Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference 1.SC Znojmo FK

Středa 18.07.2018, 15:05Tiskové konference
     
    Michal Sobota poděkoval všem přítomným s tím, aby všichni ze Znojma byli v polovině sezóny spokojeni. (15:34:14)
     
    Otázka pro kapitána Tomáše Cihláře
    "Volby ohledně kapitána nebyly. Hlavní je, aby se vyhrávalo, nezáleží na tom, kdo bude kapitán. Co se týče kabiny, když se bude vyhrávat, vždy to bývá dobré. Nemyslím si, že by prohry znamenaly v této kabině problém."
     
    Jiří Tunka
    O Mezlíkovi pokračuje: "I když nehrál, předával zkušenosti. Po odchodu Svozila, zranění Cihláře a Mezlíka šlo vidět, že nám obrana na jaře neklape. S takovým Avdičem jsme nevěděli co a jak, momentálně jsme však s ním spokojeni. Na druhou stranu jsme neukázali nic v útoku. Čekali jsme, že nám pomůže Vašíček, spíše to bylo ale negativní."
     
    Ohledně Radka Mezlíka – Jiří Tunka
    "Bylo to dost na prudko. Chtěli jsme ho tu vyzkoušet na dva měsíce. Po jednom tréninku však cítil, že to není ono. Přijal to jako chlap. Velmi dobře však ví, že jeho tělo to už dobře nezvládá. Uděláme s ním rozloučení tento pátek, nabídky na nižší soutěže má. Nabízel jsem mu, zda by tu nechtěl trénovat. Velmi nás to mrzí, učil tu Svozila, Pokorného, Malára. Tomu měl pomoci ještě, ale František Malár už je dost silný, aby se ukázal. Od Mezlíka jsme očekávali, že nám pomůže s mládeži."
     
    Termíny zápasů – Jiří Tunka
    "Vrátili jsme se k pátku, s městem jsem na tom dohodnutý a fanoušky se na tuto skutečnost budeme snažit nalákat."
     
    Leoš Kalvoda
    "Vzpomeňte si na Varnsdorf. Nedávno skončili na druhém místě, i když loni hráli o sestup."
     
    Leoš Kalvoda a Jiří Tunka upozornili na to, že minimálně šest týmu chce reálně bojovat o postup. S tím, že někdo může vyskočit nahoru, například Pardubice, které staví nový stadión.
     
    Jiří Tunka
    "Cílem je tedy 1. -3. místo a hrát o baráž. Potřebujeme však k tomu fanoušky."
     
    Leoš Kalvoda
    "Někteří hráči budou do zápasu druhé ligy nastupovat poprvé a je úplně něco jiného příprava a mistrovské zápasy. Na to je upozorňuji, musíme však být na zemi. Může se prohrát, ale po určitém výkonu. Chci, aby hráči odevzdali maximum. Nemůžeme prohrávat tak, jako se tomu přihodilo na jaře. Na podzim je šestnáct vrcholů a uvidíme, jak je zvládneme."
     
    Ambice klubu – Jiří Tunka
    "Hrát a vyhrávat. Hrát srdíčkem a pro lidi, abychom tu neseděli ve 100 lidech. Cíle jsou nejvyšší, abychom dokázali maximum. Doufám, že s tím souhlasí také trenér."
     
    MOL Cup – Jiří Tunka
    "Trenér má za úkol, aby se postupovalo co nejdále. Budeme však dávat šanci mladým hráčům, nebo těm, kteří budou spíše na lavičce."
     
    Leoš Kalvoda
    "Chtěli jsme mít v kádru tři brankáře. Jeden se může zranit a vznikne problém. Brankáři dozrávají později, proto Jiří Koukal odešel na hostování."
     
    Na absenci juniorského týmu – Jiří Tunka
    "Do poslední chvíle jsme chtěli mít, abychom juniorku měli, ale bylo nám to zamítnuto. "B" je zde potřeba. Budeme bojovat tak, abychom tento tým mohli mít. Omezilo to hráčský kádr, měli jsme hodně dobrých mladých hráčů, které jsme poslali na hostování. Jedná se o Koukala, Martínka, Švarce či Moravce. Dali jsme je do třetích lig kvůli rozehranosti a příští rok je měli u nás."
     
    Přichází čas na dotazy.
     
    Jiří Tunka
    V manažerské pozici přibyl Michal Kašpárek, který se bude starat o reklamu, marketing a styk se sponzory.
     
    Jiří Tunka
    "Sliboval jsem obměnu a ta doopravdy přišla. Hráči na hostování neuspěli, tato forma skládání kádru není ideální. Podle mého hostující hráči nepodávají takové výsledky, jako by byl naši a byl srdcaři. Většina nových hráčů je u nás pod smlouvu. Konkrétně 95% hráčů je našich. Na hostování zůstal pouze Ambrozek a Šulc. Věříme, že to přinese dobrou chemii v kabině."
     
    Leoš Kalvoda
    "Ze širšího kádru nás se třemi brankáři zůstalo jednadvacet hráčů. Odešel Radek Mezlík, trénovat bude s námi Martínek, hostovat bude v Břeclavi. Moravec a Švarc jsou na hostování v Nové Říši. Dan Odehnal, který si obnovil zranění ve Vyškově, bude hostovat někde, aby se dal úplně do pořádku. Dominik Urbančok je momentálně ve Vyškově. Tam se rozhodne, zda ho budou chtít na hostování, nebo přestup."
     
    Nakonec ještě předtím promluvil Leoš Kalvoda. Nejprve hodnotil velice úspěšnou přípravu, i s kvalitními soupeři, ale zároveň varuje, aby nedošlo k uspokojení.
     
    Jiří Tunka ovšem rovnou nechal čas na dotazy od zdejších novinářů.
     
    Michal Sobota nejprve uvítal všechny přítomné a předal slovo panu Tunkovi.

    Radek Štohl

    thejrc.org