Švýcarsko – Česko 2:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Česko
Čtvrtek 19.07.2018, 15:00 • Eissportzentrum Oberthurgau, Romanshorn • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Česká reprezentace do 17 let tak v prvním ze tří zápasů ve švýcarském Romanshornu poráží domácí vrstevníky 4:2. Ohlasy najdete brzy na webu hokej.cz, odveta je na programu zítra znovu od 15 hodin. Příjemný zbytek dne. (17:23:36)
     
    Aktéři si po zápase ještě vyzkoušeli modelové nájezdy, k rozhodnutí bylo potřeba sedm sérií. Za Čechy skóroval pouze v té třetí Michal Gut, naopak Pavla Čajana překonali dva protivníci, a tak alespoň tuto disciplínu Švýcaři vyhráli.
     
    Konec zápasu.
     
    58:31
    Švýcaři odvolávají brankáře a jdou hrát power-play.
     
    57:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se ještě zcela nevzdali svých šancí a dvě minuty před koncem snižují. Trefil se RÉMY VON ALLMEN – 2:4. Asistence: Morris César Maurer, Christophe Cavalleri.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Rémy Von Allmen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá dobře! Pět minut po startu třetí třetiny se prosazuje také třetí formace. Jmenovitě JOSEF KOLÁČEK, který se raduje ze svého premiérového reprezentačního gólu a Češi vedou o tři branky – 1:4. Asistence: Jan Hampl, Jakub Malý.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední dvacetiminutovce navýšili svěřenci Karla Berana svůj náskok. Na trefu Michala Guta sice domácí reagovali využitou přesilovkou, ale český tým byl jinak v této třetině jasně lepší a díky třetímu gólu Tomáše Chlubny si mohou naši mladíci hodně ulevit. Dotáhnou první zápas do vítězného konce?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale v pravý čas přichází odpověď. TOMÁŠ CHLUBNA, loňský nejproduktivnější hráč týmu, skóruje pouhých 15 sekund před přestávkou. Prosadil se hodně chytře, když zpoza brankové čáry odrazil puk o gólmana do sítě – 1:3! Asistence: Jan Cikhart, Jan Myšák.
     
    38:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrté oslabení v zápase se už bohužel českým hokejistům stalo osudným. Přesilovku po necelé minutě využil JOSHUA FAHRNI a domácí tým snižuje na nejtěsnější rozdíl – 1:2. Asistence: Giancarlo Chanton.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Bláha – 2 min., držení).
     
    27:52
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Liekit Reichle – 2 min., hákování).
     
    27:41
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Cikhart – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    21:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a národní tým vede už o dvě branky! Krátce po vstupu do druhé třetiny se prosazuje tentokrát druhá útočná formace, Václav Adamec našel zpoza branky úplně volného MICHALA GUTA, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil – 0:2. Asistence: Václav Adamec, Sebastián Malát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po poměrně vyrovnané úvodní části prvního zápasu v Romanshornu tedy vedou čeští reprezentanti do 17 let nad domácím týmem 1:0 díky gólu Jana Myšáka.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 39. Fahrni (Chanton), 58. Von Allmen (Maurer, Cavalleri) – 14. Myšák (Chlubna), 22. Gut (Adamec, Malát), 40. Chlubna (Cikhart, Myšák), 46. Koláček (Hampl, Malý)


    Švýcarsko: Rötheli (Patenaude) – Chanton, Helfer, Von Allmen, Maurer, Cantin, Kieni, Nussbaumer – Bärtschi, Lindemann, Wenger (C) – Näf, Bieri, Derungs – Hofer, Fahrni, Reichle – Campagna, Cavalleri, Dufey – Ritzmann. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Čajan (Bednář) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Chlubna, Myšák, Cikhart – Adamec, Gut (C), Malát – Malý, Konečný, Koláček – Simon, Rouha, Stehlík – Binias. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Hebeisen, Hürlimann – Betschart, Nater (všichni SUI).

    Diváci: 76
    thejrc.org