráče zas až tak velký zájem nebyl. Rok předtím se vždy stalo, že jsme měli klauzule, které nás doběhly.
     
    Držmíšek o příchodech nových hráčů: Lhal bych, kdyby řekl, že nemáme nikoho rozjednaného, ale necháme si to zatím pro sebe.
     
    Hašek o přípravě a novém systému soutěže: Příprava probíhala stejně. V zimní přípravě ale možná budeme už reagovat. Samozřejmě do toho vstupuje i MOL cup. Pokud bychom postupovali dál, je potřeba kádr rozšířit. Na jaře do toho často vstupují i karty. Dá se na to hodně reagovat právě v zimním přestupovém oknu. Po podzimu už budeme vědět více. Trénujeme velmi podobně v přípravě i v sezoně.
     
    Jakubowicz: Symbolika nových dresů směřuje třeba i k postupnému návratu do Evropy. Postupné cíle byly stanoveny. Nejprve postup do první ligy, což se povedlo hodně rychle. Jsme sportovní klub a ambice musí být nejvyšší. Budujeme je postupně a jednou to určitě přijde.
     
    Hašek o spolupráci s otcem trenérem: Důležitý je faktor, jak to berou hráči. Myslím si, že to kolektiv bere dobře. Je tam faktor vedení. Když si mě sem přivedli, tak mi asi věří. Třetím faktorem jsou fanoušci. Věřím, že na to budou reagovat dobře a snad si brzy zvyknou. Lehké problémy tam asi byly, ale uvidíme. Tátu obrovsky respektuju jako trenéra i lidsky. S tátou problémy nemám a je normální. Celkově jako rodina doma i na hřišti máme spolu dobré vztahy.
     
    Filip Hašek o možnosti startu v lize s bratrem: Zkomplikovalo se to zraněním bráchy. Věřím, že se na hřišti spolu setkáme, ať v pátém nebo v osmém kole. Ve Vlašimi jsme spolu už hráli v přípravě, v mistrovském utkání to ale bude úplně o něčem jiném. Je to odmala můj malý sen.
     
    Hašek: Chceme se napříč celým klubem posouvat dál. I my se posouváme dál. Rušíme špekáčky, které už nebudou a ukázaly se jako nekvalitní potravina. Přecházíme na domácí krůtí a čistou svíčkovou.
     
    Jakubowicz o Eltodu: Zčásti jsme tento výpadek peněz nahradili. Firma se dostala do problémů, přišla o některé zakázky a nemohla si dovolit nadále působit v pozici generálního partnera klubu. Máme představy, kolik by nám měli noví zájemci platit, snad to dopadne dobře.
     
    Držmíšek o Kočičovi: Byli jsme dohodnutí jen za rok. Udělalo se to na přestup s tím, že si obě strany řeknou, jak dál či ne. Kočič měl nového chorvatského manažera a ten mu dal na výběr mezi dalšími kluby. Ztroskotalo to na financích.
     
    Hašek o případné obhajobě loňského umístění: Kdyby zůstalo mužstvo pohromadě, mohli bychom si dát vyšší cíl. Rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem je ale velmi malý. Je to o pár zápasech, které buď překlopíte na svou stranu, nebo ne. Když nám ale pár hráčů vypadne ze sestavy, nevíte, co přijde. Jak to teď vidím, bude těžké sedmou příčku obhájit. Máme perspektivnější mužstvo, ale uzrálá síla v něm ještě není. Otázkou je, jestli se ta síla bude budovat od prvního kola nebo později. Máme za sebou dobrou přípravu, ale co přijde na mistrovských utkáních, to nemůžeme odhadovat.
     
    Hašek: Máme nový herní systém a nekončí se třicátým kolem. Těšíme se na něj. Je to příjemná změna. Třicet zápasů bylo pro profesionální hráče málo. Loni jsme skončili sedmí a bylo by nesmyslem skončit ve skupině o udržení. Zbývají dvě skupiny. V prostřední části bychom maximálně byli sedmí, ale zajímá nás možnost zahrát si baráž o evropskou ligu. Bylo by to pro nás fajn. A kdybychom skončili o jednu příčku výš, tak by to pro nás bylo také posunem. Kdybychom byli v první nebo ve druhé skupině, tak bychom byli spokojeni.
     
    Držmíšek: Dosažené cíle se ale hůř obhajují, než se dobývají. Laťka je nastavená hodně vysoko.
     
    Jakubowicz o cílech: Tým i klub se vyvíjí a buduje své základy. Bylo by asi těžké dát si jiný cíl než ten loňský. Rádi bychom se ještě posunuli, ale jednoduché to nebude. Máme výhodou, že si za jednoho hráče, kterého prodáme, můžeme dovolit tři až čtyři mladé. Chceme být minimálně kolem středu tabulky.
     
    Držmíšek: Bohemka se dostala do situace, v níž dlouho nebyla. Tito všichni hráči mohli trénovat od začátku přípravy. Máme zde ještě prostor na doplnění mužstva a věřím, že tomu tak dojde. Měli by to být jeden až dva hráči.
     
    Držmíšek: S Martinem jsme si řekli, že necháme tým pohromadě. Takže ve výsledku odešlo devět hráčů a přišlo osm (smích). Ze základu ale zase odešel jen Tetteh, takže si myslím, že to zas až takový zásah do sestavy nebude.
     
    Hašek: Současnou sestavu považuji oproti jaru za oslabenou. Ale na přestupy se nám povedlo udělat Závišku, Vondru i Reitera s Nečasem. Bohemians má v tuto chvíli výrazně větší potenciál do budoucna než loni. Máme spoustu mladých hráčů, kteří by mohli ukázat svůj potenciál. V porovnání se startem loňského roku jsme na tom ale daleko lépe. Mezi hráči jsou spolu vytvořené automatismy. I já se moc těším na novou sezonu a jsem hodně optimistický. Připouštím však, že máme mladé mužstvo a mohou přijít i krušné chvilky.
     
    Hašek pokračuje: Máme v tuto chvíli na dvě pozice tři stopery. Místo Martina Haška připadá do úvahy jeho bratr Filip. Na hostování přišel Lukáš Juliš. Je to podle mě adekvátní náhrada za Benjamina Tetteha. Je to hráč, který ještě zdaleka neukázal svůj potenciál. Pevně věříme, že se mu to povede právě v Bohemce. Má však handicap, kdy prakticky rok nenastupoval. Musíme být trpěliví a očekávat, že půjde zápas od zápasu nahoru.
     
    Martin Hašek o současné podobě kádru: Oproti minulé sezoně nám odešel Benjamin Tetteh. Jsme rádi za to, jak jsme s ním pracovali a posunuli ho do Sparty. S Milanem Kočičem jsme se nedohodli na prodloužení smlouvy. Lukáš Hůlka pak odešel na hostování. Uzdravil se nám na jaře zraněný Krch. Máme zraněného také Martina Haška do začátku sezony, věříme, že bude k dispozici do čtvrtého kola.

    Radek Barkman

    thejrc.org