Táborsko – Vítkovice 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Vlašim 1:0 (kon.) | Brno – Chrudim 3:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
3:0 (1:0)
MFK Chrudim
Neděle 05.08.2018, 20:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z brněnského stadionu vše, někdy příště na počtenou. (21:55:31)
     
    Dnešní duel je u konce a Zbrojovka splnila roli favorita, když nováčka z Chrudimi poráží hladce 3:0. Po poločase vedli domácí o gól a své brankové portfolio červení rozšířili po hodině hry, kdy se po sérii šancí a zahozených hlaviček prosadil přesnou ranou Lukáš Magera. Domácí měli utkání ve své moci a nakonec přidali ještě jednu trefu, když se po brejku přesnou ranou blýskl z vápna Damián Bariš. Domácí tak berou první výhru v sezóně, to hosté na tu svou stále čekají.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ten byl nakonec rozehrán na střed, přičemž Řezníček se do míče opřel z uctivé vzdálenosti, nicméně branku Melichárka zhruba o metr minul.
     
    90+1
    A po faulu Šurala na levé straně budou hosté zahrávat ještě jeden přímý kop.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    89
    Další centr do šestnáctky směřoval zprava, a to na Vašulína, ale Pavlík byl pozorný a míč hlavou dokázala odvrátit.
     
    88
    Hra už pokračuje, Melichárek je v pořádku. Hosté zahrávali roh, kdy první centr odvrátil hlavou Magera, a následná rána soupeře z voleje na okraji vápna byla zblokována.
     
    87
    Brněnský gólman a kapitán v jedné osobě zůstává stále ležet na zemi, na hřiště jdou zdravotníci.
     
    86
    Froněk dostal dobrý míč obloučkem do vápna, v tísni ale zakončit nedokázal, neboť se srazil s Melichárkem, který inkasoval nepříjemnou ránu a nevypadá to s ním dobře.
     
    85
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Ladislav Krejčí.
     
    84
    Brno právě vstřelilo branku!
    Ten se však hostům nepovedl a domácí rozjeli další brejk, který končí třetí – pojišťující brankou. Míč se dostal zleva na střed k Magerovi, který jej poslal dál Růskovi. Ten vybídl kolmicí do sprintu Šurala, jenž dal lahůdkový pas pod sebe napříč šestnáctkou DAMIÁNU BARIŠOVI a ten se přesnou ranou z první k tyči podruhé dnes zapsal mezi střelce – 3:0.
     
    83
    Kesner měl prostor na hranici vápna, ale nakonec chtěl ještě přihrávat doprava, nicméně jeho pas byl Pavlíkem sražen na rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Denis Krištof, přichází Daniel Vašulín.
     
    81
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2 321 lístků.
     
    81
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Dan Jambor.
     
    80
    Soupeře ale Zbrojovka do žádného tlaku pustit nechce, drží míč nyní na obranné polovině v kombinaci. Zároveň připravuje své další střídání.
     
    79
    Chrudimští se snaží s blížícím se závěrem stále více a více otevírat hru, a tlačit se dopředu, zatímco domácí mohou spoléhat na rychlé brejky.
     
    77
    Domácí ale nakonec standardní situaci, kterou zahrával Mastík, zvládli, Magera znovu vypomohl, a poslal balon k Melichárkovi.
     
    76
    Oba celky se nyní rvaly o každý metr hrací plochy ve středu hřiště, nakonec vše utnul faul Šurala a rozehrávají hosté.
     
    75
    Froňkův centr proletěl do vápna a byl dvakrát sražen, a hlavně nadělal hodně potíží obraně domácích. Nakonec vše vyřešil Melichárek a sebral balón do rukavic.
     
    74
    Nakonec se dostalo trio domácích do kombinace na pětníku u pravé lajny, ale Růskovi balón utekl za čáru, a tak jej musí odevzdat soupeři.
     
    73
    Domácí jsou opět v útoku, ale znovu hrají spíše na jistotu, nikam se neženou a šetří cenné vteřinky s náskokem v zádech.
     
    72
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Milan Lutonský.
     
    71
    Právě střídající Froněk se hned mohl dostat na zadní tyči do šance, a taky že dostal, avšak jeho hlavička šla nad branku a navíc byl máván ofsajd.
     
    70
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Tomáš Dostálek, přichází Tomáš Froněk.
     
