Chomutov – Jekatěrinburg 0:5 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pátek 27.07.2018, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám vás u druhého přípravného utkání Pirátů Chomutov, kteří si do ROCKNET ARÉNA pozvali účastníka KHL. Avtomobilist Jekatěrinburg i s Jakubem Kovářem v sestavě prožívá v Chomutově přípravu na novou sezónu.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Pro účastníka KHL je to úvodní přípravné utkání v nové sezóně. Jekatěrinburg byl v loňské základní části na čtvrté pozici Východní konference. Ovšem v prvním kole play-off narazil na Magnitogorsk, s nímž prohrál 2:4 na zápasy. Nejproduktivnějším hráčem v dlouhodobé části byl Ilja Krikunov, jenž posbíral dvaatřicet bodů za jedenáct branek a jednadvacet asistencí. Ve vyřazovací části byli nejproduktivnějšími hráči Anatolij Golyšev a Francis Paré. Oba útočníci vsítili dvě branky, k nimž přidali jednu přesnou nahrávku. V týmu ruského mužstva působí jediný Čech, jímž je brankář Jakub Kovář. Bývalého reprezentanta doplňuje ještě Slovák Michal Čajkovský.
     
    Piráti Chomutov

    Dlouho to vypadlo, že i pro Piráty bude utkání s Avtomobilistem vstupním. Ovšem minulý týden se soubor Vladimíra Růžičky domluvil s čínským Kunlunem, jehož v Liberci porazil nejmenším možným výsledkem. O jedinou branku se po přihrávce Vladimíra Růžičky postaral obránce Juraj Valach. Jeho pověstná bomba využila přesilovou hru čtyři na tři a zároveň rozhodla o úspěšném vstupu do nového ročníku.

    Do nové sezóny vstupují Piráti bez Michala Vondrky, jenž odešel do Mladé Boleslavi. Fanoušci severočeského celku nyní očekávají, kdo na sebe vezme bodovou odpovědnost. V sestavě se odhaduje, že nejvíce bodů by měl posbíral Vladimír Růžička nebo Ivan Huml. Dalším hráčem, od něhož se očekávají kanadské body je novic Jan Stránský. V uplynulém ročníku museli Chomutovští do bojů o záchranu v extralize, kde bylo už od začátku téměř jasné, že se Piráti zachrání. V play-out byl nejproduktivnějším hráčem Ronald Knot, který posbíral šest bodů, za čtyři branky a dvě přesné nahrávky.
     
    Vzájemné utkání:

    Oba celky se střetly už na začátku loňské přípravy, jelikož také před rokem Avtomobilist trávil předsezónní část na severu Čech. Tehdy ještě SD ARÉNA viděla napínavý duel, který došel až do prodloužení. V něm vyhráli domácí Piráti, když se podruhé v souboji prosadil Vojtěch Tomeček. Ovšem toho v sestavě Vladimíra Růžičky už nenajdeme, protože zamířil do Olomouce.

    Chomutov – Jekatěrinburg 4:3 prodl.

    Branky a nahrávky: 16. Tomeček (Růžička), 24. Růžička, 29. Valach (Růžička), 65. Tomeček (Grman, Lauko) – 12. Paré (Beck, Garejev), 17. Jegoršev (Milovzorov, Kučerjavenko), 22. Tičar (Beck).
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Lukeš (Stezka) – Jank, Flemming, Dietz, Valach, Štich, Knot, Blaha, Trefný – Tomica (C), Šťovíček, Khlůfek – Koblasa, Chlouba, Stránský – Sklenář, Vantuch, Skokan (A) – Dlouhý, Lauko, Chrpa.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Sochackij) – Mamkin, Mišarin, Vasilevskij, Tjamkin (C), Jegoršev, Bobrov (A), Gurkin, Timašov, Rassejkin, Ščemerov – Dawes (A), Da Costa, Sexton – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Bělousov, Paré, Golyšev – Česalin, Popov, Chripunov.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Gerát, Hynek.
     
    Oba celky již stojí na modrých čarách a po pozdravu už se vše bude blížit k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál hostující centr, ale snažení Jekatěrinburgu končí za chomutovskou svatyní. Hra se rychle přelévá do útočného pásma Pirátů.
     
