Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference MFK Vítkovice

Středa 18.07.2018, 09:00Tiskové konference
     
    9:32
    Tisková konference skončila. (10:33:47)
     
    Info o poháru na podzim

    Trenér Balcárek:

    Je to šance pro hráče, jak se ukázat, zviditelnit a prodat. Beru to vážně, i když vím, že cesta je velmi trnitá, hlavně první dvě kola, kdy se hraje s týmy z nižších soutěží. Což ostatně ukázala i generálka s Frýdlantem.
     
    Ze čtyř zápasů hrajete třikrát venku, jak velkou to hraje roli?

    Trenér Balcárek:

    Měli jsme něco podobného už ve Znojmě, kde jsme po těchto utkáních měli 2 body. Mužstvo bylo teprve v seznamovacím procesu, teprve pak si to sedlo a nakonec jsme skončili pátí. Tato práce se zúročí až po delší době, není to záležitost týdne nebo měsíce.
     
    Kdo bude v sezoně jedničkou?

    Trenér Balcárek:

    Máme dva stejně kvalitní gólmany, tudíž máme dvě jedničky. O tom, kdo bude chytat, se rozhodnu den před utkáním.
     
    Jak velkou roli hraje začínat doma nebo venku?

    Trenér Balcárek:

    To bych nerad komentoval. Musíme vyhrávat doma i venku, ale jak říkám, je to dlouhodobý proces. Byl jsem šoku po příchodu, v jakém stavu kluci byli. Snažili jsme je dostat z toho, že jdou na hřiště jen prohrávat. Každý bod se totiž počítá a nerozlišuji, zda je doma nebo z venku. Hrajeme prostě na tři body.

    David Mikula:

    Začátek je důležitý z pohledu psychiky. Pokud vyhrajeme, tak jsme schopni se nastartovat, ale pokud to nevyjde, tak to může být opačně. Hlava dělá hodně a bylo to tady předchozí sezony, kde nakonec rozhodly zápasy venku, odkud jsme body vozili málo, což chceme letos změnit. Nevím, čím to bylo. Doma hrajeme před pár stovkami diváků, takže tím to asi nebude. Navíc jsme jsme doma dostávali málo branek, zatímco venku jsme inkasovali hodně. Opravdu nevím, co je příčinou. Trenérů se zde prostřídalo hodně, ale ani oni na to nenašli recept. Doufám, že se to letos změní.
     
    Je důležité chytit začátek?

    Trenér Balcárek:

    Start je hodně důležitý. Máme výhodu v tom, že jsme tady měsíc a měli jsme čas na nácvik. Hodně důležité bude znát soupeře, proto jsem byl také osobně i v Pardubicích, abych tým připravil na první mistrák. Velmi důležité bude i utkání doma, hraje se o šest bodů.
     
    Změny v kádru

    David Mikula

    Pokud tým hraje 2 roky o záchranu, chybí kvalita. Odešlo několik hráčů, přišli kluci z Baníku, také Vasiljev, což je rozhodně posílení. Další posílení, jak říkali trenéři, doufám bude.
     
    Zlepšila se tedy hráčská kvalita?

    Trenér Balcárek

    Těžko říct. Příprava byla krátká, nebyl na to moc čas. Takto nebyl prostor kontaktovat hráče, které jsem vedl v předchozích týmech. Bylo to opravdu krátké a hráči již byli domluveni jinde, což mě mrzelo. Chceme ještě přivést 2 hráče, kteří by zkvalitnili kádr. Mám představu v jakém rozestavení a sestavě chceme hrát, ale stále mi trochu chybí hráči, které bych chtěl. Ti zůstali v prvoligových klubech. Jak říkám, stále řešíme přestupy, které chci v zimě dotáhnout. Tady pro to bude více prostoru.
     
    Co musí tým změnit?

    David Mikula:

    Věřím, že první krok je změna trenérů. Každý trenér má své představy, jak by to mělo fungovat. Příprava byla krátká a bylo to hodně rychlé. Věřím, že klima v kabině se změnilo po minulé sezoně. Po sportovním sestupu si my hráči uvědomíme, že tomu musíme dát více, hlavně po zápasu s Frýdlantem. Konstruktivní byla také rozprava s trenérem, abychom si uvědomili, že tomu musíme opravdu dávat více.

    Trenér Balcárek:

    Když mužstvo spadne, tak je jasné, ze chybí kvalita. Druhá rovina je fungování týmu. Při kontaktu s hráči chci vštěpovat myšlenku, že tým je víc než jednotlivec. Nechci v týmu skupinky a hráče, který by si hrál na fotbalistu a netáhl by za jeden provaz. Zápas hraje 11 hráčů plus na náhradníci a a chci, aby výkon byl týmový. To jsem jim říkal i hlavně po Frýdlantu.
     