    70
    O to víc je mohla mrzet, když hosté šli zprava do brejku, Langr dostal ideální pas na penaltu, ale z první branku soupeře trestuhodně přestřelil. Největší šance Chrudimi v zápase.
     
    69
    Štěpanovský na pravé straně dobře ustál souboj, a až poté byl faulován, ale rozehrávka narychlo se domácím nepovedla.
     
    68
    Dostálek si na pravé straně řekl o míč dopředu, ale při zpracování si jej poslal moc před sebe, a tak jej sebral vyběhnuvší Melichárek v pádu do své moci.
     
    67
    Hra se nyní opět uklidnila a opět se v pozvolném tempu. Domácí jsou aktivnější, ale nikam se bezhlavě neženou a drží svůj cenný dvoubrankový náskok.
     
    66
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Sixta, přichází Martin Sulík.
     
    65
    Kříž po pasu Šurala velmi dobře centroval na zadní tyč, Bartolomeu agilně vracel míč do šestnáctky, nicméně nikdo v červeném se k další střele nedostal.
     
    64
    Hra se přesunula doleva, kde Eismann moc dobře věděl o nabíhajícím Bartolomeovi, ale přihrávka na něj přišla pozdě, a tu už se domácí křídelník nacházel v ofsajdu.
     
    63
    Chvíli nato se za míčem za obranu hnal rozběhnutý Štěpanovský, nakonec byl ale u balónu přeci jen dříve Mrázek, který jej sebral do své moci.
     
    62
    Domácí druhá branka znovu pochopitelně nakopla a jsou aktivnější, Růsek ale další centrovaný balón nezpracoval.
     
    60
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkávají zasloužené druhé branky! Opět se jeden z Brňanů dostal na zadní k tyči hlavičce, ta ale ještě na branku neprošla, ale dostala se k volnému LUKÁŠI MAGEROVI, který s přispěním protihráče v pádu uspěl a dostal míč do sítě – 2:0.
     
    60
    A další šance ze vzduchu! Nejprve po centru Bartolomea hlavičkoval Magera, ale Mrázek zasáhl, a poradil si také s hlavičkou Pavlíka, který hlavičkoval o chvíli později.
     
    59
    Přímý kop byl zahrán fantasticky, když si na centr Bartolomea vyskočil zhruba na penaltě Růsek, ale jeho hlavičku vytáhl na brankové čáře skvělým zákrokem Mrázek.
     
    58
    Tu obrana Chrudimi dobře odvrátila a poradila si i s dalším centrem, jenže po faulu na Šurala – pro změnu u pravé lajny – budou domácí zahrávat další přímý kop.
     
    57
    Bariš, zatím jediný domácí střelec, dostal pořádně naloženo v souboji ve středu útočné poloviny, ale už je zpět na nohou. Zbrojovka má k dispozici standardku.
     
    56
    Hosté se znovu dostali dopředu a byl to Řezníček, kdo se prokličkoval až do vápna, ale nakonec chtěl moc, když se pokusil ještě o jednu kličku, a tou už proti Vraštilovi neuspěl.
     
    55
    Magera se v souboji s Řezníčkem provinil nedovoleným zákrokem, hra je opět kouskována a hrát nyní mohou hosté.
     
    53
    Chrudim odehrála nyní svou rozhodně nejlepší pasáž utkání, ale o míč po útočném faulu znovu přijde. Rozehrávat budou domácí ze své poloviny.
     
    52
    Hosté zahrávali další roh, tentokráte zleva. Při signálu se do míče na okraji vápna opřel z voleje Šípek, nicméně jeho pokus byl zablokován.
     
    51
    A obránci domácích si poradili také s následným rohovým kopem, přičemž do brejku mohl jít znovu Bartolomeu, ale tentokrát neuspěl.
     
    50
    Šanci ale měli na druhé straně také hosté, když Krištof vracel míč do ohně na malé vápno, Melichárek musel na zem a v nepřehledné situaci domácí nakonec natřikrát balón odvrátili.
     
    49
    A tak přišla první vážnější šance Brna ve druhé půli. Bariš vysunul Bartolomea, který si míč naváděl z pravé strany, a mohl klidně přihrát, ale rozhodl se pro křižnou ránu, která branku soupeře těsně minula.
     
