Bohemians 1905 – Slovácko 2:1 (kon.) | Olomouc – Slavia 0:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
0:3 (0:2)
SK Slavia Praha
Neděle 22.07.2018, 18:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z největšího šlágru kola se nakonec stala jednoznačná záležitost pro pražskou Slavii, která ukázala svůj obrovský potenciál. Prakticky hned od první branky svého soupeře nepustila k ničemu významnému, což znamená prolomení velkého trápení, které slávisté na Andrově stadionu v posledních letech zažívali. Hanáci tak schytali na startu ligy obrovskou ránu na sebevědomí, Slavie si naopak nemohla přát lepší start do nového ročníku FORTUNA:LIGY: a díky skóre putuje na první místo tabulky. Ode mě je to pro dnešek z Olomouce vše, přeji hezký zbytek neděle. (19:56:00)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:18.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!
     
    90
    Na řadě je poslední střídaní Pražanů, Miroslava Stocha nahradil Jaroslav Zelený.
     
    Dnešní utkání sleduje 9548 diváků.
     
    88
    Slavia se dostávala do rychlého kontru, nicméně nakonec je pískán Pražanům faul. Ngadeu si chvilinku podržel Yunise, čehož si sudí Zelinka nemohl nevšimnout.
     
    87
    Sladký se snažil dostat na pravém křídle k hlavičce, ale Bořil jej stačil bez potíží přeskočit. Míč tak skončil v zámezí.
     
    86
    Slavia sice ještě vydatně svého soupeře presuje, jenomže už nemá moc motivace zabrat do maximální rychlosti. Útočná řada tak spíše hlídkuje na půlce, Hanáci tak mají prostor na kombinaci.
     
    85
    I Pražané nyní střídají, když ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal. Na hřiště místo něj přichází hvězdná letní posila Alexandru Baluta.
     
    84
    Pilař se pokusil dostat k palbě, jenomže sudí Zelinka mu po právu píská hru rukou. Míč si viditelně při zakončení zjevně plácl o paži.
     
    82
    Souček nebyl daleko od čtvrté branky hostí! Jeho výběh do středu hřiště přeci jen přinesl šanci jako hrom, když rána z pravé strany zamířila na vzdálenější tyč. Skok brankáře Buchty nicméně všemu nebezpečnému zabraňuje.
     
    81
    Ngadeu byl pod výrazným tlakem Yunise, avšak mladý forvard jej nakonec nijak neohrozil. Slavia může pokračovat v postupu vpřed.
     
    80
    Houska se rozhodl pro palbu zpoza vápna z osy hřiště, nicméně jeho mířidla neměla dobrou kalibraci. Balón proletěl o dobré tři metry nad břevnem.
     
    79
    Domácí se ještě snaží zvrátit aktuální rozložení sil, nicméně proti soupeři takových kvalit jako Slavia to mají v této fázi zápasu těžké. Pražané jsou nyní velmi dominantní.
    78. Fantastický Kolář zastavil tutovku Yunise
     
    78
    Sladký vyslal Yunis do další fantastické tutovky, když si olomoucký útočník stačil vložit svou nohu do přízemního centru. Tváří tvář Kolářovi ale neuspěl, slávistický brankář totiž stál šťastně přesně před střílejícím Hanákem a chytil míč na prsa.
    77. Háluv centr jen těsně minul Yunis
     
    77
    Domácí si připsali další šanci, když si naskakoval na vysoký centr z pravé strany Yunis, leč jeho snaha nakonec vešla vniveč. Míč těsně ve vzduchu netrefil.

    Johan Čáp

    Branky: 21. Tecl (Souček), 30. Stoch (Sýkora), 74. Coufal (Zmrhal)

    Karty:   52. Hušbauer (SLA), 55. Ngadeu (SLA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:18.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček (59. Pilař), Texl (46. Hála), Houska, Falta – Nešpor (74. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Surzyn, Pilař, Yunis, Manzia, Hála, Polom.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Hušbauer (C) – Stoch (90. Zelený), Sýkora, Zmrhal (85. Baluta) – Tecl (72. Milan Škoda).
    Náhradníci: Kovář – Zelený, Kúdela, Baluta, Milan Škoda, Frydrych, Musa.

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták

    Diváci: 9548
    thejrc.org