    00:49
    Elitní formace jsou ze hry venku. Druhá hostující pětka se dostala ke střele od modré čáry, ale Štěpán Lukeš se štěstím vyrazil před sebe. Následně mu pomohli kolegové z obrany.
     
    01:31
    Avtomobilist opět zamkl Piráty před jejich brankou. Ke střele z kruhu pro vhazování zakončil Francis Paré, jehož pokus trefil jen Lukešův beton.
     
    02:20
    Úvodní minuty přípravného utkání patří ruskému celku, který je téměř neustále u kotouče. Do hry se dostane také po vyhození Pirátů Jakub Kovář, jenž vypomůže s rozehrávkou.
     
    03:37
    Hostující celek protečoval hru za branku Chomutova, kde se ke kotouči vrátil. Sexton následně hledal Da Costu, jenž mezi kruhy o kotouč přišel.
     
    04:15
    Další pokus Avtomobilistu zaznamenal z levé strany Bělousov, jehož pokus zamířil jen do vyrážečky chomutovského maskovaného muže.
     
    04:58
    Po nepovedené střele se puk odrazil před Dávida Skokana, jehož pokus mířil jen těsně nad branku Jakuba Kováře.
     
    05:02
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Stránský – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    05:21
    Jekatěrinburg kombinoval za brankou, ale přihrávku vystihl Knot, jenž okamžitě vyhazuje přes všechny čáry.
     
    05:50
    Člen druhé formace Ilja Krikunov vypálil z vrcholu levého kruhu mezi betony Štěpána Lukeše, který mezeru stihl ucpat. Následně se Chomutovu podařilo opět vyhodit.
     
    06:47
    Příliš prostoru na pravém kruhu dostal Nigel Dawes, jenž viděl místečko v horním rohu branky. Ovšem chomutovský brankář předvedl, že má hodně rychlou lapačku.
     
    07:06
    Bobrov viděl před brankou osamoceného Francise Parého, jenž po ledě zakončil jen těsně vedle branky. Štěpán Lukeš ji při přesunu ještě posunul, takže se hra přerušuje.
     
    07:33
    Stanislav Dietz se zbavil před vlastní brankou soupeře a vydal se na výlet, jenže ten skončil po nahození k zadnímu mantinelu.
     
    08:28
    Ilja Krikunov se od levého mantinelu procpal až do střelecké pozice, ovšem jeho pokus byl sražený do rohu hrací plochy. Poté Chomutovští vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    09:07
    Adam Dlouhý neohroženě vlétl do útočného pásma, kde se pokusil o střelu přes obránce. Ovšem trefil pouze jeho brusli, od které kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    09:45
    Pěkná akce Chomutova! Khlůfek si prohodil puk pod obráncem a následně jej předal na Šťovíčka. Mladý útočník Pirátů v dobré pozici nedokázal zakončit, a tak mohl být Jakub Kovář v klidu.
     
    09:45
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Georgij Mišarin – 2 min., podražení).
     
    10:56
    Po přihrávce zpoza branky zůstal na levém kruhu osamocený Petr Koblasa, jenž viděl odkrytou klec. Ovšem Jakub Kovář se výborně přesunul a puk vyrazil. To byl opravdu fantastický zákrok českého gólmana.
     
    11:36
    Další pokus do statistik zapisuje Juraj Valach, jehož dělovka končí pouze na hrudi hostujícího gólmana. Nyní je jasné, že se také Jekatěrinburg ubrání.
     
    12:35
    Ve středním pásmu nabral rychlost Lukáš Vantuch, který mířil do pravého horního rohu branky. Ovšem jeho střele chybělo jen pár centimetrů. Jakub Kovář se po černé gumě jen marně natahoval.
     
    13:09
    Po vyhraném vhazování vystřelil z pozice obránce Lukáš Blaha, který trefil pouze prvního bránícího hráče, a tak musejí domácí spěchat zpátky do obrany.
     
    13:32
    Z ostrého úhlu vypálil kanadský obránce Brett Flemming, jehož pokus brankáři vypadl, ale i po tomto zakončení zůstává stav bez změny.
     
    14:11
    Kučerjavenko dostal zadovkou puk od spoluhráče a jeho pokus byl opravdu nepříjemný. Ovšem střela minula branku jen o pár centimetrů.
     
