Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FK Ústí nad Labem

Středa 18.07.2018, 09:30Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (10:12:35)
     
    Heidenreich stále u slova:

    "Jsme moc rádi za setrvání Oliviera Kingueho. Trenér s ním skvěle pracoval a na jaře byl velkou oporou. V létě jsme podnikli dlouhá, těžká jednání, aby tu ještě zůstal pro podzimní část sezóny, protože o něj byl zájem z první ligy. Takže pro jaro musíme výhledově shánět levého stopera. Ze Slavie tu Olivier bude hostovat do konce podzimu."
     
    Heidenreich pokračuje:

    "Jsme rádi, že jsme se vrátili k jednáním s Teplicemi a jakousi propojeností s nimi. To už tu dříve bylo. Spolupracujeme s nimi i v rámci mládeže. Jedna věc pozitivní je, že bychom dokázali sehnat hráče odjinud, ale pak je věcí také ekonomická stránka."
     
    Ředitel Petr Heidenreich:

    "Máme dva dorostence, kteří budou trénovat s "A" týmem a ti jsou opravdu schopní se zabudovat a hrát výhledově stabilně v áčku. Což by byl přelomový okamžik, protože se nám tu dřív hromadili hráči odjinud."
     
    Jsou v hledáčku další posily?

    Trenér Aleš Křeček: "Kádr je pro tuto chvíli uzavřen, máme 20 hráčů a 3 gólmany. Máme i dva dorostence v "A" týmu, byť mezi druhou dorosteneckou ligou a druhou dospělou je velký rozdíl. Kluci to ale zvládli. Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo vychovat některé mladé hráče, kteří se pak mohou prodat třeba do vyšší soutěže. Tím pádem bychom pak museli hledat náhrady."
     
    Dotaz na 1. kolo se Sokolovem:

    Křeček: "Těším se na první zápas. Letos byla příprava krátká, ale už jsem vyhlížel mistrovské zápasy. Viděl jsem Sokolov při jeho generálce v Teplicích. Ve druhé lize můžete každého porazit, ale i s každým prohrát. Sokolov je silný soupeř, znám jeho kádr."
     
    Dotaz na nové posily:

    Křeček: "Vždycky si umíte vybrat velké posily, ale pohybujeme se v ekonomických mezích. Máme hráče, kteří jsou na začátku kariéry a sázíme na jejich hladovost a chuť do fotbalu. Mám hráče, které jsem si vybral a chtěl je."
     
    Trenér Jan Křeček: "Včera jsme měli v kabině volbu kapitána. Kluci si jednoznačně zvolili Honzu Peterku, jeho asistenty budou Pimpara a Lindr."
     
    Otázka na konce hráčů Martykána či Zemana, zkušených hráčů.

    Kapitán Jan Peterka: "Byli to parťáci, hrál jsem s nimi osm let. Chtěli jsme, aby zůstali, ale rozhodli se, že s kariérou skončí. Teď jsem druhý nejstarší hráč v kádru, ale připadám si mladě (smích)."
     
    Otázka na rozpočet klubu:

    Petr Heidenreich: "Rozpočet klubu je roky stejný, patří k těm nižším i na parametry druhé ligy (zhruba 15 milionů). I proto hledáme nového investora. Chceme klub stabilizovat. Odezva z regionu zatím není taková, jakou bychom potřebovali."
     
    Primátorka Nechybová pokračuje:

    "Investora vítáme. Město převzalo všechny akcie klubu před dvěma lety. S tím, že bychom rádi klub předali dále. Není správné, aby město stoprocentně vlastnilo sportovní klub. Město nyní funguje v roli garanta, že klub je v provozu. Jsme na začátku jednání. Doufejme, že získáme odpovědi na některé otázky a uvidíme, jak to dopadne."
     
