Česko – USA 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (1:1, 2:2 - 1:0)
USA
Čtvrtek 26.07.2018, 16:20 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vyrovnaný čtvrtfinálový duel dal pořádně zabrat všem kardiakům, když Češi dokázali ve druhém poločase překlopit skóre zápasu na svoji stranu, v závěru ale vedení ztratili. Nervy drásající bitvu nakonec rozhodl Petr Šinágl, jenž gólem v prodloužení poslal český národní tým do bitev o medaile! (17:45:42)
     
    Konec zápasu.
    44:40 Petr ŠINÁGL - 4:3
     
    44:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Ohromné drama končí gólem českého celku, když se před brankovištěm po střele Aleše Chamráda skvěle zorientoval PETR ŠINÁGL a zblízka dorazil puk do sítě! Asistence: Aleš Chamrád.
     
    44:22
    Ryan Patrick Marker po dlouhém vyčkávání za vlastní bránou svedl rychlostní souboj na levém křídle s Alešem Chamrádem, český hráč byl úspěšnější.
     
    42:54
    Každá chyba může rozhodnout, týmy si tak při rozehrávce počínají obezřetně. Anthony Merrigan najel dopředu po levém křídle, jeho ránu ale zablokoval Mikuláš Zbořil a kotouč letěl vysoko nad.
     
    42:18
    Petr Kafka se vyhnul protihráči a vystřelil z osy hřiště. Jeho ránu ještě možná jemně tečoval Marek Loskot, McCollum byl ale pozičně dobře připraven a vyrazil puk betony.
     
    40:46
    Aleš Chamrád si nabruslil podél levého hrazení až na kruh, odkud vystřelil zápěstím, McCollum ovšem jeho pokus na bližší tyč vytěsnil vyrážečkou.
     
    40:12
    Češi byli stejně jako na začátcích základní hrací doby úspěšnější na buly a Patrik Šebek hned vyrazil dopředu. Jeho střele z osy hřiště ale chyběla špetka přesnosti.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neuvěřitelné drama! Brandon Rielly Hawkins poslal USA podruhé v utkání do vedení, za krátkou chvíli ovšem vyrovnal Jakub Bernad a následně Robin Malý dokonce otočil skóre! Češi drželi hubený náskok až do samotného závěru, nakonec o něj ale přišli. Matthew Emery Sarvak využil přesilovou hru, a zápas tak dospěl do prodloužení.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:55
    Ještě není konec! Výběr USA se dostal do přečíslení dvou na jednoho. Brandon Rielly Hawkins nepřipustil přihrávku, jen napřáhl a vyslal tvrdou ránu. Tu ovšem Dalibor Sedlář zastavil!
     
    39:42
    Obrovské drama v závěru utkání. Nejprve se řítili dopředu Američané, hned po nich na druhou stranu spěchal Jakub Bernad. Ani jeden celek se ale do zakončení nedostal.
    38:28 Matthew Emery SARVAK - 3:3
     
    38:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hosté přesilovou hru bleskově využili a je znovu vyrovnáno. Brandon Rielly Hawkins narýsoval přesnou přihrávku na MATTHEWA EMERYHO SARVAKA, který se z první trefil ke vzdálenější tyči! Asistence: Brandon Rielly Hawkins.
     
    38:14
    Hosté si vzali oddechový čas a nyní vymýšlí strategii, jak vyrovnat skóre. Thomas McCollum se prozatím vrací zpět do brankoviště.
     
    38:14
    Vyloučení v týmu Česko (Rubeš – 2 min, hákování).

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 19. Kafka (Šebek), 32. Bernad (Kafka), 36. Malý (Bernad), 45. Šinágl (Chamrád) – 9. Kendall (Cripps), 29. Hawkins (Merrigan), 39. Sarvak (Hawkins)


    Česko: Sedlář (Karlík) – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Rubeš – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Chamrád, Vyoral
    USA: McCollum (Taylor) – Kendall, Faught, Sarvak, Gonzalez, Merrigan, Durinka – Cripps, Marker, Schultz, Hawkins
    thejrc.org