    14:32
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Dan Sexton vletěl mezi obránce a jeho pokus ještě stihl před sebe vykopnout chomutovský brankář. Ovšem k černé gumě se jako první dostal STEPHANÉ DA COSTA. Francouzský reprezentant je ohromně produktivní, což předvedl i nyní. Asistence: Dan Sexton a Nigel Dawes.
    14:32 Stephané Da Costa - 0:1
     
    16:23
    Jekatěrinburg se nacházel v ofsajdu, a tak se hra vrátí do středního pásma.
     
    16:32
    Je opět přerušeno, když se přihrávka Chomutova doklouzala na zakázané uvolnění.
     
    16:47
    Nepříjemnou střelu od modré čáry vykopl Štěpán Lukeš betonem. Následně se Avtomobilist v útočném pásmu, což přerušil až další zákrok chomutovského brankáře.
     
    17:18
    Parádní akce Dávida Skokana, jenž se nacpal před brankáře, ale místo zakončení vymyslel nádhernou zadovku na Petra Koblasu. Chomutovský útočník zacinkal na tyčku Kovářovy branky.
     
    18:16
    Dlouho letící puk z hole Ronalda Knota doputoval až na vyrážečku hostujícího brankáře. Ovšem Piráti pásmo neopustili a vyprodukovali další zakončení, které do výstroje schoval Jakub Kovář.
     
    19:30
    Elitní formace hostujícího celku si nyní před brankou Chomutova pohrávala se soupeřem. Jenže celou akci překazil Dan Sexton, jenž poslal puk do neutrální zóny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí a spokojenější mohou být hostující hráči, kteří se díky elitní formaci dostali do vedení. Nutno podotknout, že vedení Jekatěrinburgu je zasloužené, jelikož ruští hokejisté byli daleko aktivnější. Ovšem své šance si vypracovali také Piráti, ale z branky se prozatím neradovali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Ilja Krikunov – 2 min., podražení).
     
    20:21
    Z voleje se od modré čáry napřáhl Knot, jehož bomba letěla jen těsně nad branku soupeře. Ovšem Chomutov musí následně spěchat zpátky.
     
    20:50
    Z rychlého protiútoku to mohlo být už 0:2! Maxim Rassejkin přihrával před odkrytou branku, kam si najížděl Stephané Da Costa, jenž minul. V ROCKNET ARÉNĚ to jen zahučelo!
     
    22:17
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Brett Flemming. Ovšem Jakub Kovář stihl zareagovat a pokus vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    23:28
    Do nahození, jenž vyletělo ještě před červenou čárou sáhl Stanislav Dietz. Sudí hru přerušili pro zakázané uvolnění, ale následně se omluvili, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:19
    Čtvrtá domácí formace se usadil v pásmu soupeře, ale všechny pokusy byly zablokovány.
     
    24:41
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Ruský celek se dostává do dvoubrankového vedení! Stepan Chripunov vystřelil z levé strany hrací plochy. Do jeho pokusu vložil hůl JEVGENIJ ČESALIN, jenž nedal Štěpánu Lukešovi šanci. Asistence: Stepan Chripunov.
    24:41 Javgenij ČESALIN - 0:2
     
    25:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., podražení).
     
    26:19
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist využívá také přesilovou hru, když si mezi obránce najel STEPHANÉ DA COSTA, který se tak dostal do samostatného úniku. Francouzský reprezentant předvedl, že má opravdu rychlé ruce a zakončením po ledě překonal bezmocného domácího brankáře. Asistence: Georgij Mišarin.
    26:19 Da COSTA - 0:3
     
    28:16
    Už to vypadalo, že se hostující celek dostane k další slibné šanci. Ovšem do pokusu z mezikruží skočil obětavě Juraj Valach.
     
    29:10
    Avtomobilist se pokoušel překvapit domácí obranu obloučkem, ovšem černá guma doklouzala na zakázané uvolnění.
     
    29:20
    Před hostující brankou se objevilo hned několik hráčů, ale kotouč se dostal za skrumáž těl. K zakončení se dostal Brett Flemming, jenž trefil soupeře na hranici brankoviště.
     