    48
    Nyní jsou to ale pro změnu Chrudimští, kdo se drží na útočné polovině, jenže nic kloudného vymyslet nemohou.
     
    47
    Bartolomeův centr z rohového odvrácen, a tak se domácí k další možné šanci nedostali. Zbrojovka začíná útok znovu od Melichárka.
     
    46
    Jenže útok se nevyvedl, a tak šli dopředu domácí. Bartolomeu pustil míč do křídla Růskovi, a ten proti obránci v tísni takticky vybojoval rohový kop.
     
    46
    Hosté načali rozehrávkou druhý poločas a hned se ženou po levém křídle do útoku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je minulostí a domácí odcházejí do kabin spokojenější s vedením 1:0. Po několika neproměněných velkých šancí se Brno dostalo do vedení ve 39. minutě, kdy se opřel do míče zpoza vápna Damián Bariš a jeho skákavý pokus se zastavil až v síti Mrázkovy branky. Hosté toho moc nepřevedli, a tak uvidíme, s čím vyrukují do druhé půle. Buďte u ní s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V samém závěru půle centroval pravačkou Řezníček, svůj pas ale hodně přetáhl, a tak si míč sebral pohodlně Melichárek.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec první půle.
     
    44
    Závěr poločasu je hodně neurovnaný, oba celky hodně chybují, ale domácí kouskovaná hra vyhovuje více.
     
    43
    Po dalším rohovém kopu Brna vznikl ve vápně opět závar, Kříž vracel míč do ohně, ale tam se nikdo v červeném neprosadil. Hosté se ubránili.
     
    42
    Zbrojovka poprvé v letošní sezóně vidět a po vstřelené brance je plna elánu. Štěpanovský chtěl chytře vysunout Mageru, noha obránce ale byla proti.
     
    41
    Už to vypadalo, že Štěpanovský se po parádním pasu kolegy za obranu vydá tváří v tvář vstříc Mrázkovi, jenže pomezní sudí, i když hodně pozdě, nakonec praporek nad hlavu zvednul. Ofsajd.
     
    40
    Hosté se snaží co nejrychleji o odpověď, a drží se v útoku, ale Brno je v obraně velmi dobře zformované.
     
    39
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení a nutno říci, že zaslouženě. Jihomoravané uspali svého soupeře kolem vápna, až se k míči dostal na jeho hranici slovenský záložník DAMIÁN BARIŠ a parádní skákavou ranou zamířil přesně na zadní tyč. První soutěžní branka Bariše a na Srbské je o něco veseleji – 1:0.
     
    38
    Znovu se míč nebezpečně snášel do šestnáctky, ale opět bez úspěchu. Hosté jej nadvakrát odvrátili a mohou vysunout svůj blok kupředu.
     
    37
    Růsek se do zakončení tlačil, ale hlavičku nenasměroval na branku. Akce pokračovala u pravé lajny, kde se provinil jasným faulem Mastík, a tak se bude opakovat situace velmi podobná rohu.
     
    36
    Další akci Brna po levé straně s následným centrem zastavil dobrý zákrok obránce, který míč srazil na rohový kop.
     
    35
    Dostálek si pohybem na pravé straně řekl o kolmici do běhu, jenže ta byla až moc dlouhá, a tak na ni ani v plném sprintu nedosáhl.
     
    34
    Růsek si zaběhl za obranu, kde si míč zpracoval a předal ho Eismannovi. Ten parádní kolmicí vybídl mezi beky Bartolomea, který přihrával pod sebe kolem ležícího vyběhnutého Mrázka, jenže jen na kopačky soupeře.
     
    33
    Hraje se opět v hodně utlumeném tempu, Brno kombinuje, ale při založení útoku se mu vůbec nedaří. Domácí začínají znovu od Melichárka.
     
    32
    Růsek nyní dobře napadal rozehrávku obránců soupeře, ale ti si pomohli s Mrázkem, který míč dobře odkopl, a následně jeden ze spoluhráčů vybojoval na svou osobu faul.
     
    31
    Následně si Magera na hranici faulu odstavil soupeře, aby se po levé straně mohl s míčem vydat vpřed, a prudce odcentrovat, ale Bartolomeu na přední tyči na balón zhruba o dva kroky nedosáhl.
     
    30
    Po půlhodině hry se Vraštil objevil na útočném výletě, narazil se spoluhráčem, a dostal se k centru, ale ten si opět sebral pozorný brankář Mrázek.
     
