Česko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (3:1, 1:1)
Švýcarsko
Pondělí 23.07.2018, 16:00 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    Je to tak! Švýcarsku se podařilo tříbrankové manko sice o kousíček umazat, v závěru mu ale hra bez brankáře nepomohla, a Češi si tak připisují druhé vítězství. (17:18:33)
     
    Konec zápasu.
     
    39:43
    Švýcarům už mnoho času nezbývá. Jan Mosimann vystřelil z levého kruhu jen do betonu Josefa Karlíka a zdá se, že český tým svůj náskok již uhájí.
     
    39:02
    Petr Kafka mohl přidat pojistku na české vítězství, z poloviny hřiště ale prázdnou bránu netrefil, protože jej Švýcarský obránce dokázal na poslední chvíli rozptýlit.
     
    38:31
    Hosté trpělivě kombinují a kotouč se dostal na levou stranu k Joelovi Küttelovi, jeho prudkou ránu ovšem Josef Karlík vytěsnil vyrážečkou.
     
    37:26
    Quentin Zürcher opouští brankoviště a Švýcarsko bude hrát v pěti proti čtyřem. Podaří se jim ještě snížit?
     
    37:16
    Švýcaři si vybrali druhý oddechový čas, aby vymysleli taktiku, jak s Čechy srovnat krok.
    37:16 STURNY - 4:2
     
    37:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se ještě nevzdávají a snižují na rozdíl dvou branek! Puk se zpoza brány odrazil k levé tyči Karlíkovy klece, kde JULES STURNY jenom bekhendem plácl do kotouče, a ten skončil v síti. Bez asistence.
     
    36:15
    Ken Häfliger dostal pas na spodek pravého kruhu, odkud vyslal nebezpečnou ránu. Josef Karlík ovšem znovu ukázal svůj postřeh a puk lapil do rukavice!
     
    35:32
    Petr Kafka si narazil kotouč o mantinel a pak předal puk Patrik Šebkovi. Ten už byl na pravém kruhu, ale nakonec se otočil zpátky a uklidnil hru.
     
    34:33
    Střela Lukase Dietricha z pravé strany byla tečována českým obráncem, Josef Karlík ovšem dokázal zareagovat a pravým ramenem vyrazil puk nad bránu.
    32:54 RUBEŠ - 4:1
     
    32:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přesilovou hru využívají a vedou o tři branky! Jakub Bernad pohledem oklamal soupeřovu obranu, aby našel u pravé tyče TOMÁŠE RUBEŠE, jenž dokázal přehodit brankářovy betony! Asistence: Jakub Bernad.
     
    32:23
    Češi se okamžitě zmocnili kotouče a rozjeli přesilovkovou kombinaci. Na jejím konci stál Robin Malý, jehož tvrdou ránu z vrcholku levého kruhu zastavil Quentin Zürcher pravým betonem.
     
    31:59
    Švýcaři čas ve třech proti třem strávili za vlastní bránou a teď se budou bránit v oslabení, jelikož Robin Malý opustil trestnou lavici.
     
    31:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Di Santo – 2 min, nedovolené bránění brankáři).

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 5. Kafka (Šebek), 11. Zbořil (Bernad), 20. Šebek (Loskot), 33. Rubeš (Bernad) – 9. Tschannen (Santo), 38. Sturny


    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Zbořil, Malý, Kuťák, Cik, Chamrád – Kafka, Loskot, Rubeš, Bernad, Fiala, Šinágl, Vyoral
    Švýcarsko: Q. Zürcher (S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo
    thejrc.org