    Co vám ukázala příprava?

    Trenér Balcárek:

    Měli jsme vážně krátké období. Zkoušeli jsme hráče a spíš jsem sledoval, jak se chovají. Snažil jsem se udělat svůj úsudek. Hráli jsme proti prvoligovým týmům Karviné, Opavě. Poté mě však vůbec nenadchlo utkáni ve Frýdlantu. Takové zápasy se nemohou stávat. Já osobně jsem na něm nebyl přítomen, jelikož jsem byl v Pardubicích, abych tým kvalitně připravil na první mistrák.
     
    Na kterém postu máte slabiny?

    Trenér Balcárek:

    Hodně nám napovědělo utkání v Karviné, kdy jsme dominovali na míči, ale neproměnili jsme šance a potom nám soupeř dal dva góly. Chybí nám tedy typický útočník, který by ty šance proměňoval. Měli jsme ho vyhlédnutého, jednali jsme s ním i agentem, ale v jeho týmu se zranili hráči. V současné chvíli je situace taková, že by mohl přijít každým dnem jiný útočník.
     
    Úvodní slovo David Mikuly

    Léto bylo náročné. Nevěděli jsme, co bude. Měli jsme tady smlouvy a až před začátkem přípravy jsme se dověděli, co bude. Ze začátku většina hráčů nebyla připravená na přípravu, ale postupem času se to zlepšovalo, stejně jako kvalita tréninku. Dva roky jsem zde hrál o záchranu, což mě opravdu nebaví a doufám, že umístění bude nyní lepší než bylo.
     
    Úvodní slovo asistenta trenéra Paula

    Když se ozval trenér Balcárek, tak jsem neváhal obnovit naši spolupráci ze Znojma a odešel jsem do Vítkovic, kde spolu budeme pracovat znovu. Doufám, že úspěšně.
     
    Úvodní slovo trenéra Balcárka

    Věci nabraly rychlý spád, tudíž nebyl čas s tím moc, co dělat. Sdělil jsem vedení představy o kádru. Měli jsme tady hráče, kteří sestoupili a měli na sobě deku. Snažili jsme se udělat tréninky tak, aby se dostali do pohody a aby je to bavilo. Hledali jsme v přípravě cestu, věděli jsme, co chceme hrát a podle toho jsme hledali posily, jejichž příchod se ale nyní zkomplikoval díky zranění hráčů v ligových týmech.
     
    Info o kondici klubu

    Pavel Filipčík:

    Měli jsme lehké problémy se setrváním ve druhé lize, na kterém závisely kontrakty se sponzory. Po potvrzení druhé ligy jsme navázali kontakty se sponzory, kteří nám vyšli vstříc a ekonomická stránka by měla být stabilizovaná, pokud sponzoři dodrží své závazky.
     
    Info o novinkách

    Jan Hrušovský:

    Já řeknu jen pár slov o vizální stránce znaku, který jsme mírně upravili. Nadefinovali jsme tmavší barvy a tento nový znak je platný. Záměrem změny bylo odlišit se od barev Baníku.
     
    Úvod obstaral tiskový mluvčí klubu Martin Maceček, který postupně představil šéfa marketingu Jana Hrušovského. Poté je přítomen předseda představenstva Pavel Filipčík, hlavní trenér Jiří Balcárek, asistent Miroslav Paul a kapitán Pavel Mikula.
     
    9:00
    Tisková konference začala.
     
    Změny v kádru

    Příchody

    Martin Macej, Martin Šustr, Josef Celba, Roman Holiš, (všichni Baník, hostování), Tomáš Vasiljev (Slovácko, hostování)

    Odchody

    Tomáš Okleštěk, Libor Žondra, Jan Malík (všichni konec smlouvy), Filip Twardzik (Ružomberok), František Chmiel, Dominik Urbančok, Jakub Prajza, Soufiane Dramé, Jakub Kučera (všichni konec hostování)
     
    Aktuální kádr

    Brankáři:

    Josef Květoň
    Martin Šustr
    Tomáš Netolička

    Obránci

    Ondřej Cverna
    David Mikula
    Roman Holiš
    Josef Celba
    Matěj Hýbl
    Tomáš Drapák

    Záložníci

    David Pašek
    Tomáš Vasiljev
    Martin Macej
    Dan Ožvolda
    Jan Matěj
    Matěj Praus
    Ondřej Moučka

    Útočníci

    Vladimír Mišinský
    Tomáš Mrázek
    Martin Bzirský

    Radomír Fukala

    thejrc.org