    Přecházíme k dotazům novinářů:

    Padl dotaz na to, jak to vypadá s novým německým investorem, o kterém se začalo nedávno spekulovat:

    Slovo si bere předseda představenstva Libor Zajíček:

    "Jednání pokračují. Je z dlouhodobého hlediska neudržitelné, aby vlastníkem klubu bylo stále jen město. Dostali jsme proto za úkol hledat nového investora. Což není vůbec jednoduché. V podstatě je pro mě hrdina každý, kdo investuje do jakéhokoli sportovního klubu. V příštím týdnu, zhruba 24. července, máme první jednání s potencionálním investorem. Vytvořili jsme jednací skupinu, za klub, za město, a uvidíme, jak je nabídka vážná a zda by investor byl schopný převzít klub.

    Chceme klub finančně stabilizovat. Aby nový investor přivedl do klubu tolik peněz, abychom do týmu mohli přivést i zkušenější hráče. Musíme být ale i velmi obezřetní v tom, aby investor za dva, tři roky, nepřišel s tím, že ho to přestalo bavit a klub by zanikl, což se stalo v 90. letech, a neskončili jsme v okresním přeboru. Za sebe nechci, aby se říkalo, že Zajíček prodal klub a ten za dva roky skončil. To nechceme dopustit.

    To, že je tady investor, je super. Že je tu někdo, kdo je ochoten investovat do klubu v řádech milionů. Když to trochu půjde, rádi bychom se dohodli. Ale zároveň říkáme – pozor – je důležité, aby to mělo nějakou vizi finanční a sportovní do budoucnosti."
     
    Mluví ředitel Petr Heidenreich:

    "Příprava byla krátká. Sezóna začíná o týden dříve, protože došlo ke změně systému soutěže v první lize. S tím souvisí i menší změny ve druhé lize."
     
    Kapitán Jan Peterka poprvé u mikrofonu:

    "Souhlasím s trenérem, že přišli hladoví, mladí hráči. S kádrem jsem spokojen. Budeme se rvát srdcem. Více napoví první kola. Co se týče přípravy, zvládli jsme jí dobře. Můžeme být spokojení. Ale rozhodnou mistrovské zápasy."
     
    Křeček pokračuje: "Věřím, že budeme hrát fotbal, který diváky bude bavit. A budeme konkurenceschopní. Snad se nebude opakovat loňská sezóna. Ale nebudu předjímat, jestli skončíme osmí, pátí nebo na jakémkoli jiném místě."
     
    Slovo si bere trenér Aleš Křeček:

    "Poslední sezóna byla asi moje nejnáročnější v kariéře. Ale s týmem jsme věřili, že udržení soutěže bude v našich silách. Když navážu na předsedu představenstva Zajíčka, kádr opravdu došel velkých změn. Musí si to sednout. Odešlo asi devět hráčů, většinou se jednalo o zkušené hráče. Přišli talentovaní hladoví hráči, i z nižších soutěží. Tým bude hodně pracovitý. Hlavně na začátku sezóny musíme některé zápasy urvat hlavně vůlí a bojovností."
     
    Zajíček pokračuje: "Došlo k obměně kádru, je tu nových jedenáct hráčů. Snad se nebudem mít za co stydět a fotbal v "A" týmu bude kvalitní. Udrželi jsme trenéra Křečka, který se v minulé sezóně osvědčil."
     
    Předseda představenstva Libor Zajíček si vzal slovo: "Když hrajete slabý střed, diváci nechodí. Musíte hrát o "něco". Když jsme hráli v posledním kole s Vítkovicemi o sestup, přišlo na zápas "o život" dva tisíce diváků. Je vidět, že se musí o něco hrát, ať o postup nebo sestup. Samozřejmě bychom si přáli větší divácké návštěvy, s čímž souvisí sportovní výsledky klubu."
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Na tiskové konferenci se novinářům představují primátorka města Ústí nad Labem Ing. Věra Nechybová, kapitán týmu Jan Peterka, trenér Aleš Křeček, předseda představenstva Libor Zajíček a ředitel klubu Ing. Petr Heidenreich.

    Martin Pešout

    thejrc.org