    30:23
    Jakub Lauko viděl najíždějícího Juraje Valacha. Ten ač byl tísněn zakončil po ledě, ale Jakub Kovář jeho pokus vykopl betonem. Následně Jekatěrinburg vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    31:19
    Dávid Skokan přiklepl kotouč na Romana Chloubu, který si nejprve stáhl puk kolem projíždějícího beka. Jenže následný pokus mířil jen těsně nad horní tyč.
     
    32:21
    Ve středním pásmu nabral rychlost Martin Šťovíček, jenž by se dostal přes beka až k brankáři. Ovšem střelu uspěchal a nechal vyniknout pravý beton Jakuba Kováře.
     
    33:34
    Vyhození Chomutova poslalo puk mimo hrací plochu, ovšem se dotekem plexiskla, a tak se bude vhazovat před brankou Štěpána Lukeše.
     
    33:52
    Opět se přerušuje, když se kotouč dostal mezi diváky. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    34:21
    Obrovská šance Avtomobilistu! Přihrávka před branku byla sražená k levému kruhu pro vhazování, kde byl osamocený Stepan Chripunov, jemuž se kotouč postavil na hranu, a tak ve vyložené šanci minul.
     
    36:06
    Další parádní akce ruského týmu! Nigel Dawes už mohl střílet, ale zvedl hlavu a přihrál na druhý kruh pro vhazování, kde už číhal autor dvou branek. Zakončení Da Costy zlikvidoval skvěle se přesouvající Štěpán Lukeš. Puk mu totiž mířil mezi ruku a tělo, jenže mladý brankář si mezeru pohlídal.
     
    36:40
    Jekatěrinburg si nyní s obranou Pirátů dělá co chce. Další přečíslení skvěle zastavil pádem do přihrávky Lukáš Blaha. Na domácích hráčích je vidět únava z přípravy a včerejšího duelu.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikolaj Timašov – 2 min., krosček).
     
    38:22
    Do Štichova pokusu od modré čáry strčil nohu bránící hráč, jenž Jakuba Kováře hodně vyděsil. Český brankář se po obránci jen ohlédl, protože tento puk by zcela určitě neměl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco šancí bylo ve druhé části méně, tak skóre se na straně Jekatěrinburgu navýšilo výrazněji. Jekatěrinburg ve druhé dvacetiminutovce hru ovládal a vede zcela zaslouženě o tři branky. Ovšem také Chomutov si nějaké příležitosti vypracoval, jenže jeho pokusy ze slibných pozic létají jen nad branku Jakuba Kováře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Juraj Valach si u mantinelu zahrál jiný sport a hokej to zrovna nebyl. Slovenský obránce totiž ze vzduchu odpálil kotouč až mezi diváky.
     
    40:45
    Stephané Da Costa zpoza branky viděl mezi kruhy Nigela Dawese, jenž trefil brusli natahujícího se Štěpána Lukeše.
     
    41:04
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Elitní formace hostujícího celku je uplně někde jindy a utkání dominuje! Od modré čáry vypálil Stanislav Jegoršev, do jehož rány vložil hůl DAN SEXTON. Pokus od opory Jekatěrinburgu zamířil do levého horního rohu branky. Asistence: Stanislav Jegoršev.
    41:04 Dan SEXTON - 0:4
     
    42:34
    Domácí pětice už potřebovala vystřídat, a tak posunula hru do středního pásma. Ovšem na Piráty se žene další lavina v podání ruského týmu.
     
    43:21
    Piráti se dostali do přečíslení, ale celou akci na sebe vzal Pavel Klhůfek, jenž mířil na zadní tyč. Ovšem jeho pokusu chybělo hned několik centimetrů.
     
    44:13
    Po zákroku Štěpán Lukeš ležel vedle své svatyně. Kotouč doputoval na kruh pro vhazování, odkud Dan Sexton zahodil trestuhodně stoprocentní příležitost ke skórování, když trefil jen boční síť.
     
    44:38
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Demolice Chomutova pokračuje a Štěpán Lukeš inkasuje pátý kousek! Akci na jeden dotek zakončil FRANCIS PARÉ, jenž dostal přihrávku na zlatém podnosu od Denise Bobrova. Asistence: Georgij Bělousov a Denis Bobrov.
    44:38 Francis PARÉ - 0:5
     
    45:26
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., držení).
     
