Liverpool – Dortmund 1:3 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:3 (1:0)
Borussia Dortmund
Neděle 22.07.2018, 22:05 • Bank of America Stadium (Charlotte, North Carolina) • International Champions Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:3. (00:00:38)
     
    Je dobojováno! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Borussie Dortmund, která ve druhém poločase vytěžila z minima maximum. Fotbalisté Liverpoolu se mohli dostat do dvoubrankového vedení, avšak neproměňování šancí mělo fatální následky. Soupeř dokázal vsítit hned tři branky, dvě z nich přidal v samotném závěru. Borussia Dortmund uspěla i ve druhém zápase tohoto turnaje, po skalpu Manchesteru City si připisuje další výhru nad anglickým celkem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. LARSEN - 1:3
     
    90+3
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka a opět na ní měl velký podíl práce Pulisic! Tento talentovaný Američan vyzkoušel pozornost Grabary, který ale míč vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel pohotový JACOB-BRUUN LARSEN. Liverpool absolutně nezvládá koncovku tohoto zápasu.
     
    90+3
    Liverpool je sice s míčem na útočné polovině, soupeř si ale vzorně hlídá svoje pokutové území. V tuto chvíli to na vyrovnání nevypadá.
     
    90+2
    Keita si ani tentokráte nepohlídal ofsajdové postavení, což odhalilo také bystré oko pomezního rozhodčího.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. PULISIC - 1:2
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Dortmund totiž otáčí vývoj skóre na svojí stranu! Celá akce začala na levé straně, odkud Schmelzer našel za šestnáctkou zcela osamoceného CHRISTIANA PULISICE, který balón uklidil k tyči. Grabara se za touto střelou pouze podíval.
     
    89
    Druhý rohový kop byl o poznání nebezpečnější, hlavičkující Gomez našel pouze rukavice Hitze. Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby.
     
    88
    Na opačném pólu hrací plochy si Liverpool vybojoval rohový kop, který obstaral zkušený Milner. Rozehrávka nakrátko ale nepřinesla kýžený úspěch v podobě druhé branky.
     
    87
    Pulisicova nabídka se přeci jenom dostala k Larsenovi, polovysoký centr ale neproletěl na místo určení. BVB se dostalo k opačné šestnáctce.
     
    86
    Tady to možná zavánělo žlutou výstrahou. Keitovi totiž uskočil míč od kopačky, následně tvrdě přišlápl napadajícího Burnice.
     
    85
    Burnic se dokázal zorientovat v přehuštěném prostoru, následná kolmice z kopačky Zagadoua skončila na kopačce pozorného Klavana.
     
    84
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Liverpool se snaží za každou cenu vstřelit branku, už delší dobu se ale nemůže dostat do žádné šance.
     
    79
    Už se opět hraje, Burnic nakonec samovolně opustil hrací plochu, jeho celek bude hrát chvíli v deseti lidech.
     
    78
    Nyní na zemi zůstal ležet Burnic, který byl po odehrání míče nepříjemně dohrán. Na nic vážného to ale nevypadá, tento Němec by měl pokračovat ve hře.
     
    77
    Solankeho fantastická šajtle našla rozběhnutého Morena, který to ale měl na dlouhou nohu. Lehký zásah míče hrál do karet Hitzovi.

    David Suchý

    Branky: 25. Dijk (Robertson) – 66. Pulisic (pen.), 89. Pulisic (Schmelzer), 90+3. Larsen


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:3.
    Liverpool FC: Karius (46. Grabara) – Clyne (62. Phillips), van Dijk (46. Klavan), Matip (22. Gomez), Robertson (46. Moreno) – Lallana (C) (46. Milner), Fabinho (46. Keita), Jones (46. Woodburn) – Soares (46. Ojo), Origi (46. Sturridge), Marković (46. Solanke)
    Náhradníci: Grabara, Kelleher – Gomez, Keita, Klavan, Milner, Moreno, Ojo, Phillips, Solanke, Sturridge, Woodburn

    Borussia Dortmund: Hitz – Toljan (46. Bockhorn), Diallo (46. Pieper), Zagadou, Dieckmann (46. Schmelzer) – Sahin (C) (46. Burnic) – Wolf (46. Pulisic), Dahoud (46. Götze), Boadu (46. Gomez), Sancho (46. Larsen) – Philipp (46. Isak)
    Náhradníci: Oelschläger – Bockhorn, Burnic, Gomez, Götze, Hakimi, Isak, Larsen, Pieper, Piszczek, Pulisic, Reus, Röde, Sechelmann, Schmelzer, Toprak
    ocianews.com