Losování 3. předkola Ligy mistrů (kon.) | Losování 3. předkola Evropské ligy (kon.)
konec
Losování 3. předkola Ligy mistrů

Pondělí 23.07.2018, 12:00Losování soutěží
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost, na počtenou! (12:29:25)
    Takto vypadá kompletní los třetího předkola Ligy mistrů. Nejatraktivněji určitě působí souboj mezi Benficou Lisabon a Fenerbahçe Istanbul.

     
    První utkání se odehrají 7. a 8. srpna, odvety budou v plánu o týden později. Pražané by měli začít na domácí půdě.
     
    V osudí na Slavii určitě čekali atraktivnější soupeři, na druhou stranu ale musíme říci, že proti Dynamu Kyjev mají svěřenci trenéra Trpišovského velmi solidní šance na postup.
     
    Los třetího předkola Ligy mistrů je u konce.
     
    Byla vylosována i poslední dvojice. Basilej, v níž stále působí český obránce Marek Suchý, se v případě postupu přes PAOK utká s moskevským Spartakem.
     
    Slavii čeká cesta na východ. Jejím soupeřem bude Dynamo Kyjev! Nepříliš atraktivní varianta, avšak postup přes ukrajinský tým rozhodně není nereálný.
     
    Slavia se vyhne také Benfice, asi nejsilnější týmu z koše nasazených týmů. Portugalci v zajímavém střetnutí vyzvou turecké Fenerbahçe.
     
    Na řadě je nemistrovská část. Přání se trenéru Trpišovskému nesplní, Ajax v případě postupu přes Strum Graz vyzve Standard Lutych.
     
    Poslední dvojici třetího předkola mistrovské části budou tvořit úspěšnější z duelu Ludogorec – Videoton a vítěz souboje mezi Kluží a Malmö.
     
    Lepší z dvojice Astana – Midtjylland vyzve buď Dinamo Záhřeb, nebo Hapoel Be'er Sheva s českým útočníkem Tomášem Pekhartem.
     
    Karabach, starý známy českých týmů, ve druhém předkole vyzve albánské Kukësi. V případě postupu na něj čeká buď BATE Borisov, nebo Helsinki.
     
    Lepší z dvojice Crvena Zvezda Bělehrad – Sūduva se v dalším předkole potká s vítězem dvojzápasu mezi Trnavou a Legií Varšava.
     
    Třetí předkolo je jakousi startovní čárou pro Red Bull Salzburg. Soupeřem loňského semifinalisty Evropské ligy bude lepší z dvojice Shkëndija Tetovo – Šeriff Tiraspol.
     
    První dvojice třetího předkola se skládá z vítěze duelu mezi Celticem a Rosenborgem a aténským AEK.
     
    Los právě odstartoval
     
    Marchetti prozrazuje, že nejprve proběhne los mistrovské části a až po ní bude následovat část nemistrovská, která díky přítomnosti sešívaných české fotbalové příznivce velice zajímá.
     
    Giorgio Marchetti, generální sekretář UEFA, vítá zástupce všech zúčastněných týmů a zároveň vysvětluje pravidla nadcházejícího losování.
    Ve švýcarském Nyonu vše vypukne už za půl hodiny. Koho los přiřkne pražské Slavii?

     
    Slavii nečeká na začátek cesty pohárovou Evropou nic jednoduchého

    Uplynulý týden byl pro svěřence Jindřicha Trpišovského velice úspěšný. Nejprve se jim podařilo dotáhnout příchod další hvězdné posily, jíž se stal dvaadvacetiletý Peter Olayinka. Nigerijský útočník strávil minulou sezonu v belgické nejvyšší soutěži, za Zulte Waregem nastřádal velmi solidních jedenáct branek a patnáct asistencí. Od bývalého hráče pražské Dukly se tedy ve Slavii očekává značný příděl, co se produktivity týče. Druhou velmi pozitivní zprávou byl vstup sešívaných do nového ročníku Fortuna:Ligy.

    Pražané totiž dokázali zvítězit na půdě silné Olomouce hladce 3:0, o branky se postarali Tecl, Stoch a první trefu v novém působišti zaznamenal i obránce Coufal, letní akvizice ze Slovanu Liberec. Nyní se však zraky loňských vicemistrů upírají k dnešnímu losu. Už ve třetím předkole na slávisty čekají těžcí soupeři, los jim může přidělit Benficu Lisabon, Dynamo Kyjev, ve hře jsou i souboje s Ajaxem Amsterdam, vysněným protivníkem trenéra Trpišovského, či Basilejí.

    Vojtěch Tůma

    Mistrovská část
    Celtic Glasgow (SCO) / Rosenborg Trondheim (NOR) - AEK Atény (GRE)
    Red Bull Salzburg (AUS) - Shkëndija Tetovo (MKD) / Šeriff Tiraspol (MDA)
    Crvena Zvezda Bělehrad (SRB) / Sūduva (LTU) - Legia Varšava (POL) / Spartak Trnava (SVK)
    Kukësi (ALB) / Karabach (AZE) - BATE Borisov (BEL) / HJK Helsinki (FIN)
    Astana (KAZ) / Midtjylland (DEN) - Dinamo Záhřeb (CRO) / Hapoel Be'er Sheva (IZR)
    CFR Kluž (ROU) / Malmö (SWE) - Ludogorec Razgrad (BUL) / Videoton Székesfehérvár (HUN)
    Nemistrovská část
    Standard Lutych (BEL) - Ajax Amsterdam (NED) / Sturm Graz (AUS)
    Benfica Lisabon (POR) - Fenerbahçe Istanbul (TUR)
    Slavia Praha (CZE) - Dynamo Kyjev (UKR)
    PAOK Soluň (GRE) / Basilej (SUI) - Spartak Moskva (RUS)
    bahis siteleri