    46:12
    Do tvrdé rány od modré čáry skočil Adam Dlouhý, jenž zůstává ležet na ledové ploše, a tak se hra raději přerušuje.
     
    47:05
    Po přihrávce na levý kruh vypálil Mamkin, jenž málem překvapil Lukeše střelou do protipohybu. Ovšem chomutovský brankář ještě stihl zasáhnout lapačkou.
     
    47:37
    Marek Tomica a Martin Šťovíček se v oslabení vydali do útoku. Druhý jmenovaný od zadního mantinelu přihrával do brankoviště, ale Jakub Kovář byl pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    48:12
    Po vyhraném vhazování zakončil od modré čáry Lukáš Blaha, jehož pokus vyrážečkou vytěsnil hostující brankář do ochranné sítě.
     
    48:27
    A opět vypálil Lukáš Blaha, jenž netrefil prostor tří tyčí. Do zakončení chomutovského obránce totiž skočil jeden ze soupeřů.
     
    49:24
    Od modré čáry vypálil David Štich, jehož pokus tečoval mezi kruhy Klhůfek. Ovšem puk zamířil opět jen do betonu českého gólmana ve službách Avtomobilistu.
     
    50:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Dietz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:35
    Další parádní akce hostujícího celku na jeden dotek! Mezi kruhy číhal Milovzorov, jenž v jasné pozici přestřelil branku. Nutno podotknout, že domácí čtveřice už mohla jít jen na párek.
     
    52:25
    V oslabení jel do protiútoku Jan Stránský, jenž střelou z levého kruhu chtěl překvapit Jakuba Kováře. Český brankář viděl střelu na poslední chvíli, ale poradil si s ní.
     
    53:05
    Spíše propagační pokus vyslal na Jakuba Kováře další Jakub, tentokrát Sklenář. Ovšem hostující gólman dále drží čistý štít.
     
    54:14
    Další pokus z voleje vyslal na Štěpána Lukeše Vasilevskij. Utkání se spíše dohrává, ale na domácích je cítit, že by chtěli alespoň zaznamenat čestný úspěch.
     
    55:19
    Od levého mantinelu pálil směrem na chomutovskou branku autor dvou gólů Da Costa. Ovšem propagační pokus skryl do lapačky muž se čtyřiatřicítkou na zádech.
     
    55:54
    Ronald Knot zavezl puk do útočného pásma, kde jej předal na spoluhráče. Urostlý mladík mířil dále před branku, kam také mířil puk, ale Knot ho už zasáhnout nedovedl.
     
    57:05
    Další pokus Chomutova zaznamenal Stanislav Dietz, jenž prověřil Jakuba Kováře. Ten na střelu viděl a i proto ji schoval do lapačky.
     
    58:06
    Jekatěrinburg vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    Dnešní utkání sleduje 1531 diváků.
     
    58:39
    Ani po krásné akci se domácí neradují! Roman Chlouba viděl před brankou Dávida Skokana, který okamžitě zakončil, ale puk projel jen vedle pravé tyče. Jakub Kovář měl tentokrát obrovskou porci štěstí na své straně.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V přátelském střetnutí jasně vyhrává Jekatěrinburg, který duelu dominoval. Hlavně elitní formace Avtomobilistu byla nad síly Pirátů. Ti měli také šance, ale pro dnešek je zradila koncovka.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů v ROCKNET ARÉNĚ. (19:45:16)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Da Costa (Sexton, Dawes), 25. Česalin (Chripunov), 27. Da Costa (Mišarin), 42. Sexton (Jegoršev), 45. Paré (Bělousov, Bobrov)


    Piráti Chomutov: Lukeš (Stezka) – Jank, Flemming, Dietz, Valach, Štich, Knot, Blaha, Trefný – Tomica (C), Šťovíček, Khlůfek – Koblasa, Chlouba, Stránský – Sklenář, Vantuch, Skokan (A) – Dlouhý, Lauko, Chrpa.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Sochackij) – Mamkin, Mišarin, Vasilevskij, Tjamkin (C), Jegoršev, Bobrov (A), Gurkin, Timašov, Rassejkin, Ščemerov – Dawes (A), Da Costa, Sexton – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Bělousov, Paré, Golyšev – Česalin, Popov, Chripunov.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Gerát, Hynek

    Diváci: 1531
    thejrc.org