    29
    Další akce Chrudimských směřovala pro změnu středem hřiště, ale také byla přerušena již v zárodku, a to kvůli ofsajdu, v němž byl Šípek.
     
    28
    Řezníček na pravé straně parádním přeběhem obešel stojícího Eismanna a hned se začala rodit zajímavá akce, jenže na jeho centr skluzující Šípek ve vápně nedosáhl.
     
    27
    Další ofsajd brněnské Zbrojovky, a v něm polapen útočník Lukáš Magera.
     
    26
    Na opačné straně se musel po delší době činit také Melichárek, ale centr Řezníčka dobře vyboxoval, čímž zažehnal nebezpečí, a následně byl hostům pískán faul.
     
    25
    Z ničeho nic další velká šance Brna! Magera odstavil tělem soupeře na levé straně, čímž udělal prostor pro Bartolomea. Ten běžel z úhlu tísněn obráncem sám na branku, ale na vyběhnuvšího Mrázka si ranou po zemi nepřišel!
     
    24
    Zbrojovka pomyslně tlačí svého soupeře, ale stále je obraz hry naprosto stejné. Nakopávané míče, které jsou odvracené zpět, a nepřesné přihrávky do stran.
     
    23
    Na druhé straně nejprve neuspěl se svým centrem zprava Eismann, vzápětí si Štěpanovský odražený míč nezpracoval na vápně. Brno zůstává u míče, ale musí začít od poloviny hřiště.
     
    22
    Hosté se dostali do kombinace na levé straně, Šípek si sběhl pro míč na střed, ale vybíhal z ofsajdu, a tak je opět pískáno.
     
    21
    Jenže hosté obratem o míč znovu rychle přišli, domácí však nepředvedli zrovna ukázkový protiútok, když Bartolomeu u levé lajny skákavý balón nezpracoval.
     
    20
    Sixta se nyní aktivně snažil projít středem hřiště, ale míč si moc ukopnul, a připravený Vraštil dobře zasáhl. Hosté z východu Čech ale pokračují na balónu.
     
    19
    Celé trvající útočné snažení Brna nakonec zhatil další z mnoha útočných faulů. Chrudimští si mohou odpočinout a vysunout více svůj blok.
     
    18
    Ten byl rozehrán nakrátko, ale Bartolomeu svůj centr hodně zazdil a poslal jej jen do prvního bránícího hráče.
     
    17
    Růsek centroval zleva, Magera pouštěl míč instinktivně za sebe, ale nikdo ze spoluhráčů za ním nestál. Hosté si poté nerozuměli v obraně, a následovat tak bude roh.
     
    16
    Ve středu hřiště nejprve dostal naloženo Kříž, ovšem hrálo se dál. Následně byl zezadu sražen Růsek, a tentokrát už se pískalo. Domácí mohou v tlaku pokračovat.
     
    15
    Eismann dostal míč na pravou stranu, místo centru si míč hodil na levačku a zkusil křižně vypálit, jenže neprostřelil obranný blok soupeře.
     
    14
    Magera vypomohl také v obraně, když centr hlavou odvrátil a domácí se po pravé straně vedeni Bartolomeuem ženou dopředu.
     
    13
    Hostující Krčál se odhodlal k sólu středem hřiště, obešel dva soupeře a až ten třetí v pořadí byl nucen jej faulovat. Přímý kop pro MFK.
     
    12
    Následoval rohový kop, který sice obrana hostů odvrátila, ale jen ke Štěpanovskému na hranici vápna. Domácí křídelník se chtěl opřít do voleje, míč mu ale vůbec nesedl.
     
    11
    První velká šance Brna v zápase! Štěpanovský dostal parádní kolmici do běhu na pravé straně, z jedničky odcentroval na přední tyč k Magerovi, ale toho ve stoprocentní šanci vychytal nohou u své tyče Mrázek!
     
    10
    Akci Brna nejprve zastavil útočný faul, ale stejným prohřešek se hned obratem na opačném pólu hřiště provinil Šípek, a také bylo pískáno.
     
    9
    Obraz hry se stále nemění. Zbrojovka je povětšinu času u míče, jenže Chrudimští výborně napadají, a nenechávají sebemenší prostor k jakékoliv kombinaci.
     
    8
    Dušan Melichárek nyní hodně pocukal nervy všem fanouškům, když dostal hodně pomalý pas do vápna a Šípek na něj aktivně presoval, nicméně brněnský gólman si dovolil elegantní stahovačku.
     
    7
    Damián Bariš se z uctivé vzdálenosti pravačkou opřel do míče, jenže si příliš nepotykal s přesností, a tak jeho pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    6
    Brno je v úvodu utkání aktivnější, ale stále marně hledá cestu vpřed. Po křídle to nyní zkoušel Štěpanovský, nicméně neuspěl.
     
    5
    Poprvé se dopředu vydali také hosté, Dostálek však se svým průnikem neuspěl a na levém okraji vápna byl odstaven od míče brněnským bekem.
     
    4
    Nakonec to vypadalo na zajímavý signál, kdy se na penaltě naskakující Růsek snažil hlavou míč prodloužit, ale na zadní tyči na jeho pobídku nikdo nefrekventoval.
     
    4
    Na pravé straně se snažil uvolnit k centru Kříž, ale byl faulován. Brno bude zahrávat první zajímavou standardní situaci.
     
    3
    Magera se tlačil mezi stopery za prudkým centrovaným míčem, ten však na něj neprošel, a tak rychle vystartoval z branky Mrázek, a sebral jej do rukavic.
     
    2
    Zbrojovka je hned od úvodu aktivnější, drží se na polovině soupeře, ale nakopávanými míči zatím jen stěží hledá cestu k Mrázkově svatyni.
     
    1
    Směrem vpřed se vydal za nakopávaným míčem Bartolomeu, chytře se snažil pustit balón na Růska, ale ten se nacházel v ofsajdu.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehrávkou načali dnešní duelu a ihned se ženou na útočnou polovinou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky v horkém letním večeru nastupují na trávník brněnského fotbalového stadionu. Domácí nastupují tradičně v červeném, hosté se oděli do černého.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský, Bariš, Kříž, Bartolomeu – Růsek, Magera.
    Náhradníci: Halouska – Sukup, Kryštůfek, Jambor, L. Krejčí, Lutonský, Zikl.

    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krištof, Krčál – Kesner, Langr (C), Sixta, Mastík, Dostálek – Šípek.
    Náhradníci: Zíma – Hlavsa, Stránský, Kopecký, Sulík, Vašulín, Froněk.

    Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka.
     
    MFK Chrudim

    To Chrudim prožila skvělou poslední sezónu ve třetí lize a díky výhře ČFL se posunula o ligu výš, kde bude jejím úkolem především záchrana. Ani celku z východu Čech ale úvod sezóny moc nevyšel, v prvním zápase sice Chrudimští remizovali na Žižkově 1:1, v domácí premiéře však ztratili nadějně rozjetý duel s Ústím nad Labem a prohráli 2:3. O tři prozatimní branky se rozdělili Vašulín, Sixta a Kesner.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Loňský prvoligista má pro letošní sezónu jasný cíl – vrátit se do nejvyšší soutěže. Úvod nové sezóny ale zatím svěřencům Romana Pivarníka moc nevychází. Hned v prvním duelu letošního ročníku doma Brno v souboji ještě loňských prvoligových mančaftů padlo s Jihlavou 1:3, a v posledním kole horko těžko zachraňovalo remízu 2:2 ve Vlašimi, kde dlouho o dvě branky prohrávalo. Nejlepším střelcem Brna je zatím útočník Lukáš Magera, který se trefil v obou dosavadních duelech. Uvidíme, zdali se mu to povede také dnes.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky českého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola druhé nejvyšší soutěže FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY představí před vlastním publikem FC Zbrojovka Brno, jejímž soupeřem bude MFK Chrudim. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Daniel Kinc

    Branky: 39. Bariš, 60. Magera, 84. Bariš


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Jakub Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský (81. Jambor), Bariš, Kříž, Bartolomeu (72. Lutonský) – Růsek (85. L. Krejčí), Magera.
    Náhradníci: Halouska – Sukup, Kryštůfek, Jambor, L. Krejčí, Lutonský, Zikl.

    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krištof (82. Vašulín), Krčál – Kesner, Langr (C), Sixta (66. Sulík), Mastík, Dostálek (70. Froněk) – Šípek.
    Náhradníci: Zíma – Hlavsa, Stránský, Kopecký, Sulík, Vašulín, Froněk.

    Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka
    thejrc.org